Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liverpool FC -YNWA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ma jedna od najlosijih tekmi ove sezone. Hendo masi prazan gol, eto to si video, posle jos pari sansi Suareza i auto-gol za 2:1 ... Dzerard truba, Dembele mu provlacio loptu kroz noge
    Allen onako,ne lose ali gdje je nestalo ono 95% tacnih pasova sa pocetka sezone. Po meni opet Enrike i Suarez jedini zasluzili prolaznu ocenu, Sterling iz tekme u tekmu pada u formi... Samo se pitam zasto Suso nije dobio priliku

    Comment


    • Generalno jako loše odrađeno, ne bih se usudio reći najlošije od početka sezone, ali jedna od lošijih utakmica. Tome je dobrano doprinijeo i Rodgers guranjem Downinga na beka, a njegov udio kod prvog gola Tottenhama je veliki. Opušteno i nonšalantno ušli u meč što je Tottenham iskoristio. Zatim konsolidacija na sredini terena i 100%-tna prilika za Hendersona, koji promašuje zicer. Ono se jednostavno ne smije promašiti. Onda naravno k'o po običaju slijedi kazna za promašeni zicer - slobodan udarac koji Bale pretvara u gol, a tome je kumovao jedan naš igrač koga je okrznula lopta, ali i Reina. Onda smo najstabilniji bili pred kraj 1. poluvremena, imali smo incijativu, ali bez onog najvažnijeg - izglednih prilika i gola.

      U drugom krenuli malo agresivnije, ali se nije moglo igrati skroz otvoreno jer bi nas Tottenham sa brzonogim Baleom i Lennonom uništio. Imali su oni neke prilike uglavnom iz kontri, mi preko Suareza prijetili da bi na kraju stigao počasni pogodak koji je donio neku nadu za nešto više. Gerrard, Hendo, Downing, Sterling su podbacili ovu utakmicu, Enrique ponovo odigrao solidno i može ponijeti epitet najboljeg u našem timu. Jedino pozitivno od večeras jeste da Suarez nije dobio žuti karton tako da ćemo moći računati na njega protiv Svetaca - gdje su 3 boda imperativ.
      sigpic
      Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
      don't support us when we win."

      Comment


      • Ova ekipa ako hoce sta ozbiljnije minimalno treba 4 igraca dovesti i to lijevog beka,igraca sredine terena,krilo i napadaca pa bismo onda mozda i mogli igrati.Allen sve gori i gori koliko ja vidim Xavi iz Walesa nije nista bolji igrac nego Henderson.Henderson takodjer vrlo losa utakmica i Gerrard skoro nista nije pokazao tako da sredina danas nije ni postojala.Kad se ovome doda da smo fulili nekoliko zicera onda je tesko ocekivati i bod,Bale nas je ubio u prvom poluvremenu nisu znali nasi jesu posli ili dosli.Nasa igra se trenutno svodi da je dobacimo nekako do Suarez-a i onda gledamo sta ce on uraditi.Strah me pomisliti sta bi se desilo da se on povrijedi.

        Carroll,Downing,Henderson,Allen,Borini oko 100 miliona
        TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

        "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

        LFC:18+5=THE GREATEST

        Comment


        • Ma jbg Boshko, na sredini nas ubijao Dembele, a Bejl se sprdao u prvom, ubijao po levoj strani. Nemamo kreativnost u veznom redu trenutno, to je ono najgore, ne znam, Sahin i Suso su kreativci, morao je da proba sa tom dvojicom u drugom bar. Cak i sa tim nedostacima, nismo igrali lose, ne znam sto bjelakkson kaze da je jedna od najlosijih utakmica ove sezone.

          Imali smo vise boljih sansi od Spursa, u drugom smo kontrolisali mec, nekako iz onog haosa Spursi primise gol. U prvom minimum 4 100%-tne sanse, Henda si video, ko baba sutirao pored gola, prosek nevidjeni od igraca. Suarez imao onaj sut na pocetku, mogao je bolje mora se reci, pa onda ona gol linija, pre toga sjajna akcija, Suarez na prvu proigrava Stivija, ovaj ocajno prima loptu koja mu bezi, pa iz tog haosa Suarez ono sutira i Walker sa linije skalanja loptu.

