Announcement

Collapse
No announcement yet.

Liverpool FC -YNWA

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • BB, ali takvim napadom suzavas i fokusiras samo na deo terena oko coskova 16m. Bez potrebe da ti protivbicki bekovi izlaze na aut liniju i dalje od gola i tu ispadaju, nego ih spustas u ravni sa linijom 16m. Teze je braniti krila koja krecu sa loptom od aut linije i sa nekih 20ak, 25m od gol aut linije. Imaju vise resenja nego kad loptu primaju na cosku 16m. Sa AMCom uz Firmina otvaras opcije za pas u sredinu i utrcavanje u 16m. Ovako se svelo na odigravanje lopte krilnim napadacima i cekanja da se njihov prostor zatvori.

    Bici, ne napadnutim nego mi se ne svidja to sto mi nisi odgovorio na pitanje vec krenuo sa ismevanjem stvari koje ni sam ne znas. Nisam pretpostavio da je Buvac bio zaduzen za napad, a Klop za odbranu nego da mi deluje da je imao uticaj na trcanje ofanzivnih igraca (trkacko-napadacki deo). To nedostaje sada, a nema ni Buvaca pa mi deluje logicno a mislim da to nije za "umiranje".
    Last edited by engleski_dopisnik; 08-11-18, 08:44.
    insta: engleski_dopisnik

    Comment


    • Ne treba ovu igru posmatrati tako jednodimenzionalno...ej pocepao Pavkov, pa ce precenjenu odbranu automatski da pocepaju i ovi...glupost...Liverpool ima dovoljno jak tim da pobedi u oba meca, postoji evidetna kriza u igri ali to ne znaci da za 2-3 nedelje to nece izgledati potpuno drugacije...VVD je od kad je dosao pokazao na delu, jednostavnim brojkama, na primeru od od 20-30 utakmica, koliko je dobar stoper i koliko je unapredio defanzivni aspekt igre...Grupa je komplikovana, to je svima bilo jasno odmah nakon zreba i ko je mislio da ce prolaz dalje biti setnja kroz park, slabo se razume u ovu igru...
      I te floskule, sramota otkaz Klopu...budalastine, izgubio mec na terenu gde nimalo nije jednostavno pobediti, pustite budzete, cene, ipak je to 11 na 11, prosesionalni fudbaleri, 90 minuta, nije fraza, "sve je moguce"...
      "A football team is like a piano. You need eight men to carry it and three who can play the damn thing." Shankly

      Comment


      • Da je sve moguce pokazao je i Venger prosle godine sa rezevnim timom, ne znam sta sad dizete Zvezdu kao da je Mara neka neosvojiva tvrdjava. Jednostavno ne briljiraju u poslednji par utakmica, forma je opala, kad je poslednji put Firmino zabio? Po meni je on kljicni clan te trojke napred koja je evidentno u krizi kad on nije u formi.

        Sent from my Mi A2 using Tapatalk

        Comment


        • Salah i Mane lete po terenu, neverovatni igrači.
          C'era una volta la Jugoslavia, il Brasile d'Europa

          Comment


          • Liverpool FC -YNWA

            Stvar je prosta.
            Od kad je otisao Buvac promenio se totalno nacin igre. Sva paznja je usmerena na defanzivu, igramo sa veoma malo rizika cak i protiv slabijih ekipa, ne ostavljamo rupe na sredini i pazljivije i sporije krecemo u napad. To najvise pogadja Salaha i Manea kojima je potrebna brza igra uz dosta prostora i bar 10 dobrih sansi da bi uboli 2 gola.

            Za ovakav stil fudbala potrebni su igraci na sredini koji su podjednako dobri u defanzivi i napadu, a Milner, Gini, Fabinho i Henderson svakako bolje obavljaju defanzivne zadatke. Nema ko da salje korisne pasove ka napadu, da povuce par igraca sa sobom i napravi visak, da izvuce kontru kako treba. Bice bolje kada udju u formu Keita i Ox, ali napadacka trojka sve vise gubi samopouzdanje, bice tesko prekokrenuti situaciju. Ni presing ne vrsimo kao ranije, a iz takvih situacija smo silne prilike stvarali.

            Pozitivne i negativne strane novog fudbala su ocigledne. Delujemo manje opasno, ali je svakako igra ozbiljnija. Ako je potrebno, na zimu naci dobrog napadacki orijentisanog veznjaka. Mada nadam se da ce Keita i Ox odratiti posao kako valja.

