Announcement

Collapse
No announcement yet.

WTA - Danka Kovinic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • WTA - Danka Kovinic

    Rođena: 19 Novembra 1994 (Herceg Novi)

    Najbolji plasman: 101

    Trenutni plasman: 106

    Osvojeni turniri: Dobrich(Bulgaria), Balş(Romania), Tlemcen(Algeria), Torun(Poland), Ystad(Sweden), Kristinehamn(Sweden), Caserta(Italy)

    Trenutno najveći uspjeh u karijeri jeste ulazak u 1/4 finale WTA turnira u Čarlstonu, takođe ulazak u glavni žrijeb Rolan Garosa.



    Evo nešto i slika:


















    Last edited by Dule Krtola; 28-04-15, 22:19.

  • #2
    Nije uspjela..


    Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
    sigpic

    Comment


    • #3
      Kovinić zaustavljena na posljednjoj prepreci


      Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić nije uspjela da se plasira na glavni turnir Australian opena.

      Kovinić je u 3. kolu kvalifikacija za prvi Grend slem sezone poražena od Ruskinje Ale Kudrjavceve 2:0 (7:6, 6:1).


      Kovinić zauzima 169. mjesto na rang listi najboljih teniserki svijeta, a plasmanom u treće kolo kvalifikacija ostvarila je najbolji rezultat na Grend slem turnirima u karijeri.

      Comment


      • #4
        Kovinić: Sigurna sam da će biti još prilika


        Danka Kovinić, nažalost, neće igrati na Australian openu - u posljednjem kolu kvalifikacija, najbolja crnogorska teniserka je poražena od Ale Kudrjavceve sa 7:6, 6:1.

        Nakon izjednačenog prvog seta, u kojem je Danka vodila 5:4 i 6:5 i došla do 40:40 u 12. gemu, 19-godišnjoj Novljanki je zakazao servis, što je sedam godina starija Ruskinja znala da kazni.

        "Baš mi je žao što nisam pobijedila, bila sam blizu glavnog žrijeba. Važno je, ipak, da napredujem i usavršavam igru. Zadovoljna sam nastupom na Australian openu, jer sam napravila bolji rezultat nego na US openu, ali ne zadovoljavam se ovim rezultatom".

        "Ovdje sam se uvijek lijepo osjećala na terenu i dok sam igrala na juniorskom grend slemu. Ostaje mi samo da žalim zbog poraza, jer je ovo bila prilika da prvi put nastupim na najvećem turniru. Nadam se, zapravo sam sigurna, da će biti još prilika" rekla je Kovinić za „Vijesti”.

        Djevojka koja je prije dvije godine igrala finale juniorskog dubla na Australian openu žali za propuštenom šansom u 1. setu posljednjeg meča.

        "Duel sa Kudrjavcevom je bio neizvjesan u 1. setu, jer sam vratila izgubljeni servis, ali sam izgubila u taj-brejku. Nisam iskoristila nekoliko šansi, što me je koštalo. Za drugi set ne mogu da kažem da sam popustila ili da se nisam borila, iako rezultatski tako djeluje, već je njoj sve krenulo kada je povela", zaključila je Kovinić.

        Zanimljivo, Danka je za nastup na Australian openu dobila svega 30 WTA bodova, a na US openu je zaradila 10 više, iako je ispala već u 1. kolu

        Comment


        • #5
          Danka Kovinić je trenutno 148. igračica na svijetu što je njen najbolji rang u karijeri. Za 11 mjesta je bolja u odnosu na prošlonedeljnu listu.
          Last edited by Dule Krtola; 03-03-14, 13:55.

          Comment


          • #6

            Comment


            • #7
              ITF TURNIR

              Kovinić u finalu

              Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u finale ITF turnira u francuskom Sen Godenu.

              Ona je danas u polufinalnom meču pobijedila Hrvaticu Ana Konjuh 2:0, po setovima 6:2, 6:0.

              Kovinić, koja je peti nosilac turnira, na putu do finala eliminisala je Argentinku Mariju Irigojen, Francuskinje Fionu Fero i Kler Fojerštajn.

              Protivnica u finalu biće joj bolja iz duela između Francuskinje Paulin Parmentije i Britanke Džoane Konte.

              Turnir u San Gudensu igra se za nagradni fond od 50 hiljada dolara.

              Comment


              • #8
                Danka dobila 1 set na Finalu ITF Turnira koji se igra u Francuskoj ( Saint-Gaudens )

                Kovinic (6)

                Parmentier (1)

                Comment


                • #9
                  OSVOJEN TURNIR BEZ IGUBLjENOG SETA


                  DANKA KOVINIĆ (6 6)
                  Parmentier P. (1 2)

                  Comment


                  • #10
                    WTA LISTA

                    Danka Kovinić na pragu prvih 100




                    Crnogorska teniserka Danka Kovinić zauzima 106. mjesto na najnovijoj WTA listi najboljih igračica svijeta, što je za 23 pozicije bolji plasman u odnosu na prethodnu sedmicu.

                    To je najbolji plasman nekog od crnogorskih tenisera i teniserski na listama najboljih svjetskih igrača.

                    Ona je u nedjelju osvojila ITF turnir u francuskom Sen Godanu.

