Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by notorious View Post
    NI je zapisivao na papir svaki poen, kakva grafika, kakvi bakrači
    Drugi zapisuju, ja citam. shminka je u pravu ako je bilo pri rezultatu 40:40 na 3:2 u 4. setu. Cini mi se da je bilo 130:130. Druga je stavr sto sam ja vec vidio 4:2. Sto se babi...

Originally posted by Sandugp View Post
    E veruj mi da sam to pomislio u trenutku dok sam citao njegov post ... Posle razmislim malo, pa nije valjda toliko lud ta to uzivo radi ...
    Cudo je NI ...
    Nisam toliko...

A i previse sam nervozan kad Novak igra mec kao sinocni.
    Last edited by NI; 14-09-15, 10:44.

Comment

• Bitno je da si ti vec rekao da je to propaganda u pitanju
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        Bitno je da si ti vec rekao da je to propaganda u pitanju
        Da je navijanje bilo degutantno bilo je. Na Sky-uu, na ESPN-u, na terenu. Je li Mats bio bolji?

Ali nisam smio posumnjati u statisticare. oni nisu pristrasni. Moja greska.

Kako si prezivjela sinoc?

Comment

• Kakve veze ima navijanje i komentatori sa ukupnim brojem poena na mecu?

Sasvim ok...

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

Kakve veze ima navijanje i komentatori sa ukupnim brojem poena na mecu?

Sasvim ok...
            Komentatori su sve radili da dokazu kako bi Federer zapravo trebao dobiti mec.

Comment

• Ponovo isto pitanje, kakve veze imaju komentatori sa ukupnim brojem poena na mecu?
              Ljudi je vode, broje poene i izbacuju da mi vidimo, ali ti si tu video propagandu i to je prvi post koji sam videla kad sam dosla na forum od jutros

sigpic

with experience.

Comment

Ponovo isto pitanje, kakve veze imaju komentatori sa ukupnim brojem poena na mecu?
                Ljudi je vode, broje poene i izbacuju da mi vidimo, ali ti si tu video propagandu i to je prvi post koji sam videla kad sam dosla na forum od jutros
                Ako svi, ali bas svi, osim Ezdaraki , navijaju za Federera, zasto ne bi i oni koji rade grafiku?

Post ti je dao sansu da skrenes misli na nesto drugo.
                Last edited by NI; 14-09-15, 11:24.

Comment

• U suštini je sve bilo jasno nakon prvog seta. Nikad nije dobio Novaka kad je zijanio prvi set na slemu, nije mogao ni jučer. Definitivno je noto dao najbolju komparaciju za meč, koji je ličio na mečeve Rafe i Rogera. Novak je bio znatno defanzivniji nego inače protiv Federera. Genijalno se branio, pogotovo u prva dva seta. Federer stegnut u bitnim poenima. Par boljih odluka u bitnim poenima i rezultat sigurno ne bi bio 3-1. Da li bi dobio meč da je otišao na 2-1? Teško. Zakasnio je sa paljenjem za jedan set.

Azderaki zvijezda večeri definitivno, svaka čast na hrabrosti, meč bez greške u finalu slema

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    Ako svi, ali bas svi, osim Ezdaraki , navijaju za Federera, zasto ne bi i oni koji rade grafiku?

Post te je dao sansu da skrenes misli na nesto drugo.
                    Da li ti citas svoje postove ili samo pises, eto tako, da bi pisao?

apsolutna greska sto sam te pitala, ali posto je ocigledno da si i sam shvatio sta si odvalio, sad si krenuo da se vadis na neki nacin...

sigpic

with experience.

Comment

• Gledala sam mec od sredinu drugog seta i mogu samo to da komentiram. Prema vidjenom, mec je odlucio Federerov strah, cak i panika na trenutke i Novakova ladnokrvnost, njegov sampionski mentalitet. Naravno i dobra igra. . .
                      Ono sto je mene iznenadilo u drugom setu pre svega, a i deo treceg je Federerova fantasticna anticipacija Novakove igre. On je prakticno u svakom trenutku znao sta ce Novak da odigra. Ali, videlo se da on se na duzi mec na GS, jednostavno ne moze nositi sa Novakom. Sve vise mislim da on vise GS ne moze osvojiti.
                      Inace kao mec bio je samo solidan, nista vise, sa previse gresaka sa obe strane. Djokovic sasvim zasluzeno osvojio 10 GS titulu. Bravo i veliki respekt za to.
                      Moram na kraju da pomenem razocaranost Djokovica publikom. Da se neko ukljucio samo na dodeli pehara, pomislio bi da je Djokovic izgubio mec. Toliko je pokazivao razocaranost publikom, umesto radost zbog titule. Nece on nazalost nikad uspeti da nadmine taj banalan problem. Treba se malo Nadalovski ponasati po tom pitanju.

