Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ali ako tenis ostane na ovom medjustanju i sa Raonicem, Dimitrovim, Tijemom, Kirgiosom i nemam pojma, Sokom, onda ce sport biti u velikom problemu.

Nisu ove novcane nagrade i pokrivenost, u krv skupa prava, ova popularnost bez neke. Ovi to nece moci da iznesu i tenis kao sport nece biti jedan od najpopularnijih na svijetu. Zato je bilo potrebno da prvo finale bez velikana bude veliko. Ako i naredno bude ovakvo, pa onda i ono sledece i tako dalje, to je katastrofa za sport koji je prije samo godinu, dvije ili tri imao tri covjeka koji su medju najboljim igracima svih vremena i svi ti ljudi su imali ogromnu podrsku i popularnost.

Kad se Sumaher povukao toliko je opalo interesovanje za F1 da ga je Berni molio da ostane, 50% Njemaca vise nisu ni pratili trke, tek tako. Zamislite sta ce biti kad armije navijaca prije svega Federera i Nadala odu, a i Djokovic je veliki brend s obzirom na to odakle dolazi.
    sigpic

Comment

• jednom sam ga već gledao uživo, više puta na snimku, ne moram ga opet gledati

mislim, ako si ti očekivao finale Rima sinoć...nisi trebao gledati meč uopšte

da je neko od trojke igrao onako kao Čila...bio bi kralj, šah, GOAT, tata...
      Last edited by shminka; 09-09-14, 12:03.

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
        Mnogo cudan osecaj posle ovog finala. Pomalo prazan. Kad smo vec dobili 2 nova lica u GS finalu, i nijedan od njih nije bio jedan od poznatih miljenika za koje navijamo, zahtevao sam barem neku veliku borbu kako bih bio svestan da je to GS finale i da sam zadovoljan sto ga gledam. Ovako,maltene i dalje nisam svestan da je jedan Marin Cilic GS sampion.
        Mislim da polako dobijaju na jacini reci "zlatno doba tenisa" i u odnosu na eru koja dolazi sto se mece tice moze se nazvati i dijamantskom erom (u odnosu na neke starije periode ne bih poredio jer je besmisleno). Mnogi su bespotrebno ismejavali taj izraz i koristili svaku mogucu priliku i losiju partiju igraca tipa Berdih, Conga, Ferer koji su stalni clanovi TOP10, da nabijaju na nos to "zlatno".
        Cinjenica je da smo imali 3 giga dominantna tenisera i jednog izrazito dominantnog u odnosu na ostatak tura. Dvojica zacrtani u TOP10 svih vremena koju god eru gledali, a ovaj treci ima i dalje sanse da udje u TOP10 all time, a ovako je po meni za sada TOP10 open ere.
        Kada se samo setim koliko je Nadal truda ulozio da bi dosao do W titule, koliko je napredovao na betonu, kroz sta je sve Novak morao da prodje da bi postao ravnopravan sa ovom dvojicom, jedna od prvih vecih titula osvojena preko 1. 2. i 3. na svetu, US open 2011 preko izvanrednih Federera i Nadala, svi se secamo kroz kakav pakao je prosao na AO 2012, kolike su samo borbe vodili Federer i Djokovic protiv Nadala na sljaci kako bi dosli do samo nekoliko, ali veoma vredih titula. Pa cinjenica je da bi sada Federer bio sa nekih 5 RG titula, a Nole sa 3 da nije bilo Rafe.

Pa jedan muceni Marej koliko je toliko omalovazavan ovde ima 7 GS finala! Nesretnik je naletao u finalima samo na Djokovica i Federera, a tu je bio i Rafa hvala bogu da ga cepne po koji put u SF. I posle on treba da gleda neke "mlade nade" koje dolaze do istog broja GS titula kao on i porede se sa njim, a on, slobodno mogu reci, je teniser koji je imao najtezi moguci zadatak i protivnike u istoriji tenisa. Izazivam bilo koga da mi navede nekog tenisera koji je iole blizu za protivnike imao kalibre Djokovica,Nadala i Federera.

Plasim se da cu izgubiti interesovanje za tenis narednih godina, ali ne zato sto ce moj teniser biti manje konkurentan ili mozda cak i u penziji, nego sto necu imati sta da gledam. Plasim se da ce se vecina velikih meceva i finala u buducnosti komentarisati kroz prizmu psihe,chokerisanja, prpe a ne maestralne igre, lucidne, hrabre. Plasim se da ce umor i povrede biti ti koji ce vecinski diktirati ko ce biti sampion.

