Jos samo Mangala nam fali.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Arsenal London
Collapse
X
-
-
Generalno o stoperima, ja ne znam jesam ja lud ali mislim da manje-vise svakom stoperu danas mozes naci milion mana. Taj TOP5 ili TOP10 kod stopera se menja iz sezone u sezonu ako mene pitate. Neverovatno je kako se pojedinci raspadnu brzo. Cini mi se da si pre 10 godina u mnogo veci broj stopera mogao da imas poverenja i da je bilo manje kiksara.sigpic
Comment
-
Dosta je tu i razlika u kriterijima...eto ja pratim najvise Real i Chelsea i mogu reci da je daleko lakse biti Cahill i Terry nego Pepe i Ramos iz hiljadu razloga
Real se prije dvije godine jedini put bas branio i to protiv Bayerna i vidjeli smo kako je odigrala odbrana tada
Arsenal isto tako cesto igra napadacki i njihovi stoperi cesto ispadaju zbog takvog stila igre,ali sta je tu jeZeljko Malnar-Nocna mora <3
#the return
Comment
-
Originally posted by Casiraghi View PostGeneralno o stoperima, ja ne znam jesam ja lud ali mislim da manje-vise svakom stoperu danas mozes naci milion mana. Taj TOP5 ili TOP10 kod stopera se menja iz sezone u sezonu ako mene pitate. Neverovatno je kako se pojedinci raspadnu brzo. Cini mi se da si pre 10 godina u mnogo veci broj stopera mogao da imas poverenja i da je bilo manje kiksara.
Spoiler
Comment
-
Stoperi su dosta relativna stvar kao sto neko pre mene rece a Koselni je sigurno jedan od najstandardnijih, kada igra odbrana je mnogo sigurnija. Sad je u najboljim god, adaptirao se skroz i postao pravi boss pa i prosle god ga zeleo Bayern pa nije otisao a nece ni ove u Real!
Comment
-
Originally posted by Casiraghi View PostGeneralno o stoperima, ja ne znam jesam ja lud ali mislim da manje-vise svakom stoperu danas mozes naci milion mana. Taj TOP5 ili TOP10 kod stopera se menja iz sezone u sezonu ako mene pitate. Neverovatno je kako se pojedinci raspadnu brzo. Cini mi se da si pre 10 godina u mnogo veci broj stopera mogao da imas poverenja i da je bilo manje kiksara.
Stoperi koji su danas legende, tipa Nesta npr. su igrali u doba kad je nogomet bio barem brzinu sporiji. Nesta je vec bio lagano na zalazu karijere kad se nogomet poceo mjenjat. Od 2005. naovamo nogomet se drasticno ubrzao, podloge su se poboljsale, lopte su drugacije, fizicka sprema...
Meni zapravo vise stoperi individualno i nisu za usporedbu. Mnogo je vaznije imat dobar stoperski par koji se fino razumije i nadopunjava. Merte kolko god je spor i traljav ipak s Koscem ima fin chemistry i dobro izgledaju na terenu vecinom...
Kad se sjetim ranim Koscevih dana u Arsenalu kad je bio u tandemu s kamikazom Vermaelenom, lako je mogao i imat upropastenu karijeru.Last edited by Henryj; 25-06-15, 10:24.
Comment
Comment