Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liga Sampiona i Liga Evrope 2018/19 (zreb, kvalifikacije i uzivo komentarisanje)

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Svaka čast Slaviji.
    Ko je naj sasvim potpuno sasvim najbolji? https://ibb.co/SmC01mT

    Kad sam bio mali moji su idoli bili Brena, Boba, Doors i Čorba, sada samo Zdravko Čolić.

    Comment


    • Šta rade ovi ludaci

      Comment


      • Alal vera Slaviji

        Comment


        • Au kako si @Reymonde...jbt kako jedna prilicno dobra sezona i Ligi i u evropi,ode u kanal za mesec dana,sad ce vrv da se smeni i Macin, pa ce 4 mesto biti upitno do kraja sezone

          Comment


          • Originally posted by krele90 View Post
            Naravno [emoji23] ali kartoni se brisu pred četvrtfinale

            Sent from my Mi A2 using Tapatalk
            Haha sto je to za zuti

            Comment


            • Originally posted by 61563 View Post
              Au kako si @Reymonde...jbt kako jedna prilicno dobra sezona i Ligi i u evropi,ode u kanal za mesec dana,sad ce vrv da se smeni i Macin, pa ce 4 mesto biti upitno do kraja sezone
              Još uvek tražim skrivene kamere po kući da vidim je l me neko zajebava Sad će opet Kaparos do kraja sezone da vodi ekipu.

              Comment


              • Originally posted by 61563 View Post
                A LE ce biti zanimljiva svakako,meni Napoli najveci favorit,ali i Sevilja i ako prodje,kao Benfika i Valensija....u AFC u CFC sumnjam da mogu da osvoje

                Frankfurt zdrava i lepsrava ekipa mozda i najbolja u nemackoj trentutno sto se tice atmosfere,dobar trener,al sumnjam da mogu da osvoje,ali svakako prilicno ujednacena/neizvesna LE i zanimljiva ove sezone
                Ja bas nesto mislim da bi Celzi mogao da osvoji. Imaju kvaliteta za to. A i moze da im bude laksi put do mesta u LS nego kroz ligu.

                Ako stave LE kao prioritet, mogli bi da uzmu.

                Sto se tice Frankfurta, prilicno balansirana ekipa. Solidna odbrana, dobar napad. Na sredini su radilice, ali dosta pomazu napadu u tranzicijama.
                I ja mislim da ne mogu uzeti. Deluje da im tim nije toliko sirok da moze da iznese oba takmicenja do kraja.Slaba rotacija.


                Послато са SM-A300FU уз помоћ Тапатока
                Last edited by z0La; 14-03-19, 22:35.
                I LOVE HOUSE MUSIC!!

                Comment


                • Mozda Benfica nakon milijarda godina

                  Comment


                  • Originally posted by z0La View Post
                    Ja bas nesto mislim da bi Celzi mogao da osvoji. Imaju kvaliteta za to. A i moze da im bude laksi put do mesta u LS nego kroz ligu.

                    Ako stave LE kao prioritet, mogli bi da uzmu.

                    Sto se tice Frankfurta, prilicno balansirana ekipa. Solidna odbrana, dobar napad. Na sredini su radilice, ali dosta pomazu napadu u tranzicijama.
                    I ja mislim da ne mogu uzeti. Deluje da im tim nije toliko sirok da moze da iznese oba takmicenja do kraja.Slaba rotacija.


                    Послато са SM-A300FU уз помоћ Тапатока
                    ma ne znam ja to oko CFC,od kako su popili ovaj ban ,ne vidim bas svetlu buducnost za klub,jos kad se uzme da Romanu Celzi dodje ko zna koja stavka u zivota ...ne pamtim kad sam ga video na stadionu,ajbt ranije je skakao na sanse na tekmama,a i mislimda CFC ima kratak roster,za 2 takmicenja,moze proti Kijeva al tesko ako seizvuce neko jaci da ce moci daodmara startere, a mislim da nece pustiti PL

                    A i sad kad zamislim duel Napoli CFC po meni to Anceloti ne gubi,al ko zna videcemo,

                    Za FRankfurt sve stoji kako si napisao,kratak roster asve lepo fino evo ovaj Da costa igra svaki mec u sezoni nemaju zamenu,nista bolje ni na ostalim pozicijama,a i steta je sto ce vrv prodati polatima na leto
                    Last edited by 61563; 14-03-19, 22:41.

