Announcement

Collapse
No announcement yet.

US Open 2014.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Brine me to nevreme koje će biti sutra. Verovatno će se dešavati prekidi, možda i u oba meča. Kome će to više pomoći, a kome odmoći, tj. u kojim trenucima mečeva će se dešavati...

Očekuje nas veoma uzbudljivo tenisko veče (možda i noć).
    Federer, O'Sullivan, Schumacher, Armstrong!

Comment

• Uvek kisa kad treba Fed igrati po danu

Comment

• Za Feda je problem, dok kisa padne Dokovic ce verovatno da zavrsi posao, posle ko zna kad ce Fed na teren.

Comment

• Originally posted by Zika View Post
          Mario Ancic

Верујем да је теби мој пост деловао подцењивачки, али хтео сам да се спусти лопта на земљу јер је преовладала навијачка еуфорија уласком Марија у полуфинале и убедљивом победом над великим Бердихом... ја сам видео да је Бердих играо као болестан, на нашу срећу који одавно пратимо и волимо Марина.. нормално је да се сада жели још више јер сви видимо да Марин игра боље него икада раније, али ја сам само хтео да кажем да је то мало за Федерера, без обзира што је и Федерер у каријери имао изненађујуће поразе од много слабијих играча..и исто тако није могуће да Федерер ово добије са 100%.. али градити оптимизам из ових разлога је нереално ... уосталом сам си пре меча написао да је меч са Бердихом за тебе све или ништа и да си сит вечитом надању, хтео си да доживиш и једну такву победу, ето доживео си, честитам ти на задовољству и стрпљењу, али сада дајеш текстове где провејава оптимизам и изчекивања чуда, чак и не делује чудо, већ релна очекивања и захтеви од Марина да победи и Федерера, /јер је то могао и Дел Потро, па што неби и Марин/ па ако се и догоди да победи Марин, онда што да не и Ноле, па онда и сви остали турнири до краја године како би, што да не био и бр.1
          Опет може да се каже, људски је желети и надати се.. и ја бих да будем капетан леђе, али морам и даље само да гледам из авиона....
          Samo me iznenadilo to tvoje mišljenje,da je neko drugi to napiao nebi se ni uključio u raspravu jer poštujem tvoja razmišljanja i volim čitati ,ali nigdje nisam rekao niti da je favorit nit da očekujem pobjedu,rekao sam samo da ima šanse dobiti,a ti si npr napisao sinoć dok je Marin poveo 2-0..znači opet nitko neće ni oznojiti Federera do finala,pa onda još i ovaj post danas,pa sam morao nešt napisati,još sam i napisao da nebi volio ako kojim slučajem uđe u finale meč s Noletom jer se tu već sve zna...

tako da zbilja nevidim di sam ja to širio optimizam,ako je mogao odigrati odličan meč prije 3 godine s Federerom,gdje je razlika između Federera i Čilića bila mnogo veća nego što je pred sutrašnji meč,može i sutra odigrati,pa neka bolji pobjedi,možeš i vidit da sam napisao još početkom turnira da očekujem Marina u SF i eto tako se i desilo,sve poviše toga je odlično,al ne misliš valjda da očekujem da mu je to limit kad je već dogurao dotud....

Comment

• Originally posted by NI View Post
            Ako Novak ima protiv Nishikorija 89% onda bi Rodzer trebao da ima izmedju 80 i 85%. I da je Rodzer dobio Monfisa 6:4,7:6, 6:2, tako bi i bilo.

Ti pak mislis da bi trebalo biti 65%-68% (kvota od 1.41 na standarsdnim kladionicama). Ocigledno dajes akcent na lakoj pobjedi Cilica protiv Berdiha, Cilicevih 1:2 u Kanadi, Federerov umor i Federerovu losu partiju sa Monfisom.

Kladionice uzimaju u obzir da ce Cili biti nervosan u tom mecu (tek drugo GS polufinale), da je Beridih jucer bio los, da je u Kanadi spasio brdu set lopti a potom ipak izgubio, da on ne moze uciniti set fizickim i iskoristiti Federerov umor, da je Monfis neugodniji igrac za Federera od Cilica, da Federer fantasticno odigao Monfisove mec lopte (to dize samopouzdanje), da on zna da iskoristi protivnicko neiskustvo itd.