                    Comment


                    • #11
                      Danka Kovinić prenosi utiske nakon što je osvojila ITF turnir u Francuskoj



                      Lako, ubjedljivo, moćno i prilično dominantno, neki su od epiteta koji bi vjerovatno samo djelimično opisali nastup Danke Kovinić na turniru u Francuskoj, što potvrđuje i podatak da je najbolja crnogorska teniserka do trofeja stigla bez izgubljenog seta!
                      Mlada Novljanka, iako je bila peti nosilac, sa maksimalnih pet pobjeda, osvojila je ITF turnir u francuskom Sen Godanu, koji se igrao za nagradni fond od 50 hiljada dolara, prosto ,,oduvala“ konkurenciju i na najbolji način potvrdila izvanrednu formu. Ovim trijumfom Danka Kovinić popravila je plasman na najnovijoj WTA listi za 23. pozicije i sada zauzima 106. mjesto, što je najbolji plasman nekog od crnogorskih tenisera i teniserski na listama najboljih svjetskih igrača.

                      - Osjećaj je fenomenalan. Zaista sam presrećna – bio je prvi komentar crnogorske teniserke Danke Kovinić, koja je samo par sati nakon pobjede u finalnom okršaju izdvojila vrijeme da za Arenu prenese utiske poslije izvanrednog nastupa, koja je na pitanje da li je vjerovala da može osvojiti trofej iskreno odgovorila:

                      - Uvijek se nadam pobjedi kad otputujem na turnir, ali zaista nijesam očekivala ovako ubjedljivo, a posebno ne bez izgubljenog seta. Oduševljena sam – kazala je Kovinić.

                      Osvojeni turnir u Francuskoj prvi je za našu teniserku ove godine, ali ujedno i prvi u karijeri sa nagradnim fondom od 50 hiljada dolara. Kovinić je prošle godine bila najbolja u Kristijenhamu i Istadu (25.000), godinu ranije u Tlemecenu (10.000) i Torinu (25.000), dok je po jednom slavila u Dobriču 2010. (10.000) i Balsu 2011. godine (10.000).

                      - Baš tako, prvi osvojeni turnir ove godine i to prvi trijumf na turniru sa ovim nagradnim fondom. Naravno da sam presrećna, a iskrena da budem nadam se da će biti još neki ove godine.

                      Nije bilo treme

                      Danka, koja je bila peti nosilac turnira, na putu do finala eliminisala je Argentinku Mariju Irigojen, Francuskinje Fionu Fero, Kler Fojerštajn i Hrvaticu Ana Konjuh, da bi u finalnom meču savladala domaću takmičarku Paulin Parmentije 2:0 (6:1, 6:2). Poslije četiri vezane pobjede, očigledno je da naša teniserka nije osjećala tremu protiv domaće takmičarke u meču za trofej.

                      - Nije bilo treme prije finala, jer sam cijeli turnir igrala dobro i osjećala se zaista odlično na terenu. Naravno, iskrena da budem nijesam očekivala ovakav rezultat jer nikada nijesam igrala sa njom. Nijesmo se sretale puno na turnirima, tako da nijesam znala kako igra, koji udarci su joj slabiji i šta mogu da očekujem od njene igre. Ali, u tom meču potvrdila sam dobru formu i zasluženo slavila – dodala je Novljanka.

                      Cilj plasman u glavni žrijeb RG

                      Serijom dobrih rezultata Danka Kovinić za prilično kratko vrijeme skrenula je pažnju na sebe, meteorski usponom probila se na listi najboljih teniserki. Kakve su naredne ambicije?

                      - Već danas putujem za Pariz, tako da su naredne ambicije da pokušam da prođem kvalifikacije na Rolan Garosu i plasiram se prvi put u glavni žrijeb. To znači da nemam vremena za odmor, jer već u srijedu počinju kvalifikacije – naglasila je sagovornica Arene.

                      Crna Gora…

                      Brojne obaveze, turniri, putovanja razlog su zbog čega Danka praktično i ne zna šta je odmor, a na pitanje kada će biti u Crnoj Gori, dobro smo je zamislili

                      - Uh, e ovo je najteže pitanje – kroz osmijeh je kazala Danka i nastavila:

                      - Iako jedva čekam, zaista ni sama ne znam kada ću doći makar malo kući. Nadam se da ću ugrabiti koji dan poslije Vimbldona i da ću uspjeti da dođem do Crne Gore – podvukla je na kraju Danka Kovinić.


                      Prve čestitke

                      Odmah nakon trijumfa u finalu turnira u Francuskoj Danka Kovinić dobila je brojne poruke čestitki, a na pitanje ko je prvi uputio riječi hvale, crnogorska teniserka je odgovorila:

                      - Prve čestitke su stigle od mame, tate i kondicionog trenera. Njihove poruke sam prve vidjela, ali moram priznati da sam dobila zaista dosta čestitki, što mi je jako drago – kazala je Danka.

                      Comment


                      • #12
                        Kvalifikacije za Roland Garros


                        I Kolo

                        11h
                        Danka KOVINIC MNE [5]
                        Stephanie FORETZ GACON FRA (W)

                        Comment


                        • #13
                          KOVINIC (6)
                          FORETZ GACON (3)

                          Comment


                          • #14
                            1:1 u setove

                            Comment


                            • #15
                              DANKA KOVINIĆ U II Kolu KVALIFIKACIJA

                              Last edited by Dule Krtola; 21-05-14, 15:30.

                              Comment

                              Working...
                              X