Announcement

Collapse
No announcement yet.

KK Crvena Zvezda MTS

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Monako ove sezone ima drugi budžet za plate iza ASVEL, 2.6m€. Mada je Monako specifičan slučaj zbog tamošnjeg socijalnog doprinosa koji je neuporedivo manji od francuskog i zbog slabijeg poreza za igrače osim za francuze (zbog jednog bilateralnog sporazuma iz vremena De Gola).

    Ne znam odakle ti je izvor, moj izvor je izdanje 23 septembra francuskog sportskog žurnala l'Ekipe. A podakte o budžetima su dobili od tamošnjih prvoligaških timova.

    Comment


    • Originally posted by Šarac View Post
      To je odluka Sase Obradovica i moze biti samo besmislen potez trenera koji ga je trenirao u Lokomotivi, koji ga je preporucio nama da dodje kada smo igrali El iako je imao vecu platu u LOKO i mogao je ostati tamo.Naravno dosao je u EL ekipu. Sto se tice njega kao saigraca, privrzenosti klubu, ispunjavanja obaveza, nikakav problem niko nikada sa njim nisu imali u klubu. Mozda je samo Covic imao primedbe jer je bio vrlo striktan oko isplate plate.
      Da se samo pitao Covic on ga ne bi doveo jer ga smatra jednim od krivaca za poraz u Podgorici iako svi krive Bjelicu i Lesora najvise. Opravdano ili ne, to je vec procena, za njega je uvek neko kriv a ne on.


      Tako da ovim potezom jos jednom se potvrdjuje moje reci posle potpisa Sase Obradovica da se samo ON I SAMO ON pita ko ce biti u rosteru, pa otud i Lazic, Simonovic i ostali vama igraci koji nisu po volji. Pa tako i tebi i Rochesti.
      Ako je igrao za onu cifru pre par godina, onda mogu da zamislim za koju bagatelu ce tek sada igrati kao druga opcija na playu.
      Nemam ja ništa lično protiv Ročestija, volim ja majstore igre. No, realnost kuca na vrata, i to ovnom za razvaljivanje istih.

      Upoznali smo Tejlora, jako dobro, u prvom mandatu, sve njegove vrline i mane. A sad je čovek tri godine stariji. Gazi 36tu godinu i to su već uveliko vetranske godine. U praksi to znači da je sasvim sigurno i bez sumnje izgubio deo brzine i snage (protiv prirode se ne može). A ta brzina i snaga su veoma bitne za napadača njegovog stila igre.

      No, da stavimo to u drugi plan, njegov ofanzivni učinak će u najvećem delu takmičenja biti tu, sem u stani-pani utakmicama gde će se igrati krvnička odbrana i gde sudije žmure i puštaju snažniji intenzitet kontakta koji njemu apsolutno ne odgovara (setimo se samo finalne serije sa PG). Tako da evo tu moram da se određenoj meri složim sa Čovićem, Ročesti je uz Bjelicu, pa Lesora i Feldina, glavni krivac za gubitak te serije. No, "krivac" u tom smislu da on jednstavno ne može fizički da iznese krljanje. A to će sada, tri godine kasnije biti još izraženije.

      No, sad dolazimo do onog glavnog, što makar meni, najviše smeta. Čovek je defanzivna rupa maltene Filipovog tipa. Prvo iz razloga što ne voli da se troši pozadi, a drugo, zbog fizičkih karakteristika bukvalno ne može da sačuva nikog. Opet se vraćam na tu finalnu seriju, gde su se preko njega proslavili svi bekovi budućnosti. Tokom sezone nesretni NeLimpije je pokušao sve živo, pa i da ga prebaci da čuva trojke. No, u toj varijanti je bio unošen pod koš pa smo opet defanzivno najebali.

      Dakle, tri godine kasnije on može biti samo još VEĆI defanzivni odron i rupa, i ja iskreno ne mogu da zamislim na koji način će on biti sakriven timski protiv ozbiljnih pritivnika. Redovno će nas masakrirati preko njega ko što su nas masakrirali preko Gazdinog malog, košarka je surov sport gde se takve mane i mečapovi koriste kod svakog krštenog trenera a i igrača.

      Treće, čovek je u smiraju karijere, i svakako ne dolazi da se dokaže. On se dokazao odavno i ovde je da ubaci samo još koji dinar u džep. To i ništa više.

