Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wimbledon 2014

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by bojanaBG View Post
    Jeste popravio, ali Fedov bh je i dalje bolji.
    Sutra ce vidimo koj BH je bolji Grisin ili Rodjin?

Comment

• Ej pa ovo je odlicno vreme za Novaka

Comment

• Potopit će nas NI s ovom igrom na mreži sutra, k˙o da gledam...očekujem dosta Federerovih nerezonskih izlazaka na mrežu

Griša je jučer izlazio na mrežu u pravo vrijeme i sve je odradio besprijekorno...

Comment

• Originally posted by shminka View Post
          Potopit će nas NI s ovom igrom na mreži sutra, k˙o da gledam...očekujem dosta Federerovih nerezonskih izlazaka na mrežu

Griša je jučer izlazio na mrežu u pravo vrijeme i sve je odradio besprijekorno...
          Najbitnije je da servira kako treba, onda ce i cela igra biti tu, ako ne bude imao dobar serverski dan, onda mozemo da se oprostimo od titule.
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

Jeste popravio, ali Fedov bh je i dalje bolji.
            Naglasio sam BH slajz! I napisao da je Federerov standardni BH bolji od Grigorovog. Inace bilo je i na ekranu koliko je Novakov BH, iako ga je on popravio, inferioran Grigorovom. Grigor je sa lakocom postizao preko 3000 okretaja u minutu. Ocigledno je radi sa Rasidom na tome.

Originally posted by RoxFedex View Post
            Uz duzno postovanje prema tebi, mozes li samo da mi objasnis kako mozes da poredis voleje Rogera i Dimitrova?
            Ja ne samo da ih poredim nego kazem da mi je Grigorov bolji. To kazem na osnovo Grigorove igre protiv Novaka, u prvom redu kako je igrao niske voleje.

Mozda me Federer sutra demantira. Zasto da ne?

Originally posted by shminka View Post
            Apsolutno! Ali moras dodati da je igrao puno voleja, jako puno.
            Last edited by NI; 05-07-14, 20:43.

Comment

• Originally posted by NI View Post
              Naglasio sam BH slajz! I napisao da je Federerov standardni BH bolji od Grigorovog. Inace bilo je i na ekranu koliko je Novakov BH, iako ga je on popravio, inferioran Grigorovom. Grigor je sa lakocom postizao preko 3000 okretaja u minutu. Ocigledno je radi sa Rasidom na tome.
              Ja mislim da je Fedov slajs i dalje bolji, mnogo vise stete nanese protivniku nego Dimitrov.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

Ja mislim da je Fedov slajs i dalje bolji, mnogo vise stete nanese protivniku nego Dimitrov.
                I ja sma mislio da petka. Onda sam promijenio misljenje. Nadam se da je to dozvoljeno.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                  I ja sma mislio da petka. Onda sam promijenio misljenje. Nadam se da je to dozvoljeno.
                  Nadam se da ces sutra ponovo promeniti misljenje

sigpic

with experience.

Comment

Nadam se da ces sutra ponovo promeniti misljenje
                    Ako Novak pobijedi nece mi biti krivo.

Comment

• Svako ima pravo da kaze svoje misljenje takodjer da ga promijeni. Medjutim na osnovu jednog meca donosti zakljucke o necijim udarcima je krajnje besmiselno, opet kazem uz svo moje duzno postovanje prema tebi.

Comment

• Originally posted by RoxFedex View Post
                        Svako ima pravo da kaze svoje misljenje takodjer da ga promijeni. Medjutim na osnovu jednog meca donosti zakljucke o necijim udarcima je krajnje besmiselno, opet kazem uz svo moje duzno postovanje prema tebi.
                        Pa nisam ja prvi put gledao Dimitrova jucer. I jucerasnji mec nije bilo koji mec. Nego najvazniji mec u dosadasnjoj Grigorovoj karijeri protiv top igraca.

