Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• E ne znam jel pričamo mi uopšte o istoj BP, jer je ista završena Novakovim vinerom, poen na 13:30, 10. udarac relija, ima sve izgradjeno za FH po paraleli, ima vremena za njega, Novak je u poziciji u kojoj ga želi...a on odigra dijagonalu i time gubi priliku da servira za set

https://www.youtube.com/watch?v=mKAiZu4lhSk

To je u biti i jedini patern koji sa osnovne linije prodje protiv Novaka ovih dana, koristi ga konstantno, evo na BP u Šangaju isti poen, počevši od servisa po FH, slanja Novaka u FH ugao terena i FH paralela...čak je ovdje bilo i teže mijenjati smijer loptici, nego na ovom poenu na USOu...06:52

https://www.youtube.com/watch?v=tr9w32Tqgl4
    Last edited by shminka; 15-09-15, 09:41.

Comment

• Ja sam mislio na BP kada je fh poslao pola metra u aut... ali moja je greska nisam detaljno procitao prethodne postove.
      Sve u svemu ova agresivna i ofanzivna igra mu je mnogo dobrog donela, ali ako je forsira onda bi trebalo da je forsira do kraja. A ne da se na bp transformise u strpljivog batu koji ceka protivnikovu gresku. To se jedino moze zameriti Federeru. Zbog cega tako radi, da li racuna da ce protivnik puci,ili jednostavno sam nema dovoljno samopouzdanja ili je kad-kad inferioran u razmeni pa i ne moze drugacije .... Ima verovatno po malo od svega.
      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Jednostavno ovaj FH mora spustiti po paraleli, nije to ni preofanzivana igra, to je njegova igra...da je to Novak, pa da ide nazad na na dijagonalu, ok...ali Federer ovakve pozicije sebi gradi, jako teško ih izgradi i onda je ne iskoristi

na prvoj BP u istog gemu je išao na isti patern, samo je fulio FH u toku gradjenja ovakve pozicije

Comment

• Sad citam intervju sa Lutijem, posto su dosli u Svajcarsku i spremaju se za DC.
          Oni planiraju jos vise da rade na ofanzivi, na SABRu i na svemu tome, tako da ono sto je Rudolf primetio, a i Roger izjavio posle meca je cini mi se istina, treba njemu jos neko vreme da sve legne na mesto i da ima jasan plan u glavi kako da igra.
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
            E ne znam jel pričamo mi uopšte o istoj BP, jer je ista završena Novakovim vinerom, poen na 13:30, 10. udarac relija, ima sve izgradjeno za FH po paraleli, ima vremena za njega, Novak je u poziciji u kojoj ga želi...a on odigra dijagonalu i time gubi priliku da servira za set

https://www.youtube.com/watch?v=mKAiZu4lhSk

To je u biti i jedini patern koji sa osnovne linije prodje protiv Novaka ovih dana, koristi ga konstantno, evo na BP u Šangaju isti poen, počevši od servisa po FH, slanja Novaka u FH ugao terena i FH paralela...čak je ovdje bilo i teže mijenjati smijer loptici, nego na ovom poenu na USOu...06:52

https://www.youtube.com/watch?v=tr9w32Tqgl4
            Odličan primjer, Šminka. Čini mi se da je ta dijagonala na desetom udarcu koja je, kako kažeš, pogrešna, ciljala na to da Novaka još više izbaci iz terena - što je i učinjeno - samo što je dvanaesti udarac, ta forhend paralela, bio premlak, slabo ju je zahvatio. Jedan od ključnih poena meča. Da ga je dobio, ko zna...

P.S. Mijenjam mišljenje nakon ovih Rogerovih i Lutijevih izjava, poraz nije toliko bolan koliko sam mislio. On će radit još jače! Naklon do poda.

Comment

• Jedan dodatak za teoriju o "propagadnoj kampanji".Juce sam pratio pregled turnira, pa me je cerka, koja nije gledala mec, pitala zasto prikazuju samo poene koje je osvojio Rodzer.Pogledao sam ponovo i video da posle 5-6 Rodzerovih poena ide 1 Novakov kao da je Nole izgubio, a ne obratno.Razlog ne moze biti atraktivnost poena, jer je postojala posebna rubrika za to u emisiji.

Comment

• 12. udarac svakako nije mogao biti bolji, 11. udarcem Novak u potpunosti okreće poen na svoju stranu i lagano ga privodi kraju

Comment

• Originally posted by Rudolf View Post
                  Odličan primjer, Šminka. Čini mi se da je ta dijagonala na desetom udarcu koja je, kako kažeš, pogrešna, ciljala na to da Novaka još više izbaci iz terena - što je i učinjeno - samo što je dvanaesti udarac, ta forhend paralela, bio premlak, slabo ju je zahvatio. Jedan od ključnih poena meča. Da ga je dobio, ko zna...

