Announcement

Collapse
No announcement yet.

F1 2014 Zimska testiranja

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by MarkedOne8 View Post
    Reci na šta tačno misliš? Nemaju puno toga što mogu da promene. Prednje krilo, zadnje krilo i sidepodove, možda i difuzor, tj. ceo pod. To je sve što može da se menja tako brzo. Ostale stvari se ne menjaju tako često, niti imaju potrebe.
    Na nos mislim .. Mislim da ce doc sa drugim nosem u AUS .. Poznajuci Njuija ...
    Last edited by Iceman; 29-01-14, 11:01.
    www.balkansimracing.com/forum

Real cars. Real racing. Dobrodosli

Comment

Izvini, nisam mislio na otvor za vozača nego na sidepodove, delove sidepodova, koji su u liniji sa tim delom gde dođe glava vozača. Dakle, početak usisnika pa nekih 15cm ka nazad.
      Oko toga već nisam siguran...

1 Bottas, Williams: 1m37.762, 17 laps
      2 Raikkonen, Ferrari: 1m38.272s, 15 laps
      3 Perez, Force India: 1m39.008s, 13 laps
      4 Gutierrez, Sauber: 1m41.798s, 33 laps
      5 Button, McLaren: 1m47.767s, 6 laps
      6 Vettel, Red Bull: no time, 4 laps
      7 Rosberg, Mercedes: no time, 1 lap

Ferrari bi mogao malo i da izađe, možda čekaju da se ova farsa sa mokrom stazom prekine, pa da voze na suvom kao ljudi... Ferrarijevi motori za sad odvezli najviše, rekao bih, iako ih ima najmanje...

Originally posted by Iceman View Post
      Na nos mislim .. Mislim da ce doc sa drugim nosem u AUS ..
      Mislim da će svi doći sa drugačijim nosem osim Lotusa, Caterhama i Marussije...

Comment

Ali ne razumem .. Pirelli je rekao da odlazu testiranje guma za kisu ? E sad ove na.mcm kisne jesu to nove ili proslogodisnje ?

Comment

Ne, nisu odložili nego su pomerili za danas jer se priroda umešala i noćas je tamo padala kiša. Plan za petak je bio da samo traktori idu i kvase stazu, ovako im je malo bolje... No idiotski svejedno i potpuno beskorisno...

Evo neka slika ovoga na McLarenu, ala su se potrudili da naprave repliku grednog krila... Još na dva sprata...

Last edited by Vanja #66; 29-01-14, 11:21.

Comment

Bulijer postao mclarenov trkacki direktor mislim ?

Comment

Smejurija. Po pravilima me ne bi čudilo da smeju da naprave monkey seat koji bi produvalai ili šta sve ne. Sve sad ide preko dodatnih ramena vešanja. Sivo polje u pravilima?
              ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
              I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

A oni na F1technical.net raspalili blown pa blown, blown pa blown. Blown ovo, blown ono. Jao kakvi punoglavci i wanna-be inženjeri. (facepalm)
                ,,MO8, nemoj da se salis sa zivotom, zna se raspored: basket, F1, Nole, pa sve ostalo... Dakle No1e>skola... Na izvrsavanje!"

"Cekamo sutra da se ozvanici Kimster i mogla bi da krene lagana dominacija plus kada bi i Ross dosao....ludilo :)
                I eto nama novog paketa u Ferari: Allison + Raikkonen + Slade + MarkedOne8 :D mozda jedino da je zvucniji transfer Bejla od ovog naseg novog :biggrin:"

sigpic

Comment

Originally posted by Iceman View Post
                  Bulijer postao mclarenov trkacki direktor mislim ?
                  Da, da...

Smejurija. Po pravilima me ne bi čudilo da smeju da naprave monkey seat koji bi produvalai ili šta sve ne. Sve sad ide preko dodatnih ramena vešanja. Sivo polje u pravilima?
                  Manje više, moraju da imaju odnos 1/1 debljine i visine na tom delu kako bi bili legalni pošto je to zvanično deo vešanja, ali ovo mi iskreno ne deluje previše smisleno... Imamo slabije motore i pravimo dodatni otpor vazduha. Ali ko zna šta su izvukli iz toga, pa im je korisno.

