Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2015.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hm, mislim da niko nije razocaran klincima, uglavnom su se dobro pokazali

Comment

• Razocaran
      1. Andrey Rublev
      2. Thanasi Kokkinakis
      3. Alexander Zverev
      4. Ernesto Escobedo

Renesansa tenisa u 2016 godini.

Comment

• Originally posted by zdravkelja View Post
        Hm, mislim da niko nije razocaran klincima, uglavnom su se dobro pokazali
        Sto on rece, prevashodno ''sreca'' u zrebu, posto su mogli mnogo bolje da prodju. Ipak, sama cinjenica da ih je ovoliko igralo govori mnogo, ja sam i sa tim zadovoljan jer bih se smejao da mi je pre 3 godine neko rekao da ce ovoliko U20 igraca igrati na jednom Slemu
        Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Ko je mogao, uspeo je da iskoristi zreb. Ostali su uglavnom imali tesko prvo kolo.

Comment

• Da ne gledamo prvo kolo ko im je sve mogao zapasti, uzeću za primjer tri U20 igrača koji nijesu taj nivo: E. Ymer, Donaldson i još uvijek premladi Tiafoe. Da su uloge zamijenjene, tj. da su ta tri mjesta popunili neki od momaka koje sam nabrojao, vjerujem da bismo imali makar 2 druga kola više.
            Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Svejedno, hoce li se pojaviti igrac koji je sa 19-20 godina materijal za GS sampiona. Rublev je jedini koji mozda jos ima vremena za takav poduhvat.
              1. Andrey Rublev
              2. Thanasi Kokkinakis
              3. Alexander Zverev
              4. Ernesto Escobedo

Renesansa tenisa u 2016 godini.

Comment

• Ma već treba da kidaju, sve je to premlako.

Comment

• Originally posted by Velikiajnstajn View Post
                  Svejedno, hoce li se pojaviti igrac koji je sa 19-20 godina materijal za GS sampiona. Rublev je jedini koji mozda jos ima vremena za takav poduhvat.
                  A vidiš, napisao sam a ponoviću to, kod Rubleva predviđam da će biti "zvijer" tek za jedno 3 godine. On je ubjedljivo najtalentovaniji od ove ekipe, ali fizički još uvijek zaostaje za recimo Ćorićem. Sa 19 teško da će iko uzeti GS, dok sa 20 nije isključeno.

Andreju će biti potreban neko ko će ga naučiti da ima strpljenja i da vrijeme radi za njega, kao što je svojevremeno radilo za Federera koji je eksplodirao tek sa 22 i po godine (Wimbledon 2003. nije napravio šampiona od njega, jer su nakon njega stigla samo razočaranja do Masters Kupa te godine).

Borni, sa druge strane, treba Fernando Gonzalez kao trener
                  Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Sve vise mi se Novakova igra NE DOPADA al` onako generalno. Njegov tenis je politicki tenis. Dok je kretao na vlast, znao je i da kaze, da udari, da bude gladan svega. Ta glad je uzrokovala agresivnost koja mu je donela 95% svega vec stecenog. Bila je cuvena ta njegova 6. brzina.
                    Danas kada je na vlasti, bitno je da tu i ostanem sa sto manje truda i svog napora. Drugi ce da mi donesu pobedu, drugi ce da stanu sa svojim tenisom zivota, drugi ce da pogrese a ja cu da cekam, cekam, cekam.

Nema veceg poraza kada vidis da mu je repertoar udaraca sve manji i manji a da napada samo kada je to previse izgledno.

Ovo je kritika na osnovu dosadasnjeg uzorka americke turneje... svakako da mislim da moze do titule ali trenutno mi je treci FAV.
                    Probudi se Nollleeeee
                    >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by Nesic View Post
                      Ma već treba da kidaju, sve je to premlako.
                      Gde da kidaju??? Daj im malo vremena, pa jedan Federer nije uzeo slem do svoje 21 godine, nije cak bio ni konkurentan za titulu niti jednom do tog W 2003 (ozbiljan kandidat).
                      I sta onda ocekivati od ovih klinaca pogotovo kada se vidi na koga su sve naletali na ovom slemu konkretno.
                      Neka prvo uzmu neke "male" titule, lako cemo za slemove.
                      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                        Sve vise mi se Novakova igra NE DOPADA al` onako generalno. Njegov tenis je politicki tenis. Dok je kretao na vlast, znao je i da kaze, da udari, da bude gladan svega. Ta glad je uzrokovala agresivnost koja mu je donela 95% svega vec stecenog. Bila je cuvena ta njegova 6. brzina.
                        U teoriji igara postoji pravilo koje kaže da ce pobediti onaj koji beleži određene procente. Da li će ih beležiti dok dubi na glavi, dok leti po terenu ili s idejom da se mrda što manje je nebitno, važno je da ih postigne. Sad koji su to statistički podaci neophodni za magiju ostavljam nekome ko se sjajno razume u sport, ali da ima nečeg u Novakovoj igri može da se vidi u ne samo jednom komentaru na njegov račun da je pronašao idealan balans između defanzive i ofanzive.

A kada se stvari sagledavaju statistički, onda je pogrešno ne gledati na Novakove brojke šire. A širina kaže da u septembru mesecu Novak ima samo 5 poraza. Prilično dobro za nekog ko je sit pobeda.

Inače kad se tako sagledavaju stvari ima još nekih zanimljivih opservacija...

Na primer odgovor na ono čuveno pitanje obavijeno maglom... ko je TALENTOVANIJI? Da li je talentovaniji neko ko raspolaže raznovrsnijim udarcima i pleše po terenu ili neko ko je sposoban da se približi idealnom balansu?

