Ne, nego komentarišem savremene trendove. Kada ljudi kažu jao nemoj biti Balkanac. Kao da smo najgori.
Znači, sve je posledica društveno-ekonomskog sistema i državnog uredjenja.
Ako u bolnici nemaš toalet papir, o kakvoj mi infrastrukturi da pričamo.
Uopšte nemaš uslove za privatno vlasništvo od silnih poreza i reketaša.
Imaš samo za SDI - strane direktne jnvesticije, gde država oslobadja poreza i daje nemoguće pogodnosti i pri uvozu i izvozu, i plaća radna mesta. Stavlja čoveka u status roba.
A to nije kapitalizam. Ne, ne.
Kakva je to država u kojoj ne možeš privatno da se organizuješ ili ne daj Bože da nešto pokreneš i da strepiš ko će ti začukati i slati inspekcije. I gde nemaš nikakvu poresku olakšicu za privatnu inicijativu.
Ti kao individua ne možeš da kupiš oničnu duksericu na globalnom tržištu jer ti na duks od 25e uzmu 2000 iako ispod 50e ne bi trebalo ništa da se naplati.
Ovo je mikronivo primeri samo na individualnon nivou.
Da bi došao neko da kupi klub i uloži novac mora da bude vladavina prava pre svega. Mi to jikada nismo imali.
Znači, sve je posledica društveno-ekonomskog sistema i državnog uredjenja.
Ako u bolnici nemaš toalet papir, o kakvoj mi infrastrukturi da pričamo.
Uopšte nemaš uslove za privatno vlasništvo od silnih poreza i reketaša.
Imaš samo za SDI - strane direktne jnvesticije, gde država oslobadja poreza i daje nemoguće pogodnosti i pri uvozu i izvozu, i plaća radna mesta. Stavlja čoveka u status roba.
A to nije kapitalizam. Ne, ne.
Kakva je to država u kojoj ne možeš privatno da se organizuješ ili ne daj Bože da nešto pokreneš i da strepiš ko će ti začukati i slati inspekcije. I gde nemaš nikakvu poresku olakšicu za privatnu inicijativu.
Ti kao individua ne možeš da kupiš oničnu duksericu na globalnom tržištu jer ti na duks od 25e uzmu 2000 iako ispod 50e ne bi trebalo ništa da se naplati.
Ovo je mikronivo primeri samo na individualnon nivou.
Da bi došao neko da kupi klub i uloži novac mora da bude vladavina prava pre svega. Mi to jikada nismo imali.
Comment