Ево и интервјуа са Маркизијом
Spoiler
Veznjak Juventusa dao intervju za "Il Messaggero"..
Claudio Marchisio je u razgovoru sa novinarom Lucom Pasquarettom otkrio koga bi volio da vidi u napadu Juventusa, a osvrnuo se i na uspjehe u 2012.godini.
Claudio, šta očekuješ od 2013.godine?
Imaš dva sina. Šta želiš da preneseš na njih?
Zovu te budućim kapitenom, šta misliš o tome?
Šta misliš o Balotelliu? Da li može postati ono što Juventus traži od igrača?
Koja ekipa ti se najviše "udvarala"?
A u zadnje vrijeme?
Porede te sa Gerrardom, Tardelliem i Conteom?
Poređenje Juventusa i Barcelone?
Capellov Juve je jači od Conteovog?
Kada bi mogao da biraš, šta bi izabrao: finale Lige prvaka ili finale SP-a?
Anegdota vezana za Andreu Agnellia?
Ko je anti-Juve?
Prvenstvo već odlučeno?
Jesi li iznenađen drugim mjestom Lazia?
Kojeg napadača bi doveo u Juventus?
Claudio Marchisio je u razgovoru sa novinarom Lucom Pasquarettom otkrio koga bi volio da vidi u napadu Juventusa, a osvrnuo se i na uspjehe u 2012.godini.
Claudio, šta očekuješ od 2013.godine?
"Neka bude ista kao i ova godina. Jedan trofej je neki minimum koji želimo."
"Želim da im prenesem ono što su meni prenijeli moji roditelji, a to je da sve u životu moraš zaslužiti radom i žrtvovanjem. Ne postoje prečice."
"Ja vidim sebe u De Rossiu, jer nas dvojica imamo toliko zajedničkih stvari. Igramo za klub za koji navijamo, a dospjeli smo do prvog tima krenuvši od mlađih kategorija. On je pravi prijatelj, imamo odličan odnos koji smo izgradili u reprenzetaciji. On je zaštitni znak Rome zajedno sa Tottiem i treba da bude u centru njihovog projekta, a ne samo jedan od običnih igrača."
"On je uvijek mačak u vreći. Kada bi došao kod nas, ne bi imao ovoliko pruženih šansi, imao bi jednu. U Juventusu postoje jasna pravila. On je ogroman talenat, ali mnogo griješi. Nisam baš previše siguran da bi uspio da se promijeni."
"Capellov Real u sezoni kad smo igrali Serie B."
"Prije nego što sam produžio ugovor, Milan i Inter. Pored njih tu su bili Bayern i City, ali uopšte nisam razmatrao ponude da odem iz Juventusa."
"Imam isti broj kao mister, a i na terenu imam istu ulogu koju je on imao. Ali sa dužnim poštovanjem, ipak se razlikujemo. Buffon i Del Piero su mi rekli da je bio trener na terenu u vrijeme kad je igrao. Ja sam ipak na terenu malo tiši. Ne pričam puno, nego želim da da trkom na terenu budem od koristi ekipi."
"Prija, ali je ipak pretjerano. Međutim, naša statistika govori dosta toga. Mi smo na početku našeg puta, želimo da pobjeđujemo a u isto vrijeme igramo dopadljiv i atraktivan fudbal."
"U Capellovoj ekipi su bili veliki šampioni koji su osvojili veliki broj trofeja. Mi smo tek počeli da ih osvajamo, ali imamo veliku glad i želju."
"Izabrao bih ovo drugo jer se igra svake četiri godine. Teže je osvajati trofeje sa reprezentacijom. Liga prvaka je naš cilj. Je li previše ako kažem da želim oba trofeja?"
"Upoznali smo se čim je postao predsjednik. Rekao sam mu: "Ne možemo biti među malobrojnim pravim juventinima koji nisu ništa osvojili." Rekao mi je da sam u pravu. To je bila ona sezona kada smo završili na sedmom mjestu, a nakon toga je došao scudetto."
"Mi. Samo mi možemo izgubiti ovaj scudetto."
"Strah me da tako razmišljam. U fudbalu su se dešavali veliki preokreti."
"Petković radi odličan posao. Ne bi me iznenadilo da završe na nekom od prva tri mjesta. Klose je fenomenalan igrač, a sretan sam i zbog Candreve, jer je napokon našao ekipu koja ga cijeni."
"Nema novca, ali bih volio Benzemu. Dok je igrao za Lyon, podsjećao me na Ronalda. Volio bih da ga vidim u Juventusu."
Comment