Ko je u pravu? Iako bih zelio da Cilic pobijedi, mislim da su kladionice blize istini.
            upravo, ocekivao sam minimum @1,40 na Federera (da se ne frljamo sa procentima, jednostavnije je )
            ovih <1,3 koji se nude skoro svuda je po meni debelo podcenjivanje Marina... sto se tice razloga, nisu ovi koje si nabrojao jer mi je lagana pobeda protiv loseg Berdiha po onom vetru bila itekako realna, Federer me jeste iznenadio protiv Lemonfa, ali ne zbog 3-2 jer je Francuz u strasnom ritmu, nego zbog 0-2 za Lemonfa i onih mec lopti, to nisam ocekivao nikako... ne slazem se da je Lemonf opasniji od Marina, ovakav Cilic je jako za*eban za bilo koga, plus je fizicki dosta izdrzljiviji od francuza... a i nisam siguran da ce Roger sutra biti umoran, nekoliko laganih partija, spomenuti mec, pa 2 dana odmora, nece mu faliti nista..
            da skratim pricu, pretpostavljam da ce Federer pobediti sutra, ali po meni je i dalje tih 75% preterivanje

sto se Djokovic-Nishikori meca tice, tu su mogli da stave i 99%, dobice Novak svoju kopiju kako god okrenes

Originally posted by NI View Post
            Feli,

Nemoj precjivati Monfisovu partiju. Ja vidim to ovako. Peti set je bio formalnost, u drugom set je Monfis totalno nadigrao Federera a u trecem Federer Monfisa. Ostaju dva kljucna seta.

U prvom setu je Monfis dobro igrao i dobro prosao, nije bas 'ukrao', ali je Federer bio barem ravnopravan. U cetvrtom, najvaznijem, setu Monfis se sjano borio ali, ukupno uzevsi Federer je bio bolji igrac.
            nisam gledao sinoc, ali sam odgledao reprizu danas i super si sve opisao

u prvom dosta ravnopravni, mozda za nijansu bolji Lemonf... u drugom ga je drzala euforija i ludilo... u trecem je poceo da razmislja i da se pita dal' se pobediti Rogera, zato je bio pregazen... u 4. je ispao jako glup i prokockao svoju sansu... peti je stvarno formalnost, Gael iscedjen i fizicki i psihicki

tako da ne precenjujem njegovu partiju... vise mislim da je Fed podbacio i odigrao lose

p.s. sorry sto tek sad odgovaram

Comment

• Bogami Nisikorijeve sanse sada naglo rastu,bice tesko vreme za igranje,a znamo kako Novak dise po takvom vremenu,a prekidi su kocka za obojicu.Ne znam stvarno sta da mislim,nadam se da su one dve pobede ostavile neki trag na Nisikoriju,naravno u negativnom smislu.Da je barem emotivno istrosen.Sto se tice Federera,on ce rutinski odraditi posao,eventualno mozda set izgubi.

Comment

• Mario
                ма нисам мисло баш само на тебе и ја сам у себи био запаљен, тако да сам изгледа одговорио самом себи... реко ајде да не палимо атмосверу да будемо мало скромни и кад се деси да славимо.. очекујем да ће Марин играти добро зато што нема шта да изгуби... хладна глава је сада битна...остало је још мало, па дај да гледамо добар тенис... успут, увек је лепо видети горана на екрану... Што се тиче Маринове каријере, волео бих да осваја турнире током године и да му форма буде константна и дужа за бар који месец у години...

Оно око чокера је била шала током меча...
                Last edited by Žika; 06-09-14, 02:34.
                sigpic

Comment

• Ima li vjetra, bacite koju ako neko sazna

Comment

• Vetar je na ovom forumu zabranjena rec!
                    Pancho Gonzalez ; Ivan Lendl ; Andre Agassi ; Rafael Nadal

sigpic

Comment

• Cuj ima li vjetra Nike mjenja i vremenske prilike, vjetra ce biti sigurno
                      sigpic
                      http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

Comment

• Ja nekako mislim da će taj vjetar više donjeti Čiliću nego Federeru

Comment

• Polufinala

Novak - Nishikori

Vecina strucnjaka i kladionicara smatra da ce to biti relativno sigurna pobjeda Novaka. Moguce, no postoji jedno ali. Novak i Nishikori nisu dugo igrali. Onaj mec u Bazelu je i onako bilo Novakovo izbjegavanje Federera. Mec na RG-u je jos i manje bitan. U principu imamo protivnike koji se nisu nikada pravo odmjerili.

