Announcement

Collapse
No announcement yet.

АБА 2015/16

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

lelee

Comment

i zvanicno..prvak ide u EL ,3 mjesta EK..
      jbg...

Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
      sigpic

Comment

Originally posted by Duka View Post
        ok,aj vidjecemo ko ce direktno u EL nezavisno od mjesta na kraju sezone u abi..I tebe cu morati da citiram ,kad se desi
        Ajde da se citiramo
        Zvezda je najbolji tim na jadranu i ocekujem da ce igrati preko aba lige i el sl. sezone sve osim toga bi znacilo odlazak radonjica iz zvezde.
        Не постоји навијач Партизана који не зна Душкову епску реченицу: “Ми навијамо за Партизан пре свега зато што га волимо, а тек онда зато што је најбољи.”
        Писао је и говорио чика Душко: “Партизан је добар. Толико добар да не морамо мрзети друге.” “Није увек лако, али је увек лепо навијати за Партизан.”“Ко је партизановац не треба му још много да би био срећан.” “Децо, водите рачуна како се понашате на Југу. Нисте у школи.”

Comment

Ma sve osim igranja u EL sledeće godine, čak i da ove sezone odemo na F4 je, ne korak unazad, već tri koraka unazad za KKCzv.

Comment

Tu je uvek WC za Partizan, Eurokup bi trebao da bude manja smejurija zbog ovih osam timova koji su ga izduvali za Evroligu.

Comment

Saopstenje KK Partizan ..nesto najjadnije sto sam procitao,ne sjecam se od kada..al dobro,neko ttamo zna da veliki broj stranaca u tom klubu kosta,dva velika drzavna sponzora cine veliku finansiju stabilnost. Poltronizam,bescasce je ono sto se vidi u tom tekstu,kratkovidost,skrivajuci ono sto rece Vucic i sad spasavaj se ko moze i izdas onakvo saopstenje..Da ne bi premijera,ne bi ni njih ,al opet.. vucicu pederu

Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
              sigpic

Comment

Odavno ne procitah nesto smjesnije i gluplje od ovoga sto si ti napisao, samo te molim procitaj jos jednom ovo sto si napisao i razmisli o tome
                Atletico Madrid, KK Partizan, Boston Celtics

Ako te privuce lepotom i zbuni inteligencijom, na pravom si putu da izgubis glavu

Comment

Dzons od svih stranaca ima najvecu platu, negde oko 105000 evra ako se dobro secam.

Neki povezuju to pevanje sa Partizanom, a zapravo kod nekih ima zilion politickih razloga da se pljuje po Vucicu no to nije za ovaj forum.

Nemci su odabrali FIBA-u, cekamo sta ce da izaberu Spanci i Rusi koji su ga izduvali.Nista jos nije gotovo po pitanju izbora izmedju ULEB-a i FIBA-e.Cekamo da vidimo ko ce sve ovima drugima da se prikloni.

Comment

Nemci su izabrali FIBA zato što najverovatnije neće imati predstavnika u Euroleague.
                    Isto tako mogu i Francuzi.
                    Ko god se ne nađe među ovih 16, igraće utešnu Evroligu, kako li se ono zove FIBA Champions League.

Iskreno mislim da bi za ABA region bolje bilo da ovi što ne budu šampioni igraju tu FIBA Evroligu.

Comment

• FIBA nije nista ponudila, ali nista. Kod evrolige se barem zna sta ce da se igra, ko ce da ucestvuje, koliko ce se para dobiti itd, dok FIBA stoji po strani i pokusava sve da resi time sto ucenjuje saveze i preti eliminacijom reprezentacije sa medjunarodnih takmicenja. E bas bi voleo da vidim kako bi izgledalo da se svi priklone evroligi, pa da se sve najjace reprezentacije iskljuce. Ko bi im onda igrao na prvenstvima...Zasto ljudi ne pokusaju da sve rese normalnim putem, da daju neku ponudu, da naprave neku organizaciju, nego sve resavaju ultimatumom. Ako je evroliga pobedila, priznaj pobedu i pokusaj da napravis neko svoje takmicenje, da das vise para itd, a ne ovako.

Sto se Partizana tice, ja bi ipak sacekao da Beric izadje pred novinare i otkrije razloge za svoje povlacenje. Ako se povlaci samo zato sto je Vucic nesto rekao u nekoj emsiji, onda je covek kreten. Pa pobogu, niko ne moze da naredi navijacima da nesto pevaju ili ne pevaju, da nekoga spominju ili ne spominju u pozitivnom ili negativnom kontekstu. Mislim da je potez Vucica deo kampanje za predstojece izbore, kako bi svi mi Partizanovci znali da je on pomogao, da je doveo Telekom (samo do kraja sezone, dok ne prodju izbori) i NIS (da bi mogao da se vrati porez) i potpuno je glupavo podnositi sada neke ostavke zbog toga. Tek sto je dosao, odmah da ide, ne moze tako da se radi...Ali dobro, opet kazem, treba sacekati da vidimo sta ce Mica da kaze.

Comment

• Originally posted by Batman View Post
                        FIBA nije nista ponudila, ali nista. Kod evrolige se barem zna sta ce da se igra, ko ce da ucestvuje, koliko ce se para dobiti itd,
                        Još uvek se to ne zna.
                        Kolika je tačno kinta u pitanju.

Kako se vidi iz gornje tabele, ostalo je još jedno mesto za neku domaću ligu (Nemačka, Francuska, Poljska ....)