      Stoga mi je potpuno nerazumljiva ta odluka (ako je istinita), nadao sam se nekom Braunolikom igraču koji će da grize i da gine na terenu kako bi se istakao, nekog koga možemo da potpišemo makar na 1+1, a siguran sam da u G lizi postoji makar desetak igrača sličnog profila.

      Puno će nam sreće trebati s Ročestijem ako dođe.
      A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

      Comment


      • LeBron James je stariji od Rochestie-ija. Toliko o tome da je previše mator igrač.
        Nama ne treba još jedan kamenjar ili polukamenjar u ekipi jer takvih imamo i previše već prefinjeni igrač koji će učiniti da napad izgleda bolje, bilo kroz njegove poene, bilo kroz organizaciju igre.
        I napad i odbrana su kompleksni delovi igre da bi zavisili samo od jednog igrača, barem kod dobrih trenera, a Obradović to jeste.
        Koncepcija tima je umnogome različita nego u prvom Taylorovom mandatu, sada je tu mnogo više igrača koji će da rade za njega na obe strane terena i verujem da će igra mnogo drugačije izgledati. Nije isto kad radiš pnr sa Stefanom Jankovićem, Lessort-om ili Jovanovićem i sa Terry-ijem, Reath-om ili Kuzmićem.
        Ako je fizički i mentalno u stanju da isporuči svoju igru 15-20 minuta apsolutno nemam dilemu da je idealan igrač za nadogradnju ovog rostera Zvezde.
        Last edited by dekkard; 06-10-20, 04:13.
        “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

        Comment


        • Ako Sasa kaze da vratimo Rakoca iz penzije, vracamo Rakoca. On bira koga zeli i on ce da polaze racune za svoje odluke. Ja nemam nikakav problem sa Rocestijem i ajde da vidimo kako ce to izgledati bez narikanja.

          Comment


          • Sarac brate, nije Sasa duduk pa da ne zna sta koji igrac donosi ili Karaicic, tržište je takvo a mi para nemamo a dodaj i koronu na sve.
            Obzirom na date okolnosti a na slabosti koje smo ispoljili do sad on je od mogucih, top zabod. Pogledaj nam klupu samo, pa to nema nikakvih sansi da bilo sta smisleno odigra u napadu, tu dolazi Rocesti, da pokrene tim svojom sigurnoscu i da zabode koji assist i poen,nista vise nista manje.

            Comment


            • Rocesti je dugo zelja Obradovica. Po malo smo nerealni jel se postavlja pitanje a koga smo to ovekivali??? Sasa je iskljucivo trazio iskusnog EL igraca sto ovom timu svakako treba.
              Rocesti je majstor kosarke. Uzivanje je gledati ga

              Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

              Comment


              • Ako je tacno ovo za Rocestija to je top ubod. Bukvalno ono sto nam treba. Malo me brinu godine jer mi igramo atletsku kosarku ove sezone ali verujem da Sasa ima bolje informacije od svih nas. Ja sam recimo više zabrinut za ofanzivni deo paketa Ročesti jer mi ove sezone imamo trenera i imamo tim. Sakriti jednog igrača u odbrani kada imaš ostalih 11 igrača koji znaju sta rade nije baš mnogo težak posao. Naročito ako pozadi imas smečere - korektore. Biće dosta prvog tempa ako je Teri pozadi.
                Videćemo kako će sad da ide to udvajanje Lojda kada je Ročesti na parketu. Lako je kad imaš Lazića koji se premislja da šutne otvorenu trojku i protiv Cibone. Kad vidim beka koji ima otvorenu trojku i neće da šutne već krene da komplikuje, ja bi ga odmah na klupu.

                Comment


                • Ljudi ne dovodimo Feldina pa ovakvi komentari nego Rocha, ako njegovo telo može da istrpi ritam treba ga dovesti bez razmisljanja. Pa i Filipe Rejes igra vec 1 vek u realu.

