Aha, znači altruista, dobro, lepo...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Hrana i piće
Collapse
X
-
Rolovana plećka
Za ljubitelje mesa.
Potrebni sastojci:
1,8 - 2 kg svinjske plećke bez kostiju
150 g tanko sečene slanine
100 g sečenog tvrdog kačkavalja
senf
majčina dušica
majoran
vorčester sos
malo konjaka
peršun
so, biber
Ostalo: mrežica za rolat.
Pripema:
Svinjsku plećku očistiti od žilica i preseći popreko kako bi mogli lepo da je otvorite i pripremite za rolovanje. Malo izlupati tučkom, posoliti pobiberiti, senf pomešati sa konjakom i vorčesterom i premazati plećku sa jedne strane. Poređati listove kačkavalja, pa preko listove sečene slanine. Dodati preko začinsko bilje i polako urolovati meso u valjak. Meso polako ubaciti u cev i polako izvalačenjem cevi, mrežica prijanja na meso i lepo ga učvrsti. Potom, vezati krajeve mrežice i staviti rolat u pleh. Peći na 180 stepeni oko 2 sata. Povremeno prelivati kako bi meso ostalo sočno. Kada se rolat ohladi, skinuti mrežicu.
Prijatno!
Savet: Ja koristim plastičnu cev preko koje se navuče mrežica."Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Malo prije sam zavrsio... auuuu da sam znao koliko posla ima oko toga, ne bi nikad trazio majki da je spremi. Bole me ledja, kao da sam radio na mjesaliciAli je ispala vrhunski. Neka prenoci u frizideru, pa sjutra samo treba da ispecem krompir... mezu sam kupio, sad cu i jaja da skuvam. A zbog vremenske razlike, taman mogu da uvatim i novogodisnji Grand Show u vrijeme rucka/vecere
Da mogu sa mirom da odem na zurku medju Amere, znajuci da je Dzej dobro i da se cuje taj "Kalasnjikov"
Comment
-
Kakva li je to Ruska kada nisi stavio krompir odmah...a ni majonez???[emoji3]
ttsigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
A sorry... nisam te nesto razumela u prethodnoj
Sitno si iseckao sve? Znas kako je odvratno kada su krupni komadi u Ruskoj
Ma gde da brinem za tebe..nego da nisi opet pio neki caj, jeo kolacice i sl ..
ttsigpic
Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
But there's one thing he can't change... he can't change his passion.
Comment
-
Ma jesam isjeckao sve sto sam sitnije mogao... svi komadici su manji od zrna graskaI ja da imam ista u glavi, kupio bi neku sjeckalicu... ali posto nemam, noz i sjeckaj 2 sata
A nisam nista konzumirao jer nisam htio nesto da zajebem pa da mi propadne sav trudCuvam se za zurku... spremio sam jedan tab acid-a i jos po nesto cisto da budem siguran
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostSve pet, samo umesto slanine kulen"Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
-
Originally posted by dekkard View PostJa sam uzeo ovu iz maxija, oni roluju sa šunkom i kačkavaljem, nešto preko 2kg, taman"Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
Meša Selimović
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostOvo kad bih pojeo povraćao bih u roku od dva, tri sata, pripadne mi muka i kad gledam slikuSpoilerAko mi časi smrti postanu bliski,
I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
Nije umio da odstupi,
Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
Pao unapred, a ne unazad,
I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
Uračunato i u moj pad.
Comment
Comment