Originally posted by Ganac
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda
Collapse
X
-
Divno nedeljno vece, ne znam sta mi bi pa poceh da gledam Eskisehir Basket da malo vidim bolje igru Barona kroz utakmice i da obratim paznju na kretnje generalno. Defanzivno vrlo dobar igrac, sjajno se krece, postavlja, uvijek na prstima, nije ga lako proci. Sto se odbrane tice, sjajan, visina jeste problem ali decko to nadoknadjuje sjajnom borbenoscu i glavom je u utakmici al 100%. Mislim da ce se osjetiti dobra razlika u odnosu na Feldina sto se tog segmenta igre tice. Napad, pa sut mu je najjace oruzje ali on zna i kako da ga koristi u sluzbi tima, gledao sam utakmicu sa Darusafakom. Cim istrci iz duplog bloka, 1 sek prostora i sutira bez problema, pogadja. Kad su poceli da ga udvajaju, loptu je slao u reket i ima sjajnu viziju i brzo razmisljanje, svidja mi se to. Zna nekad da isforsira preko ruke bez potrebe (imao je 2 suta nerezonska) kad ostane u switchu protiv viseg, obicno se odlucuje na sut umjesto prodora. Ekipa u kojoj je igrao je na nivou donjeg dijela ABA, on je apsolutno odudarao od ostalih saigraca kosarkaskim stavom ako me razumijete. Nije silio sut ako nije dobro odradio kretnju, nije trazio loptu u rukama stalno, vrlo vrlo zahvalan igrac. Sad na utakmici protiv Daske, nisam vidio te njegove playmaking sposobnosti, taj p&r zna da odigra ali najveca pretnja je kad istrcava posle duplog bloka, tad ili sutira sa visokim procentom ili ako mu protivnicki igrac iskoci on bez greske loptu spusta na zicer. On i Zirbes ce to bogato koristiti.
Comment
-
Originally posted by Antona View PostBilo bi zanimljivo da cujemo od Jankovica sta je to izazvalo nezadovoljstvo kod njega pa da zatrazi raskid ugovora? Imao je minute, a ne verujem da je razlog kasnjenje plata.
Cak ni Radonjic nije imao toliko igraca na jednogodisnjim ugovorima.You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Comment
-
Originally posted by Antona View PostBilo bi zanimljivo da cujemo od Jankovica sta je to izazvalo nezadovoljstvo kod njega da zatrazi raskid ugovora? Imao je minute, a ne verujem da je razlog kasnjenje plata.
Dalje, odnosi u ekipi su prosle sezone ocigledno bili prilicno toksicni, dosta je tu bilo razmirica, pa i sukoba. Videli smo kako je Lazic reagovao prilikom onog Jankovicevog sukoba sa Velickovicem, a potom i veci deo klupe... Vrlo neprijatno za gledanje i pokazatelj da tu nije bilo zajednistva, a itekako je bilo netrpeljivosti. Uz to, Alimpijevic se verovatno najvise izdirao na njega - zapamtio sam scenu kada vice na njega i psuje ga zbog nedostatka cvrstine, odbrane i skoka, a potom izgovara "Milko, ulazi", posto je Milko valjda sinonim za cvrstinu, odbranu i skok.Onda Topic koji na nekoj konferenciji bas Jankovica i Jovanovica izdvaja kao igrace koji nisu ispunili ocekivanja...
Ako mu je plata kasnila nekoliko meseci, a verovatno jeste, cim je zatrazio raskid ugovora, postavlja se pitanje zasto bi on uopste hteo da ostane kod nas? Em nije imao adekvatnu minutazu i ulogu, cak ni kada mu se jedini konkurent raspadao, em u ekipi nije postojalo drugarstvo i zajednistvo, nego netrpeljivost i sukobi, em se jedan trener najvise izdirao na njega i psovao ga, a drugi trener javno izdvojio kao nekoga ko nije ispunio ocekivanja, em ne igra za neke ogromne pare, a ni te pare mu se ne isplacuju... Uvek je najlakse svaliti sve na igraca, a retko ko pokusa da se stavi u njegovu poziciju i proba da sagleda stvari iz njegove perspektive. To nisu roboti, niti robovi, nego ljudi od krvi i mesa, kojima je igranje kosarke profesija. Ako im ne zadovoljis profesionalne ambicije, ni sto se tice sportskog, ni sto se tice finansijskog dela, a onda se jos i lose odnosis prema njima, potpuno je normalno da ce traziti sredinu gde ce makar nesto od tih kriterijuma biti ispunjeno.
