Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 250 - 2016. godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Kakva greska...Borna je na BP imao prazan teren i isao je na drop shot koji je katastrofalno odigrao
    Last edited by tenis; 09-01-16, 13:22.

Comment

• A i pored toga pravi najbolje rezultate od svih klinaca
      sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        Kako Coric moze biti mini Djokovic kad je rupa na fh-u?

Sent from my Z3 compact <3
        Sjeti se 2006. i 2007. i je li iko pominjao Djokovicev FH kao oruzje? Svi su se divili cudesnom BHu, niko ni rijec ne bi rekao o FHu. Da ne pricam kako Marej nije nista mogao sa FH strane dugo vremena, padne kratka lopta, u servis polje, a on ako mu dodje na FH sanse nema da moze da zavrsi poen. Pa je naucio.

Da ne bude zabune, po meni je Novakov FH vazda bio premocno oruzje i jednostavno jaci udarac od BHa, ali je imao opasnih padova i impotentnosti. Da se to ispraviti, cjelokupni utisak je da su Coric i Cung po stilu igre najblizi Djokovicu, a to znaci da su kompletni.
        sigpic

Comment

• Prva 2 gema na servis izgubio 1 poen, prva 2 gema na return osvojio 10 (nisam ga jtio ureci )
          Naravno to nista ne znaci ako ne bastavi tako...3:1
          Last edited by tenis; 09-01-16, 13:35.

Comment

• Marej i dan danas ima rupe na FH-u
            OVAKO

Comment

• Mali aut na set loptu, TB.

Comment

• Originally posted by tenis View Post
                Mali aut na set loptu, TB.
                Steta, ali dobro o cemu da tuguje, igrao je dobar poen, napao, promasio za malo, jbg, nekad pogodis nekad promasis... Bitno da je odigrao muski i da se nije bojao da napadne. Bolji je Borna, mora da materijalizue to i rezultatski...
                OVAKO

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                  Sjeti se 2006. i 2007. i je li iko pominjao Djokovicev FH kao oruzje? Svi su se divili cudesnom BHu, niko ni rijec ne bi rekao o FHu. Da ne pricam kako Marej nije nista mogao sa FH strane dugo vremena, padne kratka lopta, u servis polje, a on ako mu dodje na FH sanse nema da moze da zavrsi poen. Pa je naucio.

Da ne bude zabune, po meni je Novakov FH vazda bio premocno oruzje i jednostavno jaci udarac od BHa, ali je imao opasnih padova i impotentnosti. Da se to ispraviti, cjelokupni utisak je da su Coric i Cung po stilu igre najblizi Djokovicu, a to znaci da su kompletni.
                  Tehnicki ne mogu da se porede Djokovicev i Coricev fh.

Sent from my Z3 compact <3
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Auuuuuuuuuuuuuuuuuu kakav volej za zavrsetak prvog seta Sjajno, odlican mec!
                    OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                      Steta, ali dobro o cemu da tuguje, igrao je dobar poen, napao, promasio za malo, jbg, nekad pogodis nekad promasis... Bitno da je odigrao muski i da se nije bojao da napadne. Bolji je Borna, mora da materijalizue to i rezultatski...
                      Da, odigrao je odlicno, sjajan FH ali mali aut.
                      Borna je cini mi se i jucer propustio MP pa dobio u TB. 1:0.

Comment

• Bedene bolji u drugom, pitanje je kada ce zijaniti Borna servis.
                        OVAKO

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Jesmo. To znaci da od ostalih niko nije stvarno zablistao. Ostaje naravno Rubljov koji je najveca nepoznata.

Treba energija da se bude rovokopac a bogme i brzina. Borna ima 185 cm i 19 godina. Ne mogu vjerovati da ne moze dodati ponesto snage tom rovokopanju. Osim toga ne mijesaj Corica i Ferera. Ferer je rovokopac koji ipak ne vjeruje u sebe. Borna je rovokopac koji je previse arogantan da ne bi vjerovao u sebe.

Konacno, mozda najvaznije, gdje se tenis krece? Sto je top igra? Od Samprasa, preko Federera i Nadala do Novaka. Veliki napadac Sampras je radjao napadace, Filipuzise, Rodike, pa ako ces i Ljubicice... Sve igrace sa ogranicenjima. Onda se javio Federer, veliki napadac koji se krece kao baletan i ima sve udarce. Kraj, tenis je stigao do kraja. Da bi Nadal sve okrenuo naglavacke. Veliki defanzivac. Da bi Novak otisao korak dalje veliki defanzivac sa vrlo pristojnom ofanzivom. To je ono sto se nosi. Trend moze da unisti igraca. Napr. Tomic bi morao da igra ofanzivnije ali je rastao kad je Nadal bio top.

