Announcement

Collapse
No announcement yet.

2010 NBA Playoffs

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: 2010 NBA Playoffs

[quote author=T-Mac link=topic=2555.msg131532#msg131532 date=1274062738]
    [quote author=Gate7 link=topic=2555.msg131456#msg131456 date=1274039409]
    Koliko smara tekma $*(5f Nijedna nece biti kao ona Chikago-Boston &8@^J
    [/quote]
    Imam ja tu tekmu na hardu i to u HD kvalitetu 3.5gb h5g6k8
    Stvarno je gre'ota nemati tu utakmicu u kolekciji...
    [/quote]Ma ja kad sam gledao tu tekmu sam plakao koliko je dobra..Nisam ni za koga navijao ali utakmica je bila tako dobra da sam je odgledao jos 10 puta...

Comment

Tony Parker izjavio kako bi voleo da bude trade-ovan u Knicks-e!? fghj48d

Calipari i James bi mogli da idu "u paketu." NJ, Chicago i LAC su najveci favoriti, ali s obzirom da ce Mike Brown najverovatnije leteti sa klupe Cavs-a, postoji sansa da LB ostane, dok bi Brown-a zamenio John Calipari.

sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

Dobra utakmica sinoć između Orlanda i Bostona...Boston je sinoć pokazao i svoju drugu stranu u 4. četvrtini. Postigli su samo 18 poena a primili 30. Da li je u pitanju umor zbog godina, navika da se opuste ili nešto treće, videćemo. Međutim, ono što je po meni odlučilo ovu utakmicu je jednostavno taktičko rešenje Bostona u odbrani, njihov raznovrsniji napad, ali i činjenica da je Orlando dosta dugo odmarao do ovog meča (jer su pobedili Atlantu sa 4-0), pa su malo ispali iz ritma, kao što reče T-Mac pre utakmice. Orlando je po meni previše igrao pik-end-rol, slabo su se kretali bez lopte, ili barem slabije od Seltiksa. A Boston je uvek na tom pik-end-rolu usmeravao plejmejkera Orlanda pravo na koš. To je zbunilo igrače Medžika, možda pre svega Hauarda koji nije ostvarivao svoje pozicije na 2-3 metra od koša tako brzo i tako dobro kao inače. Nekada su igrači Bostona toliko revnosno primenjivali tu taktiku da su u pojedinim momentima obojica(bek i centar) čuvala Hauarda. Na osnovu toga rekao bih da je ova taktika bila usmerena pre svega protiv Hauarda, da bi se sprečio protok lopte Orlanda spolja-unutra, i obrnuto, unutra-spolja(kada Hauard vraća pas jer je udvojen ili nije zauzeo baš dobru poziciju, pa se odbrana rotira a lopta u napadu Orlanda počinje da kruži, što se često završava šutem Medžika za tri poena).Orlando je navikao da se na njihovom pik-end-rolu odbrana odigra ISPRED, agresivno na Nelsona/Kartera jer ovi imaju dobar ulaz i dobar šut spolja, pa lopta tada obično ide na krilo(Barns, Luis). Onda igrač koji je na krilu lako dodaje loptu Hauardu koji je već na barem 3 metra od koša jer se dešava da se protivnički igrač koji brani krilnu poziciju spušta malo niže da bi predupredio direktan pas Nelsona ka Hauardu, pa dok stigne nazad do Barnsa/Luisa ovaj lepo primi loptu pa može da je doda i posle finte šuta, i to o parket(ali obično ide dodavanje odozgo). Ova vrsta odbrane Bostona je usporila igru Orlanda, poremetila njihov ritam jer Hauard ili nije uopšte dobio loptu, jer je Nelson išao na ulaz, ili je loptu dobio kasno i na ne baš dobroj poziciji. Možda je zato bio malo dekocentrisan. A i Valas i Perkins su ga dobro čuvali u igri jedan na jedan, možda baš zato što Hauard nije zauzimao pozicije koje je želeo pri prijemu lopte u reketu ili na ivici reketa. Isti efekat(dekoncentracija) na bilo kog igrača ima i situacija u kojoj jedan igrač stoji sam na