E sad, Partizan mi se nikako ne uklapa u celu pricu, jer ne mislim da oni nude ista bolje od nas, al' on jos uvek nije presao tamo... Ako pak zavrsi negde u inostranstvu, imajuci u vidu sve sto sam naveo, potpuno cu razumeti taj potez. Svi mi volimo da se samozavaravamo kako je igranje u Zvezdi/Partizanu nesto posebno, specijalno, pa nam sve nesto nije jasno zasto bi neki igrac hteo da ode odavde, al' realnost je da postoje mnogo lepsa mesta i za zivot i za igranje kosarke od Srbije i da bi ogromna vecina tih koji se iscudjavaju i busaju u grudi navijacke postupili isto da su u prilici.Last edited by Nas; 13-08-18, 04:06.
Comment
-
Originally posted by Wingwalker View Postšta sad to znači...
Ako ne dobije raskid treba skupiti pare da se placa I da debilcina sedi na tribinama.
Ne pamtim da je u Zvezdi igrala veca nezahvalna budaletina.
Comment
-
Prvo niko ne zna tacno sta se desilo...i tacnu pricu...cujemo ispiranja sa jedne strane..Drugo, ti Lazo kao neki kao advokat, ladno kaze da je debilcina covek koji trazi svoju platu,a evidentno je bio jeban i nije dobio nesto sto je ocekivao kako u novcu tako i u minutama..
Znaci neko je budala ako mu kasni plata i moguci mobing sto hoce da ode..zanimljviu teoremu imas...Malo su se presli posto je rodjen preko...cenili strance placamo,a domace ne..i covek otisao..To sto Covic oce da umanji sve svoje nesposobne i lose poteze je drugi par opanaka...3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
A zašto je Janković nezahvalan?
Nije Zvezda u njega ulagala i tolerisala mu razne stvari zbog nekog bezinteresnog altriuzma, već zato što je razvijala igrača koji će biti koristan timu i/ili igrača kog će prodati sa zaradom. To što ni jedno od ovo dvoje neće da se desi, stvar je lošeg poslovnog menadžmenta.
Od Čovića ćemo, kad se odluka donese, dobiti saopštenje nalik onima za Gala Mekela i Kvinsija Milera. Drugim riječima, zla FIBA drži se ugovora k'o pijan plota.
Comment
-
Originally posted by quentin View PostA zašto je Janković nezahvalan?
Nije Zvezda u njega ulagala i tolerisala mu razne stvari zbog nekog bezinteresnog altriuzma, već zato što je razvijala igrača koji će biti koristan timu i/ili igrača kog će prodati sa zaradom. To što ni jedno od ovo dvoje neće da se desi, stvar je lošeg poslovnog menadžmenta.
Od Čovića ćemo, kad se odluka donese, dobiti saopštenje nalik onima za Gala Mekela i Kvinsija Milera. Drugim riječima, zla FIBA drži se ugovora k'o pijan plota.
Comment
-
Sve to što nam se dešavalo prošle sezone pada na dušu Čović Nebojši i isprdku Alimpijeviću. Oni su krivi za roster, za ljudske i igračke kvalitete igrača, za međuljudske odnose, za plaćanje/ne plaćanje...za sve, a proizvod toga je reakcija (ne baš preterano inteligentna) Jankovića.
Znači uzrok - posledica...uzrok Čovara i Alimpije a posledica igra tima i nezadovoljstvo Jankovića...
Uzgred, gde je i šta radi Alimpijević (iz rubrike "kucamo na vrata zaboravljenih asova")
SpoilerAko mi časi smrti postanu bliski,
I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
Nije umio da odstupi,
Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
Pao unapred, a ne unazad,
I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
Uračunato i u moj pad.
Comment
Comment