                    Comment


                    • Originally posted by Baka View Post
                      Barsina skola je to, mene cudi da se odlucio da ode u Dinamo nego ajde... Nisu mogli to prije deset minuta da se dobije kakva para na kladzu.

                      Sent from my Mi A1 using Tapatalk
                      Ima Barcelonin DNK ali ga je Dinamo profilirao u ovakvog igraca. 5 godina je tu vec. A nije on puno ni u Barceloni igrao samo 2 godine.
                      Last edited by Mrkela; 14-03-19, 22:45.

                      Comment


                      • Evo price kako je Bara oteo Olma...


                        Sve počinje s poznatim hrvatskim menadžerom Andyjem Barom, koji je poznavao Danijeva oca Migela koji je bio respektabilni trener u drugoj španjolskoj ligi. Još 2010. godine Bara je bio glavni čovjek za organizaciju nogometnih kampova Barcelone na području koje danas volimo nazivati “regija”. Naravno, radi se o državama nastalih nakon raspada Jugoslavije.

                        - U jednom trenutku zamolio sam ljude iz Barcelone da mi za kampove daju jednog trenera koji ima “težinu”. Dali su mi Migela, Danijeva tatu. U to vrijeme Dani je baš prešao iz mladih kategorija Espanyola u Barcelonu - priča nam Bara.



                        Eto, tako je sve počelo. Tata Migel počeo je raditi u Barcinim kampovima koje je organizirao Bara i startalo je veliko prijateljstvo.

                        - Tada sam prvi put čuo da Migel ima sina koji je neviđeno talentirani nogometaš.

                        Iako su Olma željeli već tada “pod svoje” uzeti najjači španjolski menadžeri, tata Migel nije dao. Onda dolazi do prijelomnog trenutka cijele priče.

                        - Dani je imao 13 i pol godina, a ja sam svom prijatelju Migelu kazao da bih ga odveo u Hrvatsku na more. Tata pristaje, tako da mali sa mnom i s još dvojicom prijatelja - a jedan od njih je danas standardni igrač Malage Ivan Alejo - dolazi na Krk. Bili smo desetak dana na Krku, a to pokazuje koliko su roditelji u mene imali povjerenje kad su tako mladog dečka pustili sa mnom u Hrvatsku na more.

                        Ispričao nam je Bara jedan zanimljiv detalj s ljetovanja na Krku...

                        - Jedan dan sam s Danijem otišao kupiti krafne, pa sam se našalio s jednim momkom koji ih je prodavao na plaži. Kazao sam mu: “Daj nam neki popust, ovaj mali ti igra u Barceloni.” Dečko je tada odgovorio: “Ma kakva Barcelona, dođi ti mali k nama u Dinamo!” Dani me tada pitao što je prodavač rekao, a kad sam mu preveo, samo se nasmijao i kazao: “Onda dobro, doći ću u Dinamo!” Onda mi je Dani dobacio: “Andy, ako dođem u Dinamo, kupit ću ti Ferrari!”


                        Bilo je to vrijeme kad je Dani već bio kapetan kadeta Barcelone, jedan od dva mlada igrača koji su imali sponzorski ugovor s Adidasom. A bio je i pozvan u reprezentaciju Španjolske U-15, dakle godinu dana stariju.

                        - Barcelona je uvijek naglašavala da je Dani njihova budućnost. Kad smo se vratili u Barcelonu, stalno smo bili u kontaktu, a nakon nekog vremena Barca nam je ponudila profesionalni ugovor. Ako se dobro sjećam, u ugovoru je stajalo da će dvije godine biti u omladinskom pogonu, treću godinu u B momčadi, a četvrtu da će obvezno biti priključen prvoj momčadi. Međutim, u ugovoru su se našle neke stavke koje mi nismo željeli prihvatiti.