Comment

1.
                        Odlican mec, iako to 1. set nije najavljivao. Obojica su usli nervozno, ali Novak bitno manje. Tako da je on, i pored pada koji ga je kostao gema, to iskoristio. Inace, pad je dosao na prvi poen poslije prvog Federerovog SABR-a.

Sve u svemu, Novak je u prvom setu bio solidan, osim, koji je li ironije, u realizaciji brejk lopti. Imao je 2(8). U ostatku meca ce imati 4(5).

Federer je u prvom setu u razmjenama imao manje vinera+iznudjenih Novakovih gresaka nego sopstvenih neiznudjenih (0,64 ili 9:14). Taj omjer ce drasticno da poraste u 2. setu.

2.
                        U drugom setu je Federer drasticno digao igru. Igrao je maestarlno, izvaredan servis, odlican return, strasan napad i dobra defanziva. Bio je definitvno bolji igrac. Na momente je Novak djelovao izgubljeno. Bio je nadigran. Nije stvorio ni jednu brejk loptu. Koeficijent dominacije 1.58 za Federera. Federeru je jedino bila losa realizacija brejk lopti (1 od 9).

Razlog je sto se Novak ni u jednom trenutku nije predavao. Ocigledno je bio plan da se maksimalno odupire furioznoj Federerovoj igri koja se morala ocekivati prije ili kasnije. Zato bi se maksimalno koncetrisao prilikom svake BL-te.

Federer je uzeo set ali je Novak postigao cilj. Rodzeru ce trebati 62 minuta da igracku nadmoc pretvori u rezultasku prednost.

3.
                        Treci set je bio jako vazan. Novak ga je dobio i to je manje vise odlucilo mec. Da li bi mec bio odlucen da je Federer dobio 3. set? Mislim da ne bi.

Federerova igra je inicijalno pala. To je Novak iskoristio i dosao do brejka, da bi ga odmah izgubio jer je napravio dvije duple greske. Kako se vratio andrenalin u Rodzerovo tijelo tako se i njegova igra popravila. Svejedno ni u jednom trenutku nije dostigao dominaciju iz 2. seta. Imao je 1.1 ali to je bilo uglavnom na racun servisa. Za razliku od 2. seta, Novak se vise pitao kad bi poen poceo da se igra. Od poena koji nisu rijeseni sevisom, Novak je dobio 29 a izgubio 23. Osim toga to je jedini set u koje je vise razmjena odlucio Novak a ne Federer, bilo greskom bilo vinerom bilo iznudjenom Federerovom greskom.

Federerova realizacija BL je bila losa, ali ipak ne kao u 2. setu (1 od 5) dok je Novakova bila perfektna (2 od 2). Moze se dokazivati da je Novak ukrao set. S druge strane on je dva puta bio u vodjstvu a Federer ni jednom.

U 8. gemu 3. setu, Federer je imao dvije jedine prilike da predje u vodjstvo. Drugu shminka ne moze jos prezaliti.

4.
                        U 4. setu je manje vise sve bilo gotovo. Novak je bio bolji, dosao je odmah do brejka, sredinom seta i do drugoga. Onda su se stvari zakomplikovale. Malo je Novaku pao nivo a malo je Federer skupio svu snagu da digne sopstvnu igru. Kao u Uimbldonu 2014. Poslije dosta nervoze, za Novakove navijace je sve zavrsilo kako treba.

5.
                        Novakov servis nije bio najbolji iako je bio bolji nego veci dio ovoga ljeta. Return je bio odlican kao i BH paralela. U FH na FH razmjenama je bio malo inferioran.

Federer je servirao fantasticno nekih sat vremena dok se nije umorio. Citavo vrijeme je returnirao odlicno. Napad mu je bio federerovski, dakle maestralan. Malo mu se moze zamjeriti sto se tice BL lopti na Novakov servis. Medjutim na sopstveni servis nije dobro spasavao BL-te. No taj problem se pojavio tek od treceg seta kad su bili prisutni znaci umora. Servirao je nesto losije, taman toliko da Novakov return postane bitan faktor. U drugom setu Novakov return nije imao neki uticaj.

6.
                        Novaku mogu zamjeriti samo dvije stvari. Poslije dva fantasticna loba, previse se oslanjao na lob umjesto pasing udarca kad bi Rodzer izasao na mrecu. Ostalo je sve bilo takticki OK. Drugo, sa dvije duple je olako ispustio prednost brejka u 3. setu.

Federerova igra je bila takticki perfektna. Forsirao je napad do krajnjih granica. Malo vise i to bi bilo srljanje. BH mu je bio iznad ocekivanja. Ostalo na gornjoj granici ocekivanog.

