Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP1000/MASTERSI 2024

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by dekkard View Post
    Ispao je u polufinalu AO i to je jedini pravi fail, pošto igrač od skoro 37 godina ima tu privilegiju da igra samo najvažnije turnire.
    Evo neće igrati Majami, što je ok, neka se sprema za šljaku i RG.
    Može on da se sprema do sutra, za takmičenje trebaju mečevi. Naravno, motivacije ponavljam nema za sve. Već samo za W i OI. Australija jeste najveći fail ali ne radi se o tome. Radi se o široj slici, na 5 turnira dolazi bolestan, nema motivaciju za omiljeni Slem. Više trenira nego što igra. Nezainteresovan na konferencijama. Direktno izjavljuje sve, bez skrivanja.

On može da se sprema za šljaku ali njegov cilj su OI. Tako da ne očekujem na Mastersima nista ove sezone. Puna kapa zlato. Ako bude zlato i Wimbledon. Potpisujem kraj karijere na kraju 2025.god

Comment

On je više puta dokazao da može bez takmičarskih mečeva da osvoji i GS.
      Zapravo, u ovom trenutku njegove karijere su mu više nego ikad potrebne kvalitetne pripreme nego mečevi. Da li će njih sprovoditi na mastersima/petstotkama ili individualno na treninzima to je na njemu.
      Ne mislim da njemu fali motivacije na GS turnirima, možda ga je malo uljuljkala prošlogodišnja dominacija.
      Polufinale GS je za njega fail, za sve ostale igrače je to vrhunski uspeh. Sam je postavio tu lestvicu veoma visoko.
      “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post

Može on da se sprema do sutra, za takmičenje trebaju mečevi. Naravno, motivacije ponavljam nema za sve. Već samo za W i OI. Australija jeste najveći fail ali ne radi se o tome. Radi se o široj slici, na 5 turnira dolazi bolestan, nema motivaciju za omiljeni Slem. Više trenira nego što igra. Nezainteresovan na konferencijama. Direktno izjavljuje sve, bez skrivanja.

On može da se sprema za šljaku ali njegov cilj su OI. Tako da ne očekujem na Mastersima nista ove sezone. Puna kapa zlato. Ako bude zlato i Wimbledon. Potpisujem kraj karijere na kraju 2025.god
        Malo je prerano za takve zakljucke. Novak je imao iscrpljujuci kraj godine. Po mom misljenju se ispraznio. Nije mi jasno zasto uopste isao u IW, pametna odluka da preskace Miami. Ako ga interesuje Olimpijada, onda treba d se koncetrise na sljaku. I mora jos jednu stvar da shavati. Ne moze pobjedjivati ako nije 100% posvecen.

Comment

2024.god je zaista bila iscrpljujuća, to se slažem. Zapravo je motivacioni nokaut krenuo posle USO tad je sezona u emotivnom smislu bila gotova. Realni kapaciteti su bili potpuno iscrpljeni. u Bersi i Torino je došao na krilima discipline i motivisan da digne formu za Dejvis Kup koji je bio prioritet. Ali nije želeo to. Nije očekivao oba trofeja. U Torinu je rekao da kuburi sa motivacijom i da mu je jako važan bio meč sa Runeom da obezbedi broj 1.

Završila se sezona kako nije trebala. Odigrao je mnogo mečeva osvojio još 2 titule, pa izgubio tragično Davis Cup i tu se dotukao ponovo sa emocijama. I ovo sve posle toga su sada posledice. Sad je u IW izjavio da se nije dobro spremio za Australiju, nije bilo dovoljno odmora.

Evo sada ne ide u Majami i sprema se za Monte Karlo, opet ima pauzu 4 nedelje, opet će malo da odmori pa ponovo da diže intenzitet treninga itd. Konstatno prolazi kroz oscilacije intenziteta koje prouzrokuju pripreme pa takmičenje.

Otišao je u IW jer je to osveženje, zvali su ga, imao je energije da ode ali ne i da trenira da bude ambiciozan.

Slažem se ja da Novak još uvek može da dođe u SF Slema sa 5,6 turnirskih mečeva pripreme. Ali ponestaje motivacije da se trenira i putuje. To sve otežava.

Moje mišljenje je, da ovo jeste početak kraja. I ja bih ovde proglasio realni kraj Novakove karijere. On se više neće spremati za sva 4 Slema, probaće šta su ciljevi ove godine i onda ide presek stanja kako je rekao i videće kako će dalje. Ali mislim da su resursi pretežno potrošeni.

Comment

Kakav početak kraja, čovek je izdominirao prošle sezone.
            Jedino ako pod početkom kraja ne podrazumevaš poslednje tri, četiri godine.
            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

Što se tiče polufinala IW najbolji mogući dueli, Siner - Alkaraz, ima sve da pršti.
              Pobednik tog meča je verovatni osvajač turnira.

Last edited by dekkard; 15-03-24, 15:34.

Comment

Kakav početak kraja, čovek je izdominirao prošle sezone.
                Jedino ako pod početkom kraja ne podrazumevaš poslednje tri, četiri godine.
                Ovo sad je početak kraja karijere. Kao što je Nadal završio karijeru npr. porazom od Novaka 2021.god na Roland Garosu. Ne završava se karijera kad se oprostiš nego prestaneš da budeš konkurentan. Federer je npr. završio karijeru 2019.god kad je izgubio finale Wimbledona od Novaka.

Novak više nije konkurentan da ima više od 60% kalendara. Prošle godine je igrao 4 Slema i 4 Mastersa. Ne znam ove manje turnire. Igrao je Bersi, Sinsinati, Rim i Monte Karlo, i Nitto. Pored toga, Banja Luku , Dubai i Adelaid.

