Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATP World Tour Finals - London 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ma losa je podloga skroz. Serva skoro nikakvu prednost ne daje. Spin se prima mnogo, a samim time i slice se prima, al djaba ne moze se igrati slice cijeli mec.

Razlika u brzini izmedju Pariza i Londona se vidi u penetraciji Fedovog BH-a, ama bas nikakvu prednost BH-om ne moze da napravi, kao sto je pravio u Parizu..
    sigpic
    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Maxx-a View Post
      U prvom 7 samo
      Sta bi sa slice servisom
      Bio par puta, al sa ove druge strane.
      sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Poraz od 2:1 od DP-a i pobjeda od 2:0 protiv Gaske sigurno vode Novak u polufinale. Gotovo je nemoguce da ispadne ako pobijedi DP-a.
        To je i Murray mislio 2009, ne treba im ostaviti ni teoretsku mogućnost da se nađu u jednom gemu.

Comment

• Thursday singles schedule is in! Federer v Gasquet in afternoon, Djokovic v Del Potro in evening.
          ....
          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.

Comment

• mene samo jedno zanima @NI:
            Otkud nesigurnost kod tebe da Nole, posle 2. seta, nece dobiti mec ?
            Dayman (a-a-ah...)
            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
            Champion of the sun (a-a-ah...)
            You're a master of karate and friendship
            For everyone

Comment

• evo statistika drugog seta,trenutno idu vesti na b92 posle vesti izjava Noleta sa terena Milan Boskovic

Comment

• In press, Federer corrects a journalist who says he's got two tough opponents in his group. "Three," Roger interrupts, "I've got three."
                ....
                sigpic

Comment

• Rekao je Boškoviću... da je nepotrebno izgubio smirenost u drugom i vratio protivnika u igru, ali da je svaki meč sa Roletom težak, no kako je imao samo jedan trening juče kada je i stigao... prezadovoljan je igrom.
                  sigpic

Comment

• Aleksa

Olja jel valja ovaj moj kineski tv? sta mislis kakva slika
                    Last edited by Bokimajsta; 06-11-13, 02:35.

Comment

• Federer je usao u mec,sa jedinim planom"sa stitom ili na njemu", odigrao maksimalno, i pored toga nije uspeo da pobedi. Mislim, da posle ovoga meca, nista vise nije kako je bilo, i da je Federer nesto konacno shvatio.
                      Kako se ruzno pozdravlja sa Nolom, kad izgubi mec. Ne gleda ga u oci, i kao da mu kaze"sklanjaj mi se sa ocinjeg vida"
                      * Telo je slabo, ali je duh krepak, zato ga treba svakodnevno održavati. *

Comment

• Originally posted by Johnny View Post
                        mene samo jedno zanima @NI:
                        Otkud nesigurnost kod tebe da Nole, posle 2. seta, nece dobiti mec ?
                        To je malo navijacki strah a malo Novakova iracionalnost.

Jednom kad je Novak dobio prvi set, bilo je jasno da je igracki znatno jaci. Razumijem pad koncetracije, razumijem da je Federer mec vjesto pretvorio u dezoragnizovano lupanje. Novak je trebao samo da se ozbiljno koncetrise 10 minuta u tom setu i sve bi bilo gotovo u dva. Novaku bi je sinoc rezultat 2:0 htio biti mnogo bolji rezultat od 2:1. Ostao bi manje na terenu, bilo kakva kombinaci DP i Federera bi bila jako, jako otezana, defakto nemoguca. I on sve to zna. I ne uspijeva da se koncetrise tih 10 minuta.

Dakle postojao je strah da ne moze da se koncetrise, da je mentalno iscrpljen. Ali jos se jednom pokazalo da je strah od poraza jaci motiv kod Novaka od zelje za pobjedom.

