Announcement

Collapse
No announcement yet.

KK Crvena Zvezda MTS

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ne volim da se vracam na nesto sto je bilo, ali Radonjiceva filozofija kako treba Zvezda da igra i da izgledas u EL je nesto sto je 100% tacno I pokazalo se kao uspesno.

    A ove godine, ko god da je sastavljao ekipu , vidi se sta je uradio, i Tim, I strucni stab.
    Alimpijevic bi bio dobro resenje , da je vise ulozeno a posto je situacija ovakva kakva je ne bi nas ni Greg Popovic izvukao.
    Sve mi govori da se trazio neko ko ce gurati igrace iz Fmp-a i ko nece previse gundjati, a to su I dobili.
    Spas je dovesti tri ili cetiri igraca, u suprotnom je ovo jedna izgubljena sezona na sta mirise.
    Ne bih polemisao oko Alimpija, radi koliko zna I moze, I tesko da sa postojecim kadrom moze bolje.

    Comment


    • Originally posted by mikara92 View Post
      Šta će biti Đordiju u glavi ako budemo npr. imali skor 7-23?
      Ovom skoru u ovom sastavu možemo samo da se nadamo i da ga priželjkujemo. Ako se ništa ne promeni mnogo realnije je 3-4 pobede ukupno.

      Originally posted by Hogar View Post
      Sinoć me Laki napade da smo matori. Pa sinoć su samo dva igrača starija od trideset.
      Ponavljam kao papagaj - NE MOŽE se koncepcija tima i njegovog uspeha zasnivati na tome da veterani gule po +30 minuta.

      Jebote, NEEEE MOOOOOOOOOOOŽEEEEEEEEEEEEEE!!!

      Ti ljudi su prešli zenit, i igrački i fizički, oni uz svu želju NE MOGU dva puta nedeljno da ćeraju po 30+ minuta. To samo vodi potpunom raspadu sistema.

      Antić može maksimalno da igra svaku treću. Bjelica u ovom ritmu NE MOŽE da izdrži svaku. Ročesti takođe ne može beskonačno da vuče.

      Ukoliko se pod hitno ne dovedu 2-3 ozbiljna igrača čeka nas potpuni raspad u EL i teško mučenje u ABA.
      A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

      Comment


      • Originally posted by Laza Kacanski View Post
        Dal zaista mislis da ja treba da dajem odgovor na to pitanje?
        Ko sam ja da odlucujem o tome. Obicni navijac koji daje misljenje.
        Samo sam misljenja da nam je trebao kombo bek koji zna sa loptom umesto Feldina
        Po meni smo 4 mesta za stranca trebali popunniti sa Rocestijem, kombo bekom koji moze i na keca igracem na poziciji 3-4 i klasicnom peticom.
        Uz Bjelicu, Dobrica, trebalo je prikljuciti Radanova,Simanica,Pero Antic,Lazic, Dangubic......
        Ja sam prvi bio za dovodjenje dvojca JJ,Radicevica mada sam mislio da je Peno bolje resenje
        Sad ostaje pitanje dal su oni toliko losi ili ima malo i do drugih stvari.
        Opet ponavljam misljenje mene kao navijaca.
        Kombo nam treba naravno a zašto? Zbog toga sto Radičevič igra kao početni
        Za Simanića i Radanova se ne slažem,bolje im je u Fmp ,nisu dorasli zadatku zvanom CZ još uvek
        Puštanje Kuzmića je bila velika greška,a za Pena se slazem ,njega je trebalo dovesti svakako,jer nije kostao puno a mlad je domaći potencijal
        Suma sumarum koliko para toliko muzike,mi sa ovim budžetom nismo mogli sastaviti mnogo bolji tim 5-10% maximalno

        Comment


        • Šta je tebi brate, šta se pališ? Ko je rekao da se koncepcija tima može zasnivati na tome da vetetani igraju 30+ minuta. Pričaš isto ili slično kao i većina ovde ali ne baš na isti način i gde je problem!? Ja isto mislim da Antić treba igrati 10-15 minuta maksimum, Ročesti je izvanredan ali mora imati bolju zamenu. Bjelica igra dobro ali ne može stalno po 30+ minuta. Janković i Radičević su planirani za važne igrače a oni katastrofa.Ne znam, moram se nadati da će biti bolje.

