Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 250 - 2016. godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Slazem se , ali je velik dio problema u kretanju jeste izravna posljedica puno rada u teretani po meni pogresnog.. Noge ostaju preteske, olovne, jednostavno nekad se ne smije ni previse raditi.. Prerano se pocelo sa nekim stvarima, upravo iz razloga nekih fizickih mana borne, a bitne stvari, kao npr. mane u tehnici FH su se ostavile pod "Lako cemo", sa namjerom da se to u hodu ispravlja...
    Ne moze to tako... S druge strane, danas je gotovo nemoguce ocekivat vrhunski rezultat od nekoga prije 22-23 godine, a i to je rijetkost, najvise iz razloga ogromne fizike u danasnjem tenisu.. Do 22 godie isrpavljas tehniku udarca, onda do 25 radis na fizickoj spremnosti, i taman rezultat dodje sa 27-28

Comment

• Ako vec tako pratite Bornu onda bi trebali znati da je imao nevjerovatnu fleksibilnost, fantasticno kretanje i sitne korake pred udarac (najbolje koje sam ja ikad vidio). U medjuvremenu je samo isao u teretanu i sve to izgubio i jos postao los u tom segmentu. Sada kao da mu se to vraca, vidi se da se manje ubistava teretanom.
      Last edited by tenis; 28-04-16, 21:18.

Comment

• Sam je uplatio članarinu za teretanu, nismo mu je mi poklonili

Comment

• najgora stvar za mladog igraca, jeste kad te neko forsira da radis pogresne stvari u pogresno vrijeme.. Za neke stvari je dobro da dodju s godinama, jer je to tako.. Sigurno je da sa 20 godina ne mozes biti pametniji nego sa 25..

Ocito je njemu neko forsirao dobijanje misicne mase kao 90% uspjeha, i prvi aspekt u planu rada
          Last edited by luka; 28-04-16, 21:18.

Comment

• Originally posted by tenis View Post
            Ako vec tako pratite Bornu onda bi trebali znati da je imao nevjerovatnu fleksibilnost, fantasticno kretanje i sitne korake pred udarac (najbolje koje sam ja ikad vidio). U medjuvremenu je samo isao u teretanu i sve to izgubio i jos postao los u tom segmentu. Sada kao da mu se to vraca, vidi se da se manje ubistava teretanom.
            Druže moraš malo smanjiti doživljaj, nemam ništa protiv toga da voliš sve što je Hrvatsko ali konstantno preteruješ.
            Ljudi će tvoje postove i tvoje prisustvo na forumu shvatiti kao sprdnju neko ostrašćenog klinca, subjektinog do te mere da ne vredi sa tobom ulaziti u diskusiju.
            Samo malo smanji i sve ok.
            There's something wrong with me chemically
            Something wrong with me inherently
            The wrong mix in the wrong genes
            I reached the wrong ends by the wrong means
            It was the wrong plan
            In the wrong hands
            With the wrong theory for the wrong man
            The wrong lies, on the wrong vibes
            The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Tenis ima pretplatu na Bornu, polaze prava na carinu kod svih komentara

Comment

• Ljudi kojima to smeta ce to tako shvatiti, da. A smeta samo kompleksasima. Ono sto sam napisao je realno ako ga je neko pratio prije par godina. A svi su tada govorili da ima sjajno kretanje. Znaci nisam nista izmislio.
                Isto tako kad sam pricao za neke hr nogometase isto me se tako prozivalo, nedugo nakon toga ti igraci su to potvrdili svojim igrama i interesima velikih klubova. Samo sam ibjektivan. Neke to jako boli ali sta cu im ja...