Međutim, počela su raznorazna piskaranja u kojima prednjaču uvek (ne)pouzdani Mondo
                        Naime, FIBA ucenjuje (?!?! kako i na koji način ?) da samo šampion ABA lige igra Evroligu, a da ostali iz ABA lige ne mogu da idu u Eurocup,
                        misli se na ovaj ULEB, tačnije drugo po rangu takmičenje koje organizuje firma Euroleague Basketball .
                        Nego šta da igraju?
                        Onda se pretpostavlja da im se "savetuje" da igraju tu famoznu FIBA Champions League, u kojoj se još ništa ne zna.
                        Ni koja je kinta, ni ko igra i zašta igra.

Lično mislim da FIBA mora da prizna poraz, i da ostane da se bakće organizovanjem Evrobasketa, turnira, kvalifikacija i sl.
                        Ili da učine nemoguće, naprave finansijsku ponudu kojom će odvući sve učesnike Euroleague Basketball.

Nema naravno od toga ništa.
                        ULEB već godinama sarađuje sa NBA.
                        Tu će u daljoj budućnosti sve manje mesta biti za sirotinju i gologuziju.
                        Nažalost.
                        Last edited by Jaqen Hghar; 03-03-16, 20:23.

Comment

• Ja ono sto sam video, imacemo 3+1, samo ne znam da li je moguce da recimo sampion ABA lige igra Evroligu, a ostali FIBA-u LS.Nemci i Francuzi ce da imaju tri mesta u LS zato sto nece imati predstavnika u Evroligi, da imaju imali bi dva direktna mesta+jedan u kvalifikacijama.

Kako znamo da ULEB daje para za Evrokup?

FIBA-ino takmicenje sada najvise zavisi od Evrolige tj od toga koje ce sve ekipe da ga izduvaju, cekamo da se odluce sta ce da izaberu spanski, ruski i turski timovi koji su se priklonili.21. marta je taj sastanak koji organizuje FIBA i tada ce vise da se zna.Ja jedino sto sam video je tu tabelu koju sada ne mogu da nadjem.

Ja bih licno sto pre okrenuo ULEB-u ledja i priklonio se FIBA-i i pridruzio Nemcima i Francuzima.Pitanje je samo vremena kada cemo ostati i bez tog evroligaskog mesta.Skroz sam izgubio poverenja u ULEB i u Evrokup kao takmicenje.
                          Last edited by Ricma; 04-03-16, 21:33.

Comment

• Udaren temelj FIBA Lige šampiona

FIBA Evropa i predstavnici nacionalnih prvenstava u 10 evropskih zemalja zvanično su osnovali preduzeće koje će rukovoditi FIBA Ligom šampiona.

Novo takmičenje, košarkaša Liga šampiona, koje bi trebalo da startuje sledeće sezone, funkcionisaće po principu zajedničkog partnerstva - 50 odsto FIBA, 50 odsto evropske košarkaške lige.

Zvanični potpis na svečanosti održanoj u Kući košarke, sedištu FIBA u Ženevi, stavili su predstavnici nacionalnih prvenstava Belgije, Češke, Francuske, Nemačke, Grčke, Izraela, Italije, Litvanije, Poljske i Turske.

Liga šampiona biće pandan Evroligi, a prisutni su najavili da će u narednom periodu raditi na organizaciji i komercijalizaciji tog takmičenja koje će biti organizovano u skladu sa najvišim profesionalnim standardima, kao i angažovanju potrebnog kadra.

Oformljen je i Bord FIBA Lige šampiona koji čine Alen Beral, predsednik francuske lige, Štefan Holc, direktor nemačke lige, Jorgos Halvacakis, prvi čovek grčke lige, Marćin Vidomski, predsednik poljske lige, Harun Erdenaj, predsednik Turske košarkaške federacije, Sirijel Kumans, prvi potpredsednik FIBA Evrope i Kamil Novak, izvršni direktor FIBA.

Odlučeno je da u prvoj fazi košarkaške Lige šampiona predsednik Upravnog odbora bude Markus Studer, glavni operativni direktor FIBA, bivši zamenik generalnog sekretara UEFA i član osnivačkog odbora UEFA Lige šampiona.

Sastanku je ispred ABA jtd lige prisustvovao direktor Krešimir Novosel, iako Skupština ABA nije izglasala pristanak da prihvati ponuđenih pet odsto deonica.

ABA liga je u grupi osam najvažnijih liga, kojima je namenjeno po pet odsto deonica (osam liga po pet odsto i još pet liga po dva odsto), ali još nije to potpisala jer je načelno pristala na ponudu Đordija Bertomeua.

Posle sastanka u Ženevi saopšteno je da su u toku i dalje pregovori sa nacionalnim savezima i klubovima u zemljama, koje nisu stavile svoj potpis na ugovor, kako bi se zajedničkim snagama došlo do rešenja koje će zaštiti nacionalne šampionate i reprezentacije.

Promocija FIBA lige šampiona biće zvanično organizovana 21. marta u Parizu.
                            Znaci ovde falimo mi i jos dve zemlje.

Comment

• Ispade Sutjeska u triler završnici u Zadru.

Comment

• U takmičarski potpuno nebitnoj utakmici (kad se znalo po isteku regularnih 40 min. rasplet na tabeli) Olimpija i Partizan ulaze u 4. produžetak ?!?!?!

P.S.
                                Čudi me da neko nema tripl - dabl učinak.
                                Last edited by Jaqen Hghar; 07-03-16, 19:27.

Comment

Working...
                                X