Bez premca je Carlos. Deveto polufinale u 10 turnira... Ove sezone.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Trava,jagode i šlag 2023.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Originally posted by Lord Aleksoni View PostZa sada je Alcaraz taj ma koliko ti ne volio da priznaš to.
Alkarazu fali malo elegancije u tenisu, to je imao Federer, to ima Novak, a ovaj kao životinja igra. Siner takođe ima tu prefinjenost u igri.
Verujem da ako samo malo poradi na samopouzdanju Siner može da bude višestruki osvajač slemova.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostPriznajem da sam malo subjektivan jer mi se njegov stil najviše sviđa od svih young guns.
Alkarazu fali malo elegancije u tenisu, to je imao Federer, to ima Novak, a ovaj kao životinja igra. Siner takođe ima tu prefinjenost u igri.
Verujem da ako samo malo poradi na samopouzdanju Siner može da bude višestruki osvajač slemova.
Sinner se meni ne dopada jer je mršava i grbav. Ne volim sportiste koji su tako iskrivljeni. On je kao neki englez. A konstitucija nema veze. I Novak je bio mršav. Zapravo imaju iste glavne mere, visina i težina. Novak je dugo igrao na 77kg a Janik ima 76kg. A iste su visine.
Fali njima tu još nekoliko godina. Dve do tri. Sinner, Rune i Alkaraz moraju biti redovni učesnici QF na svim Slemovima ako žele posle da vladaju. Za sada to rade samo Alkaraz i Sinner. Alkaraz ide i korak dalje. Ali on ima preozbiljan stručni štab. Sinner i Rune nemaju.
A jednog dana kad ih budu uzeli pod mentorsku palicu ozbiljni asevi. Postaće još bolji igrači.
Comment
-
Kako nema uticaja građa tela? Ne mislim na težinu. Pa vidi kako je Siner građen, vidi Novaka. Pogledaj Federera, Nadala... Građa im je takva da mogu trajati godinama, a malo troše. Siner samo što se ne polomi
. Povećanjem telesne mase on bi samo sebi napravio probleme. Zapravo je pitanje kako bi mu se rasporedila mišićna masa. Nema on dupence da mu bude težište i oslonac
Comment
-
Originally posted by Nesic View PostKako nema uticaja građa tela? Ne mislim na težinu. Pa vidi kako je Siner građen, vidi Novaka. Pogledaj Federera, Nadala... Građa im je takva da mogu trajati godinama, a malo troše. Siner samo što se ne polomi
. Povećanjem telesne mase on bi samo sebi napravio probleme. Zapravo je pitanje kako bi mu se rasporedila mišićna masa. Nema on dupence da mu bude težište i oslonac
Alkaraz je isto simbol sportiste. Deluje nisko ali nije, 180cm, to je ok. Nije prenisko. Ali je atletski građen. I mnogo mi se sviđa što ima muda u sportskom smislu. On preti Novaku javno u tom sportskom smislu. Kaže ''spreman sam, hoću da pobedim, znam da mogu itd.'' Rezultat nije bitan. Iako izgubi nema veze. A ovi ostali su mnogo rezervisani. Takav je bio i Novak, Federer i Nadal su ga dobijali ali on je njima pretio. I ozbiljno je to mislio, i održao je reč.
Alkaraz ako bude igrao sa Novakom više od 5x do kraja karijere Novakove, postaće toliko dobar igrač da ova boranija neće moći da mu uzme meč onda kad je najvažnije. Svi ostali ne shvataju da je za njih čak možda i dobro da Novak ima još nekoliko godina.
Inače, moja prognoza je da će Alkaraz da uništi Medvedeva. Ima sve ono što Danilu ne prija. Podloga ima nizak odskok, od ima jak top spin forhend, ima drop shot i ima servis volej.
Comment
-
Reklo bi se na primer da Nadal bi trebalo da ima najbrži servis u odnosu na Federera i Novaka kada mu vidiš konstituciju, a on je zapravo iza njih.
Nije sve u snazi mnogo toga je u tehnici.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
U pravu si. Možda bolje kad bih objasnio ovako. Ta konstitucija mu neće doneti 23 Slema i sve Novakove rekorde. Ali doneće mu da više od pola karijere provede u top 5. Novak je darovan od Boga. On je pravi atleta. Simbol sporta.
Alkaraz je isto simbol sportiste. Deluje nisko ali nije, 180cm, to je ok. Nije prenisko. Ali je atletski građen. I mnogo mi se sviđa što ima muda u sportskom smislu. On preti Novaku javno u tom sportskom smislu. Kaže ''spreman sam, hoću da pobedim, znam da mogu itd.'' Rezultat nije bitan. Iako izgubi nema veze. A ovi ostali su mnogo rezervisani. Takav je bio i Novak, Federer i Nadal su ga dobijali ali on je njima pretio. I ozbiljno je to mislio, i održao je reč.
Alkaraz ako bude igrao sa Novakom više od 5x do kraja karijere Novakove, postaće toliko dobar igrač da ova boranija neće moći da mu uzme meč onda kad je najvažnije. Svi ostali ne shvataju da je za njih čak možda i dobro da Novak ima još nekoliko godina.
Inače, moja prognoza je da će Alkaraz da uništi Medvedeva. Ima sve ono što Danilu ne prija. Podloga ima nizak odskok, od ima jak top spin forhend, ima drop shot i ima servis volej.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View Post180 nije neka visina za tenisera, pre bi se moglo reći da je nizak.
Reklo bi se na primer da Nadal bi trebalo da ima najbrži servis u odnosu na Federera i Novaka kada mu vidiš konstituciju, a on je zapravo iza njih.
Nije sve u snazi mnogo toga je u tehnici.
Generalno Nadal tehnički nije nešto radikalno i prepoznatljivo napredovao tokom karijere. Servis mu se nije drastično poboljšao. Rad nogu je uvek imao isti nivo, naravno visok. Bekhend jeste poboljšao slajs nikad nije ni igrao. Na mrežu je retko išao. Tj. nikad nije hteo da povećava procenat izlazka na mrežu. Nikad taktički nije menjao igru, da skraćuje poene a bilo je potrebe za time.
Dok je Federerov jedini problem bio to što su uz njega Novak i Nadal. Od 2011.god do kraja karijere, Roger ima samo 4 Slema i 5 izgubljenih finala.
Comment
-
2:0 u setovima posle 100 minuta igre. Rekao bih da je slab procenat prvog servisa posledica odluke da se malo više rizikuje jer je sa druge strane opasan reterner. Otud i 7 asova u dva seta.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Bilo bi opuštenije u trećem da je iskoristio jednu od 3 loptice, ali eto da se ponovi TB gradivo
I na kraju osmeh podrške ka publici
Hvala vam svima
Sad da pogledamo drugo polufinale. Meda ga dobio na W pre dve godine. Može li ponovo...
2023 ATP Masters 1000 Indian Wells
CA, U.S.A.Outdoor Hard F Carlos Alcaraz 63 62 2021 Wimbledon
Great BritainOutdoor Grass R64 Daniil Medvedev 64 61 62 Last edited by Nesic; 14-07-23, 17:44.
Comment
Comment