Cilic je apsolutno zasluzeno US open sampion, ali nimalo nisam impresioniran, sto se mene tice nije prosao nijedan veliki test, ali svakako nije on kriv zbog toga
        Pa ako čovjek koji je došao u najboljoj formi od svih i najbolji tenisač svih vremena,pred prepunim tribinima koji navijajaju cijeli meč za njega,nije veliki test u polufinalu,onda neznam koji je to veliki test trebao imati pobijedio je 3 top8 igrača i 2 top25 igrača,naravno bilo bi najbolje uzeti protiv najboljeg tenisaća trenutno,ali kako ti kažeš nitko mu nije kriv što nije mogao dobiti Nishikoria

Comment

• Nista za sport nije dobro kao veliki rivalitet. Cetvorka je to davala. Ne vidim da ce se pojaviti dva velika nova rivala u skorije vrijeme. Kirgios i Nishikori? Tesko.

Comment

• To sto je jedan igrac odigrao vrhuncki ne znaci da je finale bilo dobro. I samo zato sto imamo novog pobednika GS, a koji se ne zove Nadal, Djokovic, Federer ili Murray (ili Wawrinka ) ne znaci da trebamo euforicno slaviti novu eru tenisa. Jedno nema veze sa drugim. Ove godine imamo dva nova i mlada pobednika GS, a ja se ne mogu setiti ni dva vrhunska meca.

Comment

• imala si vrhunske mečeve na USOu, više od 2 komada

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                imala si vrhunske mečeve na USOu, više od 2 komada
                Mislis vrhunska izdanja samo jednog igraca.

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                  Ali ako tenis ostane na ovom medjustanju i sa Raonicem, Dimitrovim, Tijemom i nemam pojma, Sokom, onda ce sport biti u velikom problemu.

Nisu ove novcane nagrade i pokrivenost, u krv skupa prava, ova popularnost bez neke. Ovi to nece moci da iznesu i tenis kao sport nece biti jedan od najpopularnijih na svijetu. Zato je bilo potrebno da prvo finale bez velikana bude veliko. Ako i naredno bude takvo, pa onda i ono sledece i tako dalje, to je katastrofa za sport koji je prije samo godinu, dvije ili tri imao tri covjeka koji su medju najboljim igracima svih vremena i svi ti ljudi su imali ogromnu podrsku i popularnost.

Kad se Sumaher povukao toliko je opalo interesovanje za F1 da ga je Berni molio da ostane, 50% Njemaca vise nisu ni pratili trke, tek tako. Zamislite sta ce biti kad armije navijaca prije svega Federera i Nadala odu, a i Djokovic je veliki brend s obzirom na to odakle dolazi.
                  Ja prvi ne zelim da gledam uspehe pogrbljenog Raonica, nek likovi koje si pomenuo povezu par dobrih godina dok ne stasa armada super talentovanih klinaca koji dolaze.. nece za tenis biti zime sa Kiriosom, Coricem, Zverevim, Kokinakisom, Kozlovom, Rubinom, Rublevom, Safiulinom, Leom, Nisiokom Cungom i mnogim drugima

Da li ce zaradjivati ovolike pare i da li ce sport biti ovoliko popularan aposlutno me ne zanima budu li se klali za svaku titulu i prikazivali nam dobar tenis. Nemojte zaboraviti mnoge prethodne godine kada se na ovom forumu krajem jeseni lupala glava kada je trebalo nabrojati dobre meceve vidjene tokom godine.. nije to bas bio lak posao, a "iznudjenih gresaka" koliko hoces da bi se lista uopste napravila
                  Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                    Mislis vrhunska izdanja samo jednog igraca.
                    opet ti kažem...ne mogu ja uticati na to šta ti smatraš vrhunskim tenisom...tenis je tenis u klubu gdje igraju amateri, a tenis je i na najpoznatijim arenama po svijetu...nema sumnje da će biti manje popularan za par godina...ali onaj ko hoće da nadje nešto dobro će uvijek naći

onaj ko je očekivano neki klasik sinoć nije trebao ni gledati meč...siguran sam da bi mu se našla mana i da je završio u TBu 5. seta

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      Nista za sport nije dobro kao veliki rivalitet. Cetvorka je to davala. Ne vidim da ce se pojaviti dva velika nova rivala u skorije vrijeme. Kirgios i Nishikori? Tesko.
                      Upravo tako,NI,nikad vise nece postojati rivalstva ravna rivalstvima Novaka i Nadala,Federera i Nadala,pre svega,zatim Novaka i Federera,pa cak i rivalstva ove trojice sa Endijem,jednostavno ova era tenisa je donela nesto sto druge po meni nisu i nikad nece doneti,ove godine je slomljena,ali ne sumnjam da ce se u nekom drugom obliku nastaviti narednih godina

