Announcement

Collapse
No announcement yet.

AO 2024 tu trava ne raste

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by 147 View Post

    Nadamo se da to uskoro nece biti pre RGa. U svakom slucaju bio bih zadovoljan sa punih 8 godina na prvom mestu za Novaka. To bi trebalo da ostvari.
    Da nije bio umoran Medvedev pitanje je sta bi bilo. Ovako tesko bilo sta moze Daniilu da se zameri. Sem eventualno gema na 5:1 u drugom setu. Mislim da se tada malo opustio, i da je to vratilo Sinera u mec. Tesko ce od ovoga da se oporavi Rus.

    Deluje da ce Alkaraz i Siner da dominiraju u narednoj deceniji. Mada, buducnost je uvek tesko prognozirati. Rodjeni su u pravom trenutku, na zalasku karijera velike trojke. To je jako, jako bitno!
    1.
    Punih 8 godina bi moralo biti. Hoceli ostati prvi do RG-a? Sanse su barem 30%. Ocekujem da osvoji vise bodova na sljaci nego prosle godine jer ce se fokusirati na Olimpijadu.

    2.
    Gem na 5:1 je bio jako znacajan za razvoj meca. Medvedev je predao dzabe momentum Sineru. Osim toga igrao je dva gema vise, sto nije malo ako je jedino mogao dobiti 3:0.

    3.
    Alkaraz i Siner ce da dominiraju u narednih 4-5 godina. Za cijelu deceniju nisam siguran. Jesi li primijetio koliko svi mladi kopiraju Novaka kao obrazac. Ono sto je Sinner rekao Kurijeru da mu je Novak dao smjernice je i te kako vazno. Pogledaj Prizmica, kopija Novaka. Mnogi treneri prave novog Novaka. Malo ce ih uspjeti, ali u nerednih 10 godine je realno ocekivati da se pojave 5 igraca koji su barem 95% Novaka. Nece tako lako biti dominirati.
    Last edited by NI; 28-01-24, 15:59.

    Comment


    • Originally posted by NI View Post

      1.
      Punih 8 godina bi moralo biti. Hoceli ostati prvi do RG-a? Sanse su barem 30%. Ocekujem da osvoji vise bodova na sljaci jer ce se fokusirati na Olimpijadu.

      2.
      Gem na 5:1 je bio jako znacajan u razvoju meca. Medvedev je predao dzabe momentum Sineru. Osim toga igra je dav gema vise, sto nije malo ako je jedino mogao dobiti 3:0.

      3.
      Alkaraz i Siner ce da dominiraju u narednih 4-5 godina. Za cijelu deceniju nisam siguran. jesi li primijetio koliko svi mladi kopiraju Novaka kao obrazac. Ono sto je Sinner rekao Kurijeru da mu je Novak dao smjernice je i te kako vazno. Pogledaj Prizmica, kopija Novaka. Mnogi treneri prave novog Novaka. Malo ce ih uspjeti, ali u nerednih 10 godine je realno ocekivati da se pojave 5 igraca koji su barem 95% Novaka. Nece tako lako biti dominirati.
      Apsolutno. U pravu si, 10 godina je previse dug period. Dobro je sto si spomenuo Prizmica. On mi trenutno deluje kao jedini veliki talenat sa ovih prostora. Mozda on nikada ne udje ni u 20, ali ako neko moze da konkurise za slemove to je on. Naravno tek za par godina, ako bude dobro radio. Od ovih ostalih igraca sa Balkana ( pre svega bivse YU) mislim da je svima plafon top 20. Voleo bih da vidim nekog u top 5 - top 10 kada se Novak povuce.

      Comment


      • Novakov legacy neće biti nadmašen za naših života, sada da se povuče i to je jedino što je bitno.
        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

        Comment


        • Top Meda i top Siner je neuporedivo. Videli smo u prva dva seta. Isto je glupo uporediti ga i sa top Novakom. Mora Siner još da delje, daleko od toga da je teniser sa svakim asom u rukavu. Ovo je bio samo splet okolnosti da je uzeo AO.

          Comment


          • Ne slažem se, najbolju formu je pokazao na turniru.
            Tako svaki turnir možeš da relativizuješ da ga je neko osvojio spletom okolnosti.
            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

            Comment


            • Taman posla da je Sinner osvojio spletom okolnosti. Čovek je osvojio Toronto. Zatim je u 5 setova izgubio od Zvereva u Njujorku. Zatim je u Pekingu dobio zaredom, Dimitrova, Alkaraza pa Medvedeva. Pa je u Beču dobio Rubljova, pa Medvedeva. Igrao finale Nitto-a i osvojio Davis Cup. Fulao je u Šangaju protiv Šeltona i predao De Minoru u Bersiju.

              Ali generalno top forma. I sad je opet omlatio Novaka i Medvedeva, a i Rubljova.

              Ali svako probijanje visoko prati i veliki pritisak i činjenica da će sad svi još jače da igraju protiv njega, kao što rade sa Alkarazom.
              Last edited by Ljubitelj tenisa; 29-01-24, 11:54.

              Comment


              • Ma ajte ljudi, zvezde ga pogledale. Da je Meda imao snage za još jedan set stvari bi bile drugačije. Isprašio ga u prva dva, dečko nije znao gde se nalazi, a vamo u top formi. Nije znao kako da odgovori. Išao na loptu Medinog umora, to mu jedino ostalo. Hbga. Dečko nema konstituciju za velike uspehe. Ne može se uporediti top tenis Mede i Novaka sa Sinerovim top izdanjem. Druge dimenzije. Pa i da Novak nije onoliko izbacivao, da je tu imao malo više sreće, stvar bi bila jako zanimljiva. A Novak bio na 50%. Svako od njih zna da zasija, ali se brzo smrači.