Da se razumemo, više neće igrati nikad Adelaid, Banja Luku a verovatno ni Dubai. Spada na 9 turnira, 4 Slema 4 Mastersa i Nitto. Evo do sada ima odigranu Australiju i dva meča u IW.

On ne može da se spremi bolje od Alkaraza, Sinnera, Rubljova i Runea npr. za Monte Karlo. Može tek tamo za Roland Garos. Ali ni na RG nije garant titula. Hoću da kažem da on sa svojim rasporedom, ne može da osvoji ponovo ovoliki broj bodova, znači pada na 4.mesto, bar to, možda i niže. To je početak kraja.

Comment

Ne završava se karijera kad se oprostiš nego prestaneš da budeš konkurentan.
                  Oko ovoga se nećemo složiti, svako ko dođe do polufinala GS je itekako i dalje veoma konkurentan.
                  Što se turnira tiče, njemu se to svodi ne na 9 turnira, nego na 4 GS + OI, ostalo je priprema za te turnire koja može da izgleda onako kako sam prethodno opisao.

Comment

Moje mišljenje je, da ovo jeste početak kraja. I ja bih ovde proglasio realni kraj Novakove karijere. On se više neće spremati za sva 4 Slema, probaće šta su ciljevi ove godine i onda ide presek stanja kako je rekao i videće kako će dalje. Ali mislim da su resursi pretežno potrošeni.
                    Prerano je govoriti o pocetku kraja. Osim toga, poslije poraza od Novaka u RG 2021, Nadal je osvojio dva slema!

Pocetak kraja jeste kad se prestane biti konkurentan, ali nema dokaza da se to desilo. Meni jedino nije jsano zasto je putovao u IW. Za mene je sve jasno kao dan. Koncetrise se na sljaku, donosi tesku odluku da li da igra Uimbldon. Potom igra Olimpijadu. Potom jos jedna bitna iako monogo laksa odluka sto raditi do kraja sezone. Potom dugi odmor i odluka kada i kako da zavrsi karijeru. A tu ima mnogo opcija. Na primjer poslije ovo godine moze odluciti da nikada vise ne igra slajaku. time skracuje sezonu za dva mjeseca...

Comment

Razumem ja vas ali mislim da je posle 2023 usledilo veliko pražnjenje i ono traje evo već 3-4 meseca. Novak više nema motivaciju da putuje i trenira. I zato je ovakva situacija.
                      Last edited by Ljubitelj tenisa; 16-03-24, 07:18.

Comment

Već 3-4 meseca, a u tih 3,4 meseca je i polufinale GS? I to je dovoljno da se proglasi kraj karijere? Nemojmo preterivati.

Da se vratimo na temu, danas dva potencijalno uzbudljiva polufinalna meča, možda je malo izvesniji pobednik u duelu Pola i Medvedeva, mada domaća publika... Videćemo.

Comment

Već 3-4 meseca, a u tih 3,4 meseca je i polufinale GS? I to je dovoljno da se proglasi kraj karijere? Nemojmo preterivati.

Da se vratimo na temu, danas dva potencijalno uzbudljiva polufinalna meča, možda je malo izvesniji pobednik u duelu Pola i Medvedeva, mada domaća publika... Videćemo.
                          Prema mom mišljenju pobeđuje večeras Alkaraz. Podiže formu i odgovaraju mu uslovi. Sporiji. Sinner nepobeđen od Dejvis Kupa. Ozbiljnog dugačak niz. Gledao sam ga delimično u nekim mečevima i mislim da trenutno nije u najboljoj formi. Da je popustio jedno 20%. To će se videti protiv Alkaraza.

Comment

Kladionice daju prednost Sineru, mada ne veliku. U neverovatnom je naletu, biće izuzetno zanimljivo.

Comment

Čestitke Alkarazu na pobedi, dobra stvar za tenis, da se stvori novi veliki rivalitet.

Comment

Originally posted by NI View Post

Prerano je govoriti o pocetku kraja. Osim toga, poslije poraza od Novaka u RG 2021, Nadal je osvojio dva slema!

Pocetak kraja jeste kad se prestane biti konkurentan, ali nema dokaza da se to desilo. Meni jedino nije jsano zasto je putovao u IW. Za mene je sve jasno kao dan. Koncetrise se na sljaku, donosi tesku odluku da li da igra Uimbldon. Potom igra Olimpijadu. Potom jos jedna bitna iako monogo laksa odluka sto raditi do kraja sezone. Potom dugi odmor i odluka kada i kako da zavrsi karijeru. A tu ima mnogo opcija. Na primjer poslije ovo godine moze odluciti da nikada vise ne igra slajaku. time skracuje sezonu za dva mjeseca...

Deluje da je Novak otisao u Ameriku turisticki i usput igrao IW. Moraju pripreme da budu mnogo ozbiljnije, pogotovo u tim godinama. Sa druge strane, glavni deo sezone je tek za 3 meseca, tako da ne treba kriviti Novaka.

Mislim da Novak nema izbora sto se tice Wimbledona. Napraviti pauzu od 7 nedelja posle RG-a do OI mislim da bi bilo previse. Plus sto mu je Wimbledon glavna sansa za slem. Mislim da treba da proba da igra sve, pa kako bude. Iz trenutne perspektive, treba da igra MC da testira kako napreduje sa treninzima. Onda pauza do Rima gde treba da odragi glavni deo priprema za leto. Pa RG, Wimbledon i Pariz. Nakon toga jasno ide USO koji ce zbog slabijih priprema tesko da osvoji. Voleo bih (ako se kvalifikuje) da preskoci zavrsni turnir. Deluje da mu treba veci odmor za pripreme za AO, a mislim da moze barem jos jednom da proba da se savrseno spremi za AO.

Comment

Working...
                                X