Sto su nudili 50m za njega odma na kraju te sezone? U Barceloni igrao ljevo krilo, igrao bi i u Realu ljevo krilo.
Viera je volio Wengera oduvijek, sta mislis sto je ostao jos 2 godine nakon te sezone? On se nije slagao s tim da nema para za transfere, ne i sa Wengerom. Jedino mu zamjera sto ga nije uzeo u trenersku ekipu, ali uvijek o njemu prica kao o ocu.
Gotovo izvijesno? Sta to znaci, 100%, 90%, 80% ili ne mozes da izracunas vjerovatnocu, pa kazes gotovo izvjesno. Vidis gotovo izvjesno je bilo da ce Arsenal te 2004. osvojiti Ligu Prvaka s obzirom kako su igrali, ali onda jedan Claudio Ranieri i Wayne Bridge unistise to, gotovo izvjesno. Iako nije nemoguce da bi ih Monako izbacio ili mozda Murinjo da ga uzme u finalu. Hmm, sta bi bilo sa Murinjom da nije osvojio tu LP, da li bi ga Abramovic uzeo?
Murinjo da ne pobijedi Vengera, pa jos u finalu LS? Je li ti to mene zajebavas Aki? Murinjo svakako nije trebao da bude tamo, dobio je pomoc sudija da prodje SAFa, sta bi onda bilo u finalu izmedju Vengera i SAFa? Mozemo mi ovako do ujutro.
Nikad na zero-sum game, jer ne gledam zivot tako.
Ovo je tvoja osnovna premisa bila. Hipoteticki scenario, potpuno utemeljen na zero-sum igri. Scenario u kojem da bi jedan igrac pobjedio drugi mora da izgubi. Ono o cemu sam ja pricao, jeste da je nezahvalno predvidjati hipoteticke slucajeve, posebno ako su oni bazirani na zero-sum, nekad postoje i win-win scenariji, ali ih ignorisemo jer nisu atraktivni.
Comment