          Comment


          • Glavni problem naše ekipe je manjak kvalitetnih domaćih igrača. Sva 4 stranca ( računam i Peru) su sasvim okej, Ročesti i Pero odlični, Lesor vrlodobar, Feldin dobar. Našu ekipu bih okarakterisao ovako: tim čija je jedna petorka
            sposobna da uz malo sreće napadne i Fajnal for Evrolige ( Ročesti-Feldin-Lazić-Bjelica-Antić) , a druga petorka (Radičević-Dobrić-Dangubić-Janković-Lesor) je na nivou skromne evrokup ekipe. Veliki disbalans! Prošle sezone je 1. petorka bila slabija, ali nama su tada na klupi bili igrači poput Gudure, Simona, Lazića, Voltersa, Bjelice i Tompsona. Realno, doktori košarke za većinu momaka iz ovog tima. Lazić mora da popravi šut pod hitno, a nije ni u defanzivnoj igri na nivou prošlosezonskih partija, jedan od razloga je i taj što je prošle sezone u petorci igrao sa elitnim defanzivcima poput Jovića i Dženkinsa. Ove sezone je dijametralno suprotna priča. Dangubićev šut skroman i 4. sezonu. Dobrić svjetlosnim godinama udaljen od Gudure. Glupo je porediti njih dvojicu. Gudura je odlučio veliki broj mečeva! Odveo nas u top 16 Evrolige, ove godine nam je donio kup, riješio prvenstvo Srbije onom trojkom protiv komšija u zadnjoj sekundi, prelomio 1. meč finala ABA lige 2016. godine, imao 30 indeksnih poena protiv Barse, itd. Dosta dobrih stvari je Gudura uradio! A uz to, još je i mlađi od Ognjena. Radičević me razočarao, on je najveći naš problem! Jovanović solidan, Janković sposoban za ABA ligu, ne i za Evroligu. Apić i Davidovac su daleko i od evrokup nivoa. Lazarević treba da bude 12. igrač. Sve u svemu, ima dosta i pozitivnih i negativnih stvari, na nama je da podržimo ove momke, kakvi god da su, naši su! Nadam se pojačanju uskoro i velikom iznenađenju u Areni za 4 dana!
            Last edited by mikara92; 11-11-17, 13:46.

            Comment


            • Originally posted by Laza Kacanski View Post
              Kosarka koju mi igramo je pokazatelje nedostatka bilo kakvog sistema u istoj. Sve se svodi na igru sutni za tri,rasiri u napadu, posle 20 sekundi besomucnog i bezidejnog trckaranja igra se 1 na 1.
              Klasicna alibi kosarka.
              Kada budemo imali dobre procetne suta desice se da dobijemo mnogo jace timove.
              Kada Pero i Milko ubace po 3 trojke, Roc i Feldin takodje. Bez toga smo osudjeni na mucenje i protiv Olimpije iz Ljubljane.
              Milko je na zadnje 2 utakmice u EL sutirao 1 od 11 za 3???
              Nikakvu postavku igre mi nemamo niti napredujemo kako sezona odmice. Ono sto smo igrali na turniru na Kritu igramo i sad.
              Alimpijevic ne zna de udara. Njegov nekakav bes,dranje,sukob sa Feldinom koga sad evo proziva zbog odbrane,pa ono prozivanje mladih igraca prikriva njegovu totalnu pogubljenost.
              Ne bih o selekciji tima ali onaj ko je tim selektirao treba da sedne na klupu.
              Alimpijevic je mnogo neiskusan, trenerski a bogami i ljudski zato i daje takve izjave a iz kojih možemo samo da naslutimo kako se ponaša. To je najveći problem. Nije mi jasno odakle mu uopšte ideja da on može da bude trener jedne EL ekipe??
              Naravno, tim nije smisleno poslozen ali ima odredjene kvalitete koje nažalost trener ne zna da iskoristi kako treba. Može ovaj tim mnooogo bolje da igra od ovoga. Problem je, kao sto si rekao, da nema napretka.