                  Comment


                  • Originally posted by Ivan9 View Post
                    Ako je tacno ovo za Rocestija to je top ubod. Bukvalno ono sto nam treba. Malo me brinu godine jer mi igramo atletsku kosarku ove sezone ali verujem da Sasa ima bolje informacije od svih nas. Ja sam recimo više zabrinut za ofanzivni deo paketa Ročesti jer mi ove sezone imamo trenera i imamo tim. Sakriti jednog igrača u odbrani kada imaš ostalih 11 igrača koji znaju sta rade nije baš mnogo težak posao. Naročito ako pozadi imas smečere - korektore. Biće dosta prvog tempa ako je Teri pozadi.
                    Videćemo kako će sad da ide to udvajanje Lojda kada je Ročesti na parketu. Lako je kad imaš Lazića koji se premislja da šutne otvorenu trojku i protiv Cibone. Kad vidim beka koji ima otvorenu trojku i neće da šutne već krene da komplikuje, ja bi ga odmah na klupu.
                    Gotov je Rocesti

                    Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

                    Comment


                    • Svaka vama cast na optimizmu za EL....na terenu Rocesi i Loyd..pa to u odbrani ne bi pokrpio ruski s-400..

                      36g lik, jos nista niste naucili izprosle sezone pa cak i one sa Alimpijem..
                      Last edited by LosmiSK; 06-10-20, 07:28.
                      3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                      6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                      3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                      2× German League champion (2018, 2019)
                      6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                      4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                      2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

                      Comment


                      • Originally posted by LosmiSK View Post
                        Svaka vama cast na optimizmu za EL....
                        Sta je zivot bez optimizma Losmi[emoji16]

                        Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

                        Comment


                        • Je li sigurno za Rocestija...neki link ili objava? Sto se tice price moze li ili ne , vjerujem da Obradovic mnogo vise zna i da mu je spremio ulogu u kojoj misli da moze.

                          Comment


                          • Originally posted by serbianhoops View Post
                            Monako ove sezone ima drugi budžet za plate iza ASVEL, 2.6m€. Mada je Monako specifičan slučaj zbog tamošnjeg socijalnog doprinosa koji je neuporedivo manji od francuskog i zbog slabijeg poreza za igrače osim za francuze (zbog jednog bilateralnog sporazuma iz vremena De Gola).

                            Ne znam odakle ti je izvor, moj izvor je izdanje 23 septembra francuskog sportskog žurnala l'Ekipe. A podakte o budžetima su dobili od tamošnjih prvoligaških timova.
                            Pogresio sam u pravu si moram da napisem kad sam pogresio, gledao sam neki clanak iz 2018g ne znam ni ja kako )
                            3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                            6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                            3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                            2× German League champion (2018, 2019)
                            6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                            4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                            2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

                            Comment


                            • Ne mogu da gajim entuzijazam povodom doaka Ročestija u KK, više "pripadam klubu" zabrinutih zbog starosti ali i zbog stila igre našeg starog/novog igrača. Znamo kako je Džikić eksploatisao Juniora forsiranjem Gordića i igru leđima, to sve isto možemo očekivati i sa Ročom (EL treneri nisu veverice)...ali dobro, ako je S.O. njega želeo, imaće moju podršku (kao da je njemu to jako bitno).
                              Svakako mu želim dobrodošlicu i uspešne igre u najdražem dresu (meni najdražem da ne bude zabune) i da ga mimoiđu povrede.
                              Spoiler
                              Ako mi časi smrti postanu bliski,
                              I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
                              Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
                              Nije umio da odstupi,
                              Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
                              Pao unapred, a ne unazad,
                              I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
                              Uračunato i u moj pad.

                              Comment


                              • Ljudi, ta igra ledjima protiv Rocestija se lako brani udvajanjem visokim igracem u reketu. Ostavljanjem slabije strane za prodor i sl stvari ali kada ti je iza ledja Lesor koji ne vidi i Bjelica koji nece onda imas problem.
                                Ako je iza tebe Teri i Kuzmic pa ti imas prostora da se postavis kako ti odgovara.
                                Tacno znam zašto ga je doveo. Udvajanja Loyda, organizacija napada, ostali igraci napadaju ulaz i reket mnogo lakse ako na 3p imas dvije haubice koje ne smiju ostati same. Lakse se igra, kombinuje a on je ko stvoren za te uloge.
                                Sinoc protiv Cibone je sve ušlo ali niko nije obratio paznju na br napada koji su završili bez akcije i adekvatne kretnje, nasa je sreca 100poena koji su zamaskirali taj segment igre.

                                Comment

                                Working...
                                X