Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2016. - Uzivo komentarisanje meceva

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ne vidim lutanje, rezultati trenutno su najmanje bitni, sigurno ima plan razvoja u naredne 3-4 godine i fizičkog i igračkog. Fizički je čak i bitniji. Ne može proći isto kao Čilić, zato što Čilićev forhend nije dobar ni kao superagresivni udarac, a ni kao siguran udarac sa osnovne linije. Saša ima ovo drugo, a i kada napadne radi to dosta čvršće od Čilića. Udarci ramom gotovo da i ne postoje, a Marinu se reket izvrti u ruci 15 puta po meču barem.

Previše je talentovan da se u ovom trenutku odluči na neki bum-bum tenis tipa Raonić ili Čilić od Goranovog dolaska da bi prošao u neko 4. kolo RGa...sasvim je svejedno u kojem kolu sada ispadne, treće ili četvrto.

Comment

• Originally posted by NI View Post
      amnesiac,

Vladanova zapazanja su dobra, na momente odlicna, ali zna da to pokvari neumjerenoscu. Osim toga strasno je slab na Milosa Raonica koji je limitiran igrac. Doduse sad je Mekinroe u njegovom strucno stabu, pa mozda ipak bude nesto ozboljno od njega.

Sto se tice Tima, Vladan je potpuno u pravu. S tim sto ga malo podcjenjuje. On ima bitno bolji FH od Stana i bolje se krece. Na zalost, malo je nestabila. Tim ima prave godine, 6-7 godina mladji od Novaka, zato mislim da je vrlo vjerovatan GS pobjednik. Ali njega ne bih racuno mladim, sa 22 godine je on uglavnom formiran. Zivo me zanima ko ce biti uspjesniji na GS-ovima. Tim ili Kirjos?

Zverev je totalno druga prica. No je 3.5 godina mladji od Tima. To je jako puno u ovoj dobi. Tehnicki je superioran u odnosu na sve druge nade. Visok a odlicno se krece. To je ujedno i najveci problem za njega. Da se losije krece, bilo bi jasno. Bitno bolja verzija Raonica. Da je nizi, opet bi bilo jano. Poboljsani Borna Coric. Medjutim, ovako ne zna niko sto ce od njega da bude. Ni on sam a ni njegov otac. Ne mogu da shvatim zasto ne igra ofanzivnije.

-------------

shminka,

Za Zvereva je najveca opsanost da prodje kao Cilic. Naravno na nesto visem nivou. Ja vidim lutanje. Toplo bih mu prepurucio da uzme Tonija Nadala za trenera. Nekoga ko ima mastu i hrabrost.
      Ne moze da su zapazanja dobra kad kaze da je Vavrinki USO podloga najbolja nakon RG-a, ne moze da su zapazanja dobra kad kaze da je Thiem stabilniji sa BH strane od Wawrinki.
      Ja ne vidim Thiema kako broj 1, onako ne mogu to da zamislim, lik je osetno losiji na brzim podlogama, na travi nema sta traziti, na brzem hardu takodje.
      Druga stvar, ima stil igre koji ga previse trosi, BH ga bas cijedi, evo danas u prvog seta nista nije mogao u BH na BH razmenama protiv Sase osim da slajsuje, jer kad mu ovaj posalje top spin Thiem ne stigne na udarac i mora se spasavati slajsom. Super igrac je Domi, ali nikako broj 1 po meni.

Isto ne slazem se da Zverev ne moze mnogo vise od ovoga, kako si Vladane zakljucio to? Kako to da Borna moze, Thiem moze, Kirgios moze, a Zverev ne moze, a pritom je namladji od svih? Tek kad ojaca i poslozi sve udarce ukljucujuci i servisa, e to ce biti prava stvar. Ja ne samo sto mislim da on moze dobijati igrace kao Djokovica za jedno 2-3 godine, nego tvrdim da ce to biti slucaj. Kad ce moci izdrzati duze razmene i ne pasti pod pritiskom...
      OVAKO

