Announcement
Collapse
No announcement yet.
Toronto/Montreal 2014.
Collapse
X
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostInteresantno je ako Tsonga osvoji ovo umesava se u trku za Londona. A samo da napomenem, trenutno je 18ti.
Comment
-
Ispada Conga ili 2. kolo ili 3. kolo ne moze on da igra 2 nedelje za redom u istom ritmu,previse ce biti umoran a ima tezak zreb realno ali sve je moguce.Dreams are coming true.
Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.
Comment
-
Conga ako osvoji turnir ima i te kako velike sanse da ide u Londonu. Sledi deo sezone koji mu potpuno odgovara, prvo Toronto, nakon toga Cincinatija, najbrziji beton od Masters Serije, zaedno sa onaj u Shangaja, pa nakon toga USO, pa Basel, Shangaj i Pariz. Sve su to turniri koji mu odgovaraju, narocito u Parizu ocekujem da stigne daleko! Vidjecemo, treba samo da nastavi da igra dobro.OVAKO
Comment
-
1.
Novak je sigurno tankovao mec. Jedino je pitanje kad je odlucio to da uradi. Poslije pobjede sa Monfisom, poslije 2. brejka u prvom setu ili poslije 1. brejka u drugom setu.
2.
Pobijediti igraca broj 1 ili broj 2 je uvijek dobro za samopouzdanje. A Novak je broj jedan ili dav vec vise od 3.5 godine.
3.
Pobjeda nad Novakom je digla Congi samopouzdanje. Novak ga je nekoliko puta strasno lako dobio. Ali pobjeda nad Marijem mu je daleko vise digla samopouzdanje. Mari ga defakto nikada nije dobio jednako lako kao recimo Novak na RG-u ili cak Uimbldonu ove godine. Ali Conga nikada nije stvarno ugroziio Marija od 2008. Plus, Mari je imao 3:0 u trecem setu.
Medjutim, ukupni efekt te dvije pobjede jako prevazilazi sve sto bi jedna pobjeda mogla donijeti. To se danas vidjelo protiv Dimitrova. Conga ni jednom trenutku nije mislio da moze izgubiti. Nadam se da ce biti veliko finale njega i Federera. Ocekujem da Conga pobijedi i jedanako tako ocekujem da bude puno losiji u Sinsinatiju.Last edited by NI; 10-08-14, 00:11.
Comment
-
Originally posted by NI View Post1.
Novak je sigurno tankovao mec. Jedino je pitanje kad je odlucio to da uradi. Poslije pobjede sa Monfisom, poslije 2. brejka u prvom setu ili poslije 1. brejka u drugom setu.
3.sla
Pobijediti igraca broj 1 ili broj 2 je uvijek dobro za samopouzdanje. A Novak je broj jedan ili dav vec vise od 3.5 godine.
3.
Pobjeda nad Novakom je digla Congi samopouzdanje. Novak ga je nekoliko puta strasno lako dobio. Ali pobjeda nad Marijem mu je daleko vise digla samopouzdanje. Mari ga defakto nikada nije dobio jednako lako kao recimo Novak na RG-u ili cak Uimbldonu ove godine. Ali Conga nikada nije stvarno ugroziio Marija od 2008. Plus, Mari je imao 3:0 u trecem setu.
Medjutim, ukupni efekt te dvije pobjede jako prevazilazi sve sto bi jedna pobjeda mogla donijeti. To se danas vidjelo protiv Dimitrova. Conga ni jednom trenutku nije mislio da moze izgubiti. Nadam se da ce biti veliko finale njega i Federera. Ocekujem da Conga pobijedi i jedanako tako ocekujem da bude puno losiji u Sinsinatiju.
3.Mislim da mu je pobeda nad Novakom vise digla samopouzdanje jer Tsonga da nije napupumpao ogromnu kolicinu samopouzdanja pobedom nad Novakom ne bi se mogao nositi sa vrlo dobrim Marejem.