Navodno je Rasid smislio taktiku da Grigor ide sto vise na mrezu. To bi mu donijelo pobjedu da Novak nije poceo da izlazi na mrezu. Volio bih da Federer dodje sutra sa Gligovom taktikom. Ali nece. On ne mora toliko da ide na mrezu. On ce izlaziti naravno, ali ce vise mjerkati trenutak.

Comment

• Jako mi je zao sto je Nadal ispao a nije odigrao 1/2 sa Federerom u kom mislim da bi gotovo sigurno Federer pobedio pa bi onda procene mnogih od vas pale u vodu jer mislite da Federer vise u zivotu ni na kojem turniru ne moze dobiti Nadala. A ovo mu je bila idealna sansa da ga dobije s obzirom na losu formu Nadala trenutno na travi i Federerovu trenutnu formu koja je neuporedivo bolja nego prosle godine.

Isto tako mislim da ce Noletu biti tesko da pobedi u nedelju ne znaci da je bez ikakve sanse i da ce sve najvise zavisiti od Federerovog servisa i Noletovog riterna. Jer i jedan i drugi iz ova svoja dva udarca grade samopouzdanje za sve ostale udarce.

U svakom slucaju IDEMO NOLE DO NOVE GS TITULE I DA SE PREKINU PORAZI U GS FINALIMA!!!!

Comment

• Ja vjerujem da ovo Novak dobija lakse nego tutu bugarina. Fed jednostavno ne moze igrati na nivou na kome je Dmitrov igrao, a vidjeli smo da to nije bilo dovoljno.

Comment

• Колико год нама Димитров изгледао исти као Федерер ипак су много различити... испитивао га Ноле испробавао, добијао лопте које су слате под температуром, све је то било изненађујуће и неочекивано, требало је све то истрпети и чинило ном се да Ноле игра лоше... Федерера зна у прсте, зна како изгледа на рекету сваки његов ударац и верујем да ће Ноле сасвим другачије изгледати сутра.... једина опасност по Новака је он сам.. ако он сам мисли да не може онда ту нема помоћи...
                              sigpic

Comment

• Evo jedna dublja analiza, put koji su prešli finalisti.

Novak Đoković

Đoković - Golubev

Njegov prvi meč je bio sa Golubevom. Novak je u tom meču imao procenat ubačenog prvog servisa 66% od čega je broj osvojenih poena poslije prvog servisa iznosio 80%. Imao je 34 vinera i 14 grešaka što je i više nego dobro. Sa druge strane Golubev je u svim segmentima igre statistički gledano bio znatno slabiji ali i rezultatski. Ono što Novaku uvijek ide na ruku jesu razmjene, Golubev je tu bio jednostavno znatno slabiji tako da je ovaj meč za Novaka bio jedan dobar uvod u Wimbledon, laganiji start.

Đoković - Stepanek

Drugi meč je bio već nešto teži, preko puta mreže je imao ovaj put Radeka Stepaneka. Svi mi znamo da Radek nije lagan protivnik te da kada je u svom naletu može da igra fantastičan tenis, jako lijepo miksuje svoju igru sa mrežom tako da može da bude veoma nezgodan što se pokazalo i u ovom meču. Novak je u ovom meču bolje servirao nego u svom prvom meču, imao je oko 69% ubačenog prvog servisa od čega je broj ovojenih poena nakon prvog servisa bio opet oko 80%. Ovaj put je imao 18 as servisa što je besplatnih 18 peona, bez uloženog truda. Sa druge strane Radek je dosta izlazio na mrežu gađao linije težio ka brzim poenima jer samo tako može da se takmiči sa Novakom, on samo sa osnovne linije ne može Novvaku ništa, donekle je taktika Radeka se pokazala kao dobara. Radek nije imao loš meč sa Novakom čak šta više on je bio jako dobar. Odnos vinera i grešaka je bi približan kod obojice. Ali Novak je dosta bolje servirao i dosta se bolje snalazio u bitnijim situacijama.
                                Đoković – Simon

