Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hrana i piće

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Aha, znači altruista, dobro, lepo...
    “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
      ::

tt
      Plazma torta tek napravljena. Doziva me iz frižidera...
      I LOVE HOUSE MUSIC!!

Comment

• A tek tiramisu sto mami.....

tt
        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Ja se dao u spremanje ruske salate. Da vidimo na sta ce to da lici. Nisam nikad ranije pokusavao, ali sad nema majke tu da mi kuva, pa moram ja

Comment

• Rolovana plećka
            Za ljubitelje mesa.

Potrebni sastojci:

1,8 - 2 kg svinjske plećke bez kostiju
            150 g tanko sečene slanine
            100 g sečenog tvrdog kačkavalja
            senf
            majčina dušica
            majoran
            vorčester sos
            malo konjaka
            peršun
            so, biber

Ostalo: mrežica za rolat.

Pripema:

Svinjsku plećku očistiti od žilica i preseći popreko kako bi mogli lepo da je otvorite i pripremite za rolovanje. Malo izlupati tučkom, posoliti pobiberiti, senf pomešati sa konjakom i vorčesterom i premazati plećku sa jedne strane. Poređati listove kačkavalja, pa preko listove sečene slanine. Dodati preko začinsko bilje i polako urolovati meso u valjak. Meso polako ubaciti u cev i polako izvalačenjem cevi, mrežica prijanja na meso i lepo ga učvrsti. Potom, vezati krajeve mrežice i staviti rolat u pleh. Peći na 180 stepeni oko 2 sata. Povremeno prelivati kako bi meso ostalo sočno. Kada se rolat ohladi, skinuti mrežicu.

Prijatno!

Savet: Ja koristim plastičnu cev preko koje se navuče mrežica.
            Ni ja ne dangubim
            "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
            Meša Selimović

Comment

• Malo prije sam zavrsio... auuuu da sam znao koliko posla ima oko toga, ne bi nikad trazio majki da je spremi. Bole me ledja, kao da sam radio na mjesalici Ali je ispala vrhunski. Neka prenoci u frizideru, pa sjutra samo treba da ispecem krompir... mezu sam kupio, sad cu i jaja da skuvam. A zbog vremenske razlike, taman mogu da uvatim i novogodisnji Grand Show u vrijeme rucka/vecere Da mogu sa mirom da odem na zurku medju Amere, znajuci da je Dzej dobro i da se cuje taj "Kalasnjikov"

Comment

• Kakva li je to Ruska kada nisi stavio krompir odmah...a ni majonez??? [emoji3]

tt
                sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.

Comment

• Ma ruska je kompletirana(krompir, grasak, sargarepe, krastavcici, jaja, majonez, senf, piletina...) nego dodatno pecem neki krompir i meso sjutra/kad se probudim... a planirao i da skuvam jaja onako sa strane. Idu mi uz mezu

Ne brigaj, nisam jos uvijek toliko izlapio

Comment

• A sorry... nisam te nesto razumela u prethodnoj

Sitno si iseckao sve? Znas kako je odvratno kada su krupni komadi u Ruskoj

Ma gde da brinem za tebe..nego da nisi opet pio neki caj, jeo kolacice i sl ..

tt
                    sigpic

Comment

• Ma jesam isjeckao sve sto sam sitnije mogao... svi komadici su manji od zrna graska I ja da imam ista u glavi, kupio bi neku sjeckalicu... ali posto nemam, noz i sjeckaj 2 sata

A nisam nista konzumirao jer nisam htio nesto da zajebem pa da mi propadne sav trud Cuvam se za zurku... spremio sam jedan tab acid-a i jos po nesto cisto da budem siguran

Comment

• Originally posted by kronostime View Post
                        Ni ja ne dangubim
                        Sve pet, samo umesto slanine kulen
                        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                          Sve pet, samo umesto slanine kulen
                          Bolje sudzuk - ispusta manje masnoce
                          "Brini se više za svoju savest, nego za svoj ugled. Jer savest je ono što ti zaista jesi, a ugled je ono što drugi misle o tebi. A ono što drugi misle o tebi… to je njihov problem."
                          Meša Selimović

Comment

• Originally posted by kronostime View Post
                            Bolje sudzuk - ispusta manje masnoce
                            Ja sam uzeo ovu iz maxija, oni roluju sa šunkom i kačkavaljem, nešto preko 2kg, taman

Comment

Ja sam uzeo ovu iz maxija, oni roluju sa šunkom i kačkavaljem, nešto preko 2kg, taman
                              Ja sam uzeo materijal i sam sam je rolovao. Sto je Pestanova odvodna cev od 75 mm dobra za smestanje u mrezicu - navuces je preko mesa k`o rukavicu.
                              Meša Selimović

Comment

Ovo kad bih pojeo povraćao bih u roku od dva, tri sata, pripadne mi muka i kad gledam sliku
                                Ne znaš šta je dobro, zato tako i pišeš o hrani.
                                Spoiler
                                Ako mi časi smrti postanu bliski,
                                I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
                                Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
                                Nije umio da odstupi,
                                Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
                                Pao unapred, a ne unazad,
                                I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
                                Uračunato i u moj pad.

Comment

Working...
                                X