Da li smo vec utvrdili da je iskljucivi krivac za ovo danas dekard?
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Vrelo australijsko varljivo leto 2022, ispisivanje istorije 🤟
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
-
Dao je Nole 20 slemova (20litara mleka) i sve prosuo ovakvim ponašanjem, ili vaklcina ili pemzija sve ostalo je majmunijsanje i pravljenje klovna od sebe a to mu ne treba,
Naravno da bi Nadalu najviše odgovaralo ovo drugoLast edited by Dekson; 30-01-22, 16:41.Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
- Likes 1
Comment
-
Originally posted by NI View Post
Famija ce samo da dobije ako on bude GOAT! Bice manje frustracije kad ostara.
Comment
-
Nadal je apsolutno zasluzio pobjedu u danasnjem finalu. Pokazao je da je najveci samion.To kazem i pored toga sto je mec u prvom redu izgubio Medvedev, ali trebalo je navesti Medvedeva da izgubi. Najvise me faciniralo sto Rafa nije fizicki pao. Da mi je neko rekao prije meca da ce Rafa poslije 2 sata, ne sat i 15, gubiti 2:0 i na kraju pobijediti, pomislio bih da se sali.
1.
Prvi set je mnoge, u svako slucaju mene, zavarao. Rafa je igrao svoju standardnu igru za desnjake. Gadjao je Medov BH svojim FH. To skoro uvijek funkcionise, danas je nije. Niko kao Danil danas, cak ni Novak, nije bio tako superioran u dijagonalnim razmjenama sa Nadalom. Rezultat od 6:2 ne odrzava punu Medinu superiornost.
Medjutim, treba uzeti u obzir da je Medo u prvom setu ima 82% prvog unutra a Rafa 54%. To je i te kako doprinijelo da se ne vide neke Danilove slabosti koje ce Rafa znati da iskoristi.
2.
Danas se pokazalo da Medvedev ima prilocno slabosti.
Prvo, kad dobro servira onad cijela igra stima i Medvedev izgleda nepobjediv. Jednom kad servis oslabi, njegova kompletna igra pada. Kod savkog je tako, ali nije izrazeno kao kod Medvedeva.
Drugo, Medvedev nema "fisrt strake" na forhend strani. Jednom kad je to Rafa uvidio, jako je koristio tu Danilovu slabost. Mekani return u FH stranu je Medvedevu stvarao ogromne probleme. Po mom misljenju je to presudilo mec. Danil ne umije da napravi viner, ne igra posebno dobro voleje i zavrsavao bi u razmjeni u kojoj mu servis nije donio neku prednost. Jedno vrijeme je probao da spasi stvar dropovima. Nije islo. I u zadnjem servis gemu Medvedeva u petom setu pri rezultatu 5:5, Rafa je dosao do 30:30 zahvaljujuci tome sto je Medo izgubio dva dobijena ponea. Nije umio da realizuje prednost jer nije vjerovao svom FH. Zapravo, kad se pogleda malo bolje u u statistiku prvog seta uocava se sljedece. Medvedev je imao 8 vinera, 4 asa, 2 BH vinera u razmjenama i 2 Fh pasiing vinera. Nijeda Fh viner u razmjenama. S druge strane imao je 3 FH neiznudjene. To je u setu u kojem je briljirao.
Trece, posebni problem su bili Rafini kratki BH slajzovi u Medovu FH stranu. To je bolo oci cak i u prvom setu.
Cervrto, Medin nivo zna bez razloga da padne. Znaci da ne vjeruje potuno sebi.
Peto, s obzirom da stoji jako pozadi, volej igra i dropovi znaju da budu efikasni protiv njega. Rafa je to majstorski koristio.
3.
Kapa dolje Rafi sto je to manje vise zapazio i promijenio taktiku. Odustao je od dijagonalnih razmjena. Uz to je Nadal igrao jako hrabro BH-dom, Skupio je puno vinera, pocotovo u 2. i 4. setu (3 i 4).
Jos uvijek je Medvedev bio bolji igrac do 2:0, 3:3, 40:0 na Rafin servis. Tu je Danil imao sansu da zavrsi mec. Iza toga, Rafa je postao malo bolji igrac, tim vise sto je Medvedev poceo da pokazuje znake umora. Veliko iznenadjenje da ce Medo biti umorniji od Rafe. Mislim da je to bilo mentalno.
4.
Konacno, Medo je digao nivo u petom setu, ali tek kad je zaostao i to je trajalo samo dotle dok nije ponovo dobio sansu da pobijedi. Nema samouvjerenje. Ovaj poraz ce jos da ga nagrize.Last edited by NI; 30-01-22, 17:08.
- Likes 3
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostKrivac? Za šta? Što je Deda u penziji? Nisam.
opterecen si sa njim...
Otvorio si temu, stavio takav naslov, jinx najveci moguci i doprineo da Nadal osvoji 21.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
with experience.
Comment
-
-
Posle Noavaka drugi čovek kome Nadal treba da zahvali je Šapovalov, skloniu mu Zverka tu su se već sve sumnje raspršile jer i dvoručni bekendaši teško izlaze sa Nadalom a kamoli jednoručni, tako da mu je put do finala bio lakša eskurzija. Naravno sve će se to brzo zaboraviti a ostaje samo ugravirano u peharu AO2022,Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
Comment
-
Originally posted by NI View Post
Daj ne zezaj. Turnir je dobio Rafa, izgubili Medo i Denis... dekkard nema veze sa time.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
sigpic
with experience.
Comment
-
Originally posted by bojanaBG View Post
Kakve veze ima Federer sa ovim turnirom?
opterecen si sa njim...
Otvorio si temu, stavio takav naslov, jinx najveci moguci i doprineo da Nadal osvoji 21.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Najveća 3 iznenadjenja na forumu:
1.AO 2017 Federer koga su svi slali u pemziju dobio Nadala.
2.RG 2020 Novak će odrati Nadala desilo se suprotno
3:AO 2022 Meda uzima peške
Sve tri omaške uzrokovane navijačkom ostrašćenošću i željom da više onaj drugi izgubi nego željom da igrač za koga se navija pobedi
Last edited by Dekson; 30-01-22, 18:10.Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
Comment
-
Rekao sam vam vec nakon prva dva kola ko osvaja .... I tada napomenuo ovo "ispisivanje istorije" koje mi je tako islo na kurac svih ovih 14 dana ... sledeci put molim vas samo stavite godinu i turnir i to je tosigpic
Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again
U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….
Comment
Comment