Announcement

Collapse
No announcement yet.

Serije - komentari, utisci, priče u prazno...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Busby
    replied
    Originally posted by dekkard View Post
    Jedna od retkih stvari koje vrede u seriji je gluma Isakovića koji je maestralan.
    Nije loš ni Marić, Uliks Fehmiu je fenomenalan glumac ali se previše bazirao na Đinđića u javnosti, oni koji su ga poznavali privatno kažu da je bio baš opušten lik. Prva varijanta Dugalić koji je odustao zbog bolesti mi se čini kao bolji izbor.
    E da, i Mira Karanović je odlična, baš poveruješ da je psiho.
    Ali nije problem u kastingu nego u scenariju koji romantizuje taj period previše.
    Nije Dugalić bio prva varijanta već Raša Bukvić

Leave a comment:

• Samo Zvezda
    replied
    Reci Mire Markovic gde pominje "bedne zivote" naroda i "trebalo je tenkovima" su izmisljene i nema ni dokaza ni indicija da je ikad nesto tako izgovorila. Ako su vec hteli prikazu njen karakter, onda nije trebalo da obradjuju ta 3 dana.
    Ali su ti tenkovi bili stvarni na ulicama Beograda i mnogim drugim ulicama bivše nam države

Leave a comment:

• dekkard
    replied
    Jedna od retkih stvari koje vrede u seriji je gluma Isakovića koji je maestralan.
    Nije loš ni Marić, Uliks Fehmiu je fenomenalan glumac ali se previše bazirao na Đinđića u javnosti, oni koji su ga poznavali privatno kažu da je bio baš opušten lik. Prva varijanta Dugalić koji je odustao zbog bolesti mi se čini kao bolji izbor.
    E da, i Mira Karanović je odlična, baš poveruješ da je psiho.
    Ali nije problem u kastingu nego u scenariju koji romantizuje taj period previše.

Leave a comment:

• miloolja
    replied
    Naravno da nije trebalo da mu se ovde sudi, s obzirom na pravni sistem Jugoslavije (Srb-CG) kao i totalno ludilo u sudstvu u to vreme.

Nisam je jos pogledala, ali kako vecina mojih istomisljenika reaguje, kao na klasicnu propagandu, a s obzirom gde se davala i u cije vreme, plus kazu mnogi da gostovanja raznih opskurnih likova ovih dana po kanalima sa nacionalnom frekvencijom, koja kao da imaju 🙄 za cilj da ga rehabilituju, i ne verujem da cu.

Leave a comment:

• Busby
    replied
    Serija je loša, ali baš loša. A to što je svi mediji predstavljaju kao nikad bolju je samo dokaz da je rađena kao propaganda.

Leave a comment:

• b64Milos
    replied
    Serija nije direktno o devedesetima i samim tim nije imalo potrebe ubacivati stvari koje se nisu dogodile da bi se prikazao siri kontekst. Naravno da on snosi odgovornost za 90te, i trebalo je da mu se sudi, ali samo i iskljucivo u zemlji. Sto se tice izrucenja, to je bilo najgrublje moguce ignorisanje i krsenje prava sopstvene drzave. Protiv zakona, ustava i odluke suda, i svakako nesto sto je zahtevalo krivicnu odgovornost izvrsilaca. Jos su i sopstvenu zemlju ukinuli 2003, svaka cast. I posle kazu vladavina prava. Nema u Srbiji prava.

Leave a comment:

• Busby
    replied
    Serija je loša, bez obzira na tačnost ili netačnost činjenica.

Leave a comment:

• E1_PG
    replied
    Meni je Slobo rodjak.(ozbiljno)
    Budite blagi prema njemu.

Leave a comment:

• dekkard
    replied
    Koga zanima kako je stvarno bilo pre 20 godina može ovde da pogleda ili pročita

https://insajder.net/sr/sajt/cjovanovic/

Leave a comment:

• dekkard
    replied
    Originally posted by Sandugp View Post
    Sta su hteli da postignu ovom serijom?
    Da ponovo pišu istoriju.

Leave a comment:

• belgrade_owl
    replied
    Ono juce je prva epizoda u kojoj su arhivskim snimcima pokazali bedu koja je bila u Srbiji tih godina. Trebalo je toga vise da bude.

Leave a comment:

• Sandugp
    replied
    Za onoga ko povrsno gleda i ne razmislja, Sloba ce ispasti heroj - po seriji. Uz klasican komentar "Prodali ga mamu im jebem, znao sam!!!"
    Medjutim dovoljno je samo malo da se zadubimo i detaljnije ispratimo. I lako se skonta da nije bas tako.
    Problem je sto vecina ljudi seriju gleda onako kako sam na pocetku posta naveo.
    Tako da je to dobro pitanje Bojana. Sta su hteli da postignu ovom serijom?

Leave a comment:

• bojanaBG
    replied
    Naravno da ne treba verovati svemu sto je prikazano, nego se postavlja pitanje koji je cilj serije kad se zna da ide na RTSu i da isti ljudi vladaju sad kao sto su i 90-tih, jedino Milosevica nema.

Leave a comment:

• Sandugp
    replied
    Naravno da ne treba verovati bas svemu sto je prikazano u Porodici, ali sta ste ocekivali? Neku totalnu senzaciju???
    Na stranu to sto je pre 20 godina 90% ucesnika ovog foruma tek uslo u pubertet u najboljem slucaju (mnogi se igrali u vrticu), pa sada na osnovu necega sto su naculi, procitali mudruju. Znate vi sta se desilo!?!? Smesno ....

Leave a comment:

• miloolja
    replied
    Nisam jos pogledala, a hocu tek da vidim na sta to lici, ali mi, gledaoci, generalno imamo bas problem sa tim "istorijskim" (pod navodnicama zbog ove Porodice) serijama, filmovima. Pa ljudi pobogu to nije dokumentarac da je potrebno da se drze strogo cinjenica ili biografija, niti je neophodno da glumci fizicki bas lice ne znam kako.
    Svaki put ista prica. Na stranu losi scenariji, pogresan odabir glumaca i ostalo..
    Kod Senki je bila takva frka, a lepo kaze u opisu "istorijska fikcija".
    Ok, ovde to nije isti slucaj, ali kazu:
    Серија је драмска интерпретација стварних догађаја, заснована на до сада познатим чињеницама, аутентичним снимцима, јавно доступним информацијама и сведочењима оних који су били присутни. Поједини ликови су измишљени, а неке сцене резултат су претпоставке, креативне обраде и уметничке слободе.
    A to i jeste uvek tako kod igranog programa, smisao svakog, ma koliko se drzali istorije .... umetnicke slobode.

Meni su Nemanjici (pogledala prvu ep) i Aleksandar (pogledala prvu ep) ka-ta-stro-fa-lni!! Zali boze para sto dobili i spucali, cimali se po ko zna kakvim uslovima da snime. Plac. Ali ne zbog toga sto se nisu drzali istorijskih (ne)cinjenica, vec svega ostalog.

Cujem da ce Marija Milosevic da podnese tuzbu protiv serije, tj ovih sto je snimali.
    Za dusevnu bol, sto bi drugo

Leave a comment:

Working...
X