Mora u sljivu i jabuku da ide malo, ali zera samo, ne onoliko koliko stavljaju. Ali kad se pece loza ni kapi secera, ma ni kapi.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Pričaonica
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ne znaju svi da naprave dobru kominu, boje se da ne bude kisela i ne mogu da ocene kada je spremna za pecenje a nestrpljivi su pa dodaju secer da ubrzaju proces...
Moji peku dosta dobru rakiju mada je ja ne pijem jer mi je previse jaka a volim da popijem vecu kolicinu kada pijem tako da ne bi izaslo na dobro kao sto i nije nekoliko puta
Послато са LG-D838 уз помоћ ТапатокаVALENTINO ROSSI #46
Comment
-
Momci, šećer nikada ne može poboljšati kvalitet ni jedne voćne rakije, jedini razlog što se stavlja je drastični uticaj na količinu dobijene rakije.
Mrzi me sada to tražiti, ali u Srbiji je i zakonom zabranjeno prodavati rakiju koja sadrži bilo koji postotak šećera¡Si Señor!
Comment
-
Originally posted by Lord Gangara View PostTreba mi od minimum 22 grada , nije taj šećer toliki problem ako je rakija po sebi dobrasigpic
Comment
-
Originally posted by Jax Teller View PostJel ta tvoja loza slična hercegovačkoj?
Originally posted by somborac View PostMomci, šećer nikada ne može poboljšati kvalitet ni jedne voćne rakije, jedini razlog što se stavlja je drastični uticaj na količinu dobijene rakije.
Mrzi me sada to tražiti, ali u Srbiji je i zakonom zabranjeno prodavati rakiju koja sadrži bilo koji postotak šećerasigpic
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostZasto toliko jaka? Ona je idealna na 19-20 gradi, iako je obicno drze na 21-22. Jedan grad je 2.5% alkohola, 20 je bas idealno sto se mene tice. Zestine su gotovo po automatizmu na 40%, svaka domaca je jaca od toga
Ja najvise pijem zestinu, konkretno viski i naravno neizbezni vinjak tako da sam navikao na taj neki procenat alkohola pa mi je skoro svaka rakija jaka i ne prija mi
Послато са LG-D838 уз помоћ ТапатокаVALENTINO ROSSI #46
Comment
-
Originally posted by Vladan View PostZasto toliko jaka? Ona je idealna na 19-20 gradi, iako je obicno drze na 21-22. Jedan grad je 2.5% alkohola, 20 je bas idealno sto se mene tice. Zestine su gotovo po automatizmu na 40%, svaka domaca je jaca od togasigpic
#PRAVDA ZA BRAĆU
Comment
-
Originally posted by somborac View PostMomci, šećer nikada ne može poboljšati kvalitet ni jedne voćne rakije, jedini razlog što se stavlja je drastični uticaj na količinu dobijene rakije.
Mrzi me sada to tražiti, ali u Srbiji je i zakonom zabranjeno prodavati rakiju koja sadrži bilo koji postotak šećeraOriginally posted by DekinjoŠta mislite da su Livepulu poništili dva čista gola, a Sitiju nisu. Koliki bi bio rezultat? Pa 3:3Originally posted by La JugoslaviaCrvena zvezda je naša, iako je oteta, ona je naša, iako je okupirana. A da je oteta i okupirana, to stoji i to jeste, apsolutno se slažem.
Comment
-
Originally posted by Miletić View PostMeni to isto nije jasno, 22 je bas prejako i za licnu upotrebu a apsurdno za prodaju u ugostiteljskom objektu...
Ja najvise pijem zestinu, konkretno viski i naravno neizbezni vinjak tako da sam navikao na taj neki procenat alkohola pa mi je skoro svaka rakija jaka i ne prija mi
Послато са LG-D838 уз помоћ Тапатока
Originally posted by Jax Teller View PostU Hercegovini je isto vranac najvise oko Trebinja, a imaju jos dvije autohtone sorte žilavka i blatina. Od žilavke sam pio pravu gromovaču.
Ovoga mora biti u Sarajevu, pa ako naletis obavezno kupi da probas. Jebeno je dobra, nije domaca i nije institutova(ta je najbolja, bukvalno je domaca, ali proizvode mizerne kolicine i tesko da je ima) ali je bas dobra loza.
http://www.plantaze.com/vina-rakije/...lozova-rakija/
http://www.plantaze.com/vina-rakije/...ski-prvijenac/
http://www.plantaze.com/vina-rakije/rakije/kruna/sigpic
Comment
-
Šećer joj daje na količini i donekle pobolša kvalitet u slučaju da je šljiva baš loša . Tako da većina što prodaje rakiju kupi Š kvalitet šljive i naroka šećera i zato je on na lošem glasu. Ali kao što sam rekao moj ćale nekad stavi nekad ne , zavisi od šljive i skroz je normalna u šljivovicu da se stali malo šećera ništa preterano.sigpic
#PRAVDA ZA BRAĆU
Comment
-
To što smo nešto tako naučili i navikli ne znaći automatski i da je tako ispravno i dobro....
A pošto je i rakija predviđena za ljudsku upotrebu, ne znam odakle vam ideja da se može praviti od lošeg voća
A baš zbog tog (ne)razumevanja mana žestokih alkoholnih pića zapadnjaci prave kvalitetnija i skuplja žestoka pića od žita i kukuruza, ali da vas ne smaram (i ovako bar 10 puta dnevno čujem kući, matori smaraš)¡Si Señor!
Comment
Comment