Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by skeptik View PostNema tu pobednika. On se odredjuje na kraju a ovo je igranka bez kraja. Pre 100 godina vijorila se srpska zastava nad Belom kucom, 90 godine kasnije su nas bombardovali. Sta ce biti za 100 godina to niko ne zna.
Malo li je?"Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Originally posted by kronostime View PostNemacka je pobedila u tom ratu moci: Britanija i Francuska su, nakon gubitka moci kao kolonijane sile, nesposobni da se odupru tome, Rusija je izvor sirovina....
Malo li je?
Comment
-
Originally posted by Marko11 View PostCG se pripojila Albaniji.
Mozes da pljujes po svojima, po tudjima jok. Ovde ima dosta ljudi iz regiona i licna misljenja o medjusobnim nacionalnim netrpeljivostima se ne iznose javno i samim tim nikog ne ticu ovde od nas. Nacionalizam i sovinizam su zabranjeni na forumu!
Opomenut si, a na adminu je da reaguje ako misli da je potrebno.
I da savet jedan, procitaj detaljno Pravila
http://www.sportklub.info/forum/show...=1#post1659760sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Ah mozda i jesi, ali zivis ovde. Prema tome dodje mu na isto kao da nisi.
I na kraju, ne znas puls svojih tzv. sunarodnika na forumu, pa da duvate u istu trubu, tako da bez slicnih izleta od sada.sigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
Comment
-
Teska gamad ovi u rts, ali ono bas, bas..
sigpic
Comment
-
Evo moja baba malo pre kaze da rts nije bio ovakav ni za vreme onog tamo sto lezi ispod one lipe.
Dokle vise i sta dalje
Originally posted by kronostime View Post"Srpsku trilogiju" nije procitalo 5% omladine u ex-SFRJ, a kamoli u ovoj novoj Srbiji.
Da ne pricamo o "Devetstopetnaestoj" od B.Nusica, delima Slobodana Jovanovica....
Srbi - svoju istoriju necemo da naucimo i procitamo, a hocemo da komentarisemo tudju? Ne biva to.
U malo stanova, kuca koje sam usla da ljudi imaju biblioteke, makar bila i jedna obicna polica puna knjiga
"Srpska trilogija" je tako snazno delo, u nekom smislu postao je spomenik tim herojima Velikog rata, apsolutno niko ne moze ostati ravnodusan prema njemu i toj nasoj istoriji, pogotovu sto je pisana od coveka koji je svedocio svemu, a znam da je mnogo malo ljudi procitalo, nazalost nisu ni zainteresovani previse.
A lepo je pisao Jakovljevic o "Srpskoj trilogiji" strahujuci da ce sve da se zaboravi, jos onda izmedju dva rata.
"Istorija ce zabeleziti nas podvig, isto onako kao sto se kroz vekove pominje prelazak Hanibala preko Alpa ili ce potomstvo ravnodusno gledati kako psi raznose kosti mucenika?"sigpic
Comment
-
Originally posted by miloolja View PostEvo moja baba malo pre kaze da rts nije bio ovakav ni za vreme onog tamo sto lezi ispod one lipe.
Dokle vise i sta dalje
Eee citanje, bio je problem oduvek, a tek sada ova omladina nista ne cita i veze blage nema. Naravno, najvise toga se nosi iz kuce, a po kucama se bas slabo cita.
U malo stanova, kuca koje sam usla da ljudi imaju biblioteke, makar bila i jedna obicna polica puna knjiga
"Srpska trilogija" je tako snazno delo, u nekom smislu postao je spomenik tim herojima Velikog rata, apsolutno niko ne moze ostati ravnodusan prema njemu i toj nasoj istoriji, pogotovu sto je pisana od coveka koji je svedocio svemu, a znam da je mnogo malo ljudi procitalo, nazalost nisu ni zainteresovani previse.
A lepo je pisao Jakovljevic o "Srpskoj trilogiji" strahujuci da ce sve da se zaboravi, jos onda izmedju dva rata.
"Istorija ce zabeleziti nas podvig, isto onako kao sto se kroz vekove pominje prelazak Hanibala preko Alpa ili ce potomstvo ravnodusno gledati kako psi raznose kosti mucenika?"
http://www.antologijasrpskeknjizevno...nikPisaca.aspx
"Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
A sad malo razbribrige...
Originally posted by z0La View PostJa ovih dana ne mogu od nara da se odvojim.sigpic
Comment
-
Uh, ovima ce se i praunuci strecati
EDIT: Mada, razumem ih: slicno sam se osecao na vrhu Veleza `91 (vertikalna litica na korak ispod) i na "vidikovcu" CN Towera u Torontu - pizda mu materina ko smisli onaj stakleni pod.
Last edited by kronostime; 12-11-18, 20:47."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
Comment