Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Dekson View Post
    Prso je Nadal od preteranog treniranja, dok su svi odmarali on jer igrao kojekave egzibicije i gluposti, i sad oseca posledice zasicenja.
    On je imao onu izjavu da zbog 2015. i postignutih rezultata nije ni zasluzio odmor i da nastavlja sa treninzima, sto je van svake pameti.

@prskaj
    90/91
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Namjerava li Rafa da se povuce?

sigpic

Comment

• Originally posted by MareLFC View Post
        Dobija i Serenu,ubedljivo je najbolja u ovom trenutku uz Garbine.
        Znam brate al mojne tako teatralno, mogla je da pusti koji gem.
        Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• shminka,

Nadalu vec neko vrijeme, od 2012. na ovamo, vise odgovara brzi nego spori hard. Medjutim, sljaka je razlicita od sporog harda. To je Nadalova podloga. Ako Nadal nije vise u konkurenciji za RG, onda treba da se povuce. USO ne moze biti kompenzacija.

Nadal u osnovi ima tri problema. Prvo, izgubio je na brzini. Drugo, svi znaju kako treba igrati protiv njega. Trece, nema vise straha od njega. To troje cini da je Nadal izgubio samouvjerenje, sto se opet vraca i cini ova tri problema vecima.

Sto je izlaz?

Prvo, realisticni ciljevi. Nije vise dovoljan pristup - imao sam pauzu, treniracu i sve ce da dodje na svoje. On mora da prihvati da je pik njegove karijere nepovratno za njime. Opet, ne moze prihvatiti da je jako dobar clan prvih 10 sa sigurnom kartom za WTF. Previse je on sampion za tako nesto.

Drugo, sljajka. On je sljakas.

Trece, o tome treba da misli poslije RG ili Ria ako se Rio igra na sljaci.

Comment

• Uh to je bas previse, sada vec definitivno Nadal mora da menja stil igre, nije vise pitanje forme ili samopouzdanja. Svi vec znamo da nije vise toliko brz, ali ni FH mu nije kao nekad mocan da moze da ostaje ili okrece poen. Sada se vec slazem da mu je potreban neko nov u timu, ima Nadal osecaj za igru, nije on samo gladijator, talenat je uvek bio, pa ne bi sve ovo postigao samo na glavu i snagu. Zasto da ne i izlasci na mrezu.
            U svakom slucaju ne moze vise ovako da statira, gubice svaki put od iole raspolozenog protivnika.

Sto se tice povratka cvrsto verujem i dalje u isti. Nadal je to, ima on jos jedan posledni trzaj u sebi
            It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Originally posted by NI View Post
              shminka,

Nadalu vec neko vrijeme, od 2012. na ovamo, vise odgovara brzi nego spori hard. Medjutim, sljaka je razlicita od sporog harda. To je Nadalova podloga. Ako Nadal nije vise u konkurenciji za RG, onda treba da se povuce. USO ne moze biti kompenzacija.

Nadal u osnovi ima tri problema. Prvo, izgubio je na brzini. Drugo, svi znaju kako treba igrati protiv njega. Trece, nema vise straha od njega. To troje cini da je Nadal izgubio samouvjerenje, sto se opet vraca i cini ova tri problema vecima.

Sto je izlaz?

Prvo, realisticni ciljevi. Nije vise dovoljan pristup - imao sam pauzu, treniracu i sve ce da dodje na svoje. On mora da prihvati da je pik njegove karijere nepovratno za njime. Opet, ne moze prihvatiti da je jako dobar clan prvih 10 sa sigurnom kartom za WTF. Previse je on sampion za tako nesto.

NI,
              vidim da uzroke Nadalovog pada (mada ga ja ne bi tako nazvao, a i uveren sam da će se podići, preveliki je šampion) vidiš u kombinaciji fizike i hemije.
              Slažem se sa tobom. Nisam teniser, ali sam iz nekog drugog sporta, i to su većinom uzroci.
              Ako poznaješ psihologiju sporta i pozitivan i negativan krug motivacije, a tenis vidim poznaješ, objasni mi kako Nadal sad razmišlja, šta kaže sebi, zašto se njegov težak rad ne vraća na terenu.
              Naime, sad sam odgledao njegovu pres konferenciju i skoro plačnim glasom i izrazom lica je ponovio floskulu "I have been working so hard". Pa šta on misli, zašto mu se to ne vraća, kad će mu se to početi iskazivati u igri pre svega, a onda posledično i u rezultatima. Niko nikako da ga to upita, a ni on da kaže.
              Unapred hvala.
              Last edited by Bimbo; 19-01-16, 13:51.