          Nikako se ne moze reci da smo lose igrali, bilo je nedostataka u igri istina, ali dobro su igrali, sanse se nisu koristile, na kraju meca 64% posed lopte. Ali ono sto me nervira su korneri, toliko smo lose izvodili, tj Stivi da to nije zdravo, 14 kornera naspram 1 Totenhema, nijedan od tih 14 nije bio dobar, uzas.
          Sto se tice Sterlinga, najavio sam odavno pad forme, ne moze klinac da igra u kontinuitetu dobro, a sto ga vise gledam nazalost vidim da je limitiran u nekim segmentima igre, ali rano je pricati, tek mu je 17.
          Ono sto je sigurno a to je da nam trebaju brzi krilni napadaci, Enrique iako danas isto dobar, jednostavno ja njega ne volim na poziciji krila, nije danas toliko bio upecatljiv, jedna utakmica ne znaci da on sad moze da igra krilo konstantno.
          A Downinga u januaru za metar drva i kilo rakije.
          sigpic

          “We have to change, from doubters, to believers, now.”
          -Jürgen Klopp

          Comment


          • Nisam jedan od onih koji su jedva cekali da pljunu po Rodzersu ali iskreno ja sve manje i manje verujem u njega. Svaka cast na hrabrosti sto je pustio klince da igraju i skidam kapu zbog toga, ali zbog nekih njegovih losih poteza trpi ekipa. Nisam siguran da je trener za veliki klub. Mislim da igraci ne samo da ne razmisljaju o ligi sampiona vec su svesni da ako se nesto ne dogodi u januaru tesko da ce do evrope uopste. Razumeo bih sve da postoje i najmanji znaci poboljsanja u igri ali cini mi se da iz kola u kolo igramo sve losije i da je moral ekipe sve nizi. Vec je neko rekao, cela igra nam se svodi na cekanje da Suarez napravi nesto. Nije smeo da pusti Kerola letos, a da prethodno nije nasao zamenu. Veceras u situaciji kada jurimo rezultat on prakticno nista ne moze da promeni u igri. Plus desi se najgori moguci scenario povredi se Borini, a nisam siguran da se to nije desilo koliko bi Sterling uopste igrao. Posto znamo da je Borinija na pocetku gurao na krilo iako se ovaj tamo nikako nije snalazio. Ne znam sta sada izvodi sa Dauningom na beku, veceras je dobrim delom kriv za prvi gol, protiv Svonsija posle njegovog kiksa zamalo nismo primili gol... Dovede nedovoljno spremnog Assaidija propusta prvih mesec i po dana sezone, posle toga pokazao u par navrata da se moze racunati na njega. Nesto ne verujem da je trenutno Sterling toliko bolji igrac od njega da nije u stanju da se rotira sa njim. Posebna prica je Allen, Xavi iz Welsa. Opet cu ponoviti nije mi jasno zasto tako tvrdoglavo forsira Allena iako je u losoj formi, kad je igrao dobro prvi sam ga hvalio ali realno sa formom u kojoj trenutno igra ne zasluzuje mesto u prvih jedanaest. Ne vidim ja tu ni nesto specijalno kad je defanziva u pitanju, o kreativnosti necu ni da pricam... Opet cu reci po meni Sahin treba da igra, koliko god da je spor i lenj kako neki pricaju, ubedljvo nas najkreativniji i tehnicki najpotkovaniji igrac u vezi. Pored njega stavio bi Selvija, a ispred Susa od sledece tekme, pa da vidimo kako ce to da izgleda. U svakom slucaju mislim da gore od ovoga ne moze. Sve u svemu jako malo igraca u rotaciji, i to je nas najveci problem. Ako se ne promeni nesto u januaru, sredina tabele je nazalost realnost... Ostaje nam samo da se molimo da Suarez ne zatrazi transfer request, ne smem ni da pomislim kako bi izgledali bez njega.