            Comment


            • Originally posted by NSG View Post
              BB, ali takvim napadom suzavas i fokusiras samo na deo terena oko coskova 16m. Bez potrebe da ti protivbicki bekovi izlaze na aut liniju i dalje od gola i tu ispadaju, nego ih spustas u ravni sa linijom 16m. Teze je braniti krila koja krecu sa loptom od aut linije i sa nekih 20ak, 25m od gol aut linije. Imaju vise resenja nego kad loptu primaju na cosku 16m. Sa AMCom uz Firmina otvaras opcije za pas u sredinu i utrcavanje u 16m. Ovako se svelo na odigravanje lopte krilnim napadacima i cekanja da se njihov prostor zatvori.
              Kad igraš sa AMC-om to je 4-2-3-1, a kad igraš bez njega to je 4-3-3, i to nije invent FM-a nego njegovo konstatovanje stvarnosti.
              u 4-2-3-1, taj RWF i LWF imaju vecu odgovornost u odbrani.
              Za ovaj tim Liverpula i za ovaj nacin igre, na brze kontre, 4-3-3 je mnogo bolje rešenje. Poslednja linija i vezni red zatvore protivnicke ofanzivne linije i udarna trojka može mnogo bolje da se pozicionira za kontranapad.

              S druge strane ne gubi se mnogo i brojem igrača u poslednjoj trećini kad se napada. Sa 3 veznjaka, diže se visina stajanja celog tima, pa i tih veznjaka koji nisu AMC. Oni lakše mogu da krenu napred i bliže su golu.
              Pogotovo ako imaš mobilne i ofanzivne bekove, a Robertson je legit fenomenalan u tome (najbolji levi bek u PL), to je do jaja. Plus se i njemu daje više prostora da krene napred.

              U 4-2-3-1, taj dvojac veznjaka retko kada sme da ode na pokrivanje protivničkog beka, već to rade krila, koja time sebe liše mogućnosti da nakon oduzimanja lopte budu opasnost kod utrčivanja iza ledja odbrane.
              U 4-3-3, jedan od te trojice veznjaka može uz manji rizik da ode na stranu i da zatvori protivnički bok, jer veznjak sa suprotne strane udje u sredinu i sa još jednim zatvori pas u sredinu. Sa Amc-om je to mnogo teže, pogotovo nakon izgubljene lopte.
              AMC je umirajuća uloga u modernom fudbalu već neko vreme, i to sa razlogom. I ta pozicija ima najviše smisla u Pepovom fudbalu, možda jedino i u njihovom sistemu.

              Ali se na kraju svodi sve na to ko kakav tim ima i kakvu igru. Glupo je stavljati Salaha na RWF/AMR u toj formaciji sa AMC-om. Oduzmeš loptu i on je prečesto van pozicije da odmah uleti u prostor odakle može da se da gol ili otvori konta.

              Igranje sa 3 štopera isto nije stvar samo zbog sigurnije od odbrane. Kad igraš sa 2 štopera, otpočinjanje napada, i formiranje napada kreće da su štoperi na 20,25 metra od svog gola. Kad igraš sa 3 štopera, nakon što jedan primi loptu, imaš 2 štopera koji su na 35,40 metra. To povlači da igrači ispred njih mogu da se otvaraju bliže protivničkog gola i da su u uglovima za dodavanje.


              Nije to tako jednostavno, kao sad kad bi igrali sa AMC-om, svi bi stajali isto kao i u ovoj formaciji, samo bi imali dodatnu opciju u sredini u protivničkoj trećini.
              Kad imaš Firmina, Salaha i Mane-a, ovaj 4-3-3 je maltene perfect. Ugušio bi njih taj klasičan 4-2-3-1 (sa tipičnim polušpicem David Silva-esque).
              Last edited by Busby Babe; 08-11-18, 16:06.

              Comment


              • Originally posted by La Jugoslavia View Post
                Propišaće krv Liverpul da bi se plasirao, a glavni krivac je naravno Klop. Vladan Milojević mu je očitao fudbalsku lekciju na Marakani, a posledice tog teškog poraza za klub kao što je Liverpul biće duboke i trajne.