jednoj strani predugo čekajući loptu za otvoren šut. I kada je konačno dobije, i izvede skok šut, on obično promaši, iako je potpuno sam. Obično samo iskusni i baš dobri šuteri pogađaju u tim situacijama. U trećoj četvrtini, posle serije Orlanda kojoj su došli na 43:40 za Boston, Dok Rivers traži tajm-aut. Posle toga rezultat do kraja 3. četvrtine je 31-18 za Boston. To je ono što me je najviše impresioniralo. Na bolju igru Orlanda u 3. četvrtini( 26 poena, a na poluvremenu samo 32 poena), Boston je odgovorio odličnim napadom. Koliko je Orlando bio van ritma govori i činjenica da nisu imali onaj prepoznatljiv protok lopte oko linije za tri poena, ali i jedan bitan detalj. Rašard Luis je prvi put šutnuo trojku (iz ugla) kada je raširio odbranu Bostona i kada Garnet nije mogao na vreme da ga stigne da pokrije taj šut tek na 2:50 pre kraja 3 četvrtine. Promašio je taj šut. A svi znamo koliko Orlando voli da igra "jedan unutra-četvorica spolja". Boston je sa druge strane, u napadu odigrao raznovrsnije, sa dosta korišćenja rupa u odbrani Orlanda, pre svega utrčavanjem(T. Alen, Uno Uno), ali i ulazima(Rej Alen). Svi su odigrali dobro, osim možda Ronda, koji je ipak, tokom cele utakmice dobro kontrolisao tempo svoje ekipe. Nije brzo kretao u napad kao u onoj 4. utakmici serije protiv Klivlenda, jer se Dok Rivers odlučio da u ovoj utakmici forsira sporiji pozicioni napad. Rondo je napravio po meni dve greške u završnici koje su mogle skupo da koštaju Boston. Prebrzo je krenuo na ulaz u dva uzastopna napada u momentima kada je Orlando pravio seriju, i to u zadnja dva minuta. Mislim da je prvi skok šut sa poludistance uputio na 4:05 pre kraja 4. četvrtine. Ali nije važno, jer kod Bostona uvek ima ko da iskoči. Problem za Orlando može biti to što Met Barns, njihov dobar odbrambeni igrač, ima problema sa leđima(možda sinoć zbog toga nije puno igrao). Setimo se njegovih duela protiv K. Brajanta u onoj utakmici u Orlandu iz regularnog dela sezone, koju je Orlando dobio. Ko će da čuva Pirsa? Možda Karter. Možda će Van Gandi početi više da koristi veoma snažnog Brendona Basa, koji ima dobar šut sa poludistance, ima dobar rad nogu i u odbrani i u napadu(visok je 203 cm). Igra klasičnu "četvorku". Onda bi Luis više igrao nisko krilo. Perkins izgleda nije zdrav u potpunosti. U drugom poluvremenu je ako se ne varam igrao sa zavojima na nogama. To može biti problem za Boston, jer oni moraju maksimalno iskoristiti svoju prednost u visokim igračima, koja ih, barem po mom mišljenju, uz veće iskustvo, malo raznovrsniji napad, nešto bolju odbranu, čini favoritima u ovoj seriji...Kevin Garnet je posle 5. utakmice serije protiv Klivlenda(koju je Boston ubedljivo dobio) izjavio da se moraju svi koncentrisati pre svega na odbranu, jer oni se "ne brinu za svoj napad". Po meni, u odbrani se vidi želja jedne ekipe za pobedom u jednoj utakmici, a KARAKTER ekipe se vidi u napadu. A KARAKTER ekipe je složenija kategorija od ŽELJE, jer da bi se pobedilo on treba da sadrži i strpljenje, mudrost, sposobnost da se iskoriste greške protivnika, hrabrost,...Možda je ta želja za titulom jedino što je pod znakom pitanja kod igrača Bostona, jer nezaboravimo, osim Nejta Robinsona, Šeldena Vilijamsa i Markisa Denijelsa, SVI OSTALI igrači Bostona imaju osvojenu titulu... I opet se prisećam onog Garnetovog udarca laktom u Kventina Ričardsona iz Majamija, u PRVOJ utakmici Bostona u ovogodišnjem plej-ofu...