                        Kad se saznalo da Dani nije želio potpisati ugovor s Barcom, pojavili su se Man. City, Real, Atletico...

                        - Posebni pritisak je radio Manchester United. Svi su ti veliki klubovi željeli iskoristiti činjenicu da Dani nije potpisao za Barcelonu. Međutim, Dani je već tada pametno razmišljao. Kazao mi je da ne želi nikamo, da će ostati trenirati u Barceloni, makar i bez ugovora.

                        privatni album
                        Nakon toga slijedi razgovor koji je Danija usmjerio prema Dinamu...

                        - Počeo sam razgovor s Migelom ovako: “Znam da ovo zvuči ludo, nemojte me sad poslati k vragu, nadam se da ćemo ostati prijatelji”...

                        Jasno vam je da je Bara tada predložio odlazak u Dinamo, kazavši tati da taj klub proizvodi najbolje igrače na svijetu. Jasno da je pričao o Modriću, Eduardu, Mandžukiću, Ćorluki... I o onima prije, Šukeru, Šimiću, Bišćanu...

                        - Kazao sam obitelji da će Dani u Dinamu biti klupski projekt. Pitaju me oni: “A da, čuli smo za taj klub, ali što je to?” Imali su pogled kao, recimo, netko kome bih kazao da sad nekog igrača Dinama želim odvesti u Afganistan. Nakon tog razgovora obitelj je kazala da ih malo pustim na miru, da moraju razmisliti. Nakon nekoliko dana došao mi je tata Migel i kazao: “Andy, dajem ti sina kojeg volim najviše na svijetu, dajem ti ga u ruke. Dani ti vjeruje.” Tada sam znao da nemam pravo na pogrešku. Ne zbog nekakvih novaca, nisam smio pogriješiti ljudski.

                        Priča tada seli u Maksimir, Bara dolazi kod Zdravka Mamića.

                        - Znao sam da je on vizionar, ali prije toga je već nekoliko puta odbio igrače koje sam mu nudio, a koji su kasnije napravili velike karijere. Recimo, Zdravko na vrijeme nije reagirao na tog Aleja koji je s nama bio na Krku, a kasnije je prodan za 10 milijuna eura. Nudio sam mu i vratara Inakija Penu, koji danas brani za B momčad Barce. Bio je na klupi prve momčadi sad protiv Reala. K Mamiću sam došao na sastanak s Migelom te sa svojim partnerima menadžerima, Božom Sliškovićem i Duletom Petkovićem. Zdravko je tada Migelu kazao sve ono što je on htio čuti, a to je bila istina. Posjeo ga je kraj sebe i kazao mu: “Tata, vaš mali će u Barceloni biti broj, a ovdje u Dinamu će biti naš projekt!” Još je dodao da on zna kako se to radi, a razgovor je zaključio rečenicom: “Vaš sin ovdje ne može ne uspjeti!”

                        Velikani i otmica
                        Sviđalo se Migelu to što je kazao Mamić, ali ga nisu poznavali. Bara im je kazao da mu mogu vjerovati i da će to biti tako. Pitali su me što je sljedeći potez.

                        - U to vrijeme radio sam s Božom Sliškovićem, skupa smo radili sa Sammirom. Nakon što smo se vratili u Barcelonu, oni su i dalje inzistirali da Dani potpiše, ali kazao sam da nećemo potpisati, da odlazimo. Ali nisam rekao u koji klub.

                        Onda slijedi priča koja je pomalo i smiješna. Barcelona počinje slati e-mailove Realu, Manchester Unitedu, Atleticu...

                        - Navodili su da se to tako ne smije raditi, da im ne smiju ukrasti igrača. U Barceloni su mislili da ga želi preoteti netko od tih velikih klubova, dopisi su se slali na sve strane. Jer znali su da svi oni prate Danija. U dopisima je Barca prijetila tim klubovima da će onda ona krenuti po njihove mlade igrače. Dinamo im, naravno, nije pao napamet...

