Announcement

Collapse
No announcement yet.

FC Barcelona

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Najveci slavi 27. rodjendan danas.. nek' mu je sa srecom, pa da osvoji nekako ovo SP.



    Rodjendanske kopacke koje mu je spremio Adidas


    Decije

    Comment


    • Sve najbolje Lionelu.

      Što se pojačanja tiče, njemački list Kicker piše da je poslana formalna ponuda Bajernu za Krosa u iznosu od 40m evra. Ne znam koliko je realno da njega dovedemo.

      Suarez se isto spominje mada za mene su to dosta neubjedljive priče medija.

      Ono što je bitno je to da se štoperi najmanje spominju a ta pozicija nam je već dugo najkritičnija. Metju iz Valensije se jedino ozbiljno provlači kroz medije ali kakav bi to samo očajnički potez uprave bio. Bolje da nikoga ne dovodimo ako je Metju jedina opcija.

      Comment


      • Claudio Bravo potpisao na 4-i godine

        Comment


        • Eto , nadajmo se da od golmana pocinju , a to smo fakat super rijesili .. Cak i da MATS , ne daj Bože izgubi mjesto prvog golmana , ako mu ne bude islo na pocetku , tu je preiskusni i gotivni Bravo , tako da tu problema nece biti

          Sad idemo 2 stopera , jedan CM i jos nesto da nas obradujete , naravno RB ako Dani ode ..
          https://www.youtube.com/watch?v=U2wI197Vvg4 <3

          Comment


          • Do sada je uprava odradila prilicno dobar posao ali, iako je do kraja roka ostalo jos dosta, postoje pozicije koje se mogu smatrati prakticno upraznjenim.

            Dva stopera se moraju dovesti sto pre. Iskreno, drago mi je da to najverovatnije nece biti David Luiz. Svi su zaboravili na Injiga Martineza a meni se on, imajuci u vidu igracke kvalitete, cini kao dobar izbor. Prema onome sto znam o njemu, uopste mi nije realna prica da ce jednog dana zaduziti opremu Real Madrida. Benatia vise nije ''u igri'', nije ni Tijago Silva itd. Malo je kvalitetnih stopera i do kraja avgusta ce ih biti sve manje, a kada su ti potrebna ne jedan vec dva onda se nista ne sme ostavljati slucaju. Dani Alves je danas izjavio da najverovatnije ostaje. U svakom slucaju, njegovo mesto mora se sto pre popuniti/pojacati, jer su bekovi vrlo vazan segment Barselonine igre i mislim da bilo kakav kasni transfer ne bi doneo mnogo toga dobrog Kataloncima.

            Vezni red je odlaskom Fabregasa, i pored toga sto nije bio standardan, ostao oslabljen. Sa druge strane, dolazak Rakitica predstavlja jedan od boljih poteza poslednjih godina. Pisao sam vec da o tome koliko cenim njegovo fudbalsko znanje, a vazno je i to da je visi od 1,80m, sto je svakako jedna od stvari o kojoj treba misliti ako se razmislja o pravom jacanu ovog tima. S obzirom da je Cavi na izlaznim vratima mora se razmisljati i o jos jednom veznjaku. Potajno sam se nadao i Kokeu, koji bi doneo neku novu zivost na centralne, pa i bocne pozicije, ali nista od toga. Naravno da neslaganje Jaje Turea sa upravom Sitija navodi da razmisljanja, da ne kazem mastanja, ali mi PSZ izgleda kao najrealnija opcija u slucaju odlaska. Naravno, smatram da je ta prodaja Fabregasa velika greska, ali vreme ce mozda pokazati da je ovo pravi potez i za klub, ne samo za njega. Sanse za to na igrackom planu jesu neobicno male, a na planu atmosfere u timu mozda i nisu. Dakle, jos jedan veznjak koji zna igrati u oba smera mora biti imperativ. Svako od nas sigurno ima neka imena u vidu, ali ja cu svoje ideje zadrzati barem za kraj jula ili pocetak avgusta jer, kako se stvari odvijaju, tesko da ce najbolji, vredni Barseloninog dresa, do tada biti bez sigurnog ili bar izvesnog angazmana. Posao je uprave da se do tada odluci i da najkasnije to tog perioda krene u akciju.

