Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ovo je bolja opcija od Roger-Novak

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
      @NI

Koliko Novak ima meceva na hardu u odnosu na Lendla, Federera, Samprasa, Agassija ?

I koliko osvojenih titula i odigranih finala na istoj podlozi ?

Da li mislis da je Novak samo trenutno ili generalno najbolji ikada na toj podlozi, racunajuci i Outdoor i Indoor hard. Ako mislis, zasto tako mislis ?

Nadam se da ne smaram. Hvala.
      Prle,

Sve su to posebne mjere. Spori hard, brzi hard, indoor hard... Kao i broj GS-ova, mastersa, is ostalih turnira. Kao i protivnici na tim turnirima itd. O svemu tome mozemo drugom prilikom.

Originally posted by shminka View Post
      ovo je bolja opcija od Roger-Novak
      zasto bi onda sada mijenjao?

Comment

• 1.
        Cilic je danas odigrao mec zivota. Sve je kliknulo. Servis, kretanje, igra sa osnovne linije, return… Konacno je pokazo sto moze. Da li ikome sada moze biti smijesno poredjenje sa Delpotrom?

Osim uvijek prisutnog talenta i znanja, danas je presudila i izuzetna odlucnost da se uspije, koja je donijela fokus i konacnovjera u sebe.

Ne pamtim da je Federer bio tako nadigran u vaznom mecu osim finla RG-a 2008.

Na odredjeni nacin ovo je licilo na finale Safin-Sampras.

2.
        Da se razumijemo, Federer je bio ispod svog najboljeg nivoa. Usao je u mec nervozno. Ali Cilic je velemajstorski iskoristio tu nervozu i ni u jednom trenutku mu nije dao da dodje sebi. Federerovski!

Federer se nije mogo vratiti u mec bez Marinove pomoci.

3.
        Marin je servirao bolje nego ikada. Pogotovo drugi servis. Osvojio je 56% poena. Federerovski.

Federerov slajz retur, i generalno slajz, nije pretstavljao nikavi problem za Marina. Ni na BH ni na FH. Sve je efikasno kupio.

4.
        U razmjenama sa osnovne linije je bio superioran. Zahvaljujuci cistom udaranju i sa BH i sa FH strane i izvanrednom kretanju. Neko visok 198, ko se tako krece mora biti ubitacan.

To je Federera cinilo nervoznim, tjerajuci ga da prerao ide na vinere.

5.
        Return. Nestvaran. Nisam pojam imao da moze tako da returnira. Mozda nije ni on, ali jeste Goran.

On je dobio 38% poena na returnu protiv Federera na brzom hardu? Federer je imao samo 71% osvojenih na prvi servis.

6.
        Ipak najvise su me iznenadili pasing udarci. Tu sam mislio da ne moze da oodigra kao Monfis a on ga je potpuno prevazisao. A dobar pasing znaci izvrsno kretanje i izvrstan tajming. Opet pricamo o igracu koji je visok 198.

7.
        Ali sve to je nista u odnosu na fokus i drzanje koncetracije. Ni jednom nije palo. Cak i kad je izgubio servis u trecem setu, odmah se vrati nazad.

Sminka je rekao da je covjek sa mislijom. Mislm da jeste. To ce uciniti finale izuzetno zanimljivim!

Comment

• Pa htio sam mijenjati prije

Uboli smo Čilu jutros, bolji je igrač on od Delpa...

Pasing BH paralelom je nešto što Federer ne zna braniti na mreži...generalno FH volej je rupa...Novak ga je prolazio vrlo lako na Wimbledonu, očigledno su Marin i Goran gledali taj meč
          Last edited by shminka; 07-09-14, 01:20.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
            ovo je bolja opcija od Roger-Novak
            I zdravija

Comment

• Ok @NI, drugi put.

@miloolja

Pa bilo je radosti, nije da nije. Znao je i Tommy obradovati, ko u Miamiu recimo, kad je Vladan htio da me bije.

Kasnije se vise nije moglo, ali se onda pojavila Sonja, pa nisam ni obracao paznju na Tommya previse.