Comment

• Da nije uplatio teretanu, imao bi već dva slema i znao bi igrati na travi

Comment

• al ne bi ulovio onu svoju sponzorusu bez teretane

Comment

• Tipično za temu, krajnje subjektivno, najavljujem Damirovu šetnju u najnižem QFu Istanbula ikad

Očekuje nas zanimljiv meč, velika borba za poziciju na terenu. Diego je agresivniji igrač, on teži postizanju vinera, za to mu treba dobra pozicija na terenu, koju voli, a to je osnovna linija. Damirov osnovni zadatak je da ga izbaci iz te komforne zone, a za to ima apsolutno sve što mu je potrebno. Slajs bekendom ga može uvlačiti u teren, a onda top spin udarcima udaljavati od osnovne linije i tjerati ga da dosta udaraca igra u visini ramena, što je jako teško. Eventualne kratke loptice poslije ovakvih relija može ispratiti na mreži ili, naravno, igrati svoje skraćene loptice. Sa druge strane, Diego će dosta teže otvarati teren, jer u svom repertoaru nema jake udarce, kao ni varijacije koje posjeduje Damir.

Velika borba će se voditi i u segmentu servisa i reterna. Diego stoji dosta bliže na reternu od Damira, tako da je to velika Damirova šansa da ga pametnim, preciznim prvim servisima udaljava od terena, a narednim rano uhvaćenim udarcem dobija krucijalno prednost u poenima. Diego reternira ravnim udarcima, tako da je lošije reterne poprilično lako napasti. Ovaj segmenat igre je Damir nevjerovatno unaprijedio ove godine, taktika koja je davala rezultat i protiv dosta boljih igrača. Sa potencijalnim laganim servis gemovima bi odradio barem pola posla.

Sa druge strane Damir će i sutra reternirati sa pozicije daleko iza osnovne linije. Bit će to vjerovatno nešto bliže nego inače, jer je Diegov servis loš. Imat će dovoljno vremena za namještanje na retern, a visoki retern po sredini terena, bez snage i ugla je niskom igraču poput Schwartzmana jako teško, gotovo nemoguće, kvalitetno napasti.

Dobitna formula bi morala biti sigurnost u vlastitim servis gemovima, uz kraće poene, te konstantni pritisak na reternu uz mlake loptice, kojima će konstantno mijenjati spinove, a samim tim i dubinu.

Comment

• Subjektivno i nikako drugačije ne može

Ako me išta nervira kod Damira to je drop shot, svaki put kad odigra me oblije znoj, jest da to u većini situacija prolazi ali... Pobjeđuje onaj ko uzme više svojih servis gameova, breakova će biti i to dosta. Težak meč će to biti, slični igrači ali što kaže @shminka, na drugom forumu ne ovdje, Damir je kompletniji teniser.
                        Mirza Bašić najbolji čovjek u TOP 79. a i šire.

Comment

• Tomic preso igricu

Comment

• Originally posted by Unofficialpage View Post
                            Subjektivno i nikako drugačije ne može

Ako me išta nervira kod Damira to je drop shot, svaki put kad odigra me oblije znoj, jest da to u većini situacija prolazi ali... Pobjeđuje onaj ko uzme više svojih servis gameova, breakova će biti i to dosta. Težak meč će to biti, slični igrači ali što kaže @shminka, na drugom forumu ne ovdje, Damir je kompletniji teniser.
                            Morace manje da igra dropove protiv Diega, jer je Diego veoma brz igrac i nece to prolaziti kao tromavca poput Raonica i Berdiha. Damirov drop, bilo iz FH-a ili iz BH-a je jedan od najpametnijih udaraca na touru. To je prakticno nemoguce procitati, jer lik savrseno sakriva taj udarac. U jednom trenutku pomislis da ce odigrati FH paralela a on ti spusti drop. Izludio je Tomasa i Milosa u MC-u tim udarcem, a takodje i V kombinacija na prednjoj strani kada servira je bas dobra kod Damira, jer izbaci protivnik iz terena kick servisom, a nakon toga zvekne BH paralela koja mu je valjda najdobri udarac.
                            OVAKO

Comment

• Pa dobro, jel se prijavio Borna na Mr. Olympia?
                              1. Andrey Rublev
                              2. Thanasi Kokkinakis
                              3. Alexander Zverev
                              4. Ernesto Escobedo

Renesansa tenisa u 2016 godini.

Comment

• Ajde dosta vise sa Bornom

Comment

Working...
                                X