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
                U svakom slucaju ne moze vise ovako da statira, gubice (Nadal) svaki put od iole raspolozenog protivnika.
                Nadal je uvijek inspirisao protivnike kao i Djokovic i, ako Bojana dozvoli, kao i Federer. Svako hoce skalp i ovakvog Nadala. Tu nema pomoci. U normalnim okolnostim, faktor straha je dijelom kompezirao inspiraciju protivnika. Straha vise nema i nece ga biti...

Uporedi Fonjinijevu igru na USO i Verdascovu dana. Dosta slicno.

Comment

• Rafa je losiji nego ranije, ali ni blizu toliko los kako rezultati prikazuju. Na AO 2009 mec je bio skoro identican. Verdasco je bio taj koji je promasivao i pogadao. U tom mecu bio je jednako blizu pobjede kao danas poraza. Ovaj turnir mu definitivno najvise odgovara. Ali pocetkom te godine Nadal je bio prvi na svijetu, imao samopouzdanje, formu, igrao kao lud. Sada ga svi posmatraju kao nekog kome je vrijeme za penziju. Medutim razlika izmedu tih meceva je neznatna, u par poena. Nije cudno da on izgubi od Verdaska na AO, bilo da je to odlican, prosjecan ili los Nadal. Covjek je pogodio 90 vinera, da je prosjecan forumas sa druge strane mreze opet je puno.

Treba reci da u zadnje vrijeme na GS nema bas srece sa zrijebom. Istina, ako se misli vracati u top 3 on mora dobijati igrace tipa Verdasco, Brown, Fognini, Rosol. Ipak to nisu toliko dobri igraci (dobri za prvih par tenisera), koliko mu ne odgovaraju. Siguran sam da bi bez izgubljenog seta dosao do QF da je prosao prvo kolo, iako bi na tom putu vjerovatno morao igrati sa Chrardyjem i Monfilsom ( nista slabiji igraci od prethodno nabrojanih ). Ali pored toga sto mu dode igrac koji ima igru za njega i to bas na podlozi koja mu lezi, odigra mec zivota i opet pobjednika odluci tjesna zavrsnica.

U nastavku turnira ocekujem dominaciju Djokovica jer covjek igra surovo jos mu je ovo omiljeni turnir. Ko mu uzme set bice moralni pobjednik turnira.
                  U zenskoj konkurenciji jedino bi Azarenka mogla nauditi Sereni.

Comment

Nadal je uvijek inspirisao protivnike kao i Djokovic i, ako Bojana dozvoli, kao i Federer. Svako hoce skalp i ovakvog Nadala. Tu nema pomoci. U normalnim okolnostim, faktor straha je dijelom kompezirao inspiraciju protivnika. Straha vise nema i nece ga biti...

Uporedi Fonjinijevu igru na USO i Verdascovu dana. Dosta slicno.
                    Nadal se raspada na svaki plan, i mentalni i fizicki. Ranije je dobijao neke meceve cisto na psihu, a sad nema ni to. Vidi ga u kljucne trenutke, na 6-6 u prvom on radi duplu, to ranije nikada ne bi uradio. A da se povrati samopouzdanje treba velika pobeda, protiv neko iz top 4, a to je naucna fantastika u ovog trenutka. Ja ne vidim gde je spasa za Nadala s obzirom na to da mu se kretanje nece vratiti i s obzirom na fakt da nista nece promeniti u svojoj igri. To znaju svi, znamo i mi, preveliki korak bi bio da se ubaci neko sem Tonija u strucnog staba, poraz za familije Nadala. A takodje posto znamo da je Nadal manijak i da se nikada nece predati, vjerovatno isprobavace do 50oj godini svog zivota da uradi nesta i guzice ga neki Fonjinijevce i ostala bagra prosecne tenisere.
                    OVAKO