Tamo je počelo da se okuplja previše entuzijasta umesto ljudi koji su iz struke i profi novinara. I onda kad se neko uhvati neke teme, svi se pomame... Fakat je da možeš da produvavaš u minimalnoj meri Y200 odeljak, ali izduvni gasovi imaju jako malu energiju nakon turbine i to ni u kom slučaju neće i ne može biti ikakav značajni faktor. Čekam presude oko ovoga na McLarenu, ali meni uopšte ne deluje preterano zanimljivo i korisno...

Mečka ima i opciju sa većim otvorima pozadi... I juče su je koristili.

Evo i promene na nosačima krila za danas.

Last edited by Vanja #66; 29-01-14, 12:18.

Comment

Izgleda da je Renault u povećem sosu. Svega 24 kruga su odvezli svi njihovi korisnici. Šampionski tim svega 8, a JEV se juče izgleda žalio da je mapiranje motora užas...

Red Bull je izgleda gotov za danas, kaže Horner za AMuS, problemi sa ERS-om za njih i sve ostale Renaultove korisnike... Ne igleda, definitivno, Vettel se pakuje, večeras ide nazad jer Dani će voziti sutra i prekosutra. Ako otklone problem.

Kimi je danas vozio jako malo, voleo bih da ga vidim malo više na stazi, Sauber okreće dosta krugova...
                    Last edited by Vanja #66; 29-01-14, 13:50.

Comment

I na kraju ce kao svake godine svi otkloniti kvarove i odlicno startovati sezonu dok ce tada da se jave veliki problemi za Ferrari

Comment

Rekoh da sam juče bio zadovoljan što je bilo sitnih problema za Ferrari, ali ne bih uopšte bio zadovoljan da su problemi toliki da propuste 2 dana testa. Ovo što su izvezli ne znači im puno, uopšte... Vettel piše propalo za ova prva dva dana i može samo da se nada da će Dani sutra moći da vozi kako bi prilagodili simulator makar malo realnosti.

Ovi zvukovi pčinju sve više da mi se sviđaju... Turbo ventil kod Kimija na 1:05...

A pravo je pitanje - crna magija - hoće li gume biti onakve kakve trebaju da budu ove sezone...

Last edited by Vanja #66; 29-01-14, 14:27.

Comment

Perez stao na stazi

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...28890753_n.jpg

a bolje mu stoji ovaj kombinezon nego od meklarena.. slaze se uz kacigu
                          Last edited by Iceman; 29-01-14, 14:53.

Comment

1 - Button - McLaren - 1m24.165s
                            2 - Bottas - Williams - 1m25.344s +1.179
                            3 - Raikkonen - Ferrari - 1m25.348s +1.183
                            4 - Rosberg - Mercedes - 1m25.588s +1.423

Vremena su se konačno malo popravila.

Rosberg opasno štanca krugove...

Comment

Graficamente kako bi rekli

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...95832520_n.jpg

Comment

Omašio je lik tu skroz...

I Mečka izlazi sa flow-vizom... Slike malo kasnije, dok ih postave ljudi sa staze.

Krugovi za sad:

Rosberg (84)
                                Gutierrez (51)
                                Button (43)
                                Perez (37)
                                Bottas (35)
                                Raikkonen (34)
                                Ericsson (11)
                                Vettel (8)
                                Williams je gotov za danas, nadam se da će Kimi dogurati do 40, čisto eto...

Krugovi po motorima po bolidu danas:

Mercedes - 50 (199 total)
                                Ferrari - 43 (86 total)
                                Renault - 6 (11 total)
                                Uf, dobra je Rosbergova kaciga na Suncu... Mnogo su lepo uklopili boje ove godine, azurna ide mnogo bolje uz ovakav crno-srebrni dizajn nego tirkizna od prošle godine...

Evo još malo slika...

Spoiler

Last edited by Vanja #66; 29-01-14, 16:02.

Comment

Working...
                                X