Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by DinoFC View Post
    Koji su zavrsili 6-1 6-2 6-2 ako se dobro sjecam ,sigurno je bio umoran covjek koji je odigrao u par dana meceva od 5 i 6 sati na AO 2012

Shminka, ovako iz glave FH mu je postao oruzje, postao agresivniji u vaznim trenucima i pomogao mu dosta na psihloskoj bazi gdje mu je pomoc bila najpotrebnija.
    Nebitno kako su se zavrsili, to je ona nijansa koja je odnela prevagu u petom setu, kada Novak vise nije imao snage...
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Ja sam jedina koja vidi ironiju u post Shminke?
      Sto bi CW rekao malo je filozofirao, ne da ne uspesno, naprotiv. . .

Comment

• Originally posted by shminka View Post
        Akcenat svakako nije bio samo na Murrayu...ako se kome svidja, dobro jeste...kome se ne svidja neka preskoči...a postoji i opcija ignore

imao je FH i prije Lendla, pogledaj prvi set sa Rafom na Wimbledonu 2011
        Imao je u jednom setu godisnje. Nikada onako konstantno a ujedno precizno i snazno. Samo pogledas AO 2012 i sve ti samo kaze.

Sandgup, mislim nema smisla o tome diskutovati. Ta nijansa je vise neki fantomski razlog tog poraza sa vase strane.
        Last edited by DinoFC; 14-11-14, 12:24.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          Kum vrhunski odradio meč godine

ništa dobro od kopanja da dodješ na WTF, kad ostaviš sve na putu...
          ко ће коме него кум куму да подметне ногу... стари српски обичај! е куме, даде му ти ветар у леђа!
          sigpic

Comment

• U finalu USO 2012. smo vidjeli tijumf Ledndlove taktike - umori Novaka u vjerovitim uslovima koliko god mozes. I najbolji set koji je Mari u zivotu odigrao. Peti set je dobio na hrabrost! Jednostavno nije htio da izgubi jos jedno GS finale.
            Last edited by NI; 14-11-14, 12:28.

Comment

• A i protivnik je mogao malo da ubrza stvari i skrati vreme provedeno na terenu, i da eventualno ne tapka lopticu u serijama od 30 puta
              Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                bojana,

Pitanje je upuceno CW-u ali cu svejendo odgovoriti.

1.
                Postojala je velika cetvorka od kraja 2008. do sredine 2012. Iza toga stalno poneko nedostaje da bi se govorilo o cetvorki.

2.
                Mari je bio punopravni clan cetvorke. Zar 12:11 protiv Federera to ne potvrdjuje? Osim toga od ljeta 2012. do ljeta 2013. je bio najtrofejni igrac. Osvojio je 2 od 4 slema plus Olimpijada. Zar 2:3 u finalima GS-ova protiv Novaka to ne potvrdjuje.

3.
                Evo neko vrijeme imamo defakto dvojku. Djokovic plus naizmjenicno Nadal, Federer i inicijalno Mari.

4.
                Ove godine se raspon izmedju preostalih clanova cetvorke i ostatka smanjio. I Cilic i Vavrinka sa berem privremeno bili u stanju da isprate clanove cetvorke. Uvjeren sam da ce Nishikori postici vise, iako postoji opasanost da mu GS postane opsesija. (Ja jos uvijek vjerujem da Kei moze osvojiti WTF.)
                Ima 12:11, a prvu bitnu pobedu je ostvario na OI 2012., kad je Fed pre toga igrao jedan od najduzih meceva u 3 seta, i sledeca veca pobeda je AO 2013.
                Ja njega ne mogu da svrstam u veliku cetvorku, zato sto ako Fed, Djokovic ili Nadal igraju svoj najbolji tenis, na bilo kojoj podlozi, Marej ima sanse za pobedu koliko i bilo koji drugi clan top 10, tj. nema nikakvu sansu.
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                  Ima 12:11, a prvu bitnu pobedu je ostvario na OI 2012., kad je Fed pre toga igrao jedan od najduzih meceva u 3 seta, i sledeca veca pobeda je AO 2013.
                  Ja njega ne mogu da svrstam u veliku cetvorku, zato sto ako Fed, Djokovic ili Nadal igraju svoj najbolji tenis, na bilo kojoj podlozi, Marej ima sanse za pobedu koliko i bilo koji drugi clan top 10, tj. nema nikakvu sansu.

Vrlo hrabra a bome vrlo netacna konstatacija. Odmah mi kroz glavu prodje Berdih, Ferrer, Cilic da svi oni imaju isto sansu kao Marej, jes jes. Covjek koji je pobjedjivao toliko puta najbolju trojicu, to nije slucajnost niti izostanak njihove najbolje partije.
                  Last edited by DinoFC; 14-11-14, 12:34.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                    Hoces reci da je lako imati 12:11 protiv Federera ili da ge je Federer pustao na manjim turnirima? Ili samo zelis podvuci da je Federer bolji od Marija, sto niko ne spori. Federer i Nadal su jasno ispred Novaka, bar za sada, a opet niko ne dovodi u pitanje postojanje trojke.