Comment

• Servis je Rafaelu dosta slab, pa Veradsko mu je danas zabio 10 ritern vinera, ej deset komada! Od kojih je podosta bilo i na prvi servis.
                      A Verdasko nikada nije bio poznat kao neki opasan riterner.
                      Znaci kada mu je polazni udarac prosecan, i kada poen zapocinje tako, nije ni cudo sto i ostalo nije na nivou. A opet nije da je igrao bas lose Rafael, jednostavno ga je Verdasko otresao. Odlucio je da se on za sve pita i tako je bilo citav mec. 90 vinera i jos toliko neiznudjenih + iznudjene Rafaela. Ogromnu vcinu poena zavrsavao je Verdasko na ovaj ili onaj nacin. Pokusavao je Nadal da hvata lopticu nesto ranije, da udje malo u teren, ali kada god bi tako potegao usledila bi neiznudjena, jer jednostavno nije navikao tim stilom da igra. Tako da nije da bas nista nije pokusavao, jeste, ali nije vredelo.
                      Velika pobeda za Verdaska i tezak poraz za Nadala.
                      Last edited by Sandugp; 19-01-16, 14:13.
                      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• U prva tri seta masu je dobio servisom, koja ironija. Nakon toga nije postojao, ali mene vise fascinira negov ritern. On nije vratio lopticu u polju u zadnja dva seta, Verdasko izgledao kao Isner.
                        OVAKO

Comment

• Bimbo,

Nema sto mnogo da dodam.

Comment

shminka,

Sto je izlaz?

Apsolutno sve je tačno, a sve tri faze koje si naveo prolaze svi igrači. Prošao ih je Federer, Murray je vrlo vjerovatno u istoj fazi kao Rafa ili barem jako blizu nje, a proći će ih i Đoković. Rafa kakvog oduvijek poznajemo je gotov i tu nema više povratka. Sva saga o problemima sa kojima se po prvi put susreo u zadnjih 6 mjeseci je samo odgađanje priznanja samom sebi da je kraj i da mora pokušati nešto drugačije. Raditi više ovoga puta nije izlaz. Naravno da postoji mogućnost da ubode još neki jaki turnir, ali to bi bio izuzetak, a ne pravilo. Neozbiljno bi bilo očekivati da je on u stanju na šljaci izdominirati kao u nekim prethodnim godinama.
                            Last edited by shminka; 19-01-16, 14:48.

Comment

Bimbo,

Nema sto mnogo da dodam.
                              OK.
                              Pročitao sam ja tvoje mišljenje.
                              Mene interesuje Rafino, šta on misli zašto ne ide, a evo već godinu i po vredno trenira. i pre je vredno trenirao, pa je išlo. Zašto tvrdoglavo ništa ne menja.
                              Npr, danas mu je Nando lupio deset ritern vinera, a da se Nadal nije ni pomakao sa mesta da bar pokuša vratiti lopticu. Uzrok, preslab i prespor servis. Majku mu, shvatam, izgubio si samopouzdanje, ali nisi snagu totalno. Toliko treniraš, valjda na svakom od tih suludih treninga radiš i na servisu. Pa lupi ga ko čovek pa nek ide sve u kupus. Jasno je meni da nemaš samopouzdanje u odlučujućim momentima, ali kako ti je servis, pogotovo drugi, na nivou boljeg rekreativca u sred seta, četvrtog npr u trenutku dok vodiš 2-1 i imaš brejk prednosti.
                              To ti meni objasni. Pusti ono, niko ga se više ne boji pa lupa po loptici. Istina, ali prvo je loptica kod servisa došla od njega. Zašto takva, slaba i spora u sred četvrtog seta. Ne može to samo biti samopuzdanje, nije trenutak za test istoga.

Comment

• Pa Nadal nikad nije bio neki vrhunski server, meni je logicno da tu popusta, ono sto je veca misterija je gde mu je ritern nestao, jer redovno vraca loptice ili u mrezu ili oko servis linije, sto je posle zicer za servera. I ovde ne pricam o velikim i jakim serverima, nego m use to desava i kod prosecnih.
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X