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
        Djokovic je sa 21 uzeo 1 GS a tek sa 24 poceo napadati GSove, tako da naravno da je Thiem mlad. Ceka svoj red, jednostavno takva je era, polako.
        Djokovic je od dvadesete do pred kraj svoje dvadesettrece konstano bio ucesnik finala, polufinala, cetvrtfinala svih slemova. Jedan i osvojio.
        E onda je od dvadesettrece nekoliko meseci pre nego sto ce napuniti dvadesetcetiri krenuo konstantno da ih osvaja.
        Dok je sa Timom ipak malo drugacija prica.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ne upoređujem ga sa Čilićem igrački, već samo kažem da bude zadovoljan ako bude imao jedan slem.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
            Djokovic je od dvadesete do pred kraj svoje dvadesettrece konstano bio ucesnik finala, polufinala, cetvrtfinala svih slemova. Jedan i osvojio.
            E onda je od dvadesettrece nekoliko meseci pre nego sto ce napuniti dvadesetcetiri krenuo konstantno da ih osvaja.
            Dok je sa Timom ipak malo drugacija prica.
            Sve znam slazem se ali opet kazem nije da nije mlad, ne treba sa 17 18 osvajat GSove.
            Nije bilo mjesta za Thiema, to je barem vidiljivo, dok je onda u Novakovo vrijeme, Rafino itd moglo da se ugura, nije bilo toliko igraca koji su dominirali na pojedinim podlogama, trenutno se otvorio prostor pogotovo nakon otkaza nekih igraca, a usput imao je i drugaciji igracki put, kasnije je sazrio.

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
              Ne moze da su zapazanja dobra kad kaze da je Vavrinki USO podloga najbolja nakon RG-a, ne moze da su zapazanja dobra kad kaze da je Thiem stabilniji sa BH strane od Wawrinki.
              Ja ne vidim Thiema kako broj 1, onako ne mogu to da zamislim, lik je osetno losiji na brzim podlogama, na travi nema sta traziti, na brzem hardu takodje.
              Druga stvar, ima stil igre koji ga previse trosi, BH ga bas cijedi, evo danas u prvog seta nista nije mogao u BH na BH razmenama protiv Sase osim da slajsuje, jer kad mu ovaj posalje top spin Thiem ne stigne na udarac i mora se spasavati slajsom. Super igrac je Domi, ali nikako broj 1 po meni.

Isto ne slazem se da Zverev ne moze mnogo vise od ovoga, kako si Vladane zakljucio to? Kako to da Borna moze, Thiem moze, Kirgios moze, a Zverev ne moze, a pritom je namladji od svih? Tek kad ojaca i poslozi sve udarce ukljucujuci i servisa, e to ce biti prava stvar. Ja ne samo sto mislim da on moze dobijati igrace kao Djokovica za jedno 2-3 godine, nego tvrdim da ce to biti slucaj. Kad ce moci izdrzati duze razmene i ne pasti pod pritiskom...
              Trenutni USO je srednje brzine, srednjeg odskoka. To su uslovi koji skoro pa savrseno odgovaraju Vavrinki. Kao sto vidimo na Mastersima u pustinji i Floridi njemu nikako ne odgavaraju prespori uslovi i previsok odskok, dok mu je AO svakako kako treba, ali na USOu on ne bi izgubio od Raonica, iako bi mu veca sansa bila na AOu protiv Federera nego na USOu. Vavrinki znaci ne odgovaraju ni ultra spori, ni ultra brzi uslovi, nego nesto izmedju.

Apsolutno je stabilniji Timov BH, Vavrinka zna satima da promasuje, salje lopte daleko od osnovne, ja kazem Vavrinka ima najvecu snagu u jednorucnom bekhendu, Tim je drugi, ali on bolje kontrolise svoje udarce. Vavrinka je jaci i kad je u elementu ultimativna je masina, ali on Timov kontinuitet nikad nije imao, niti ce imati vjerovatno.

Vidjeli smo danas te bekhend probleme Tima, un istio ga je sa bekhend strane. Vi sudite po setu, ne na nivou meca, neozbiljno.