                Comment


                • Da baba ima crvenu maramu bila bi Crvenkapa, da ne kažem nešto žešće.
                  Siner fair & square dobio ovaj turnir, i to je prvi od mnogih gren slemova, slobodno me citirajte.
                  “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                  Comment


                  • Činjenica jeste da je Medi falilo snage. Ali i Sinner nije imao iskustva zato je zaostajao 2 0. Sledeći put neće biti 2 0 za Medu. Naravno imao je i sreće da Novak ne bude na svom nivou ali daleko od toga da je splet okolnosti. Moj favorit je Alkaraz ali Sinner ima igru za sve podloge. Osvojiće sigurno više Slemova. Trenutno je na betonu ispred Alkaraza.
                    Ne dopada mi se što su ova deca ovako brutalno fizički spremna. Udaraju jako, pokrivaju svaki pedalj terena, serviraju jako. Sve je ovo bilo malo sporije kod Big 3 i lepse za gledanje.

                    Comment


                    • I alkaraz je uzeo prvi slem uz srecu pa i Siner sada,Novak je mnogo slemova uzeo uz srecu posebno van prajm perioda,da ne spominjem Nadala i Federera,ali srecu treba zasluziti

                      Medvedev je kriv sto je igrao prva kola po 4 5 sati,nije imao pretezak zreb,dok je Siner mlatio protivnike lagano i zasluzio da na fizikalije ovo dobije

                      Iskustvo svakako pomoglo Danilu ali ono u prva seta je igracka destrukcija bila pre svega,no iako je vec krajem drugog seta popustio treba pohvaliti Sinera sto nije choknuo ni jedan od preostala 3 seta,to jeste sampionski

                      Sa druge strane niko nije kriv Novaku sto se teze adaptira na dnevni termin

                      Sta ce biti dalje videcemo...sledi nam uzbudljiv period
                      Last edited by Srkisa; 29-01-24, 17:41.

                      Comment


                      • Ja mislim da se ovde previše potencira to da je Medi falilo snage. Jeste, pogotovo u 5. setu. Ali Meda je izgubio servis gem na 5:4 i u 3. i u 4. setu. Kako to da je baš u tom trenutnu brejknut, a ne ranije? To je za mene bio više "choke" nego umor. Ako je mogao da igra i 4. set i 5. set, mogao je da nagazi po gasu u trećem setu pa da ga je izgubio, neka je izgubio posle 4. i 5. seti 6:2, 6:1 .

                        Comment


                        • Mislim da ja ovako na prvu ne mogu da se setim da je neko baš totalno uzeo Slem na sreću. Alkaraz je 2022.god zaista igrao najbolje i pri tome je još uvek bio nepoznanica. Sinner je iznenadio ovom titulom. Bez pripremnog turnira dečko se praktično prošetao do Slema. Da se razumemo, iz ugla navijača i ljubitelja sporta ali u takmicarskom smislu. To je nedopustivo.

                          Comment


                          • Meni nije iznenađenje Sinerova titula, od USO pa naovamo je najbolji igrač.
                            “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                            Comment


                            • Originally posted by Kule View Post
                              Ja mislim da se ovde previše potencira to da je Medi falilo snage. Jeste, pogotovo u 5. setu. Ali Meda je izgubio servis gem na 5:4 i u 3. i u 4. setu. Kako to da je baš u tom trenutnu brejknut, a ne ranije? To je za mene bio više "choke" nego umor. Ako je mogao da igra i 4. set i 5. set, mogao je da nagazi po gasu u trećem setu pa da ga je izgubio, neka je izgubio posle 4. i 5. seti 6:2, 6:1 .
                              Kad izgubis snagu ne znaci da ne mozes da trcis ili stojis na nogama,bar ne za profije ,samo da si za nijansu sporiji i manje koncentracije imas,to su nijanse koje odlucuju na vrhunskom nivou,sve i da je samo 5ti set popustio sa snagom to ga je kostalo

                              Nije sve do kondicije bilo,taj nivo iz prva 2 seta je svakako tesko odrziv,pitanje je dal bi ga drzao i svez,ali mislim da bi bar uspeo da dobije jedan od preostala 3 seta

                              Choke je ono 2022 protiv Rafe,ovo nije...

                              Sinner je zasluzio titulu svakako je najkonstatniji prethodnih 6 meseci
                              Last edited by Srkisa; 29-01-24, 23:58.

                              Comment


                              • Originally posted by Srkisa View Post

                                Kad izgubis snagu ne znaci da ne mozes da trcis ili stojis na nogama,bar ne za profije ,samo da si za nijansu sporiji i manje koncentracije imas,to su nijanse koje odlucuju na vrhunskom nivou,sve i da je samo 5ti set popustio sa snagom to ga je kostalo

                                Nije sve do kondicije bilo,taj nivo iz prva 2 seta je svakako tesko odrziv,pitanje je dal bi ga drzao i svez,ali mislim da bi bar uspeo da dobije jedan od preostala 3 seta

                                Choke je ono 2022 protiv Rafe,ovo nije...

                                Sinner je zasluzio titulu svakako je najkonstatniji prethodnih 6 meseci
                                Treći i četvrti set on je ispustio na kiks. A peti je izgubio na snagu. Sve se raspalo. Ali da, to jesu nijanse jako male. razlike od maksimalno 5%.

                                Comment

                                Working...
                                X