Ali ovaj najnoviji trend je super zaeznut. Vrh drzi ofanzivnio defanzivac. Uzasno je tesko stvarati igraca da bude ofanzivni defanzivac. Mnogo je lakse praviti ofanzivca. Jedan od razloga sto imamo izgubljenu generaciju je sto su svi oni ofanzivci. Raonic, je najbolji primijer. Skoro karikaturalan (oprsti Vladane). Uzmi Kiriosa. Mnogo bolja varijanta Raonica. Kad ga ide nepobjediv, kad ga ide? Uopste kad puke...

Bilo kako bilo, mnogo je vise igraca koji mogu da budu odlicni ofanzivci, pogotovo ako se podloge ubrzaju. Ali biti dobra defanzivac, to je jako tesko. Dakle ocekujem da bude najbolji dobar defanzivac koji moze da nauci ofanzivu. Borna mi djeluje kao kandidat broj jedan.

Sve se mijenja ako se podloge znatno ubrzaju. Ali ne vjerujem da ce se to desiti. Publika voli defanzivce. Publika voli Ferera. Njegovi mecevi su u cesto vrlo uzbudljivi.
                          A Borna je u nastavku sezone, nakon pobjede nad Zverevom blistao? On stoji u mjestu već godinu i po bez naznake ikakvog napretka.

http://pokit.org/get/?22641ea7390031...12491ffe3c.jpg

Tenis kao tenis ne može nigdje ići bez igrača koji ga čine. Tenis će otići tamo gdje ga naredne generacije odvuku, tako da odgovor na to pitanje moraš potražiti u nadolazećim igračima. Ti si samo opisao najveće šampione najizraženijim odlikama, ali meni se to pregrube podjele. Sva trojica su fantastični i ofanzivno i defanzivno. Po meni ustvari u tenisu i ne postoje čisti defanzivci, kao što to postoji recimo u stonom tenisu. Postoje samo različite vrste agresivnosti. Najbliži i najbolji igrač koji bi se mogao nazvati defanzivnim je Murray. Nedostatak ofanzivne igre ga je koštao bolje karijere.

Izgubljena generacija, koja još uvijek nije definitivno izgubljena, se smatra izgubljenom baš zbog nedostatka pravih ofanzivaca. Delpo je ofanzivnom igrom osvojio USO, a onda postao defanzivac nakon povrede zgloba. Kei bi bio nasljednik najboljih da nema probleme sa zglobom. On nije u stanju više udarato FH jako kao što ga je udarao prethodne 2 godine. Lošmi je limitiran. Tomik gaji neki svoj stil, koji sasvim sigurno nema nikakve veze sa gledanjem Rafe na TVu. Nedovoljno kvalitetan i ofanzivno i defanzivno, mada je sinoć pokazao da bi mogao biti dosta ozbiljniji u oba pravca u ovoj godini. I konačno Dimitrov koji je nakon sezone u kojoj je pokazao znakove života, znakove ofanzivnog tenisa i oštrine u udarcima, odlučio promijeniti reket, kako bi bio stabilniji u razmjenama. Stabilniji nije postao, a oštrinu je u potpunosti izgubio.

Nova tehnologija reketa nudi veću stabilnost sa osnovne linije i igrači su krenuli tim putem, ali su svi redom izgubili na oštrini udaraca. Bukvalno u tenisu više nema velikog oružja, nema vrhunskog forhenda tipa Gonzales. U20 generacija igrača je odrasla na tim reketima i snalazi se dosta bolje. Redom su svi izuzetno stabilni u razmjenama sa osnovne linije i među ovim igračima je jako teško naći slab osnovni udarac. Razlika u odnosu na starije igrače je da su na vidiku izuzetna oružja u vidu fantastičnih forhend udaraca i odličnih servisa. Po meni će upravu takvi igrači igrati glavnu ulogu, stabilnost sa osnovne linije+veliko oružje.

Ako aktuelnim potencijalnim velikim igračima pokušamo ocijeniti jaka oružja i balans sa osnovne linije, dobijemo otprilike ovakvu listu.

Kokkinakis
                          Kyrgios
                          Edmund
                          Rublev
                          Zverev
                          Čorić
                          Chung

Dakle, klokani bi morali imati najveća oružja u vidu servisa i forhenda, ali definitivno imaju problem na bekend strani. Edmund ima dosta stabilniji bekend od njih dvojice. Rublev i Zverev će sasvim sigurno imati i oružja i jako stabilnu igru sa osnovne liniji. Obojica moraju drastično popraviti servis, jer je za njihovu visinu nedovoljno dobar. I naposlijetku Borna i Chung koji će igru u potpunosti bazirati na kretanju. Borna ima snažan bekend, Chung nema jakog udarca i u potpunosti će biti baziran na tajming.

Svi osim Zvereva i Rubleva su već sada sigurni u to kakav će tenis igrati u nastavku karijere. Njih dvojica se nalaze na sredini i mogu se odlučiti da idu u oba smijera. Iz tog razloga će im trebati i najviše vremena da skuckaju svoj sistem igre, ali kada ga skuckaju mislim da će biti najkvalitetniji.

