Dobro je na kraju ispalo, jer ipak su 3 boda najbitnija. Ipak ono što više raduje jeste odlična igra, pogotovo u 1. dijelu kada smo bili jako dominantni na terenu. Ono što treba istaći i što je bilo očigledno jeste da smo mnogo dobili povratkom Lucasa. Pored toga što odrađuje lavovski posao na terenu, svojom pojavom unosi mir i smirenost u ekipu, a i Gerrard može igrati isturenije i rastrećenije što je upravo danas radio. I to sa dosta uspjeha, mora se pohvaliti kapitenova današnja partija. Enrique sada se već može reći po običaju dobra partija.
Nevjerovatno koliko je podigao svoju formu u ove posljednje 3-4 utakmice. Ni nalik onome igraču na početku prvenstva. Jonjo i Sterling su definitivno podbacili danas i mislim da je Jonju morao mijenjati ako ne na poluvremenu, onda sredinom 2. poluvremena. Sterling se zadnjih par utakmica gubi i mislim da bi i on mogao preseliti na klupu da vidimo Susu i(li) Assaidia na djelu. Sule ponovo odradio dobru utakmicu, ali ga ne bih pohvalio samo zbog onog poteza kada je dobio glup i naivan žuti karton, baš u trenutku kada to nije trebao i kada nam je njegovo igranje od krucijalne važnosti. Sada trebamo dodatno da se približimo gornjem dijelu tabele i slijedi teško gostovanje kod WH-a, ali Suarez dobija glup karton i tako dosta umanjuje naše šanse za pobjedu u Londonu. Bilo kako bilo i tu se nadam pozitivnom rezultat uprkos izostanku Suareza - koga nema bez njega se mora. Raduje ovaj sjajan povratak Lucasa, dobra forma bekova Glena & Enriqea, te dobra partija Gerrarda, a mislim da istu može ponoviti i protiv WH-a.

Comment