Comment
-
Conga jeste bio odlican danas ali se Grisa bas raspadao, vidjelo se od kilometar da je preumoran nakon jucerasnjeg meca. Ja zbog ovog faktora jos ga ne svrstavam u top igrace, tu mislim na top 5 svakako, iako ima kvalitet za to. Ne moze covjek da nije sposoban da poveze dva teska meca, pa kad pomislim sta su radili Rafa, Novak i Roger ranije, pa i sad... Novak na AO 2012 nakon maratona sa Endija u 1/2 finalu odigrao 6 sati sa Nadala i dobio ga. Da se to 1/2 finale desi Grigora on nece vise od 2 gemova po seta uzeti u finalu.Last edited by Stefan-kobe; 10-08-14, 00:25.OVAKO
Comment
-
Originally posted by Srkisa View Post3.Mislim da mu je pobeda nad Novakom vise digla samopouzdanje jer Tsonga da nije napupumpao ogromnu kolicinu samopouzdanja pobedom nad Novakom ne bi se mogao nositi sa vrlo dobrim Marejem.
Valja dodati da je teren ove godine neuobicajeno brz. To pogoduje Congi. Vjerovatno ce biti sporiji naredne godine. Pretpostavljam da su shvatili da brzi teren ne odgovara Raonicu.
Originally posted by shminka View PostNe treba pretjerivati, dobio je nikakvog Novaka, dekoncentrisanog Andyja, umornog Grišu...nije imao pravi test ove sedmice
Mada je jako lijepo vidjeti ga raspoloženog, boksersko proslavljanje pobjedaLast edited by NI; 10-08-14, 00:36.
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostAko gledas tako i Wimbledon ne bi trebalo da odgovara Raonicu, tj. najmanje da odgovara pa on je sve protivnike nalupao lagano do 1/2 finala.
Milos je odigrao los turnir jer je bio umoran...
1.
Servis je efektniji na brzem terenu nego na sporom. To vazi i za Raonica. Ali njegov servis je toliko efikasan na sljaci da mu dodatno ubrzanje ne donosi toliko puno koliko recimo Novaku ili Federeru.
2.
Najveca Raoniceva mana je kretanje. Na sporom terenu ima vise vremena. Time njegovo lose kretanje dolazi manje do izrazaja. Sve igraci imaju vise vremana, ali to dodatno vrijem vise donosi koristi Raonicu nego nekom trugom serveru. Recimo Congi ili Federeru.
3.
Trava je prica u prici. Na travi se mongi losije krecu. Samim tim Milosevo kretanje je realativno manji problem nego na hardu.
4.
Sve je to teorija. Bitno je kako to izgleda u praksi. A meni Raonic izgleda opasniji na sporijim podlogama.
5.
On je u Uimbldonu pobijedio smao jednog protivnika vrijednog paznje. Nishikorija. Kirgios je bio umoran.
Comment
-
Da je Tsonga motivisan sa prethodna dva meča to stoji. Tsonga je generalno igrač koji umije da igra, ne bih ga nikada svrstao u top 5 igrača jer ima dosta propusta u svojoj igri koji se ne bi trebali dešavati igračima iz top 5. Konstantnost je problem većine igrača, ma koliko oni talentirani bili ili se jako trudili ako nemaju konstantnost ništa od njih. Tsonga jeste igrač koji je uvijek tu negdje u vrhu, ali njegova igra ima ogromne padove, nekad igra fantastičan, haman nedostižan tenis, a nekada je njegova igra toliko oskuda, jadna da to nije za gledati. Prije ovog Tornota ne sjećam se kada je imao neki značajan rezultat. Ako govorimo o Torontu, moram da kažem da je Tsonga u svom meču sa Novakom bio ok, ali Novak nije bio na terenu, ja sam od meča sa Monfilsom vidio da Novak nije na nivou i da će sa nešto težim žrijebom imati dosta problema (nisam očekivao ovako raniji izlazak sa turnira). Pobjediti prvog tenisera svijeta 6/2 6/2 pa makar i u trenucima kada on ne igra na nivou je jedna velika injekcija samopuzdanja, što mu je vjerovatno dosta pomoglo i u meču sa Endijem. Endij sa druge strane je pružio bolji otpor Tsongi. Veliko pitanje je šta se prelomilo u glavi Endija kada je vodio 3/0. Hoću samo da kažem da se od Tsonge može očekivati sve ili ništa. Međutim najbitnije je da mi imamo jedno fino finale za pogledati.http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!
Comment
Comment