P.S. Mijenjam mišljenje nakon ovih Rogerovih i Lutijevih izjava, poraz nije toliko bolan koliko sam mislio. On će radit još jače! Naklon do poda.
                  Izjave su ocekivane, ne mora uopste da znaci da ih (ga) poraz ne boli. Ali vidi se da misle da su na pravom putu i da gledaju napred, sto je dobro.
                  E sada, da li ce ovaj poraz uticati na Rodzera nesto ne verujem. I dalje ce on trpati ostatak tura ... Medjutim ovaj poraz moze da utice na naredne medjusobne meceve sa Novakom. Pozitivno ali i negativno ...
                  sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• 12. udarac svakako nije mogao biti bolji, 11. udarcem Novak u potpunosti okreće poen na svoju stranu i lagano ga privodi kraju
                    On je deseti želio da bude još dublji po dijagonali, to mu nije uspilo. Da jest, situacija bi bila nalik onoj iz Šangaja. Iz ove perspektive, slažem se da je u desetoj razmjeni valjalo potegnit paralelu. Ipak on nije ima ovoliko vrimena za razmišljanje.

Izjave su ocekivane, ne mora uopste da znaci da ih (ga) poraz ne boli. Ali vidi se da misle da su na pravom putu i da gledaju napred, sto je dobro.
                    E sada, da li ce ovaj poraz uticati na Rodzera nesto ne verujem. I dalje ce on trpati ostatak tura ... Medjutim ovaj poraz moze da utice na naredne medjusobne meceve sa Novakom. Pozitivno ali i negativno ...
                    Svakako, poraz boli. I svašta se izjavljuje da se prikrije činjenično (u ovom slučaju emotivno) stanje stvari. Zato ja više volim Novakove nego Rogerove reakcije. Temperamentnije su, iskrenije.
                    No ipak, dva dana nakon meča, prije sam mišljenja da će poraz dugoročno, gledajući Federerovu igru, donijeti više pozitivnog nego negativnog. Upravo zbog tih izjava, koliko god one služile maskiranju rana. Naravno, rezultati to moraju potkrijepiti.

S druge strane, moguće je da će poraz negativno utjecati na neki od njihovih mogućih susreta u pet setova (očekujem da će doći do barem jednoga). Držim da Roger nije hrabar ko Novak, još manje ko Nadal. Zato ima tendenciju da zakaže u važnim trenucima, kojih u nedilju nije bilo malo. Možda sam prekritičan jer ne sagledavam njegove dobre poteze u tzv. ključnim momentima. Ipak, brojke ne varaju.

U dva seta je druga priča. Nadam se susretu već u Šangaju. I naravno, Rogerovoj pobjedi.
                    Last edited by Rudolf; 15-09-15, 12:15.

Comment

• Prije 10. je Novaka već imao u poziciji u kojoj ga želi, dovoljno prostora za paralelu. Ako se vratiš na poen iz Šangaja, prije FH dijagonale, kojom je dodatno izbacivao Novaka iz terena, Novak stoji na sredini terena, tako da je taj potez logičan.

Ovdje novom dijagonalom ne izbacuje Novaka iz terena dodatno, jer je on već van terena, nego mu samo šalje lopticu na reket, što Novak koristi i pogadja mu pertlu

Helemnejse, nije ni bitno više, da ne smaramo sa jednim poenom, meni sasvim jasan pokazatelj da psihički on ne može da prelomi više. Fiziku, tehniku, taktiku i ostalo može nadograditi i u 34. godini...šampionski mentalitet teško...pričamo o vrhunskom nivou, naravno
                      Last edited by shminka; 15-09-15, 12:19.

Comment

• Nema šta, u pravu si. Slažem se.

Comment

• Originally posted by djkov View Post
                          Jedan dodatak za teoriju o "propagadnoj kampanji".Juce sam pratio pregled turnira, pa me je cerka, koja nije gledala mec, pitala zasto prikazuju samo poene koje je osvojio Rodzer.Pogledao sam ponovo i video da posle 5-6 Rodzerovih poena ide 1 Novakov kao da je Nole izgubio, a ne obratno.Razlog ne moze biti atraktivnost poena, jer je postojala posebna rubrika za to u emisiji.
                          Gledala sam live mec na eurosportu i imam utisak da je posle svakog poena u momentima kada se servira za sledeci poen, bilo da je servirao Novak ili Fed, kamera uglavnom uvek pokazivala Feda!

I mislim da to nije samo u ovom mecu ...

Juce sam skinula torrent celog meca sa neta pa cu pogledati jos jednom kad budem imala vremena.

Comment

• Majo meni je bitno koga je kamera u NY prikazivala juce ;)

Comment

• Nadal i dalje nema kablovsku sa ESom

Luigi Gatto‏@LuisGatTWI
                              Rafa Nadal: "I didn't watch US Open Final, so i've no opinion on this. Novak played magnificently this year. Good for him"
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Hahahaha kakav kralj Aj da skupimo neke pare da uplatimo coveku kablovsku

Comment

Working...
                                X