            Comment


            • Rekao sam da je najlosija tekma jer je bila veoma vazna, gdje su trebali da ginu bre da zaustave bejla, a on ih prolazi ko cunjeve... JA da sam tamo igrao bre polomio bi mu noge. Lopta moze proci ali igrac ne moze..Ugledajte se malo na ove "mesare" udarajte malo pretite laktajte se... Kad pogledam onog jadnog Suareza zao mi coveka..

              Nisam jedan od onih koji su jedva cekali da pljunu po Rodzersu ali iskreno ja sve manje i manje verujem u njega.
              Slazem se. Allena forsira jer je zagovarao njegov dolazak, a ja i dalje mislim da je 18m bilo previse.

              BR o Allenu :
              “This boy when you see him play you’d think he was a Spanish player, a real European player,” said the Liverpool manager. “I would have paid many more millions for this kid.

              “He is a unique player in that he’s a British player who doesn’t give the ball away. When he comes into this team you’ll see the difference he can make.

              Vidjeli smo to u prve 2-3 tekme, sad daje pasove ko da ima dvije lijeve...

              Sahina i Susa u igru, Sterlinga malo odmoriti a dati sansu Assaidiju...Enrike na bek-Dauning vani-al da gledamo da ga nekako uvalimo u prvu bolivijsku ligu da ide daleko da igra na 5000 m nadmorske visine
              I u Januaru nama ne treba 2 igraca nego 4-5...

              Comment


              • http://sillyseason.com/football/prem...ast-11-seasons

                Nakon 14 kola imamo 16 bodova - izjednačili smo se sa rekordom iz 1992/93 kada smo također nakon 14 kola imali svega 16 bodova.

                Ja i dalje vjerujem u Brendana i svjestan sam činjenice da se stvari ne mogu srediti preko noći. Čovjek je sa vizijom i treba ga pustiti da radi, s tim da treba popraviti po meni najveći nedostatak - loše izmjene, te mora proraditi na motivaciji ekipe. Do sada smo se dosta puta uvjerili da je čovjek koji ima znanje, a mislim da i konstantno mijenjanje trenera ne donosi ništa. Uvijek kada dođe novi nekih se igrača riješi, a dovede druge za koje smatra da se uklapaju u njegov sistem. Sa obzirom da trenutno nema novca za bacanje ne može se opet mijenjati pola ekipe, nego ovako dovesti 1-2 zvučnih pojačanja i ovu ekipu graditi za budućnost jer potencijala ima, to se može vidjeti iz igrača kakvi su Suso, Sterling, Wisdom i igrači iz akademije koji konstantno napreduju.

                Igre ima, rezultata nažalost još uvijek nema iako je to ono što se uvijek računa. Ove sezone smo nekoliko puta do sada ostali bez bodova kako zbog sudijskih grešaka, nedostatka sreće, do neiskustva Sterlinga i manjka prisebnosti Suareza. Suareza na kome se zasniva igra Liverpoola i koji do sada izvlači ovu ekipu, ne može ni on uvijek odigrati sjajno zato mu ne treba zamjeriti. Potrebno je vremena da ova ekipa dobije i na iskustvu, samopouzdanju, vjeri u sebe. Mi kada bi radili ono što radi recimo United posljednjih godina da i kada igra loše uzima bodove mi bi smo sasvim sigurno bili u top4. No, kažem potrebno je vremena ni kod već spomenutog tima nije bilo sve kako treba na početku, u prvoj sezoni nakon što je na njihovo kormilo stigao SAF je bio u donjem dijelu tabele. Ali kako je vrijeme odmicalo njegovo znanje i ideje su urađale plodom, a nadam se da će slično biti i sa Rodgersom.
                sigpic
                Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                don't support us when we win."