Sta's, cudni su putevi gospodnji. Ko bi prije godinu dana rekao da cemo se ovako svi veseliti ozdravljenju tenisa u miru i slozi ?
              “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Sta da kazem nego da sam tesko razocaran,ne znam da li ce neko da procita moj post posto me uglavnom kulirate,a i ko da vas krivi za to budem i ja nemoguc.Prvo vidim da neki pisu da Novak nikada nece osvojiti vise slem.Mislim da lupate neovejane gluposti posto Novak ima jos u sebi 3 slema i u to sam siguran.E sada tuzno je da covek koji ima 5 finala i 8 polufinala osvoji samo 1 turnir,tu se vidi da nesto debelo ne valja sa njim.Meni je Us Open najbolnija tacka,dosta puta sam rekao da mi je to daleko omiljeni turnir i stvarno sam bio ubedjen da ce osvojiti kada je odmicao turnir,ali jednostavno on covek ima neke neizlecive bolesti,daleko od toga da Kei nije briljirao i da je zasluzio,ali ovo je Novak trebao i morao da dobije 3-1.Ja se uopste ne sladim sto je Federer izgubio,jer mi je to idiotizam iskreno posto ja gledam svog igraca,a da se ne lazemo Federeru i ne treba vise nijedna titula on je covek otac u ovom sportu,a Novak sve vise i vise udaljava sebe od statusa najboljih.Traljav prvi set koji je mislim i odlucio ovaj mec cak mozda i vise nego propustene sanse u trecem i cetvrtom setu.Ne znam ljudi sta vise da kazem,mnogo sam sjeban trenutno,zasto ovo radi on sebi i zasto uopste igra tenis ako ima ovakav odnos prema igri.Jbt da covek ne poveruje ima vise slem polufinala od Nadala,a duplo manje slemova i ostao na jednom jedinom Us Openu,bataljujem definitivno da gledam tenis previse se kidam ja,smeju mi se ljudi zbog toga

Comment

• Fkt u finalu dvojica najmirnijih likova na ATP touru

Comment

• p.s. Ja sam definitivno mrtav umoran, pocele su halucinacije.
                    Last edited by Mr. Wolf; 07-09-14, 01:47.
                    Dayman (a-a-ah...)
                    Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                    Champion of the sun (a-a-ah...)
                    You're a master of karate and friendship
                    For everyone

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      1.
                      Nishikori je zasluzeno pobijedio. Svaka mu cast. On je danas potvrdio da je najbolji igrac na svijetu sa osnovne linije, iako se to i poslije Madrida moglo naslutiti (pod uslovom da je zdrav). Jedino je pitanje da li je Novak iz 2011. bio bolji od ovog Nishikorija.

2.
                      Od 2011. na ovamo, Novak je superioran sa svakim u razmjenama. Plasio sam se da nece tako biti sa Nishikorije Ipak sam iznenadjen u kojoj je mjeri Japanac bio jaci.

Pokazlo se da ipak nije u top formi, da je bio u top formi Nishikoriju bi bilo teze, osjetno teze. Novak bi vjerovatno pobijedio. Kad se pogleda statistika dvije stvari iznenadjuju. Novak nadigran, ali je osvoji 3 poena vise. Jeste da je to u prvom redu zbog lako dobijenog drugog seta, ali to ipak pokazuje da sve nije bilo tako lako za Nishikorija. Radi se o tome da je on dobio mnogo vise kljucnih poena. 5 od 7 brejk lopti je realizovao. Novak samo 4 od 13. Kad je trebao Nishikori je mogao da digne igru.

Druga statistika je broj vinera i neiznudjenih. Jedanaki su. Novak 38:35 a Nishikori 37:34. To cudi, cudi jos i vise da imaju isti broj vinera jer je odoka Nishikori bio agresvniji. Ako se zanemare 2. set u kojme je Novak bio daleko bolji i cetvrti set u kojem se Novak skoro pa predao, Novak je malo bolji 21:19 prema 24:24. Stvar postaje jasna tek kad se oduzmu servis vineri i duple. Novak 21:31 a Nishikori 30:30. Ipak to nije superiornost koju bih ocekivao. Tokom meca je Kaj djelovao mnogo vise u kontroli.

3.
                      Novaku i Bekeru zamjeram sto nisu predvidjeli mogucnost da Nishikori moze biti superioran sa osnovne, pa nisu imali plan B. Da su imali plan B mozda se moglo i drukcije zavrsiti.

Bice prilike da ga naprave za sljedeci put. Plan B zahtijeva daleko agresivnijeg Novaka. On to moze.

4.
                      Novak je olako usao u mec i olako, sa tri neiznudjene, izgubio prvi put servis. Odmah je ribrejknuo u prvom redu jer je Nishikori postao malo samozadovoljan. Isto ce se ponoviti par puta kasnije.

Drugi puta kada je Novak izgubio svoj servis, nije nista pogrijesio. Nishikori je bio fantastican.

5.
                      U drugom setu nije bilo lako cemo. Novak je od pocetka bio koncetrisan. Pomogao mu je sto je Nishikori bio preagresivan i puno grijesio. Novak ce dobiti lako set 6:1. Na zalost mislim da je to pomoglo Nishikoriju. Novak je pomislio da ce ipak lako pobijediti.

