Originally posted by skeptik
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
INDIAN WELLS 2017
Collapse
X
-
Originally posted by Velikiajnstajn View PostPo meni nikako sreckovic, vise vrhunski takticar. Recimo da u dva poena servira cetiri "prva" servisa. Ako pogodi samo 1/4, najvjerovatnije ima 15:15. Ako pogodi 2/4 vjerovatno ima 30:0. Ne znam jeli mu neko ovo savjetovao ili je sam odlucio, ali odlična taktika.Last edited by Dekson; 17-03-17, 08:13.Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
Comment
-
Nisam pricao o Ivanisevicu nego o Kirjosu mada u principu svi igraci koji zasnivaju svoju igru pre svega na jakom prvom servisu svoje uspehe duguju upravo time koliki procenat prvih ubacenih servisa, asova ili vinera imaju. Sve se svodi sto rece neko pre tebe na "ako pogodi". Ako Karlovic imao svoj dan pobedice i Novaka i Federera i Mareja, ako nista drugo u tajbrejkovima, a da ne pricam o Kirjosu koji ima nesto vise. Kirjos je Novaka u kljucnim poenima nadigrao i sa osnovne linije, to stoji, ali glavninu poena je osvojio nakon ubacenog prvog servisa, mislim da je samo pet poena izgubio u celom mecu kad ubaci prvi servis, a drugi je forsirao maksimalno kao da servira prvi i Novak je i tu takodje u vecini slucajeva bio nemocan. Nemam podatak koliki procenat uspesnosti je imao ali mislim da je i tu bio veliki. Glavno pitanje je koliko dugo moze ovako da servira a da ne napravi duple greske, i naravno kako ce delovati na sljaci? Sve se svodi na to. Ako ima svoj dan moze da pobedi svakog, ako mu servis ne krene kako treba izgubice od Pospisila, recimo.
Comment
-
Treba podici mrezu, bilo bi jos zanimljivijehttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
Raznovrsnost prosle godine?
pa jeste, bilo je sporo, jos sporije i najsporijehttp://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
Ti si rekao do polovine prosle godine?
Kako je moguce da smo imali 2 brza slema do polovine prosle godine?http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by skeptik View PostNisam pricao o Ivanisevicu nego o Kirjosu mada u principu svi igraci koji zasnivaju svoju igru pre svega na jakom prvom servisu svoje uspehe duguju upravo time koliki procenat prvih ubacenih servisa, asova ili vinera imaju. Sve se svodi sto rece neko pre tebe na "ako pogodi". Ako Karlovic imao svoj dan pobedice i Novaka i Federera i Mareja, ako nista drugo u tajbrejkovima, a da ne pricam o Kirjosu koji ima nesto vise. Kirjos je Novaka u kljucnim poenima nadigrao i sa osnovne linije, to stoji, ali glavninu poena je osvojio nakon ubacenog prvog servisa, mislim da je samo pet poena izgubio u celom mecu kad ubaci prvi servis, a drugi je forsirao maksimalno kao da servira prvi i Novak je i tu takodje u vecini slucajeva bio nemocan. Nemam podatak koliki procenat uspesnosti je imao ali mislim da je i tu bio veliki. Glavno pitanje je koliko dugo moze ovako da servira a da ne napravi duple greske, i naravno kako ce delovati na sljaci? Sve se svodi na to. Ako ima svoj dan moze da pobedi svakog, ako mu servis ne krene kako treba izgubice od Pospisila, recimo.
Comment
-
Da se nadovežem na @Skeptika.Ono što je Nika razlikovalo od klasičnih servera u meču protiv Novaka,je dobro sakrivanje namere gde će servirati i odlična anticipacija gde se Novak nalazi. Brzina servisa za vrhunske riternere nije toliko bitna ako je servis jednoličan i lako čitljiv, čak šta više kontra pančerima i odgovaraju brzi i jednolični lako čitljivi servisi. Znači Nik je pored jačine i brzine imao i dosta varijacija koje Novak nije umeo da pročita.Last edited by Dekson; 17-03-17, 09:37.Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
Comment
-
Originally posted by Mrkela View PostPotpisujem od rijeci do rijeci sve je to bilo moje misljenje do proslog meca. Ja nisam mogao vherovati da on moze da drzi lopticu sa osnovne doboljno dugo u igri, ali on ju je stvarno drzao, kako i zasto to je za analize ali bio je ravnopravan sa najboljim baseline igracem ikada(nebitno u kakvoj je formi). Znaci on ju moze drzat ako zeli, bio je onaj poen cini mi se sa 33 udarca koji je on okoncao losim dropom jer mu se nije dalo vise, dakle ovisi o njemu i njegovom reketu. Ivanisevica sam uzeo kao reprezent nekoga ko je lupao druge servise riskantno, nema to veze sa srecom covjek jednostavno ima samopouzdanje u svoj servis i njemu nije problem ubaciti servis sa 190kmh ko od sale.Last edited by skeptik; 17-03-17, 09:58.
Comment
-
Originally posted by Dekson View PostDa se nadovežem na @Skeptika.Ono što Nika razlikuje od klasičnih servera je, dobro sakrivanje namere gde će servirati i odlična anticipacija gde se riterner nalazi. Brzina servisa za vrhunske riternere nije toliko bitna ako je servis jednoličan i lako čitljiv, čak šta više kontra pančerima i odgovaraju brzi i jednolični lako čitljivi servisi. Znači Nik pored jačine i brzine ima i dosta varijacija koje Novak nije umeo da pročita.
Novak lose cita njegove servise i tu je najveci problem.
Ovde se u dobroj meri potencira blok ritern kao najbolja opcija medjutim jedna stvar nije pomenuta u tom kontekstu.
Naime dobar broj Kirjosovih servisa zavrsava plitko u servis polju nakon cega loptica krece uzlaznom putanjom i zavrsava na visini koja onemugucava efikasan blok ritern. Bilo je pokusaja bloka sa Novakove strane ali su te loptice ili prelazile preko glave reketa ili zavrsavale iza osnovne linije.Last edited by pecaros; 17-03-17, 09:50.sigpic
Comment
-
Originally posted by pecaros View PostSaglasan osim ovog `jacine i brzine` sto je u neku ruku pleonazam .
Novak lose cita njegove servise i tu je najveci problem.
Ovde se u dobroj meri potencira blok ritern kao najbolja opcija medjutim jedna stvar nije pomenuta u tom kontekstu.
Naime dobar broj Kirjosovih servisa zavrsava plitko u servis polju nakon cega loptica krece uzlaznom putanjom i zavrsava na visini koja onemugucava efikasan blok ritern. Bilo je pokusaja bloka sa Novakove strane ali su te loptice ili prelazile preko glave reketa ili zavrsavale iza osnovne linije.
Kada bi bio dalje uhvatio bi tu lopticu koja ide plitko u padanju, a ne u penjanju i blok ritern bi bio ucinkovit.
Sve ima svoje zasto i zato.sigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
Comment