Simon nije mogao da se približi Novakovom nivou igre, Novak je igrao dosta dobar tenis, njego servis ga je u u ovom meču dosta dobro služio, statistički gledano imao je 59% ubačenog prvog servisa ali broj osvojenih poena poslije prvog servisa nije odstupao od prethodnih mečeva. Ono što je bila jedna od ključnih razlika, a to je da Simon nije mogao ništa Novaku sa osnovne. U ovom meču se Novak okliznuo pa sam pomislio da to neće biti neki veći problem, ali na svu sreću nije bio, poslije toga Novak je opet zaigrao na nivou.

Đoković – Tsonga

Mislio sam da će ovo da bude jedan vatren meč. Nisu se ispunila moja očekivanja. Novak je bio dosta dobar u ovom duelu, nije Tsonga pronalazio načine kako da se suprostavi njegovoj igri. Opet je Novak odlično servirao. Imao je odličnih 44 vinera i samo 11 grešaka. Tsonga je bio dobar ali mu je nedostajala jedna kockica da sklopi svoju igru.

Đoković – Čilić

Na trenutak sam pomislio da se pozdravljamo sa Noletom, inače ovaj dan je bio onako dosta čudan, dosta favorita je ispalo tako da sam bio u dilemi da li će se desiti isto sa Novakom. Svi mi znamo da je Čilić dosta kvalitetan teniser, i da taj svoj kvalitet nikada nije kanalisao kako treba, mislim da je sada počeo da pravi bolje rezultate, i drago mi je zbog toga, ali od njega se uvijek očekivalo više. Ono što je napravilo po mom mišljenju ključnu razliku između ova dva tenisera jeste Novakov servis koji je opet odlično funkcionisao. Novak je također pravio manje grešaka u odnosu na Čilića. Procenat prvog servisa kod Čilića je bio oko 54 % sa druge strane kod Novaka je bio 70%. Novak se na kraju izborio sa Čilićem na svoj način.

Đoković – Dimitrov

Moram da kažem da sam i ovdje mislio da će da bude teži meč. Grigor treba da još sredi svoje misli u glavi . Iako možda to ne izgleda ovako rezultatski kad se pogleda da je Novak imao težak meč, Dimitrov je pokazao dobar nivo igre. Prevenstveno stajao je dosta blizu osnovne linije i jako dobro plasirao većinu svojih udaraca. Jako mi se svidjelo to što je pravio ta divni miks sa mrežom, inače radio je na tome da dosta miksuje igru sa slajs udarcem, dropovima itd. Novaku nije bilo nimalo lako da se izbori sa svim tim stvarima koje mu Grigor nameće, ali imao je strpljenja i naravno lukavosti ipak on duže gazi terenima nego Dimitrov. Moram da spomenem da je Novakov servis opet bio na zavidnom nivou. Dok je sa druge strane Dimitrov napravio dosta duplih grešaka.
                                Od svoje prve runde do finala Novak je odservirao – 73 as servisa.

Roger Federer

Federer – Lorenzi

Lorenzi nije imao šta da traži u ovom meču. Isto kao u Novakom prvom meču i Roger je ovdje bio dominantan. Servis je odlično funkcionisamo, statistčki gledano prvog ubačenog servisa je imao oko 70%, broj osvojenih poena na prvi servis je također bio oko 70%. Imao je 9 odserviranih as udaraca, i znatno veći broj vinera nego što je to imao Lorenzi koji je bio znatno slabiji u svim segmentima igre.

Federer – Muller

Federer je ovdje odigrao jako dobro, nije imao dodatnih problema sa ovim protivnikom. Servirao je odlično procenat prvog ubačenog servisa je iznosio 77%, a broj osvojenih poena na prvi servis je iznosio 91%. Ukupno je odservirao 25 as servisa u ovom meču. Imao je 44 vinera i samo 5 grešaka.