Nije bilo razloga za to. Jeste da je bolje servirao, ali nije rijesio problem inferiornosti u razmjenama sa osnovne linije, Nishikori je inicijalno vise promasivao a onda odlucio da cuva snagu.

6.
                      Na pocetku treceg seta je mec odlucen. Novak je ispustio priliku da brejkne i pored 4 sanse. Napravio je grubu gresku na jednoj od brejk lopti. Nishikori je pokazivo znake umora. Mislim da je to bila jedina Novakova prilika da dobije mec. Mogao je vise da zapne, ali je valjda bilo fresko sjecanje na 2. set.

Potom je napravio gresku sto se nije dovoljno napregnuo na naredne Nishikorijeve servise. Time mu je dao priliku da lako prevazidje fizicku krizu. Opet, moze biti da je razlog sto je Novak i sam upao u fizicku krizu.

Gem u kojem je izgubio svoj servis Novak nije igrao lose, Kaj je tek po drugi put u dva seta, sa malo srece, dosao do 30:30 na Novakov servis, ali je onda odigrao dva fantasticna poena. To jasno pokazuje odnos snaga. Nishikori je bio onaj koji je mogao dici igru na visi nivo, a ne Novak. Licno mislim da je taj gem do kraja unistio Novakovo samouvjerenje.

Istina da je vratio brejk, ali to je bilo u prvom redu zbog Kajove nervoze koji je shvatio da pobjeda nad Novakom postaje realnost.

Novak ce sa odredjenim naporom doci do TB, a onda ce doci trenutak istine. Obojica su igrali TB dosta lose. Novak jer nije vjerovao da se on pita, a Nishikori pak nije vjerovao da je na pragu da pobijedi najboljega.

Na kraju je bolji uzeo TB.

7.
                      Novak je igrao kriminalno prvi gem 4. seta. Ali to je igra porazenog igraca, koji ne vjeruje da moze pobijediti protivnika. Nishikori, opet zbog uzbudjenja, mu je dao sansu u narednom gemu. Novak je dosao do tri vezane brejk lopte i imao dobru sansu na jednoj od njih. Promasio je BH paralelu.

Do kraja je bila rutina, jer Nishikori nije vise sumnjao u sebe.

8.
                      Glavana Nishikorijeva prednost je danas bio superiorni FH, pogotovo FF CC iz trka. To je islo do te mjere da se Novak poceo plasiti da igra BH paralelu.

Druga prednost je lakoca sa kojom je Nishikori mijenjao smjer razmjena. To je islo strasno lako i efikasno.

9.
                      Sto moze Novak da promijeni?

Prvo, da prihvati da je Nishikori ozbiljan protivnik koji mu ne odgovara.

Drugo, da prihvati da je Nishikori jaci sa osnovne linije. Razlika se moze uciniti manjom nego danas, u prvom redu dubuinom, a potom i vecom agresivnoscu, ali Nishikori je bolji.

Trece, protiv Nishikorija mora da iskoristi servis, svoju najvecu prednost. Danas je lose servirao, iako dijelom jer nije bio psihicki pripremljen za Kajov return.

Cetvro, mora da bude vise agresivan.

10.
                      Nishikori je igracina. Tu nema dileme. Mozda ce postati clan trojke sa Nadalom i Novakom, a mozda i nece. Mozda ce biti broj jedan, a mozda i nece.

Prvo, treba da pokaze da moze da drzi ovu formu u kontinuitetu.

Pojavice se jos jedan problem. Drugi ce igraci poceti ozbiljno da ga shvataju. Raonic, Vavrinka i slicni nece ulaziti u mec sa Nashikorijem sa stavom: “Bolji sam, ovo je prilika da idem u naredno kolo.” Vec sa stavom: “Nemam sto da izgubim, mogu uzeti veliki skalp.”

A cervorka ce ulaziti sa stavom: “Nishikori je jedan od nas.”

Konacno, trazice se taktika za Kajovu igru. Tu ce biti u prednosti izraziti ofanzivci kao Federer i Vavrinka.
                      NI odlicne postove pises i jedva cekam kad se neki mec zavrsi da ih procitam, zaista perfektno izvodis zakljucke.

U ovom gore postu ne slazem se samo ovde.

"Drugo, da prihvati da je Nishikori jaci sa osnovne linije. Razlika se moze uciniti manjom nego danas, u prvom redu dubuinom, a potom i vecom agresivnoscu, ali Nishikori je bolji".

Pozdrav.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

• Originally posted by cacanin View Post
                        NI odlicne postove pises i jedva cekam kad se neki mec zavrsi da ih procitam, zaista perfektno izvodis zakljucke.

U ovom gore postu ne slazem se samo ovde.