Isto tako potcjenjuje se Federerova zasluga za dezintegraciju meca u nesto sto njemu odgovara a onda vrlo koncetrisano u TB. Mene je jucer Federer ponovo odusevio kao match player. Izvukao je maksimum iz svojih mogucnosti.
                        Last edited by NI; 06-11-13, 07:45.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Da se radi o Novakovom fizickom umoru, ne bi onako digao igru u trecem setu. Uvjeren sam da je to mentalno.
                          NI, evo sta je Novak rekao za B92 posle meca:
                          "Ovo je verovatno najteži start turnira koji sam mogao da dobijem, posebno zbog rasporeda. Pre dva dana sam igrao finale u Parizu, a sada igram ovde gde je on u prošlosti imao vrhunske rezultate, osvojio je nekoliko titula. Znao sam da će biti teško. Ali nisam znao kako ću fizički izdržati. Takođe u Bersiju je bila brža podloga. Morao sam da se adaptiram na sve to, ali zadovoljan sam svojom igrom."

http://www.b92.net/sport/tenis/maste...&nav_id=774066

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                            NI, evo sta je Novak rekao za B92 posle meca:
                            "Ovo je verovatno najteži start turnira koji sam mogao da dobijem, posebno zbog rasporeda. Pre dva dana sam igrao finale u Parizu, a sada igram ovde gde je on u prošlosti imao vrhunske rezultate, osvojio je nekoliko titula. Znao sam da će biti teško. Ali nisam znao kako ću fizički izdržati. Takođe u Bersiju je bila brža podloga. Morao sam da se adaptiram na sve to, ali zadovoljan sam svojom igrom."

http://www.b92.net/sport/tenis/maste...&nav_id=774066
                            1.
                            To je ono sto je Novak morao da kaze, ne pod prislilom nego jer je logicno. To je bio tezak start ali ne pretezak, jer on je jasno bolji od Federera. Isto tako pobijedio ga je u Bersiju prije dva dana, na podlozi koaj vise odgovara Federeru nego sinocna.

Mentalni umor se uvijek preslikava kao fizicki. U manjoj mjeri vazi i obrat. Novak je u prvom redu bio mentalno umoran. Izjava da se radilo o fizickom umoru je izgovor pred samim sobom. Jednom kad je smogao mentane snage, fizicki umor nije bio problem. Fizicki to nije bio zahtjevan mec.

Problem adaptacije stoji, ali to je Novak rijesio u 1. setu.

2.
                            Evidentno je podloge sporija nego u Bersiju, osim na servisu. Medjutim, pitanje je da li je brza ili sporija u odnosu na proslu godinu. Prosle godine, ni Rodzer ni Rafa ni Novak nisu imali prilagodbu od brzog Bersija na spori London. Kad imas tu prilagodbu onda London izgleda sporiji nego jeste.

Podloga prima dobro spin i ne tako dobro slajz. U Bersiju je bilo suprotno. Rodzeru je BH slajz presudan ako zeli da se koliko toliko nosi sa Novakom. Istina, jucer mi se ucinilo da Rodzerov CC FH poslije Novakove BH paralele nije bio potentan kao u Parizu. Ali taj udarac, nema klasicni spin.

Originally posted by notorious View Post
                            To je i Murray mislio 2009, ne treba im ostaviti ni teoretsku mogućnost da se nađu u jednom gemu.
                            Mari nije pobijedio Verdaska 2:0 u zadnjem mecu. Rekao sam da Novak mora pobijediti Gaskea 2:0.
                            Last edited by NI; 06-11-13, 08:25.

Comment

• Šta je sa onima koji pišu da Novak sa DelPotrom treba da odmara ni slučajno, u svakom meču treba da ide na pobjedu, što je sigurno sigurno je, ko zna šta se sve može desiti, sa Gaskeom ne bi trebalo puno da se umori, tako da biće vremena za odmor, ja razumijem da su oni umorni, kraj je sezone, iscrpljeni su, ali neka preguraju još ovo i biće vremena za odmor!
                              * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
                              * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
                              NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Originally posted by jovan View Post
                                Federer je usao u mec,sa jedinim planom"sa stitom ili na njemu", odigrao maksimalno, i pored toga nije uspeo da pobedi. Mislim, da posle ovoga meca, nista vise nije kako je bilo, i da je Federer nesto konacno shvatio.
                                Kako se ruzno pozdravlja sa Nolom, kad izgubi mec. Ne gleda ga u oci, i kao da mu kaze"sklanjaj mi se sa ocinjeg vida"
                                Ti najozbiljnije mislis da je ovo Fedov maksimum i da on bolje ne moze da igra?
                                I stvarno mislis da je ovo bio dobar mec?
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X