                Idu u Pariz sledeće kolo, a to nikako nije mesto za vađenje. Svi smo videli šta je Milan Pavkov radio tim užasno precenjenim pojedincima iz odbrane, a protiv svemirskog trija Mbappe-Cavani-Neymar navijače Liverpula čeka pravi horor film.
                Jesi ti gledao mec protiv PSG i taj "svemirski" trio? Jesi odgledao LFC u EPL i gledao odbranu? Odigrali jesu strasno i nedopustivo lose protiv Zvezde, ali dosta za to je zaduzen vezni red gde je VVD morao krpiti.

                Comment


                • Sjajna analiza kolege Busby Babe, upravo je 4-3-3 idealan izbor za Liverpool zbog fantastičnih Salaha i Manea, dosta su slobodniji u igri kada iza sebe imaju radnike kao što su Wijnaldum-Henderson-Milner.

                  Inače je u 4-3-3 fantastično važna pozicija centralnog igrača ispred odbrane, Henderson je to sasvim solidno odrađivao prošle sezone, dok je Fabinho veliki promašaj. Kao idealna paradigma za tu poziciju može da se uzme Jorginho, deep-lying regista, Marco Verratti je takođe primer za ugled, dok se recimo Matić nikako ne snalazi u toj ulozi i tu leži većina problema u igri Manchester Uniteda.

                  Poslato sa WAS-LX1A uz pomoć Tapatoka
                  C'era una volta la Jugoslavia, il Brasile d'Europa

                  Comment


                  • Meni se Fabinho nikad nije svidjao i bio sam ubedjen da je njegov rast reputacije bio samo na konto poludelog Monaka.
                    Molio sam se da ne dodje u United.
                    Ne svidja mi se ni Henderson, i to izrazito. Ali Henderson ima svoju svrhu u tom hyper trkačkom Liverpoolu.
                    Ne svidja mi ni Matic, nikada i nije, i uvek sam smatrao da je precenjen.

                    Jorginho je vec my cup of tea. I to baš.

                    I on je dokaz koliko jedan vrhunski, legit deep lying veznjak moze da preporodi tim, kao sto je on uradio sa Celzijem. Nije samo on naravno, ali ima dosta i do njega.

                    Comment


                    • Dobro bi nam dosla neka pobeda od 5-6:0 za vikend.

                      Comment


                      • "Bio bih idiot, što nekoliko ljudi i misli, ali nisam toliki, da pričam o popravljanju gol razlike pre utakmice. Nisam siguran koliko ste puta gledali Fulam, svih 90 minuta ne samo isečke utakmica. Oni su u čudnoj situaciji, mogu samo da zamislim kako se osećaju. Igraju dobar fudbal, rade dosta dobrih stvari, napravili su mnogo problema Mančester sitiju u Liga kupu, bio je to zaista dobar fudbal", rekao je Klop.
                        Neki bi i sa tri boda bili zadovoljni, kakvih 5-6 golova.....
                        ¡Si Señor!

                        Comment


                        • Klasicna klopovska izjava, uvek ima postovanja prema protivniku.

                          Nadam se da ce pustiti Sacirija od starta, zajedno sa Ginijem i Milnerom.

                          Comment


                          • Klopp: “It’s probably the first time all midfield players apart from Ox are fit. It’s about fitness levels and shape for Sunday.”
                            Da biram sredinu za sutra, Šaćiri-Fabinjo-Gini. Fabinjo i Gini dve šestice, a ispred Šaćiri naravno. Ovo se pokazalo dobro protiv manjih timova, tako da ne bih mnogo izmišljao.

                            U iskušenju sam da kažem Šaćiri-Gini-Keita, ali mislim da je to baš ofanzivno i da ćemo biti šuplji.

                            p.s. Eto, koliko je napredovao Gini pokazuje da ne mogu da zamislim utakmicu bez njega.
                            Last edited by z0La; 09-11-18, 19:12.
                            I LOVE HOUSE MUSIC!!

                            Comment


                            • #LFC line up today: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson; Shaqiri, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané
                              Čuo me Klopp. Gini i Fabinjo dupli pivot, Šaćiri ispred.
                              I LOVE HOUSE MUSIC!!

                              Comment


                              • Nista ne igramo.

                                Poslato sa ATU-L21 uz pomoć Tapatoka
                                Originally posted by Casiraghi
                                Al bar nauci me drugoj da se dam da tebi nevernoj budem Emre Can
                                Originally posted by Casiraghi
                                Ti nikad neces biti kao Joel Matip.

                                https://www.youtube.com/watch?v=Gxj_G6ExBTE
                                Originally posted by Casiraghi
                                Srecan Mane svima koji slave.

                                Comment

                                Working...
                                X