            Naravno, ostaje otvoreno pitanje statusa Songa, ali njegov odlazak i njegovo mesto kao zamene Busketsa mogao bi da preuzme Maskerano. Time bi se Argentinac vratio na svoju prirodnu poziciju. Naravno, odlazak Songa koji ne bi bio ''pokriven'' novim pojacanjima na tom delu terena bio bi jos jedan los potez.

            Sto se napadacke linije tice, tu su standardni Mesi i Nejmar. Sancez je tek u upravo zavrsenoj, svojoj trecoj sezoni u klubu, pokazao koliko je vazan za tim i sada njegov odlazak predstavlja samo misaonu imenicu. Pedro je takodje vazan ''sraf'' ove generacije. Dolazi se do zakljucka da pojacanje na tim pozicijama, uz prave instrukcije sa klupe, i nije toliko potrebno. Naravno, bilo bi krajnje neozbiljno dozvoliti da prodje jos jedan prelazni rok a da se ne dovede klasican napadac, igrac koji bi, ako nista drugo, ulazio sa klupe i svojom korpulencijom pravio problem bunkerima protivnickih timova. Kardozo zvuci kao logican i realan izbor. Vazno je naci igraca koji je spreman da sedi na klupi i da se ''potcini'' ovom sistemu koji ostaje na snazi. Zato i nije lose razmisljati o nekom mladom, delimicno afirmisanom napadacu, ili cak o nekog iskusnijem(30+) fudbaleru.
            Last edited by Bogi; 26-06-14, 16:10.

            Comment


            • SPORT piše da je transfer Suareza u Barselonu samo pitanje vremena. Ja lično nemam predstavu koliko bi taj transfer mogao koštati poslije svega što se desilo u zadnjih nekoliko dana. U kojoj mjeri i da li će uopšte uticati na cijenu ovaj Suarezov incident i zabrana neigranja?!

              Aleksis je završio svoju priču sa Čileom na SP-u tako da bi se ubrzo trebala znati i njegova sudbina, da li ostaje ili odlazi. Predsjednik Bartomue je prije nešto više od mjesec dana izjavio da Sančez sigurno ostaje u Barseloni ali tada ni Suarez nije bio u opciji.

              Metju iz Valensije je blizu potpisa, igrač koji može igrati lijevog beka i štopera. Valensija zahtijeva na klauzuli od 20m evra dok Barselona pokušava da snizi na 10-12m evra.

              Rakitić će u utorak potpisati ugovor na pet godina, biće upriličena i prezentacija itd. Sve će se moži uživo ispratiti na youtube kanalu.

              Bilo bi idealno kada bi Xavi ostao u klubu, Enrike je svjestan njegovih trenutnih mogućnosti te bi ga uskladu sa tim i implementirao u svoj sistem.

              Pedro je takodje vazan ''sraf'' ove generacije. Dolazi se do zakljucka da pojacanje na tim pozicijama, uz prave instrukcije sa klupe, i nije toliko potrebno.
              Ovo je ključno i Luis Enrike bi morao da poradi na ovome. Posebno što se tiče Pedra. Treba se sjetiti kako je igrao dok je Pep bio trener i kako igra dok nastupa za reprezentaciju, mnogo bolje nego kada je igrao dok je Tata Martino bio trener a i Vilanova. Bitno je biti svjestan mogućnosti Pedra i tako ga i koristiti da bi imao uticaj.

              PS

              Comment


              • Uh, nenormalno bih se radovao takvom transferu pre utakmice Urugvaj - Italija. Sada, sve sto prelazi 50m za Suareza je po meni suludo i nadam se da nece biti nista od tih spekulisanih 70-80m, ili koliko vec.. za coveka koji ima takav dosije kao on, koji trenutno ima zabranu igranja fudbala i koji ce sasvim sigurno napraviti jos koji ispad do kraja karijere, to je previse novca. Pogotovo jer je nama ta pozicija i najmanje potrebna, te bi najverovatnije taj transfer oznacio kraj puta za Deulofeua-a u Barceloni. Da me ne shvati neko pogresno, kada bi se gledao samo njegov igracki kvalitet, na danasnjem trzistu, on je meni vredan oko 150m. Mnogo pametnije bi bilo te pare preusmeriti na stopere i jednog centralnog veznog. Ako se vec toliko insistira na napadu, nadam se da ce James Rodriguez takodje biti na radaru, koji je izjavio kako bi voleo igrati u La Ligi.