Comment

U finalu USO 2012. smo vidjeli takticki tijumf Ledndlove taktike - umori Novaka u vjerovitim uslovima koliko god mozes. I najbolji set koji je Mari u zivotu odigrao. Peti set je dobio na hrabrost! Jednostavno nije htio da izgubi jos jedno GS finale.
                      Na ruku Lendla i Endija je išlo vođstvo od 2-0.
                      Mislim da je tada Lendl dao signal Endiju da čuva snagu za peti set. Išlo se na to da se Novak u vetrovitim uslovima maksimalno izmori. U petom ide komanda Lendla - napad. Endi je napao, poteralo ga, Novak izduvan u prethodna dva seta nije mogao da parira, kraj priče.
                      sigpic

Comment

• Никада више нећу признати оправдање да је неко уморан! То Федерер практично потврђује!!!

Човк од маја месеца игра све турнире, чак и ДК, увек је у завршницама, одиграо највише мечева и лети као перце по терену чак се несећам када сам га видео да се и озноио?!!! Па ако он може да издржи после сто година трчања по белом свету и временским зонама, онда могу и млади, чије се тело по природи брже регенерише.... тачка.
                        sigpic

Comment

• Tamo nekad 2009. u vrijeme istinskog broja 1 je i rekao da mu ga pošalju bilo gdje, na koju god hoće podlogu u 5 setova

Kritika je pala više na Lendla, nego na Murraya...ako pogledate rezultate mimo ta tri-četiri turnira...Andy je bio lošiji nego do tada...i ti turniri koje je osvojio je mogao izgubiti da je izgubio 1 ili 2 poena koje je dobio...ove godine mu 18 Lendla u boksu ne bi pomoglo jer nije fizički spreman...a svi po Amelie udarili...ne može da servira jako prvi kao što je servirao, mijenja ball toss jer stari ne fercera više...treba mu vrijeme...a siguran sam da će se vratiti na svoj nivo

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                            Na ruku Lendla i Endija je išlo vođstvo od 2-0.
                            Mislim da je tada Lendl dao signal Endiju da čuva snagu za peti set. Išlo se na to da se Novak u vetrovitim uslovima maksimalno izmori. U petom ide komanda Lendla - napad. Endi je napao, poteralo ga, Novak izduvan u prethodna dva seta nije mogao da parira, kraj priče.
                            Mozda mu je dao signal kada je video da ce da izgubi cetvrti tj kada je Novak napravio brejk u cetvrtom, ako si na to mislio onda se slazem sa tobom 100%. Ali sigurno posle drugog seta Lendl nije racunao na peti. Oni su gledali da zavrse to sto pre mogu. Mada i vreme se tada promenilo, smanjio se vetar, Endi se malo (citaj malo vise) ukakio od pobede, Novak je shvatio da nema vise nista da izgubi i oprao ga u naredna dva. Peti jbg, nije imao snage ...Sve kada se sabere i oduzme Novak je zasluzeno izgubio taj mec, tj Skot ga je zasluzeno pobedio. Novak je izgubio jer nije uspeo da osvoji jedan od prva dva seta, da je to uradio (a mogao je) cekali bi mi jos na Endijev prvi slem....
                            Last edited by Sandugp; 14-11-14, 12:41.
                            sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

Hoces reci da je lako imati 12:11 protiv Federera ili da ge je Federer pustao na manjim turnirima? Ili samo zelis podvuci da je Federer bolji od Marija, sto niko ne spori. Federer i Nadal su jasno ispred Novaka, bar za sada, a opet niko ne dovodi u pitanje postojanje trojke.
                              Sta je ovo, zar ja moram da branim Djokovica od tebe?

Nije lako imati 12:11 protiv Feda, ali hocu da ti kazem da su samo 2 pobede bile na najvecim turnirima, OI i GS (prva best of 5 2012.), sve ostale su bile po raznoraznim mastersima, koju su klasa ispod turniri.
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                                Mozda mu je dao signal kada je video da ce da izgubi cetvrti tj kada je Novak napravio brejk u cetvrtom, ako si na to mislio onda se slazem sa tobom 100%. Ali sigurno posle drugog seta Lendl nije racunao na peti. Oni su gledali da zavrse to sto pre mogu. Mada i vreme se tada promenilo, smanjio se vetar, Endi se malo (citaj malo vise) ukakio od pobede, Novak je shvatio da nema vise nista da izgubi i oprao ga u naredna dva. Peti jbg, nije imao snage ...Sve kada se sabere i oduzme Novak je zasluzeno izgubi taj mec, tj Skot ga je zasluzeno pobedio. Novak je izgubio jer nije uspeo da osvoji jedan od prva dva seta, da je to uradio (a mogao je) cekali bi mi jos na Endijev prvi slem....
                                Signala je svakako bilo, kada je poslat možemo nagađati.
                                Mislim da je već tokom trećeg seta Lendlu bilo jasno da to neće moći da se okonča u tri. Novak je podigao igru ali se videlo da se za razliku od Endija mnogo muči sa vetrom. Sačekali su ga da se izduva vrebajući eventualnu priliku. Čim je počeo peti, Endi napada, Novak ne stiže da se fizički oporavi i odoše kola nizbrdo. Sa Lendlove strane odlična taktika, mada ostaje SBBKBB da je Novak dobio jedan od dva prva seta, recimo prvi u tb-u.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X