Comment

• Je l' neko od vas na pocecima karijera ocekivao +50 medjusobnih duela medju svima njima? Tako sigurno ne zante u kakva ce se rivalstva pretvoriti mecevi buducih velikana, sumnjam da imate kristalnu kuglu
                        Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

jednom sam ga već gledao uživo, više puta na snimku, ne moram ga opet gledati

mislim, ako si ti očekivao finale Rima sinoć...nisi trebao gledati meč uopšte

da je neko od trojke igrao onako kao Čila...bio bi kralj, šah, GOAT, tata...

hvala ti sto u principu nisi ni pokusao da skapiras sta sam zeleo da kazem ili nisi ni citao. necemo vise o ovome

po mnogima ovde ispada da bi Cilic sa ovakvom igrom maltene otresao bilo koga bilo kada bilo gde
                          It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Ako nema velikih igraca nema popularnosti, nema velikih novcanih nagrada, nema interesovanja i samim tim nema paljenja kamera kao i do sad.

Ne smije ovakvo finale da se desi, ne smije da se desi finale kao AO 2011. ili W 2013. Koliko god da su dobro igralio Djokovic i Marej u tim mecevima, a igrali su jbn dobro, onaj preko puta nije bio na nivou finala. Nadal je nadigran od Djokovica nekoliko puta u finalima Slemova, ali se nikad nije predao, uvijek bi grizao i otkinuo barem set. Pa otkinuo ga je Vavrinki u katastrofalnom stanju. Jer kad igras finale onda moras da das sve sto imas, kakva god situaicja bila u pitanju. Nisikori nije dao ni 50% juce, Federer je potpuno nadigran na Wu ali je dao i poslednji atom snage, to mu je zamalo donijelo jos jednu titulu. To su reakcije sampiona. Cak nam je vise priustilo finale Wa izmedju Nadala i Berdiha nego ovo jutros. Ne zaigras u finalu Slema tek posle pretrpljenog brejka u trecem setu, zato je Slem Slem, jer iako sporije upalis imas vremena da proigras, a valjda tu nisi bez razloga. Rekao sam i prije nemam pojma koliko, 3-4 mjeseca, Nisikori mora pod hitno da sredi fizicku spremu i da ne upropastava zavrsnice turnira. To se juce ponovo desava, Majami isto, pa i Madrid. Iako sam pomisio da je on svoje probleme rijesio, ipak nije. Mozda su mentalne prirode, ali to je onda jos gore, jer je izgledao kao jedan od rijetkih na turu koji nema problema sa glavom.

Ova dvojica su bila na vrhunskom nivou, fenomenalan tenis su prikazali i onda je u finalu smao jedan odlucio da se pojavi. To je nedopustivo.
                            sigpic

Comment

opet ti kažem...ne mogu ja uticati na to šta ti smatraš vrhunskim tenisom...tenis je tenis u klubu gdje igraju amateri, a tenis je i na najpoznatijim arenama po svijetu...nema sumnje da će biti manje popularan za par godina...ali onaj ko hoće da nadje nešto dobro će uvijek naći

onaj ko je očekivano neki klasik sinoć nije trebao ni gledati meč...siguran sam da bi mu se našla mana i da je završio u TBu 5. seta
                              Tenis je tenis i kada ja igram, ali sumnjam da to neko zeli gledati sem mene i mog partnera.
                              Samo kazem da finale nikako nije vrhunsko kada samo jedan igra dobro, a drugi ni ja ne znam sta radi. Ne radi se o teniskom klasiku, nego o pristojnom mecu, a ono juce nije to bilo. I nije strasno ako to ovako konstatiramo. Bravo za Cilica, ali ja tenis ne gledam da bi gledala kako jedan egzekutira drugog. Nishikori nije bio spreman za ovo finale i to je to.

Comment

• Originally posted by Srkisa View Post
                                Upravo tako,NI,nikad vise nece postojati rivalstva ravna rivalstvima Novaka i Nadala,Federera i Nadala,pre svega,zatim Novaka i Federera,pa cak i rivalstva ove trojice sa Endijem,jednostavno ova era tenisa je donela nesto sto druge po meni nisu i nikad nece doneti,ove godine je slomljena,ali ne sumnjam da ce se u nekom drugom obliku nastaviti narednih godina
                                Nikad ne reci nikad. Postojace, iako nisu na vidiku. Najveci problem sinocnjeg finala je sto ni Nishikori ni Cilic nisu posebno mladi. Po momo misljenju su vec dosada pokazali da nikada nece postici konsistentnost Nadala, Novak, Federera pa i Marija od prije koju godinu.

Teoretski nema razloga zasto Nishikori-Novak ili Cilic-Mari ili u krajnjoj liniji Nishikori-Cilic ne bi bili novi rivali. Ali, na osnovu onoga sto je Cilic pokazao u prvih 26 godina a Nishikori u prvih 25, to se nece desiti.

Comment

Working...
                                X