Announcement

Collapse
No announcement yet.

NFL

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Evo ovako...

Poceo sam da pratim NFL ove sezone, prvi utisci su pozitivni. Zao mi je sto nisam poceo ranije.
    Prvo i prvo, treba da naucim pravila. To ce cini mi se biti najteze. Shvatio sam neke stvari za sad, ali ima vise toga nejasnog. Npr, jucerasnja tekma, GB vs NO Saints. Nije mi jasno kako su ekipe u prve 3/4 imale 3 down-a, dok su u poslednjoj imali 4 ? Ondak sve one sudijske kazne, kriterijum po kojem se daju, al' dobro, ima vremena...

Takodje, iz dosadasnjeg iskustva mogu reci da je sport dobar i za kladjenje. Nema toliko izrazitih favorita kao u NBA-u, sa kvotama 1.05 npr.

Skontao sam i ko su neki od najboljih igraca u ligi ( valjda su ). Tom Brady, Peyton & Eli Manning, Aaron Rodgers. A onaj Tim Tebow je po svemu sudeci poznatiji zbog Skip-a nego zbog neke svoje sposobnosti. Pomenuo bih i onog Cobb-a, lud decko cini mi se.

Toliko od mene, nadam se da cu ubuduce jos vise pratiti ovaj sport i zeljno iscekujem buduce diskusije.
    sigpic

Comment

• Imaju u svakoj 4, samo sto kad nema potrebe za rizikom, onda se na 4. down lopta ispucava, jer ako ga ne iskoristis, gubis je bas na tom mestu.
      sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Ja sam poceo prosle godine , trebalo je malo da sve pohvatam ali ok je , zanimljiv dosta sport , mnogo ljudi ovo mesa sa ragbijem sto nema veze s vezom Uglavnom dobrodosao i javljaj se da pratimo
        Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Trener Coltsa Chuck Pagano bice odsutan sledcecih 2 meseca najmanje jer mu je otkriven izleciv tip leukemije. Sve najbolje legendo, pobedjujes sigurno.

Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

• Cudne li tekme.
            TO za TO da bi Brigs sa svoje polovine dosao do End Zone.Nisam ocekivao da ce Cikago dominirati u ovoj cetvrtini.

Edit: Ovo je ruzno sta radi Cikagova odbrana.Treci ili cetvrti INT, zabrojao sam se.
            Last edited by Ricma; 02-10-12, 05:15.

Comment

• Al' je Homo izdominir'o.
              sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Samo 5, sledeci put vise

Comment

• Treba ga ubiti zbog ovoga. Mrtvi Vick ne bi bacio 5 int-a.

Comment

• Dobro pricali su danas Dilfer i Steve, 3 od 5 nisu njegova krivica, ne moze on nauciti Bryanta da kada je predvidjeno da on trci hitch route, nema razloga da produzava napred i pravi se pametan, da je olinija odigrala ocajno... Naravno da je i on kriv, ali mora ceo tim da igra bolje. Chicago je sinoc u odbrani izgledao kao Monsters of the Midway, a sigurno nemaju ni blizu tog kvaliteta. Sto ne znaci da nisu dobri, nego da je onaj tim bio najbolji svih vremena.

Comment

• Evo i ja sam počela da pratim ove sezone, i NFL i College football. Još uvek mi nije jasno sve ali ima vremena. Npr. kad se dobijaju dva poena? Znam da je TD 6 + 1 i da je FG 3 poena. Pošto sam fan Celticsa u basketu odlučila sam da navijam za New England u NFL. Inače moram da kažem da mi je College football isto mnogo interesantan.

Comment

• Originally posted by gagablues View Post
                        Evo i ja sam počela da pratim ove sezone, i NFL i College football. Još uvek mi nije jasno sve ali ima vremena. Npr. kad se dobijaju dva poena? Znam da je TD 6 + 1 i da je FG 3 poena. Pošto sam fan Celticsa u basketu odlučila sam da navijam za New England u NFL. Inače moram da kažem da mi je College football isto mnogo interesantan.
                        Prvo za ovo U koledz fudbalu, tesko je naci za koga navijati jer ima stotinak ekipa, ali su meni najdraze ekipe iz Pac 12 divizije (ekipe sa zapadne obale, Pacific 12): Oregon, USC (verovatno najznacajniji i sigurno najpopularniji program u istoriji koledz fudbala), UCLA, Stanford, Washington... To su ekipe sa jako dobrim napadom, mada je u poslednje vreme najjaca SEC (Jugoistocna konferencija, uglavnom tradicionalni, cesto i stogodisnji programi, strasne odbrane): Alabama, LSU, Arkansas, Georgia... Meni najdrazi igrac Tyrann Mathieu je suspendovan ove godine (sto mozda i nije tako lose, ako padne na draftu pa ga uzme New England ), pa cu morati da navijam za Sammya Watkinsa i Genoa Smitha Uglavnom, koledz fudbal je sve bolji sto ga vise gledas, pre ces nauciti pravila, a ESPN ih stvarno pokriva maestralno, Lee Corso legenda sa velikim L.

A za ovo oko 2 poena. Ekipa kada postigne TD dobija 6 poena. Tada moze da bira, da li ce da sutira loptu za 1 poen, ili da proba da ponovo udje u endzonu za 2. Lopta se izvodi sa sredine sa linije od 2 jarda. Ako se u pokusaju da se postigne 2 poena desi INT (presecen pas) ili fumble uhvacen od strane odbrane, igra se ne nastavlja i ne moze da se napreduje, vec se akcija prekida i tim koji je postigao TD izvodi pocetni udarac kao da se nista nije desilo.

Slobodno nas pitajte sta god treba, ima nas nekoliko ovde koji dugo pratimo i mozemo da vam pomognemo, ova igra je sjajna kada je skapiras, i sto vise ucis, sve je bolja, to znam iz licnog iskustva.

Comment

• Evo jos jedno pitanje. Sta je safety ?

P.S. I ja navijam za Pats-e.
                          sigpic

Comment

• Originally posted by RRondo9 View Post
                            Evo jos jedno pitanje. Sta je safety ?

Patsi najjaci

Safety ti je kada napadac u svojoj end zoni bude oboren onda protivnicki tim dobija 2 poena
                            Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Originally posted by RRondo9 View Post
                              Evo jos jedno pitanje. Sta je safety ?

Vidis kako ima pametnih ljudi, a ne kao Mac

Safety je kada igraca tima koji je u napadu (najcesce kvoterbeka ili trkaca) odbrana uhvati i srusi u endzoni. Tada tim koji je napravio safety dobija 2 poena i loptu, ekipa koja je uhvacena u endzoni ispucava kick off (pocetni udarac sa 35 jardi na svojoj polovini). Safety se ne svira u situacijama kao sto je: kick off, punt (ispucavanje ili degaziranje) ili presecena lopta, vec se tada sudi touchback i lopta ostaje istom timu u posedu, samo se pocinje sa 20 jardi na protivnickoj polovini terena.

Comment

• Hvala za objašnjenje.
                                Eurosport2 prenosi NCAA football svake subote uveče, i to ekipu Notre Dame svaki put kad su domaćini- pa eto tako sam se odlučila da mi oni budu favoriti. pošto mogu da ih pratim skoro svake druge nedelje.
                                Jeste zanimiljiv sport kad se udubiš i kad naučiš pravila i shvataš igru. Zaista nije čudo što je najpopularniji sport u USA. Jedino malo zeza vremenska razlika ali sreća pa ima repriza preko dana.

Comment

Working...
                                X