              Comment


              • Još jedno ludilo - dok mi razigravamo Davidovce, Lazareviće i Apiće u EL, u isto vreme bogovi košarkaške igre za pomenute se razigravaju protiv MZTa, Mornara i sličnih.
                A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

                Comment


                • Originally posted by Ica View Post
                  Suma sumarum koliko para toliko muzike,mi sa ovim budžetom nismo mogli sastaviti mnogo bolji tim 5-10% maximalno
                  Samo da ponovim - Gos je jeftiniji od Radičevića. A umesto Jankovića je za iste pare mogla da se dovede mlada micka™ zver na njegovoj poziciji. Ili, za MANJE pare, Kevin Jones.

                  Tako da nije do budžeta, već do debilne selekcije.
                  A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

                  Comment


                  • Originally posted by Laki21 View Post
                    Samo da ponovim - Gos je jeftiniji od Radičevića. A umesto Jankovića je za iste pare mogla da se dovede mlada micka™ zver na njegovoj poziciji. Ili, za MANJE pare, Kevin Jones.

                    Tako da nije do budžeta, već do debilne selekcije.
                    Zna se ko je selektirao tim.

                    Comment


                    • Antić Pero je u četiri utakmice u EL igrao redom: 20:19, 17:42, 18:26, 20:49 prosečno 19:19 pri čemu nije igrao uopšte 2 utakmice. Bjelica Milko odigrao svih 6 utakmica: 30:15, 29:30, 29:08, 24:53, 35:01, 25:39 prosečno 29:04, Rochestie Taylor takođe svih 6: 22:47, 28:55, 27:02, 31:50, 31:10, 26:04, prosečno 27:58, Feldeine isto igrao sve utakmice: 30:05, 29:15, 28:54, 37:40, 30:43 i vaspitnih 17:34, prosečno 29:01. Ta četiri igrača su naši najplaćeniji igrači i uz Dangubića i Lazića tkz. nosioci tima. Šta to znači "nosioci"? Oni od kojih se očekuje najviše, da imaju najkonstantnije igre. Da li je to slučaj? Osim kod Rochestie-ja - nije! Preopterećenost minutažom? Majstore, ako ne možeš da odigraš četiri stinta od 7,8 minuta evropske košarke možda je vreme da razmisliš o penziji. Znači, u 5,6 utakmica takav igrač može da odigra jednu ispod onoga što se od njega očekuje, a ne 3,4. Mladi i relativno mladi igrači nisu ti koji mogu odmah da doprinesu, i oni doprinose u skladu sa svojim statusom, problem je u vodećim igračima Rochestie excluded.
                      “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

                      Comment


                      • Problem je u vodecim igracima? Kako? U kome je tacno problem?
                        Jel' Bjelica problem? Igrac koji je sutirao u prva cetiri kola 11/18 za 3, koji je tek u poslednjem mecu podbacio je problem? Da ne govorimo da nam je on jedina kakva - takva opcija za guranje pod kosem. Pa on i Roch su nam doneli te dve pobede.
                        Jel' Antic problem? Pogledati njegovu statustiku u Fenerbahceu. On i igra vise i bolje nego prosle sezone.
                        Feldeine? Radi ono sto je uvek radio. Nije prodor igrac, nije mag sa loptom u rukama, on je igrac koji bi mogao u najboljem slucaju da postane Dobric za 3-4 godine (Dobric da postane on, to sam mislio ). Ima 11/26 za 3, sto je super za takvog igraca. Juce jedan od najboljih za ono vreme koje je igrao. Makabi bi nas otresao da James nije igrao 38 minuta i porobio na tom mecu.

                        Dakle, nekad stvarno mislim da uporno pokusavas da napises nesto sto je totalno suprotno od onoga sto pise vecina. Pogledati kako smo dobili taj Makabi ili tu Barselonu pa videti ko je i sta je problem u ovom sastavu.

                        Ovo cak ne moze da se podvede pod novi ciklus, pa da se kaze ABA je najvaznija u ovom trenutku. Inace me bas briga sta kazu iz kluba, oni mogu da dovedu Keselja, mogu i bankrot da objave, sto bi to neko aminovao ili podrzavao. Dakle, nemamo igrace koji ce sledece sezone moci da budu okosnica za neku evroligasku pricu.