                        Dani nakon nekoliko dana dolazi u Zagreb i potpisuje za Dinama. Nakon što je stavio paraf, stiže mu poruka iz Barcelone, šalje mu je njegov tadašnji trener. U poruci je pisalo: “Dani, ostavi se gluposti, gdje si, u ponedjeljak je trening u 10 sati.” Naravno, bilo je sve gotovo, Dani je postao dinamovac.

                        - Barcelona nije željela prihvatiti da ih je Dani napustio, a kamoli da je otišao u Dinamo. Stalno su mu slijetale poruke tipa “a gdje si to otišao, što si to napravio”... Također, svi su mislili da je Dani dobio neke nenormalne cifre, da sam se ja obogatio na transferu. Ja sam zaradio “nulu”, a Dani je dobio najmanju plaću. Svi klubovi koji su ga htjeli dovesti nudili su mnogo više. A znate li koliko je nudila Barcelona za onaj ugovor koji nismo željeli potpisati? Nudila je četiri puta više nego što Dani danas zarađuje u Dinamu! Dobro ste čuli, četiri puta više nego danas! Da je potpisao, danas bi bio na posudbi ili u Barci, ali zarađivao bi četiri puta više. No Dani je tada kazao: “Ja u Dinamo nisam došao radi novaca, već zbog onoga što mi je obećano, da ću biti projekt kluba.”

                        Comment


                        • Originally posted by 61563 View Post
                          ma ne znam ja to oko CFC,od kako su popili ovaj ban ,ne vidim bas svetlu buducnost za klub,jos kad se uzme da Romanu Celzi dodje ko zna koja stavka u zivota ...ne pamtim kad sam ga video na stadionu,ajbt ranije je skakao na sanse na tekmama,a i mislimda CFC ima kratak roster,za 2 takmicenja,moze proti Kijeva al tesko ako seizvuce neko jaci da ce moci daodmara startere, a mislim da nece pustiti PL

                          A i sad kad zamislim duel Napoli CFC po meni to Anceloti ne gubi,al ko zna videcemo,
                          Ima i tu istine. Nekako je sve neizvesno oko Celzija. Od vlasnika, do trenera, pa do najboljeg igraca. Pa sad i ova zabrana. Nista ne izgleda dobro...

                          Ali kad gledam suvi kvalitet timova u LE, oni su mi u top2.

                          Videcemo, svasta je moguce. Bice zanimljiva LE do kraja. [emoji3]


                          Послато са SM-A300FU уз помоћ Тапатока
                          I LOVE HOUSE MUSIC!!

                          Comment


                          • Sada sam video zanimljivu vest.
                            U koliko se desi da Siti i Junajted ne igraju jedni protiv drugih, a pogodi im se u isto vreme da igraju kuci isti dan ili dan za danom, nebitno; menjace se raspored igranja. I to tako sto ce Siti (kao sampion PL) ostati u svom izvucenom rasporedu, a Junajted menja domaci za gostujuci termin.
                            Ovo moze da bude ili dobro ili lose po Junajted. Ako ih izrebaju kao domacina prvu a budu menjali termin onda igraju revans mec kod kuce i to je dobro. Ako bude obrnuto, onda nije bas toliko dobro. Sve to naravno ako se u zrebu ispune uslovi koje sam naveo.
                            Last edited by Sandugp; 14-03-19, 23:31.
                            sigpic

                            Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                            U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                            Comment


                            • Pa ne moze obrnuto To se desava ako ne igraju izmedju sebe, i da i Junajted i Siti budu domacini u prvoj utakmici, ako igraju u istoj nedelji onda Junajted igra revans kod kuce

                              Comment


                              • Da to je tako,isti slucaj bio sad za LE izvuceni i AFC i CFC kao domacini prvu ,pa AFC morao da menja domacinstvo

                                Comment

                                Working...
                                X