                Oko Mathieu-a je vec bilo reci. Dobar, zahvalan igrac, ali jednostavno nema kvalitet za Barcelonu, ni za klupu po mom misljenju. Tih 20m za njega je tek sluudo.

                Takodje se nadam da ce Xavi ostati, barem jos jednu sezonu. Vise nema taj uticaj na igru, i ne bi imao vrednost u timu na kakvu je navikao, ali svakako jos uvek moze biti itekako koristan.

                Comment


                • Prije bih rekao da bi ostanak Tello-a značio kraj puta Deulofeua nego dolazak Suareza. Računa Enrike na Deulofeua, vjerujem da je tako.

                  Rafinja bi mogao imati ozbiljnu ulogu jer su sve prilike da se neće dovoditi još jedan veznjak. Postoji mogućnost da se potroši ogromna količina novca na još jednog štopera pored Metjua, tipa kao 40m evra za Markinjosa. Nemojte biti iznenađeni ako se to desi.

                  Treba uzeti u obzir da Barseloni prijeti transfer zabrana, januar i ljeto 2015., tako da ne treba isključiti mogućnost da se novac koji je predviđen za taj transfer period preusmjeri u ovaj rok.
                  Last edited by ognjen; 29-06-14, 15:14.

                  Comment


                  • Kao sto rece p4p1, Matje je zahvalan igrac. Pre je on igrao levog beka, ponekad i levo krilo, cineci izvanredan tandem sa Djordijem Albom. Ta Emerijeva leva strana bila je vazan deo igre Valensije u sezoni 11/12. Sada skoro uvek igra na stoperskoj poziciji. Ima visinu i osecaj za igru, zna i sa loptom, nije spor.

                    Njegov dolazak ne bi bio tako los pod uslovom da je on trece pojacanje pozadi. Dakle, prvo treba kupiti vrhunsog stopera do 30-40M, dovesti jos jednog koji ce biti rotacija i tek onda se moze govoriti o Francuzu, i to ne za vise od 10M. Medjutim, poznajuci upravu, koja se vec nekoliko godina ponasa vrlo neodgovorno kada je rec o pojacanjima poslednje linije, moglo bi da se desi da Matje bude drugo po redu pojacanje, sa mnogo ozbiljnijom ulogom, recimo uz Markinjosa. Mada i to je pod velikim znakom pitanja.

                    U svakom slucaju, pre bih prihvatio Matjea na mestu stopera nego da jos jednu sezonu gledam kako protivnici brutalno eksploatisu Maskeranovu visinu i generalno to sto on po vokaciji nije stoper.
                    Last edited by Bogi; 30-06-14, 08:26.

                    Comment


                    • Comment


                      • Zubizareta kaže da postoje ponude za Aleksisa a da Pedro nije na prodaju, znači stvar je više nego jasna.
                        Last edited by ognjen; 01-07-14, 13:19.

                        Comment


                        • FC Barcelona @FCBarcelona · 1h
                          .@C1audioBravo has joined for 12 million Euros after signing a four year deal with a 40 million buy out clause.

                          Comment



                          • Ako je verovati Tviteru, slika je iz prodavnice sportske opreme u Madridu.
                            "Once you leave Arsenal, you can only go down, really." - Jack Wilshere


                            Dakle, ti si portir!

                            Comment


                            • The deal on Luis Suarez (27) is done pending details. Could be announced this week. Barcelona will pay 70-80M, no players included. [rac1]
                              Što se tiče štopera jako neizvjesna situacija, PSG ne pušta Markinjosa.

                              Comment


                              • Messi, Neymar y Suárez formarán el mejor ataque de la historia del Barça







                                Malo je transfera u istoriji koji mogu da se mere sa ovim. Dolazi Suarez, a čekaju ga Mesi i Neimar.

                                Comment

                                Working...
                                X