                Comment


                • Ne kazem ni ja da je resenje u promeni trenera i znam da mu treba dati vremena. Pricam samo na osnovu onoga sto Rodzers trenutno radi. Jednostavno 16 bodova iz 14 kola je premalo, kakvu god ekipu imali. Nisam siguran da taj sistem koji Rodzers forsira uopste moze da se primeni sa igrackim kadrom koji imamo u vezi i ako moze koliko ce vremena trebati. Kao sto vidimo Allen ne moze da se sastavi sa loptom, a doveden je upravo iz tog razloga. Dzerard igra po meni mozda najlosiju sezonu u Premier Ligi. Odjednom sad Suso ne valja, Henderson iskace u prvi plan. Sahin prikovan za klupu, Selvi takodje. Ne znam, mislim da malo gubi kompas. Daj boze da gresim i da ce sve to vremenom izgledati bolje...

                  Comment


                  • Ma nije se moj post ni odnosio na tebe nego sam se malo usputno dotakao te teme. ;) Također sam i ja mišljenja da ovo do sad nije dobro jer ipak 16 bodova iz 14 susreta je jako, jako loše. Uvidjeli smo da zna pogriješiti najviše što se izmjena tiče. Najviše mu zamjerim što igra Downing, a na klupi ima Assaidia i Susu koji su do sad pokazali mnogo više od njega. Sinoć ga gurnu na beka i odmah mu pobježe Lennon i naravno primamo gol. Hendo sastavi par dobrih utakmica i onda ponovo čisti prosjek. Allen se kako sezona odmiče sve više gubi tako da me ne bi čudilo da ga Rodgers pošalje na klupu. Za Sahina se nadam da će proraditi jer može jako doprinijeti našoj igri. Kada je tek stigao mislio sam da će igrati u početnoj postavi, no za sada to nije slučaj nije to onaj igrač koji je briljirao u Dortmundu, ali se nadam da će proraditi.
                    sigpic
                    Bill Shankly: "If you can't support us when we lose or draw,
                    don't support us when we win."

                    Comment


                    • Ma znam da nije, nego sam morao da prokomentarisem malo.

                      Comment


                      • http://www.liverpoolfc.com/news/late...nts-contention

                        Brendan Rodgers has confirmed Lucas Leiva will return to the Liverpool squad for Saturday's clash with Southampton at Anfield.

                        When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.8

                        Comment


                        • Originally posted by C-Bosh View Post
                          http://www.liverpoolfc.com/news/late...nts-contention

                          Brendan Rodgers has confirmed Lucas Leiva will return to the Liverpool squad for Saturday's clash with Southampton at Anfield.

                          Toooo!!To nam treba malo da se razmrda ova SKAPANA sredina.
                          Originally posted by Casiraghi
                          Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
                          Originally posted by Casiraghi
                          Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

                          https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
                          Originally posted by Casiraghi
                          Srecan Mane svima koji slave.

                          Comment


                          • Ko zna u kakvom ce stanju biti, ali se nadam da cemo njegovim oporavkom dobiti na cvrstini u veznom redu, previse curica imamo tu...

                            Stavio sam Gerrarda u avatar uz nadu da ce konacno poceti da igra kako zna.

                            'Ajde Najveci trgni se malo majku mu!
                            When I die, don't bring me to hospital. Bring me to Anfield. I was born there and will die there! S.G.8

                            Comment


                            • Reports in France claim that Liverpool had scouts watching Bafetimbi Gomis on Wednesday as he smashed a hat-trick for Lyon against Marseille.
                              Liverpool boss Brendan Rodgers is confident Raheem Sterling will soon sign a new deal at Anfield.
                              Vitesse Arnhem striker Wilfried Bony has attracted interest from Premier League duo Chelsea and Liverpool ahead of the January transfer window, according to his agent.
                              Liverpool are going to pay £6million to take Thomas Ince back to the Kop from Blackpool - with a deal lined up for the January window. Liverpool will receive a 35% sell-on clause which means we'll have to pay only around £4million.
                              Gomis ne,Ince mozda za ovu cifru i volio bih vidjeti Bony-a ako nije u pitanju neka veca cifra.
                              TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

                              "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

                              LFC:18+5=THE GREATEST

                              Comment


                              • 14 years ago , today , A young boy named Steven George Gerrard made his debut for Liverpool .

                                It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

                                Comment

                                Working...
                                X