Šta raditi kada taktika ne daje rezultate... Kada npr Novak naleti na podivljalog Vavrinku? Da li menjati taktiku ili ostati na istom? Ono što je zanimljivo matematički model govori da ne treba odstupati od taktike... Reći će neko, onda imaš poraz u finalu RG, da - ali nikada ne treba smetnuti s uma da ta ista matematika ne predviđa samo pobede..

ZAKLJUČAK: Kad god izgleda da je Novak mrzovoljan, da mu ne ide, setite se ovog i biće vam verovatno lakše - Čovek je prvi na svetu, najverovatnije zna šta radi.
                        I don't know anybody who's ever played tennis like this. Since I know this sport I've never seen somebody playing at this level.

sigpic

Comment

• Teorija igara je ekonomski princip, ja nisam cuo za ove pobjede na odredjenim procentima
                          sigpic
                          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Novak GO! View Post
                            U teoriji igara postoji pravilo koje kaže da ce pobediti onaj koji beleži određene procente. Da li će ih beležiti dok dubi na glavi, dok leti po terenu ili s idejom da se mrda što manje je nebitno, važno je da ih postigne. Sad koji su to statistički podaci neophodni za magiju ostavljam nekome ko se sjajno razume u sport, ali da ima nečeg u Novakovoj igri može da se vidi u ne samo jednom komentaru na njegov račun da je pronašao idealan balans između defanzive i ofanzive.

A kada se stvari sagledavaju statistički, onda je pogrešno ne gledati na Novakove brojke šire. A širina kaže da u septembru mesecu Novak ima samo 5 poraza. Prilično dobro za nekog ko je sit pobeda.

Inače kad se tako sagledavaju stvari ima još nekih zanimljivih opservacija...

Na primer odgovor na ono čuveno pitanje obavijeno maglom... ko je TALENTOVANIJI? Da li je talentovaniji neko ko raspolaže raznovrsnijim udarcima i pleše po terenu ili neko ko je sposoban da se približi idealnom balansu?

Šta raditi kada taktika ne daje rezultate... Kada npr Novak naleti na podivljalog Vavrinku? Da li menjati taktiku ili ostati na istom? Ono što je zanimljivo matematički model govori da ne treba odstupati od taktike... Reći će neko, onda imaš poraz u finalu RG, da - ali nikada ne treba smetnuti s uma da ta ista matematika ne predviđa samo pobede..

ZAKLJUČAK: Kad god izgleda da je Novak mrzovoljan, da mu ne ide, setite se ovog i biće vam verovatno lakše - Čovek je prvi na svetu, najverovatnije zna šta radi.

Post godine. Posebno boldovani dio.

Da dodam, ako nema poraza onda nesto debelo nije u redu.

Comment

• Sve je lepo napisano ali populisticki i pitko za procitati.
                              Teorija je teorija (ne u izolovanom smislu i bez dodira) ali praksa je praksa.

Originally posted by Novak GO! View Post
                              To da najverovatnije zna sta radi smo videli bar 4-5 puta da nije tako.
                              Sto je prvi na svetu je samo cinjenica da je tokom jednog vremenskog perioda bio najbolji.
                              Ali ogromna je razlika u godini biti najbolji i jedini od biti najbolji medju najboljima.
                              Sto ne imp;icira da Novak mora osvojiti sve zivo, nadam se da se razumemo.
                              Da me lakse razumete, Novak osvaja 2. GS, Rim i Peking a Roger ili neko drugi 2. GS i Madrid - i po ovom je Novak prvi na ATP ali u praksi to nije tako.

Originally posted by Novak GO! View Post
                              I sta je ovde receno onako sustinski ? Ovo mi deluje kao kada se ode kod sefa i pita ga se za platu a on kaze "Mozda bude a mozda i ne"
                              Ono na sta sam ja ciljao onim postom i Novakovom politickom igrom (a da apsolutno znam da nije talenat veci ako ti je arsenal veci)... itd... itd.
                              je to da njegova igra ima premalo onog pozitivnog rizika, pozitivne agresije koja je preko potrebna. Agresija izaziva da odradis udarac koji nije sablonski korektan, da time ubijes protivnika onako u celo. Vapim za ubitacnom bekend dijagonalom i paralelom koje je ranije koristio jako cesto. Ne oduzimam Novaku, publici pravo na odabir ponasanja i igranja u poenu, mecu ili uzivanju u ustom ali da je Novak sada najranjiviji od svih septambara rikverc 5. godina - po meni jeste, kao i da mu je igra "sacekusa" tj. sve manje zeli da se on igrac tempa i da protivniku ostavlja sto manje opcija.
                              >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Voleo bih da je tako, ali to što će prva tri deteta da mi se zovu po Vučiću ne znači da sam automatski populista :P

I sta je ovde receno onako sustinski ? Ovo mi deluje kao kada se ode kod sefa i pita ga se za platu a on kaze "Mozda bude a mozda i ne"
                                Konkretno tu ništa spektakualrno, sem da istrajavanje na taktici i brojevima koje ne priznaješ ima više smisla nego da se taktika menja u zavisnosti od toga na koju je nogu ustao protivnik.

Ono sto sam načelno hteo da kažem, jer za samu igru nisam ekspert, je da bi mi navijači trebalo biti opušteniji. Gledajmo stvari spolja ne iznutra. Znači ostavimo po strani naše osećaje, prognoze, mišljenja i sve to zamenimo recimo kladioničarskim kvotama i gotovo sigurno ćemo ispravnije razmišljati..
                                I don't know anybody who's ever played tennis like this. Since I know this sport I've never seen somebody playing at this level.

sigpic

Comment

Working...
                                X