Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Glavonja View Post
    Evo me svratih malo da pomenem da su dva igraca koje sam najavljivao osvojili po jedan GS.

Cilic je od strane moje velikosti najavljen jos prije pola godine.

Kako dade po zadnjici mnogima.

Brao Marine. Izdominirao si.
    Браво Главоња! него, из ког то авиона гледаш, овај мој аероплан за комарце много нешто трокира у последње време.. ништа невидим како треба....
    sigpic

Comment

• Fala Zile, fala... Nisam imao vrijemena da svracem i ostavljam svoje mudre analize, ali eto valja podśetit na najavu Cilica kad je bio zaboravljen.

Veliki gospodin Ivanisevic ga je uzeo pod svoje.

Comment

• Zdravo ljudi,molim vas za samo jedan odgovor,ako moze sto brze samo! Imam neku raspravu sa jednim likom na jednom drugom forumu. Dal ste culi za izraz Cudo od jednog dana u tenisu i sta to znaci hvala vam puno. Ne zelim da napisem objasnjenje da ne bi tip pomislio da sam napravio 2,3 profila ili nesto drugo. Hvala unaprijed.

Comment

• Dominacija Cilica

Comment

• Jos jednom vidimo koliko bi bilo ucinkovitije gledati servis vinere a ne aseve.. Marin je imao lepih 17 as udaraca, ali pravu sliku dobijamo sa podaktkom da Nisikori nije vratio u igru 33 njegova servisa, velikih 40%

Analizu ovog meca nece biti tesko uraditi
            Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Nekoliko zapazanja na kraju USO.

1.
              Sumnjam da bi sve ovako zavrsilo da nije bilo Vavrinke. Varinka je na AO pokazao da i drugi mogu osvojiti GS ako se mecevi ne gube u svlacionici. Najvaznije je ono sto je postigao protiv Novaka u 5. setu. Kad su svi vjerovali da ce Vavrinka puknuti, puknuo je Novak, iako je imao mec. Dakle i calanovi cetvrke su ljudi koji imaju slabosti. Nadal je zadnji koji ce puknuti, ali mu u finalu tijelo nije izdrzalo.

To je uzdrmalo muski tenis, tim vise sto je doslo poslije fantasticne Novakove forme u jesen prosle godine. Izgledao je nepobjediv.

2.
              Drugi znacajan razlog je sto se cetvorka 'prorijedila'. Mari ne igra na nivo clana cetvorke, Nadal ucestalo preskace turnire, Federer, iako u iznenadjujuce dobroj formi, ipak ne moze da pruzi partije koje je mogao prije para godina. Ostao je zapravo samo Djokovic kome tenis navodno nije prioritet.

Vise ne treba da 3-4 iz cetvorke podbace da bi se osvojio GS. Dovoljno je da 1-2 podbace.

Te okolnosti je ovoga puta iskoristio Cilic. Mogao je to biti i Nishikori ali isto tako i Conga, Raonic, Gulbis, Dimitrov pa i Berdih i Monfis. Mozda cak i Ferer, iako ce on zadnji prestati da gubi u svlacionici.

3.
              Koliko je dobar Cilic? Jako!

Shminka kaze da je 2007. prognozirao da ce postati GS sampion. I ja sam! ali sam izgubio svaku nadu 2012. poslije onog poraza od Marija na USO. Imao je set i dva brejka i onda se raspao. Mari ce osvojiti turnir. I sinoc sam se uplasio poslije Nishikorijevog brejak u 2. setu.

Medjutim, u medjuvremenu mu se desio onaj problem sa dopingom i zabrana igranja. Na neki poluperverzan nacin to mu je pomoglo. Valjda je imao vremena da o svemu na miru razmisli. Onda to je Goran koji je uspio bolje od ikakvog psihologa da opusti Marina. Od pocetka godine, Cilic konstatno dize igru i poboljsava formu. Tri puta ga je zaustavio Djokovic koji mu jako ne odgovara, u protivnom bi imali dobar rezulta ranije. Bez ikave sumnje se moglo reci da je dostigao, sa zakasnjenjem, potencijal koji smo ocekivali 2007.