7.
                        Manje vise se svi slazemo da je Novak igrao hrabro. Igrao je odlicno kljucne poene. No za mene je pokazao hrabrost u prvom redu kada se nije predao dok je Rodzer imao punu dominaciju. U tim trenutcima sam se plasio ponavljanja RG-a ove i prosle godine. Povede sa 1:0 a onda pad koji ne moze da zaustavi. Novak je racunao da mora da izdrzi i da ce Federerov nivo pasti. I izdrzao je. Mislim da je tu Bekerova zasluga velika. Ugradio je nesto nadalovsko u njemu.

Federerovi navijaci smatraju da je Rodzer igrao bezmudo. Vjerovatno su lose spasavanje BL-ti u zadnja dva seta i incijalna nervoza razlog za to misljenje. Inicijalnu nervozu pripisujem dugom cekanju, sa svakim satom su se uslovi mijenjali u Novakovu korist. Dalje, zabrinutoscu poslije Sinsinatija. Tamo je Federer imao strasan indeks dominacije, a rezultat je bio dosta ravnopravan jer je Novak izvanredno igrao bitne poene. Isto se ponovilo sinoc. Konacno i najvaznije, iskustvo iz dva Uimbldona i svijest da sve mora rijesiti u 1.5 sata intezivne igre kojom treba Novaku ubiti volju i samopouzdanje. Novaku nije lako ubiti samopouzdanje.

8.
                        Na kraju meca sam se pitao da li je Federer bio bolji igrac. Posto sam pogledao brojeve mislim da nije. Imao je indeks dominacije na svojoj strani. Komparacije radi dajem slicne situacije kad je porazeni imao bolji indeks dominacije:

Code:
                        Novak vs Stan AO 2014.		1.16
                        Novak vs Kaia USO 2014.		1.07
                        Role vs Rafa Wim 2008.		1.02
                        Role vs Novaka sinoc		1.02
                        Role vs Nadala AO 2009.		1.01
                        Sinocno mec nije ekstreman.

Prvi set je Rodzer zasluzeno i lako izgubio. Drugi je zasluzeno i tesko dobio. U trecem je bio bolji ali i dva puta u rezultasko zaostatku. U cetvrtom je bio losiji ali ga je uspio uciniti neizvjesnim. Da se igrao peti gotovo bi ga sigurno izgubio. Dakle sve u svemu nije nezasluzeno izgubio.

Naravno Federerovci ce moci da zale: “Da je dobio treci set, a bio je bolji, dobio mi mec 3:1.”
                        4/23 brejk lopte. Nedostatak m.da razlog poraza.Imao je sve na svom reketu

Comment

Da li ti citas svoje postove ili samo pises, eto tako, da bi pisao?

apsolutna greska sto sam te pitala, ali posto je ocigledno da si i sam shvatio sta si odvalio, sad si krenuo da se vadis na neki nacin...
                          Jesi to htela da kazes: geacki , seljacki ili Boze me sacuvaj nacin?
                          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                            Jesi to htela da kazes: geacki , seljacki ili Boze me sacuvaj nacin?
                            krstim se

sigpic

with experience.

Comment

Sto hoces od mene? Pogrijesio sam, priznao sam i sto jos? Meni je sve jedno da li ti razumijes zasto sam pogrijesio.

U savkom slucaju nisam trebao odgovoriti.

Originally posted by shminka View Post
                              U suštini je sve bilo jasno nakon prvog seta. Nikad nije dobio Novaka kad je zijanio prvi set na slemu, nije mogao ni jučer. Definitivno je noto dao najbolju komparaciju za meč, koji je ličio na mečeve Rafe i Rogera. Novak je bio znatno defanzivniji nego inače protiv Federera. Genijalno se branio, pogotovo u prva dva seta. Federer stegnut u bitnim poenima. Par boljih odluka u bitnim poenima i rezultat sigurno ne bi bio 3-1. Da li bi dobio meč da je otišao na 2-1? Teško. Zakasnio je sa paljenjem za jedan set.

Azderaki zvijezda večeri definitivno, svaka čast na hrabrosti, meč bez greške u finalu slema
                              Slicnost sa mecevima Rodzer-Rafa je velika. I tacno je da je Novak postao ofanzivniji u 3. i 4. setu. Pogotovo 3.

Ali ne mislim da je 1. set odlucio. On je otezao Federerov posao. No da je poceo silovito u prvom, ne bi mogao igrati silovito u drugom. Umorio bi se u prvom. Mec je odluci 2. set koji je trajao 62 minuta.
                              Last edited by NI; 14-09-15, 11:33.

Comment

Sto hoces od mene? Pogrijesio sam, priznao sam i sto jos? Meni je sve jedno da li ti razumijes zasto sam pogrijesio.

U savkom slucaju nisam trebao odgovoriti.
                                Pa upravo to, da kazes da si odvalio glupost sa propagandom...

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X