Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Series 500 - 2015. godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Niste valjda toliko naivni da mislite da on nece podici formu do evropske sljake i do RGa
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Originally posted by MareLFC View Post
      Prvi mec na sljaci covece.Do kraja Buenos-a izgledace zastrasujuce...
      Kako ce izgledati na kraju, videcemo.
      Napisao sam kako izgleda sada, a to je za ovaj trenutak najvaznije, jer se Djokovicu koji igra podjednako na svim podlogama kao prvom teniseru sveta ne moze suprotstaviti.
      Trenutno, ne.

Originally posted by bojanaBG View Post
      Niste valjda toliko naivni da mislite da on nece podici formu do evropske sljake i do RGa
      Svi igraci podizu formu trenutno. Izgledace bolje na evropskoj sljaci. Tako je uvek, kada posmatramo globalno.
      Ne pise se o postojanju ili nepostojanju naivnosti, vec o trenutnom psihickom i fizickom stanju jednog igraca na osnovu vidjenog.
      Da li ce Nadal u podizanju forme moci da dodje do svoga staroga nivoa? Otvoreno je pitanje.
      Ovo su pretpostavke, ne donosimo krajnje zakljucke.

Comment

• Rafina forma iz prosle godine po meni ne moze biti gora a ipak ke i tako dobio Novaka lakse nego ikad na RG,tako da mi Novakovci ne trebamo da letimo jer se zna ko je kralj šljake

Comment

• Rafa više nije dominantan na šljaci kao što je bio. Po meni on ne može bolje da igra nego što je prošle godine. Pitanje je da li može i onako. Meni stvarno nije jasno šta se desilo sa Novakom posle osvojenog prvog seta. Dobio je Rafu u Rimu posle izgubljenog prvog seta. Dobio prvi set u finalu RG i onda se potpuno ugasio, a Rafa nikad gori na šljaci. Očekujem ove godine isto takvog Rafu, ali i mnogo boljeg Novaka i fizički i mentalno.
          A možda Rafa i ne dođe do Novaka pa Novak podigne pehar sa gorkim ukusom u ustima kao što je i Rodžer leta gospodnjeg 2009.
          Last edited by goku; 18-02-15, 14:11.

Comment

• Originally posted by goku View Post
            Rafa više nije dominantan na šljaci kao što je bio. Po meni on ne može bolje da igra nego što je prošle godine. Pitanje je da li može i onako. Meni stvarno nije jasno šta se desilo sa Novakom posle osvojenog prvog seta. Dobio je Rafu u Rimu posle izgubljenog prvog seta. Dobio prvi set u finalu RG i onda se potpuno ugasio, a Rafa nikad gori na šljaci. Očekujem ove godine isto takvog Rafu, ali i mnogo boljeg Novaka i fizički i mentalno.
            A možda Rafa i ne dođe do Novaka pa Novak podigne pehar sa gorkim ukusom u ustima kao što je i Rodžer leta gospodnjeg 2009.
            Stoji da Rafa nije vise dominatan na sljaci koliko je bio. Nekad je imao 99% sansi da dobije mec a sad "samo" 97%. Najvazniji razlog je sto su svi naucili kako moraju igrati protiv Rafe.

Gledao sam sinoc prvi set i od pocetka je bilo sve jasno. Beluci nije imao nikakvu sansu da pobijedi. Imao je dobar plan, ali nije bilo sanse da taj plan moze sprovesti u djelo tokom dva seta. On moze bolje da igra nego sinoc, ali to ce uvijek biti daleko od potrebnog. S druge strane Rafa je bio bolji nego sam ocekivao. On ima svoju igru i kad je ona fukcionisala, Beluci je izgledao potpuno nemocno. Istina da Nadalova igra povremeno nije funkcionisala, pravio je grube greske u serijama, poklonio je barem 2 od 4 gema koja je Beluci osvojio, ali se vidjelo da Rafa zna sto trebe da radi i ima samouvjerenje da je njegova igra na sljaci jos uvijek superiorna. Greske ce sa mecevima da se smanje na normalni broj. Do Pariza ce da bude stari.

A u Parizu ce do daljega da bude favorit protiv Novaka. Na zalost.
            Last edited by NI; 18-02-15, 14:56.

Comment

• Originally posted by Srkisa View Post
              Rafina forma iz prosle godine po meni ne moze biti gora a ipak ke i tako dobio Novaka lakse nego ikad na RG,tako da mi Novakovci ne trebamo da letimo jer se zna ko je kralj šljake
              Niko nigde ne leti, vec pise realno na osnovu vidjenog.
              Za sada je tako.
              Kako je Novak prosle godine izgubio, zna se.
              Ali, ja nisam takozvani "fan" nekog igraca. Za Novaka navijam zato sto predstavlja svoju zemlju, nasu.
              Na koji nacin zivi, odnosno koliko novca ima, da li je ozenjen ili ne, da li dete ima ili ne, to me ni najmanje ne interesuje. Po tome pitanju sam iskljuciv.
              Ali, nadam se da ce osvojiti RG zbog toga, sto je, ponavljam, nas. Prirodno nije navijati za nekoga drugoga, ukoliko si iz Srbije, kao sto za svajcarce ne bi bilo prirodno da navijaju za nekoga ko nije iz Svajcarske, ukoliko imaju sopstvene predstavnike na turniru.
              U suprotnom se govori samo o poremecenom sistemu vrednovanja. Bezanju u drugi svet.
              Primetio sam da ima i takvih ovde, ali necu o njima.

Originally posted by NI View Post
              Stoji da Rafa nije vise dominatan na sljaci koliko je bio. Nekad je imao 99% sansi da dobije mec a sad "samo" 97%. Najvazniji razlog je sto su svi naucili kako moraju igrati protiv Rafe.