Helem, ne vjerujem da nas očekuje previše promjena u tenisu u narednih 5 godina kada je stil igre u pitanju. Ni podloge se neće mijenjati, jer nijedan od ovih mladih momaka neće gajiti tenis u kojem bi poene završavali nakon 3 udarca. Očekuje nas idalje odličan kontrast ofanzivne i defanzivne igre. Nadam se da će Novak, Rafa i Andy igrati barem približno dugo kao Roger. Neko iz generacije izgubljenih će sasvim sigurno naći inspiraciju u Wawrinki i zaigrati odličan tenis prije tridesetih. Do tada će i svi sadašnji U20 biti spremni za izazove vrhunskog tenisa, pa nas vjerovatno očekuje izuzetno zanimljiv period kvalitetnog tenisa [/QUOTE]

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                            A Borna je u nastavku sezone, nakon pobjede nad Zverevom blistao? On stoji u mjestu već godinu i po bez naznake ikakvog napretka.

http://pokit.org/get/?22641ea7390031...12491ffe3c.jpg

Tenis kao tenis ne može nigdje ići bez igrača koji ga čine. Tenis će otići tamo gdje ga naredne generacije odvuku, tako da odgovor na to pitanje moraš potražiti u nadolazećim igračima. Ti si samo opisao najveće šampione najizraženijim odlikama, ali meni se to pregrube podjele. Sva trojica su fantastični i ofanzivno i defanzivno. Po meni ustvari u tenisu i ne postoje čisti defanzivci, kao što to postoji recimo u stonom tenisu. Postoje samo različite vrste agresivnosti. Najbliži i najbolji igrač koji bi se mogao nazvati defanzivnim je Murray. Nedostatak ofanzivne igre ga je koštao bolje karijere.

Izgubljena generacija, koja još uvijek nije definitivno izgubljena, se smatra izgubljenom baš zbog nedostatka pravih ofanzivaca. Delpo je ofanzivnom igrom osvojio USO, a onda postao defanzivac nakon povrede zgloba. Kei bi bio nasljednik najboljih da nema probleme sa zglobom. On nije u stanju više udarato FH jako kao što ga je udarao prethodne 2 godine. Lošmi je limitiran. Tomik gaji neki svoj stil, koji sasvim sigurno nema nikakve veze sa gledanjem Rafe na TVu. Nedovoljno kvalitetan i ofanzivno i defanzivno, mada je sinoć pokazao da bi mogao biti dosta ozbiljniji u oba pravca u ovoj godini. I konačno Dimitrov koji je nakon sezone u kojoj je pokazao znakove života, znakove ofanzivnog tenisa i oštrine u udarcima, odlučio promijeniti reket, kako bi bio stabilniji u razmjenama. Stabilniji nije postao, a oštrinu je u potpunosti izgubio.

Nova tehnologija reketa nudi veću stabilnost sa osnovne linije i igrači su krenuli tim putem, ali su svi redom izgubili na oštrini udaraca. Bukvalno u tenisu više nema velikog oružja, nema vrhunskog forhenda tipa Gonzales. U20 generacija igrača je odrasla na tim reketima i snalazi se dosta bolje. Redom su svi izuzetno stabilni u razmjenama sa osnovne linije i među ovim igračima je jako teško naći slab osnovni udarac. Razlika u odnosu na starije igrače je da su na vidiku izuzetna oružja u vidu fantastičnih forhend udaraca i odličnih servisa. Po meni će upravu takvi igrači igrati glavnu ulogu, stabilnost sa osnovne linije+veliko oružje.

Ako aktuelnim potencijalnim velikim igračima pokušamo ocijeniti jaka oružja i balans sa osnovne linije, dobijemo otprilike ovakvu listu.

Kokkinakis
                            Kyrgios
                            Edmund
                            Rublev
                            Zverev
                            Čorić
                            Chung

[/QUOTE]

Fritz, Taylor Fritz. Najmanje se spominje a izuzetan je potencijal, lagano u rang sa svima ako ne i na čelo liste.
                            There's something wrong with me chemically
                            Something wrong with me inherently
                            The wrong mix in the wrong genes
                            I reached the wrong ends by the wrong means
                            It was the wrong plan
                            In the wrong hands
                            With the wrong theory for the wrong man
                            The wrong lies, on the wrong vibes
                            The wrong questions with the wrong replies

Comment

• Fric ide po Celindzer titulu i nove bodove ujutru, samo neka on napada ispod radara, bice svima puna usta njega veoma brzo

Ajmo Borna
                              Last edited by ClayWarrior; 09-01-16, 14:45.
                              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Mislim, lako je dodati nove mlade igrače...o ovima na listi se do sada najviše pričalo, pa sam njih uvrstio u post

Meni se mladi američki igrači ne sviđaju, što apsolutno ne mora značiti da upravo oni neće biti najbolji...kao što ne mora značiti ni da će bilo ko od navedenih biti u samom vrhu

Listu sam poredao po stilu igre, ne po kvaliteti i iz nje izdvojio one za koje mislim da će biti najbolji...
                                Last edited by shminka; 09-01-16, 14:46.

Comment

Working...
                                X