Nishikori je malo bolja ali manje visoka i manje snazna varijanta Novaka. Kad kazem bolja onda mislim da su Niskorijeva dubina, kretanje i udaranje loptice u penjanju bolje od Novakovih. Usudicu se reci da ce Kaj imati malu prednost u razmjenama. Mozda zazalim zbog toga jer to nije potvrdjeno u praksi. U druga dva bazicna elementa Novakovog paketa, defanzivi i returnu, Nishikori je, iako odlican, losiji. Zbog ovoga mislim da je neizvjesno ko ce imati prednost u njihovim razmjenama.

Naravno, Novakaova nadogradnja je bolja. Bolji servis, jaci FH, bolja kondicija, bolja igra na mrezi. Protiv Marija je igra na mrezi najpozitivnije iznenadila. Kad se tome doda da Nishikori mora biti i fizicki i mentalno umorniji, nije cudo da kladionice daju 89% Novaku.

Federer - Cilic

Kao prvo, Marin je zbog svoje stidljivosti, introvertnosti, obzirnosti, raflektivnosti... koji se cesto mijesaju sa nedostatkom energije, zelje, volje, pa i hrabrosti, postigao manje nego je trebao, pa i morao, da postigne. On bi morao da bude bolji od Delpa iako samo za nijansu. Goran Ivanisevic je obavio strasan posao oslobodivsi i opustivsi Marina mentalno i emotivno. Mora da mu je rekao: "Daj Marine opsuj kad ti nesto smeta, pusti energju da provre iz tebe." Zato kapa dolje Goranu.

Goran je napravio jos ponesto. Prvo, popravio je servis. To jos nije Raonicev servis, nece nikada ni biti, ali nije onako neoprostivo los kakav je ranije bio. Pa on je visok 198. Mora da ima dobar servis. Drugo, popravio je FH. To nije Delpov FH i nece nikada biti. U krajnjoj liniji ne treba ni da bude. Dovoljno je da bude razorno i pozdano oruzje. To manje, vise jeste. Kad se tome doda odlicni BH, najbolji u kategoriji igraca preko 195 cm. Jako dobro kretanje, i ono najbolje u kategoriji igraca preko 195 cm, i konacno pristojan tajming imamo jako, jako dobar paket.

On mentalno nikada nece biti DP. Hiljadu Gorana ne mogu postici da Marin dobija meceve iskljucivo na volju kako je DP pobijedio Federera na USO i Novaka na Olimpijadi. Ali je postignuto da ne gubi meceve koje ne mora da gubi.

Medju Marinovim navijacima postoji euforija. To je normalno. Pobjede nad Simonom i Berdihom su velike pobjede. Na odredjeni nacin ova druga vaznija od prve. Ona je potvrdila da se protiv Simona oslobodio kamena oko vrata, iako ne sa 3:0 kako je trebalo da bude. Moze li on jos jedan korak dalje? Moze li ostvariti i mnogo vecu pobjedu od dvije prethodne? Mozda moze, ali Federer je prilican favorit. Kladionice sa 75% su otprilike u pravu. Ako Federer igra najbolje sto u ovom trenutku moze, onda su Marinove sanse minmalne.

Najvazniji razlog zasto je Monfis namucio Federera su pasing udarci. To je u principu i glavni razlog zasto je Novak pobijedio Federera u Uimbldonu. Edbergov Federer jurisa na mrezu. Zahvaljujuci svojoj brzini, volejima, prilaznim udarcima i servisu on je uspio da napola ozivi taj napusteni stil. Igrac sa prosjecnim pasing udrcima ne moze probiti Federera, igrac sa vrhunskim moze. Marin nema vrhunske pasing udarce.

Marinov return je odlican, ali ako Federer bude servirao kako zna to nece biti dovoljno. Marinov servis se vise ne moze tako lako brejknuti. Svejedno, Federerovi slajzovi na returnu i u igri, pogotovo ako bude vjetra, ce uciniti svoje. Federer ce dovoljno cesto dolaziti do brejkova (jednom po setu). Jedino ako Marin bude servirao bolje nego ikada u zivotu. Sto je moguce.

Konacno, jedna jedina stvar u mecu sa Berdihom mi se nije svidjela. Bio je previse sretan na kraju.
                          Last edited by NI; 06-09-14, 14:31.

Comment

• Comment

• Neko je ovdje spomenuo da bi danas kisa mogla biti problem. Pa, kakvo je vrijeme? Mozda i ne bi bilo lose da kisa malo osvjezi... Mozda je to do mog tv-a, ali u par situacija mi je djelovalo da je Djokovic bas planuo u licu.

Idemo Nole!

Comment

• Vele novojorcani preko sokocala da je velika sparina sa nesto vetra. Malo kise se ocekuje predvece
                                sigpic

Comment

Working...
                                X