Jos jedna luda utakmica. Vecina su takve. U sustini, ovo je bila utakmica gresaka. Ona greska Romeua me odmah podsjetila na period pod AVB-om kada smo takve golove primali svakog drugog kola. Iz greske u gresku smo isli i mi i oni. I ovo konstantno hvatanje rezultata mi je zivce izjelo, ali svaka cast momcima. Strasan karakter pokazaju, a ovo je mlada ekipa i drago mi je da ne odustaju ni sekunde. Taman kad pomislim da se Luiz smirio, on opet krene prema naprijed i proda loptu. Treba mu opaliti veto na prelazak centra. Sada ne petlja pozadi kad je guzva vec odmah izbija loptu, ali ovo izlazenje mora smanjiti. Bilo je dosta igraca koji nisu bas dugo igrali. Sturridge nije dugo vremena vezao 90 minuta, Romeu dugo nije vidio terena, Azpilicueta i Bertrand takodje kao i Moses i Piazon uostalom. Tako da se mogla ocekivati neuigranost i nespretnost u pojedinim situacijama. Ali i pored toga, ja sam zadovoljan igrom svakako. Rezultat je trebao biti ubjedljiviji samo da smo imali mrvu srce. Koliko sansi i nijedna da udje, nevjerovatno. Ono kad je Sturridge sam ostao na metar pored gola, Lindegaard bio u svom golu i Sturridge pokusava petom na prazan gol...Azpilicueta je sam imao 3 gol-sanse, ne znam kako je uspio promasiti onu kada je skoro usao u gol. Cahill pored gola imao jos jedan sjajan sut glavom iznad precke, pa Moses koji je bio odlican je imao dobrih sansi i tu prije svega mislim na onu 1 na 1 kad mu je Danny odlicno asistirao, pa onda precka Luiza i stativa Edena na kraju. Ne trebam ni pominjati da sam sudiji jebo mater. Hvala Robbieju sto je Piazona gurnuo od 1. minute. Steta sto to ovaj nije iskoristio bolje. izgubio je svaki duel i svaku loptu i ono mu je bio najgori nastup otkad je kod nas. Pojela ga trema. Sturridge toliko toga zeli uraditi pa je zato u par situacija i gubio lopte ili reagovao ishitreno. Ali dobro, razumijem ga. Ipak nije igrao dugo i bio je povrijedjen tako da on sada nastoji da se nametne Robbieju i zeli sto bolji utisak ostaviti. Pokazao je u par navrata da zna sve sa loptom, dosta okretniji i eksplozivniji od Torresa. O Edenu ne vrijedi ni pricati. Ono bacanje na kraju je komedija. Kao i onaj penal. Majstor! Ramires im ponovo utrpa. Mislio sam da ce sjebati onu sansu ali je ipak smireno zaobisao golmana. Najvise me obradovali to kad smo ih u drugom produzetku stisnuli presingom po cijelom terenu. To nikako nisam ocekivao, jer ipak su svi istroseni bili ali bilo je fino za vidjeti.
Trebao je njihov Keane popiti crveni kao zadnji igrac odbrane, ali to normalno nije dosudjeno. Nije ovo osveta, ali prija itekako. Pogotovo sto su se ponadali na kraju. Ferguson neka se sada zali na nadoknadu vremena slobodno.
Fino je sto smo ovo dobili iz jos jednog razloga - prekinuta su 2 poraza. Jer da smo i ovo izgubili, pritisak na cijeli tim bi bio trostruko veci. Sada nas ceka paklen raspored. Robbie neka i u narednoj utakmici malo rotira, potrebno nam je to. Sada ide Swansea u gostima. Nece biti nimalo lako, ali vjerujem u 3 boda.
p.s.
Trebao je njihov Keane popiti crveni kao zadnji igrac odbrane, ali to normalno nije dosudjeno. Nije ovo osveta, ali prija itekako. Pogotovo sto su se ponadali na kraju. Ferguson neka se sada zali na nadoknadu vremena slobodno.
Fino je sto smo ovo dobili iz jos jednog razloga - prekinuta su 2 poraza. Jer da smo i ovo izgubili, pritisak na cijeli tim bi bio trostruko veci. Sada nas ceka paklen raspored. Robbie neka i u narednoj utakmici malo rotira, potrebno nam je to. Sada ide Swansea u gostima. Nece biti nimalo lako, ali vjerujem u 3 boda.
p.s.
Spoiler
Comment