Ja mislim da je Zverev odlucio da igra ovako, neki Cilic krakati stil, pokusavace nekad na sve ili nista i masiti masu, a nekad ce igrati kontrolisano i dozirao i biti u strasnim problemima sa mnogo boljim igracima sa osnovne linije. Ma ozbiljno, pravice probleme Djokovicu sa 33 godine. Super za njega zaista. Del Potro je zn ao Djokovica, Nadala, Federera iz najboljih dana da vodi do limita, jednostavno ne vidim kako bi Zverev ikad tako nesto mogao, a odgovor svakako dobiti necemo.
              sigpic

Comment

• Dakle da zakljucimo, Thiem ima bolji BH od Wawrinke, Ni kaze da ima bolji FH od njega, dakle Thiem je bolji igrac od Stana. Dobro je ovo za nas neupucene.
                OVAKO

Comment

• Stabilniji, kontrolisaniji, ne bolji. Fino procitaj, pa i dva puta ako treba.
                  sigpic

Comment

• shminka,

Ne mozes trpati Cilica i Raonica u isti kos. Cilic je veoma talentovan, ne bas bas kao Zverev ali jako. Cilicev problemi su sto ne umije da uci i sto je flegmatican. Mozda oboje doalzi od toga da je on u stvari zadovoljan sa onim sto jepostigao. S druge strane, Raonic je vrlo skromnog talenta, ali strasno dobro uci.

Comment

• Originally posted by mark it zero View Post
                      Ovo je egal mec koliko i onaj sa Cervantesom
                      Ne vrijedi, ušli su u tenis mode, mislim na forumaša tenis, s tim što se on često i zajebava i navija za svoje pa ga više razumijem. Zverev ne da nije bio u egalu danas, nego nije bio ni blizu, ukrao je prvi set i to je bilo sve od njega. Kako možeš biti egal kad u duplo više poena protivnik diktira poene i to hirurški precizno realizuje. Zverev sigurno osvaja naredne godine GS, kad je mogao Del Potro prije 21, može i Zverev koji je bolji nego Del u svojim godinama i još igra u kolaps konkurenciji

Trenutno stanje kaže da je Thiem dosta bolji igrač na šljaci. Svaki put kad bi dodao gas i odigrao na maksimumu Zverev bi skupljao gemove ili ih uopšte ne bi skupljao kao u Nici. Šta će biti dalje to je teško reći, nemam kristalnu kuglu a nisam ni Marty Mcfly da poznajem Dr. Browna Thiem ima bolje karte za šljaku.

Comment

• Neće osvojiti GS sa 21 godinom, ali mu se ni karijera neće završiti sa 21 godinom i 6 mjeseci, to je suština poređenja sa Delpom

istočni grip na forhendu u današnjim uslovima, sa težim lopticama-možeš lupati kako hoćeš, ali ne možeš koliko hoćeš
                        Last edited by shminka; 28-05-16, 15:00.

Comment

• Originally posted by Mrkela View Post
                          Djokovic je sa 21 uzeo 1 GS a tek sa 24 poceo napadati GSove, tako da naravno da je Thiem mlad. Ceka svoj red, jednostavno takva je era, polako.
                          Djokovic je u Timovim godinama prolazio kroz krizu i bio 3. igarc svijeta.

A vidi brojeve. T/F po turnirima:

Code:
                          		GS	WTF	1000	500	250	Total
                          Novak 20	0	0	1/1	0	4/1	5/2
                          [COLOR="#0000FF"]Tim 20		0	0	0	0	0	0[/COLOR]
                          Novak 21	1/1	0	4/1	1/0	4/1	10/3
                          [COLOR="#0000FF"]Tim 21		0	0	0	0	0/1	0/1[/COLOR]
                          Novak 22	1/1	1/0	4/5	2/0	5/3	13/9
                          [COLOR="#0000FF"]Tim 22		0	0	0	0	3/1	3/1[/COLOR]

Uzmi u obzir da je Novak ozbiljno zaostajao za Rafom.

Comment

• Thiem ne ume da igra na travi , to je i sam izjavio prosle godine da se slabo snalazi na travi

Comment

• Naucice, tako i Del Potro nista na travi, pa onda sila i polufinale u pet setova sa Djokovicem.
                              sigpic

Comment

• Samo što je Delpo sa 19 igrao egal set sa Federerom na travi, a Thiem sa Dudi Selom

Comment

Working...
                                X