"Drugo, da prihvati da je Nishikori jaci sa osnovne linije. Razlika se moze uciniti manjom nego danas, u prvom redu dubuinom, a potom i vecom agresivnoscu, ali Nishikori je bolji".

Pozdrav.
                        Cacanin,

Razumjem zasto se ne slazes. S pravom. Ovo je tek prvi mec novog Nishikorija i Novaka. Osim toga ko moze garantovati da Kaj ne igra turnir zivota? Znaci uzorak je premali.

Prvo, Nadal godinama terorise cio svijet na sljaci FH top spinom u BH stranu. Jedino je Novak uspio da se tome odupre i uspostavi ravnotezu u razmjenama. I to ne funkcinise ako je sljaka suha. Nishikori je osjetno nizi od Novakai poigravao se sa Rafom na suvoj slajci. Kako? Njegov tajming je jos bolji od Novakovog. To je za mene bilo upozorenje i molio sam Boga da Novaka ne dopdne Nishikori na RG-u.

Drugo, Novak je danas igrao mnogo bolje nego vecina na ovom forumu misli. A pojedine je poene odigrao perfektno i opet ih je izgubio. To mu se desava protiv Rafe ili Marija, ali ne i Nishikorija. I to kljucne poene. Navsecu ti primjer. U 3. setu pri rezultatu 4:3 za Nishikorija, Novak servira na 30:30. Pogadja prvi servis, Niskhikori vraca dosta kratko u Novakovu FH stranu. Novak igra fantastican, dubok prilazni udarac FH-dom po paraleli, i odmah pokriva BH volej. Svejedno Nishikori ga prolazi citava dva metra. Odmah iza Novak odlicno odservira 1. servis. Nishikori pogadja liniji neodrabnjivim FH returnom. U oba je poena Novak ucinio sve sto treba i opet izgubi jer Nishikori moze vise ako se zaintaci da dobije poen. Bilo je jos nekoliko takvih poena.

Kako bi prosao u slicnom mecu top Novak? Ne mozeo znati dok ne vidimo. ja procjenjujem da bi i on bio slabiji u razmjenama sa Nishikorijem.

Comment

• Zasto nema u anketu "neki drugi igrac"?

Oko finala...
                          Ja cu navijati za Marina ali mislim da ce to Nisikori da dobije. Ono sto on pokazuje ove dve nedelje je nestvarno, a jos vise cudi sto se nije znalo dali ce da igra uopste na turniru...
                          Rekao sam u live temi, ja odavno nisam video da je neko nadigrao i nadjacao Novak u razmenama a da taj covek nije clan velike cetvorke. Nisika je dominirao u polje, cak je u puno navrata i servisom stvarao prednost...
                          Mislim da ce mec biti resen sa Nisikorijevim ritern. Taj udarac trenutno ZVONI, kakvu dobinu on proizvedjuje pa to je nesto nemoguce Marin je visok igrac, skoro dva metra, i tesko ce se on snaci sa tim dubokim loptama, tesko je dvometrasu da se savije u kolenima za 1 sekundu. Imao je i Roger par takvih riterna juce, a Marin svakako nije imao odgovor.
                          Last edited by Stefan-kobe; 07-09-14, 02:49.
                          OVAKO

Comment

• Katja ) Bar je u dublu osvojila...

Comment

• NI,Novak je procitani bukvar samo mu igraj u forhend i dobijas 100%.Celo vreme mu je Nisikori igro u forhend i redjo viner za vinerom a ova nasa gromada od tenisera za 3 jebena sata nije mogla da skonta da mu covek samo u forhend igra nego ga je svaki put hvato na krivoj nozi krene da trci na bekend ovaj odigra u forhend i uhvati ga u raskoraku.

Comment

• Originally posted by Bokimajsta View Post
                                NI,Novak je procitani bukvar samo mu igraj u forhend i dobijas 100%.Celo vreme mu je Nisikori igro u forhend i redjo viner za vinerom a ova nasa gromada od tenisera za 3 jebena sata nije mogla da skonta da mu covek samo u forhend igra nego ga je svaki put hvato na krivoj nozi krene da trci na bekend ovaj odigra u forhend i uhvati ga u raskoraku.
                                Nemoj pretjerivati. Novak nije citao Kajovu igru. Dijelom jer Kaj mijenja smjer bolje od ikoga, ukljucujuci i Novaka, dijelom jer je igrao nedovoljno duboko a dijelom jer nije igrao dugo s Kajom.

To je tezak poraz, dosli su mladji, treba im se prilagoditi, i poslije cetvorke nece biti smaka svijeta. Naravno da bi Novak pretendovao da bude prvi i osvaja jos GS-ova, mora biti u boljoj formi. Ali nece se svake godine zeniti izmedju Uimbldona i USO.

Comment

Working...
                                X