Ali ovo sto smo vidjeli u 3 zadnja meca, prevazialzi sva ocekivanja. To je jednostavno fantasticno. Licno mislim da to nikada nece ponoviti. Nikada vise nece biti tako gladan titule, determinisan i fokusiran. Nikada vise nec biti tako potcijenjen. Nikada vise nece biti sa tako malo pritiska. I nikada vise nece biti ostavljen na miru od strane medija.

Svejedno on ce na GS-ove, osim RG-a, ulaziti kao jedan do mogucih pobjednika, iako ne favorit. Nesto ala Vavrinka od januara ili DP ili Safin. Interesantan je jedan podatak. Tri su GS osvajaca izvan cetvorke od 2005. DP, Vavrinka i Cilic. Ni jedan od njih nije imao masters u tenutku osvajanja GS-a. To govori da su sva trojica odigrala iznad svojih mogucnosti.

4.
              Koliko je dobar Nishikori? Jako!

Sa ono igrom sa osnovne linije ne bi iznenadilo da bude broj jedan. Bilo bi nepravedno da ne osvoji koji GS. Medjutim, postoji nekoliko ali. Istina je da je Nishikori imao tezak zrijeb Raonic, Vavrinka, Djokovic, Cilic ali je isto tako istina da se jako mucio. Nije bilo Ciliceve lakoce. Recimo da Raonic moze svakog da namuci. Svejedno mislim da bi ga Rafa i Federer a vjerovatno i Novak bitno lakse pobijedili. Vavrinka je trebao da ga pobijedi. Recimo da Vavrinka moze svakoga da pobijedi. Djokovic ipak nije igrao najbolje sto moze, a i usao je prepotentno u mec. Nishikori je zasluzeno, ali ne i lako, pobijedio i pored toga sto je nadigrao Novaka. Recimo da je to posljedica da jos ne vjeruje sebi. Cilic ga je oduvao sa terena. On jedva da je pokusao da nesto promijeni. Recimo da je to nervoza povezana sa prvim finalom.

Obrni okreni ostaju neke manjkavosti u njegovoj igri. Prvo, to je nedovoljno dobar servis. Kad te ne ide to je jako bitno. Servis te odrzava u igri. To je tako ocigledno bilo sinoc. Drugo, njemu ce jako tesko biti protiv udaraca, a danas su udarci dominantni u prvih 15. Protiv svakog panosob ce biti favorit, ali ce te pobjede ostavraivati s puno truda i trosenja. Trece, to je pitanje fizicke konstitucije, koliko njegov tijelo moze da izdrzi? Ovoga puta mu je pomoglo sto nije igrao turnir prije GS. Cetvrto, i navaznije. On je ove godine uzeo dva velika skalpa - Novakov i Federerov i totalno nadigao Nadala u Madridu. Ali ipak, ni u jednom od tih meceva nije bio potpuno ozbiljno shvacen. Zanima me da li ce velika cetvorka naci nacina da ga neutralise jedno kad ga ozbiljno shvate. To ce biti najzanimljivije pitanje u muskom tenisu u 2015-toj.

Comment

• NI, obicno imam vise zamerki na tvoje analize, ovog puta se 95% slazem

Jedino se ne slazem po pitanju Nishikorijevog servisa, ja mislim da je on tu neverovatno napredovao u poslednjih 12 meseci i samo se postavlja pitanje koliko jos moze da napreduje. Nikad taj servis nece biti ubitacan, ali u odnosu na to kako je ranije servirao, to je trenutno nebo i zemlja, zna da odservira jak servis u bitnim trenucima, as, servis viner ili servis kojim ce posle lakse da zavrsi poen nije toliko bitno.

a i Mario je ustao, cestitke
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

Comment

• http://www.klix.ba/clanak/140909013

E moj shminka, a mogao si uplatiti na 100 puta vecu kvotu u januaru
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• a ko ti kaže da to nisam uradio