Comment

[quote author=T-Mac link=topic=2555.msg131532#msg131532 date=1274062738]
          [quote author=Gate7 link=topic=2555.msg131456#msg131456 date=1274039409]
          Koliko smara tekma $*(5f Nijedna nece biti kao ona Chikago-Boston &8@^J
          [/quote]
          Imam ja tu tekmu na hardu i to u HD kvalitetu 3.5gb h5g6k8
          Stvarno je gre'ota nemati tu utakmicu u kolekciji...
          [/quote]

Zamolio bih vas da mi neko postavi link sa kojeg mogu skinuti utakmicu koju toliko hvalite, unaprijed zahvaljujem. %QWT&W

Comment

prolazi orlando sto posto! morali su jednu da kiksnu, al sad ce se uozbiljiti, prizemljiti i pocistiti matorce! &+I}\ #$&+|r

Comment

kada je sl. prenos?

Comment

Pa za vikend...

Comment

Veceras pocinje i finale zapada, serija koja se ne sme propustiti ni za sta na svetu...
                  Ja ocekujem ako nista neizvesniji mec nego u prvoj utakmici finala istoka, videcemo da li ce se Robin Lopez vratiti i da li Los Suns mogu odmah do brejka.

Inace, Manu je danas dobio blizance! +*@WT*48*
                  sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

Sve čestitke Emanuelu Đinobiliju i njegovoj dragoj!
                    Inače, kada je u pitanju serija između Lejkersa i Finiksa, razum mi govori da će Lejkersi pobediti u seriji, ALI mi INSTINKT, na koji se mnogo manje oslanjam kada nešto, onako za sebe, prognoziram, mi govori suprotno. Lejkersi će možda biti oslabljeni jer se povreda Bajnama pogoršala, Brajant još nije 100% zdrav, a i klupa Lejkersa mi nije nešto impresivno izgledala u ovom plej-ofu... Sa druge strane, Sansi imaju produktivniju, ali ipak manje iskusnu "klupu" u ovom plej-ofu od Lejkersa. Jedini iskusan igrač sa klupe im je Barbosa. To može biti ključno u ovoj seriji. Jer, iako će tempo utakmice biti veoma važan za obe ekipe, "klupa" i iskustvo su uvek mnogo važni. Da li Dadli, Dragić, Admudson i Fraj mogu da nastave sa dobrim igrama i protiv Lejkersa?Plašim se da neće moći. Problem za Sanse će po meni biti i to što će Ričardsona verovatno da čuva Artest, a Hila K. Brajant. Tako će se Brajant manje umarati, jer je Hil za u Finiksu četvrta opcija u napadu, a mislim da i Artest može bolje da čuva Ričardsona. Hil će po meni čuvati Brajanta i to će biti jako zanimljiv duel. Mislim da je Hil najjači defanzivac sa kojim se Brajant susreo u ovom plej-ofu. Verujem da će Hil uraditi tu dobar posao, ali da li dovoljno dobar, da makar u potrebnoj meri malo "uspori" Brajanta? Verujem da će Lejkersi od samog starta, kao i protiv Oklahome, forsirati igru pod košem, čak i preko spoljnih igrača. Oni treba da uspore ritam igre, u potpunosti iskoriste prednost po košem, i njihova klupa mora bolje odigrati, posebno Lamar Odom. Trebaće im i dobre igre Luka Voltona. Mislim da lejkersi treba dosta puta da kreiraju situacije za Brajanta gde bi on lako poentirao, jer opet kažem, nije 100% zdrav. Zanimljivo je da Lejkersi nemaju nijednu klasičnu "dvojku" na klupi, da zameni Brajanta. Šenon Braun je po meni između pleja i beka šutera. Možda bi spoljni igrači Sansa to mogli da iskoriste kada Braun bude bio u igri, tako što će se malo spustiti u prema reketu da eventualno pomognu svojim visokim igračima u odbrani, i da malo rizikuju sa šutem Brauna, jer ni on nema mnogo iskustva. Neki analitičari u SAD su još pre početka sezone prognozirali da će Artest na kraju nešto da zabrlja u napadu Lejkersa. Ko zna? Za sada igra odlično. Finiks po meni ne može da se nosi sa Lejkersima pod košem, jedino ako budu postizali puno poena iz polukontri i kontri. Moraju da dominiraju pod svojim košem u DEFANZIVNOM SKOKU. To je rekao bih, jedini način da malo smanje učinak Lejkersa u reketu. Dobro je za njih što se Lopez vraća u postavu. Sansi po meni treba da koriste tu "rupu" u odbrani Lejkersa na POLUDISTANCI. Moraju da upute što više šuteva sa poludistance, a tu će ključnu ulogu imati iskusni igrači Neš, Stodemajer, Hil, Ričardson i Barbosa. Ričardson će po meni biti ključni igrač Sansa u napadu, jer će biti na najvećoj probi, zbog Artesta i Brajanta. Ako on bude uzimao prave šuteve, i sa poludistance i za tri poena, uz uobičajene ulaze, Finiks ima ozbiljne šanse. Setimo se jednog od glavnih razloga zašto je Oklahoma izgubila seriju protiv Lejkersa. Odbrana na Durantu. U odbrani, Hil će biti ključan igrač za Sanse. Čuvanje Brajanta i pomaganje svojim saigračima u reketu. Finiks je ekipa koja ima veoma iskusnu prvu petorku, i samo jednog iskusnog igrača na klupi, a to je Barbosa. Lejkersi su sve ukupno iskusniji, i mislim da imaju veću sposobnost da se prilagode protivniku, ali samo ako im "klupa" bolje odigra. Gledao sam samo jednu utakmicu serije San Antonio-Finiks, i nije mi jasno kako je Finiks pobedio sa 4-0 onako jaku i iskusnu ekipu. Stekao sam utisak da nije sve najbolje štimalo u napadu Mamuza. Finiks mi posle te serije, ali i serije prvog kola protiv Portlanda deluje kao Cinderella tim, kako kažu Amerikanci. Neko će reći, ako je veoma neiskusna Oklahoma mogla da dobije dve utakmice protiv Lejkersa, zašto ne bi i od nje dosta iskusniji Sansi? Tim pre što i oni igraju brzu košarku. Finiks je dobio i po meni jaču i iskusniju ekipu u drugom kolu, istim rezultatom(San Antonio u odnosu na Jutu). Ali opet, to ne mora da ima veze. Dueli igrača će verovatno biti ključni, isto kao i REZERVNI IGRAČI oba tima, ali i povreda Bajnama.