                        Slicno je bilo i sa Radonjicem 2015/16. Otisla citava petorka, dosli novi igraci, tim je bio:

                        Mekel, Jovic, Rebic
                        Thompson, Guduric
                        Lazic, Dangubic
                        Mitrovic, Tejic
                        Schorcanitis, Zirbes, Nastic

                        Od ovih igraca, 2 su se povredila, 3 su bili iz mladog pogona, 3 su bila na nekom nivou (jer su ostali od prosle sezone), a cetvorica su bili PROMASAJ. I sta se desilo? Mekel otisao, Thompson, Mitrovic se povredio duze, debeli Grk imao problem sa stomakom ... dosli neki igraci i to je sad izgledalo ovako:

                        Jovic, Micic, Rebic
                        Kinsey, Guduric
                        Lazic, Dangubic
                        Miller, Simonovic, Tejic
                        Zirbes, Stimac

                        Tako da ne moze da se sudi Alimpijevicu. On je kriv samo za izbor igraca ili za pristanak da se ne pita nista u selekciji tima. Kao sto je Radonjic imao mogucnost da dovede 4 nova igraca, zamislite da i Alimpijevic moze da dovede dva odlicna Amerikanca -> jedan spolja i unutra. E to nedostaje.

                        A koliko vidim, para se nema a Jankovic je vec otpisan, jedno sa drugim ne ide.
                        Last edited by blond; 11-11-17, 15:26.
                        You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

                        Comment


                        • Originally posted by Laki21 View Post
                          Samo da ponovim - Gos je jeftiniji od Radičevića. A umesto Jankovića je za iste pare mogla da se dovede mlada micka™ zver na njegovoj poziciji. Ili, za MANJE pare, Kevin Jones.

                          Tako da nije do budžeta, već do debilne selekcije.
                          A kad je bila dilema NWG ili Radičević ? Umesto NWG srećom , izabran je Ročesti. Za Jankovića se slažem ...mada bih ja umesto Jankovića rađe gledao Borišu sa svim njegovim manama

                          Comment


                          • Zna se kakav odnos imamo od strane drzave i zbog cega i samim tim i budzet je najvecim delom formiran od prodaja igraca od pobeda u Evroligi prosle sezone, karata i delom sponzora. Da je bilo gresaka bilo je ali i da se ocekivalo vise od nekih igraca ocekivalo se, samo malo vise realnosti i bice lakse. I da napuniti halu protiv Fmp a, naravno posto za razliku od onog kome je to smesno ja ne biram protivnike koje cu da gledam posto gledam Zvezdu, mogu da razumem nekog ako je mlad pa dodje na Csk a i Real ali onda nema bas nekog prava ni da kritikuje. Dakle Fmp, pa tezak mec u Zadru, kosarkaska publika, veliki tim , visestruki prvak one Jugoslavije, a izmedju Csk i Grci kao bonus, za uzivanje i napredak. Ps. Pero ne igra ni protiv Fmp-a.

                            Comment


                            • Алимпијевић: Антић неће играти против ФМП-а, неизвестан наступ још неколико играча

                              11 новембар, 20171
                              Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да ће у предстојећој утакмици против ФМП-а у АБА лиги црвено-бели поново наступити без Пере Антића, као и да је неизвестан наступ неколицине играча.

                              ФОТО: И. Веселинов
                              - Очекује нас утакмица са добром екипом, која је млада, талентована,и у која у својим редовима има пуно птенцијала. Све то пренесено је и у добре игре у АБА лиги. Одлично су водјени од стране Филипа Човћа који је најискуснији и изванредно игра и ову сезону. Већину момака знам одлично, има и нових играча који су се одлично уклопили, нови тренер Влада Јовановић ради одличан посао и требаће нам много труда да добијемо тај меч. Овај дуел ћемо одиграти практично без тренинга у згуснутом календару. Нећу моћи да рачунам на Перу Антића, а о наступу још неколико играча који имају ситне повреде, одлучићу на дан утакмице - рекао је Алимпијевић.