Comment

• Ja još ne vjerujem da je ovaj klipan iz Međugorja osvojio GS
                      Kao što kaže NI tako sam negdje i ja nakon meča protiv Murraya USO 2012 se prestao nadati da može osvojiti GS,imao sam samo očekivanja da se vrati u top10 pa onda šta bude,ali ovo što je napravio u zadnjih 10 setova,pa potpuno je uništio 3 top top8 igrača,i nijedan nije bio blizu seta,jedino je i Bedih dogurao do tiebrejka,ali nije bio ni blizu seta ,ja jednostavno još ne vjerujem da je on odigrao takva 3 meča

Hvala svima koji su čestitali i meni i Marinu,i valjda sad nije smješna usporedba Delpa i Marina (Sonja ne mislim na tebe ),on mu je i među prvima čestitao hvala i Shminki što je dogurao Marina do naslova,iako je navijao za Kei u finalu
                      Moram i spomenuti Gorana,onako se valjda nije živcirao od čuvenih finala s Samprasom,ja neznam koji je vrag ušao sinoć u njega,stalno zadihan,tapka nogama,skače,prvi put da sam ga vidio tako napetog otkad trenira Marina,jbt dobio sam dojam da nebi preživio eventualni poraz,tako da mi je drago i radi njega što je sve zavšilo u 3 lagana seta ,e da i svaka ti čast Gorane,nisam bio oduševljen kad sam čuo da idu u suradnju,jer sam smatrao da Marinu treba neko ozbiljniji,pa i kad pogledaš njega sinoć i u igračkoj karijeri,pa taj nebi smirio nikoga ali mi je drago da sam se prevario i to jakoooo ,ne znam šta dalje očekivati od Marinove karijere,premašio je sva moja očekivanja,možda da uđe u top5 do kraja godine,i da osvoji još pokoji GS
                      Svi spominju Wawrinku kao primjer one slam wondera,ali ipak je Marin skoro 4 godine mlađi,tako da imati će sigurno još koju veliku šansu za osvojiti GS,normalno ne smije se opustiti sad,iako mu ja više neću nikad zamjeriti nijedan proaz u karijeri,možda je još ostao cilj dobiti Noleta
                      Kaže NI da nebi ni Novak bolje prošao,ja i nisam tolko siguran,ali opet drago mi je što nismo morali saznati,bit će prilika za to u budućnosti ,e da sjetio sam se i kako si rekao prije mjesec,dva da po tebi bi se Marin morao boriti za 5,6 mjesto s Tsongom,Raonicem,Dimitrovim i ekipom čak ni ja još nisam toliko vjerovao u njega

Bit će neobično gledati njegov meč i znati da je od lovca postao lovina,ali nije da mi je krivo

e da skoro sam zaboravio Ziku reko si da je potpuno neralno očekivati da dobije Federera,pa onda očekivati da osvoji GS,pa onda da postane broj 1,sad iskreno ne znaš što da mislim,možda ga doguraš i do tog prvog mjesta,ee onda mogu reći da sam vidio baš sve u tenisu

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                        a ko ti kaže da to nisam uradio
                        Ma ne bi ti sad pisao na forumu da jesi, plus bi navijao za Cipeta, a ne za Nishketa
                        sigpic

Comment

• to ti misliš

watts

https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs...091418803.html
                          Last edited by shminka; 09-09-14, 10:44.

Comment

• Paul Eckman PhD. me naucio da ne mislim, vec da znam
                            sigpic