Gledao sam sinoc prvi set i od pocetka je bilo sve jasno. Beluci nije imao nikakvu sansu da pobijedi. Imao je dobar plan, ali nije bilo sanse da taj plan moze sprovesti u djelo tokom dva seta. On moze bolje da igra nego sinoc, ali to ce uvijek biti daleko od potrebnog. S druge strane Rafa je bio bolji nego sam ocekivao. On ima svoju igru i kad je ona fukcionisala, Beluci je izgledao potpuno nemocno. Istina da Nadalova igra povremeno nije funkcionisala, pravio je grube greske u serijama, poklonio je barem 2 od 4 gema koja je Beluci osvojio, ali se vidjelo da Rafa zna sto trebe da radi i ima samouvjerenje da je njegova igra na sljaci jos uvijek superiorna. Greske ce sa mecevima da se smanje na normalni broj. Do Pariza ce da bude stari.

Rafael jeste igrac koji je protiv svakoga apsolutni favorit na sljaci.
              Bazirajuci se na Novaka, protiv njega je u pordjenju sa drugima u manjoj prednosti, jer kao sto sam napisao, Novak je jedan od retkih igraca koji podjednako igraju na svim podlogama.
              Ali, nesumnjivo je to da je favorit.
              Ne verujem i dalje da ce do Pariza biti onaj stari.
              Ostavicemo zakljucak za pomenuti trenutak. Takve vrste zakljucka. da.

Comment

• Po meni Novak nekako uvek dođe istrošen na RG, ako bi nekako uspeo da podigne svoju fizičku spermu na najviši nivo mislim da bi imao velike šanse protiv Nadala.

Comment

• Aleksandre, lepo je sto si nam se prikljucio i ne znam da li si ranije postovao na nekim forumima, ali ovde je zabranjeno da se postuje post za postom. Dakle, ako imas potrebu da citiras vise ljudi, koristi opciju multi-quote
                  Ja cu sad ova 2 posta da spojim, ali cisto da znas za ubuduce.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by NI View Post

Reci ti meni NI kolike su mu šanse protiv Novaka?

Nadam se da ne misliš 97%

Ja mislim u eventualnom finalu da bi kvote bile 1.7 na Novaka, a 2.1 na Rafu.

Comment

• Ako cete da pricate o eventualnom RG finalu izmedju Nadala i Djokovica, menjajte temu

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                        Aleksandre, lepo je sto si nam se prikljucio i ne znam da li si ranije postovao na nekim forumima, ali ovde je zabranjeno da se postuje post za postom. Dakle, ako imas potrebu da citiras vise ljudi, koristi opciju multi-quote
                        Ja cu sad ova 2 posta da spojim, ali cisto da znas za ubuduce.
                        U danasnjem vremenu je tesko pronaci ozbiljan forum.

Nisam znao da je to zabranjeno, niti mi je bio cilj da imam sto jeste moguce vise postova.
                        Nastavicu da odgovoram sa pomenutom opcijom. Hvala ti.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Do ili od kada ce da bude stari/novi pitanje je, ali ono sinoc nije izgledalo barem meni ,ni d od dobrog/ja o mecu govorim, prognoze /strucnijim . Onaj 1 set bolji set su igrali Ramos/AHM. Tomas blago receno katastrofalan, ako ima ikakvog plana sa onakvim servisom i BH onda ..Nadalu se desavalo da izbacuje lopte u povece aute cak i iz FH,pa nekoliko federerovskih BH zavrsilo na tribinama, podigne uzasan balon ramom reketa ,niije ni u kadru kamere tamo gde stoji a Beluci ni to ne moze da vrati nego zakuca u mrezu. Posle 0 2 u drugom stetu , ne znam , valjda je bolje zaigrao Nadal.

@NI (van si ove kategorije) ostrijih kriticara, ali me podsetilo kako generalno Novakovi navijaci gledaju njegovu eventualnu losu igru pa bila i na pocetku sezone/turnira
                          Similis simili gaudet

Comment

• @Maxx-a,

Ako neko pokloni dva gema u jednom setu kao sto je Nadal uradio sinoc, onda se to moze zvati losom igrom. Ali Nadalovo kretanje i FH kad je funkcionisao su pokazali zasto je krlaj sljake. Cim bi Nadal dobio loptu na FH, Beluci bi se malo ili nimalo pitao. To je bilo jasno i jednom i drugom. Sto je Beluciju ostalo? Da proba da pogadja vinere, i kad moze i kad ne moze. Dakle od poceka je bilo jasno da ako Nadalova igra stima 60%, Beluci nema sanse. I to je ono sto me je faciniralo. Ako je 60%, Nadal ne moze da izgubi od igraca kao Beluci. Kako ce onda da izgubiti kad je 90% ili 100%?

@Goku

Zavsi od vremena i runde u kojoj ce igarti. Po kisi u polufinalu Nadal ima 45% sansi, po jako vrelom danu u finalu 75%.
                            Last edited by NI; 18-02-15, 19:50.

Comment

• Mnogo je rano da se pise i razmislja o tome ... polako ima vremena do RG, ko zna u kakvoj ce biti formi i Novak i Rafael, mada zna se to ali opet da ispostujemo sve faktore
                              sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                              Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ja se i dalje potajno nadam da je delimični razlog Novakovog poraza prosle godine na RG protiv Rafe fizicki i zdravstveni(problem sa gripom),a ne iskljucivo igrački sa cime se vecina slaze.Verujem da ce u eventualnom finalu ove godine Novak biti fizicki skroz spreman
                                Last edited by Srkisa; 18-02-15, 18:25.

Comment

Working...
                                X