                              Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у суботу око 13 часова у Београд након утакмице 6. кола Евролиге против Малаге, а већ их сутра од 17 сати очекује меч 7.кола АБА лиге са ФМП-ом.

                              Бивши кошаркаш ФМП-а, а сада играч Звезде Дејан Давидовац оценио је да екипа из Железника у доброј форми.

                              - Млад састав који игра добро, и који на паркету води искусан плејмејкер Човић. У доброј су форми, нови играчи су се брзо уклопили у систем који се гаји годинама, и морамо максимално да приступимо овом мечу. Нови тренер Влада Јовановић форсира агресивну игру, али све то не мења нашу жељу да додјемо до бодова којим би потврдили победу у дербију, у претходном колу АБА - рекао је Давидовац.

                              Утакмица између Црвене звезде и ФМП играће се од 17.00 у дворани "Алекандар Николић".

                              Карте за меч продају се у пословницама Евентима, а и на дан меча на благајнама дворане.
                              http://www.zurnal.rs/kosarka/zvezda/...ekoliko-igraca
                              Doslo vreme pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati.

                              Comment


                              • Originally posted by canarian View Post
                                Problem je u vodecim igracima? Kako? U kome je tacno problem?
                                Jel' Bjelica problem? Igrac koji je sutirao u prva cetiri kola 11/18 za 3, koji je tek u poslednjem mecu podbacio je problem? Da ne govorimo da nam je on jedina kakva - takva opcija za guranje pod kosem. Pa on i Roch su nam doneli te dve pobede.
                                Jel' Antic problem? Pogledati njegovu statustiku u Fenerbahceu. On i igra vise i bolje nego prosle sezone.
                                Feldeine? Radi ono sto je uvek radio. Nije prodor igrac, nije mag sa loptom u rukama, on je igrac koji bi mogao u najboljem slucaju da postane Dobric za 3-4 godine (Dobric da postane on, to sam mislio ). Ima 11/26 za 3, sto je super za takvog igraca. Juce jedan od najboljih za ono vreme koje je igrao. Makabi bi nas otresao da James nije igrao 38 minuta i porobio na tom mecu.

                                Dakle, nekad stvarno mislim da uporno pokusavas da napises nesto sto je totalno suprotno od onoga sto pise vecina. Pogledati kako smo dobili taj Makabi ili tu Barselonu pa videti ko je i sta je problem u ovom sastavu.

                                Ovo cak ne moze da se podvede pod novi ciklus, pa da se kaze ABA je najvaznija u ovom trenutku. Inace me bas briga sta kazu iz kluba, oni mogu da dovedu Keselja, mogu i bankrot da objave, sto bi to neko aminovao ili podrzavao. Dakle, nemamo igrace koji ce sledece sezone moci da budu okosnica za neku evroligasku pricu.

                                Slicno je bilo i sa Radonjicem 2015/16. Otisla citava petorka, dosli novi igraci, tim je bio:

                                Mekel, Jovic, Rebic
                                Thompson, Guduric
                                Lazic, Dangubic
                                Mitrovic, Tejic
                                Schorcanitis, Zirbes, Nastic

                                Od ovih igraca, 2 su se povredila, 3 su bili iz mladog pogona, 3 su bila na nekom nivou (jer su ostali od prosle sezone), a cetvorica su bili PROMASAJ. I sta se desilo? Mekel otisao, Thompson, Mitrovic se povredio duze, debeli Grk imao problem sa stomakom ... dosli neki igraci i to je sad izgledalo ovako:

                                Jovic, Micic, Rebic
                                Kinsey, Guduric
                                Lazic, Dangubic
                                Miller, Simonovic, Tejic
                                Zirbes, Stimac

                                Tako da ne moze da se sudi Alimpijevicu. On je kriv samo za izbor igraca ili za pristanak da se ne pita nista u selekciji tima. Kao sto je Radonjic imao mogucnost da dovede 4 nova igraca, zamislite da i Alimpijevic moze da dovede dva odlicna Amerikanca -> jedan spolja i unutra. E to nedostaje.

                                A koliko vidim, para se nema a Jankovic je vec otpisan, jedno sa drugim ne ide.
                                Zaboravio si da se Dr Mwill vratio ali na kratko

                                Comment

                                Working...
                                X