Comment

Robin Lopez se vratio u sastav, J-Rich pogodio vec 2 trojke, 20-15 sredinom prve cetvrtine...
                      sigpic

Comment

Voleo bih da Nes konacno igra svoje prvo veliko finale...
                        Lejkersi u seriji.. Sansi ne mogu nista da pogode zadnjih 9 pozicija...
                        I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying...

Comment

Onakav fejdavej samo Kobi i ja mozemo da uradimo! $JS}| $JS}|

Comment

Vidi se da Nash-a jebe otok na oku sutira katastrofalno, jbt zadnja 3 suta je jedva dobacio. $JS}|
                            Dobro je Frye pogodio neku trojku, covek je sutnuo 4 za 5-6 minuta koliko je u igri. I nema teorije da on moze da cuva Gasola, tu mora da uskoci Amare.
                            sigpic

Comment

MA i Amari je dosta slab defanzivac... Dragic pokazuje lucidnost sa Balkana! $#^%RT
                              T-Mac Sta mislis o tome da LeBron predje u Bulse?
                              I can accept failure, everyone fails at something. But I can't accept not trying...

Comment

Bolje i Amare nego Frye, ako nista Gasol ne moze da sutira preko Amare-a...
                                Vidi Dragica al' se prokurcio! +*@WT*48*

Pisao sam vec o tome sta mislim...
                                To bi bilo odlicno, pre svega ako bi u paru sa njim dosao i Calipari, Chicago bi odmah bio kandidat za titulu, plus sto su tu Hinrich i Deng kao materijal za S&T za recimo CB4-a, ali to je vec malo nerealno.
                                Pisao sam vec i da se spominje kako bi u slucaju LB-ovog dolaska moguce cetvorke bili West ili Troy Murphy...
                                Ko ce ga znati, ima jos dosta do prvog jula, meni bi najteze bilo sto bih morao da navijam za LeBrona. h5g6k8
                                sigpic

Comment

Working...
                                X