Comment

• Fina analiza NI.
                              Dobro si to rekao da kada velika trojka plus jedan je u krizi, neko mora to iskoristiti, Cilic je to uradio sampionski. Ti mislis da je uspeh Wawrinke na pocetku godine imalo uticaj na takav razvoj stvari, mozda delumno si u pravu, ali samo ako gledamo u sirem kontekstu da je dao potsticaj i drugima da isto urade. Kako da uzmes Djokovic je vrlo zasluzan za vakav razvoj stvari ove godine, lose po njega naravno. Kada je vec Nadal bio potrosen od prethodne. Ali, znamo da Djokovic je odabrao drugi put.
                              Wawrinka se pokazao kao los pobednik, kao neko ko ne zna preuzeti ulogu favorita, jer se on jednostavno izgradio drugacije. Cilic je mladji, ali takodje izgradjen igrac. Videcemo jel ce ovo promeniti njegovu karijeru ili ne.
                              Nema se sta zameriti njegovom uspehu, ali voleo bih da kada bude (ako bude) osvajao neki sledeci veliki turnir, to uradi preko dva najbolja tenisera.
                              Iskreno se nadam da sledece godine Nadal bude zdravlji, a Djokovic bude posveceniji tenisu, jer njihovu klasu ne stize se ovako. I takvih i neka tada pobede na GS, da bi rekli smena generacija se nazire. Sve do tada, svaki pojedinacni uspeh bice splet okolknosti, a ne istinska dugorocna promena. Ako uopste ova medju-generacija je u stanju to uraditi.

Comment

• Mnogo cudan osecaj posle ovog finala. Pomalo prazan. Kad smo vec dobili 2 nova lica u GS finalu, i nijedan od njih nije bio jedan od poznatih miljenika za koje navijamo, zahtevao sam barem neku veliku borbu kako bih bio svestan da je to GS finale i da sam zadovoljan sto ga gledam. Ovako,maltene i dalje nisam svestan da je jedan Marin Cilic GS sampion.
                                Mislim da polako dobijaju na jacini reci "zlatno doba tenisa" i u odnosu na eru koja dolazi sto se mece tice moze se nazvati i dijamantskom erom (u odnosu na neke starije periode ne bih poredio jer je besmisleno). Mnogi su bespotrebno ismejavali taj izraz i koristili svaku mogucu priliku i losiju partiju igraca tipa Berdih, Conga, Ferer koji su stalni clanovi TOP10, da nabijaju na nos to "zlatno".
                                Cinjenica je da smo imali 3 giga dominantna tenisera i jednog izrazito dominantnog u odnosu na ostatak tura. Dvojica zacrtani u TOP10 svih vremena koju god eru gledali, a ovaj treci ima i dalje sanse da udje u TOP10 all time, a ovako je po meni za sada TOP10 open ere.
                                Kada se samo setim koliko je Nadal truda ulozio da bi dosao do W titule, koliko je napredovao na betonu, kroz sta je sve Novak morao da prodje da bi postao ravnopravan sa ovom dvojicom, jedna od prvih vecih titula osvojena preko 1. 2. i 3. na svetu, US open 2011 preko izvanrednih Federera i Nadala, svi se secamo kroz kakav pakao je prosao na AO 2012, kolike su samo borbe vodili Federer i Djokovic protiv Nadala na sljaci kako bi dosli do samo nekoliko, ali veoma vredih titula. Pa cinjenica je da bi sada Federer bio sa nekih 5 RG titula, a Nole sa 3 da nije bilo Rafe.

Pa jedan muceni Marej koliko je toliko omalovazavan ovde ima 7 GS finala! Nesretnik je naletao u finalima samo na Djokovica i Federera, a tu je bio i Rafa hvala bogu da ga cepne po koji put u SF. I posle on treba da gleda neke "mlade nade" koje dolaze do istog broja GS titula kao on i porede se sa njim, a on, slobodno mogu reci, je teniser koji je imao najtezi moguci zadatak i protivnike u istoriji tenisa. Izazivam bilo koga da mi navede nekog tenisera koji je iole blizu za protivnike imao kalibre Djokovica,Nadala i Federera.

Plasim se da cu izgubiti interesovanje za tenis narednih godina, ali ne zato sto ce moj teniser biti manje konkurentan ili mozda cak i u penziji, nego sto necu imati sta da gledam. Plasim se da ce se vecina velikih meceva i finala u buducnosti komentarisati kroz prizmu psihe,chokerisanja, prpe a ne maestralne igre, lucidne, hrabre. Plasim se da ce umor i povrede biti ti koji ce vecinski diktirati ko ce biti sampion.

Cilic je apsolutno zasluzeno US open sampion, ali nimalo nisam impresioniran, sto se mene tice nije prosao nijedan veliki test, ali svakako nije on kriv zbog toga
                                It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

Working...