Nakon pada od 30tak pozicija, Danka je popravila svoj plasman za 7 mjesta. Sad zauzima 128 poziciju.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
WTA - Danka Kovinic
Collapse
X
-
Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se na glavni turnir u Charleston.
Ona je danas u drugom kolu kvalifikacija pobijedila Japanku Naomi Osaku, 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 7:6.
Do pobjede i plasmana na glavni turnir došla je nakon dva sata i 24 minuta igre.
Na startu kvalifikacija eliminisala je Amerikanku Eli Kik 2:0 (6:0 i 6:0).
Comment
-
JJ: Danka i ja smo veliki prijatelji
Danka Kovinić će danas igrati sa Jelenom Janković u osmini finala turnira u Čarlstonu, a srpska teniserka podsjetila se na situaciju od prije desetak godina, kada je Novljanka počinjala da se bavi bijelim sportom.
Nekada vodeća teniserka svijeta gledala je sa tribina pobjedu svoje protivnice u borbi za četvrtfinale turnira u Čarlstonu.
"Kada je imala 10 godina prišla mi je i zamolila me da odigramo nekoliko poena. Tada se sve završilo tako što je Danka prejako zamahnula i pala, a ja sam joj kazala da je nevjerovatno talentovana i mila i naše prijateljstvo traje do danas. Danka je godinama navijala za mene, ja sam njen idol. Godinama smo sanjale kada ćemo se sresti na terenu poslije tog lijepog i prijateljskog upoznavanja prije deceniju", prisjetila se Jelena Janković.
Današnji meč zakazan je za 01h sati.
CDM.ME
Comment
-
Nakon ulaska u 1/4 finale turnira u Carstonu, Danka ima dovoljno poena da udje u Top 100. Danka trenutno ima 469 poena, 100 bodova dobija zbog ulasja u cetvrtfinale, a 25 poena zato sto je prosla kvalifikacije. To je dovoljno bodova za 98 poziciju, al sacekajmo vecerasnji mec, odnosno ponedjeljak.
Comment
Comment