Federer – Giraldo

I u ovom meču Federer nije imao većih problema, rekao bih onako se prošetao po terenu, Giraldo nije loš ali ono što je on pokazao ovog dana nije dovoljno da se približi Federeru morao je mnogo više od toga ako je želio da postigne nešto više. Procenat Federerovog servisa je bio opet na finom nivou, broj osvojenih poena nako prvog servisa je bio oko 84%. Federer je manje griješio i imao je dosta veći broj vinera.

Federer – Robredo

Trava i Robredo se baš nešto ne vole, ili nije bio tako motivisan kao u USO ko će mu ga znati. Federer je u ovom meču postavio svoja pravila po kojima je Robredo išao bez nekog velikog otpora. Nešto kasnije se Robredo uključio u meč ali tada je već bilo kasno da postigne bilo šta, odnosno da izvuće bilo šta iz tog meča. Federera je dosta lijepo služila mreža, imao je jako dobru igru sa basline tako da Robredo nije pronašao nikakvo rješenje.

Federer - Wawrinka

Od ovog meča se očekivalo mnogo više. (mada ja sam sasvim zadovoljan ovim mečom ). Wawrinka je počeo da igra jako dobar tenis, u prvom setu je pokazao dobar nivo igre. Fedrerov servis nije bio na nekom zavidnom nivou tog dana, ali se onda u preostala tri seta desio veliki pad u igri Wawa koji nije mogao da nađe način kako da se izobri sa Federerom ne zato što je Federer igrao odlično već zato što nije znao šta sam želi od loptica koje šalje na drugu stranu. Meč se završio u korist Federera nakon što je Federer u svom servis gemu gdje je servirao za meč morao četiri puta da izmami tu meč loptu, ako se dobro sjećam taj četvrti put mu je donio pobjedu u ovom meču.

Federer – Raonić

Mislio sam da će ovdje biti dosta TB-ova, ali ih nije bilo, Federer je na samom početku meča napravio brejk i samim tim je i dobio taj set. Ono što je bio problem generalno jeste da je Raonić imao svoje slabije servis izdanje, što je za Federera bio lagan posao, Raonić bez servisa je mnogo ranjiv. Raonić je ubacio 55% prvog servisa. Iako je on imao dosta as servisa nije to bilo uobičajno servis izdanje koje bi mogao da pruzi Raonić. Ipak ovo je njegovo prvo SF nekog slema, možda je došlo do te blokade u glavi. Igrati protiv čovjeka koji je osvojio 7 puta taj isti turnir u SF-u nije nimalo lako. Federer je imao dosta lijepih poena na mreži, igrao je jako fino i sa osnovne i davao je minimalne šanse Raoniću na svoj servis.
                                Federer je ukupno na wimbledonu ove godine odservira – 80 as servisa.

Evo nas u finalu koje će se odigrati danas. Kroz sve prethodne podatke mogli smo da vidimo da su i jedan i drugi imali jako dobar učinak što se tiče servisa. Federer će moći da traži svoje šanse ukoliko ga bude služio servis. On može da pravi jako lijep miks sa netom, ima taj slajs koji mu pomaže u mijenjanju ritma, i bez imalo sumnje on će tražiti brze, efikasne poene. Sa druge strane Novak, pokazao je isto tako jako zavidan nivo serviranja, on je odličan u razmjenama, duže razmjene = poen za Novaka Đokovića. Novak je imao nešto većih izazova, imao je Radeka koji je bio mnogo dobar, Čilića i Dmitrova koliko će mu to pomoći danas preostaje nam da vidimo. Federer sa druge strane je imao nešto teži zadatak sa Wawom. Očekujem da će sutra biti jedno jako dobro, kvalitetno finale. Te da ćemo svi uživati u istom. I nadam se da će Roger da pobijedi
                                http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...46811721_n.jpg
                                Samo je jedan čekanja vrijedan - Roger Federer!

Comment

Working...
                                X