Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shanghai 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• neka naprave onu kao sto je u Haleu, tu smo dominirali
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Danas Delpo uopste nije dozvolio da ga Rafa razvuce po terenu. Bas me interesuje dal ce Novak uspjeti sutra u tome?

Cini mi se da je dobro udarao FH po dijagonali jutros. Barem u onih par gemova koje sam odgledao. Sutra je njegov FH kljucni udarac

Comment

• Originally posted by Prle! View Post
        Moja percepcija poimanja određenih turnira i njihove klasifikacije je usko povezana sa tim koliku određeni rezultat ima važnost u cijeloj historijskoj slagalici. WTF je defakto najvažniji turnir poslije GS-ova, sama činjenica da se sastaju 8 najboljih igrača na kraju sezone govori sama za sebe, pa samim tim i njegova statistička težina ima veliki značaj, puno veči od recimo jedne Olimpijade.

Značaj olimpijade je izražen kod igrača koji dolaze iz zemalja sa izraženijim patriotizmom. Dakle, ne svih. Osim toga, Olimpijadu mnogo više karakterišu drugi sportovi, osim samog tenisa, koji je dosta manje propraćen u odnosu na njih. S druge strane, WTF je isključivo teniski turnir, veća je pompa, hype i format takmičenja je takav da je igračima teže doći do titule.

Naravno da jako cijenim sedmice na broju 1, te koliko je neki igrač bio prvi na kraju godine, ali to je upravo taj kontekst na koji sam napominjao kada sam citirao Platinija. Da ne bude zabune, citat je tu samo da ti jasnije priloži napisano, jasno je da bilo kakve komparacije Zizua i DAM-a padaju u vodu, jer je Argentinac nešto najveće i najbolje što je fudbal ikad imao.
        Uz duzno postovanje ali cini mi se da nisi u pravu kada kazes da Olimpijada nije vazna, ja mislim da je skoro isto vazna kao GS iako je jedna od najmladjih olimpisjih disciplina veliku je cast osvojiti zlatnu medalju na Olimpijadi nezavisno koji je to sport jer onda ulazis u drustvo besmrtnih ipak su olimpijske igre vrh sporta

Comment

• Jebiga, i meni se činilo da je Pam Anderson seksipilnija, da ne kažem jebozovnija od Merlilin Monro, al' nije imala priliku taslačiti se sa Kenedijem, tako da potonja osta najveći sex simbol svih vremena

Ono što je sigurno jeste to da su oni koji su imali priliku 'khm khm' jednu od njih dvije, ušli u besmrtnike svog vremena.

Sad bez zajebancije, značaj OI se različito vrednuje u svakom sportu. U nekim je više cijenjen (plivanje, atletika i slično), u nekim manje. Tenis spada u drugu skupinu, pa je logično da se taj statistički učinak na historijskoj skali dosta manje vrednuje od drugih rezultata koji su u okvirima tenisa kao sporta i nikako izvan njih. Tenis kao olimpijski sport je nekonkurentan mnogim drugim sportovima u okviru Olimpijade, pa i ostvareni rezultat na igrama mora biti manje cijenjen od ostvarenog rezultata na isključivo teniskim takmičenjima i turnirima. Naravno, i to je donekle u zavisnosti od formata istih, a WTF je i formatom i popularnošću i konkurencijom daleko ispred teniske olimpijade.
          “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

Značaj olimpijade je izražen kod igrača koji dolaze iz zemalja sa izraženijim patriotizmom. Dakle, ne svih.
            Moram da priznam da nisam znala da ova kategorija postoji.
            Kako je tenis u novijoj istoriji na programu od 1988. a to je samo na sedam prethodnih OI, teniseri se u početku nisu baš otimali i gurali bar ne oni najbolji predstavnici svojih zemalja, ali moraš da priznaš da je na poslednje dve ipak malo drugačija situacija (ako ne računamo Agasija 1996. ali verovatno zato što su se održavale u Atlanti)... tako da će ta tvoja tvrdnja sigurno da izgubi na nekoliko sledećih OI odnosno dobiće na težini, pošto će najbolji težiti da se okite zlatom.
            sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
            But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

Jebiga, i meni se činilo da je Pam Anderson seksipilnija, da ne kažem jebozovnija od Merlilin Monro, al' nije imala priliku taslačiti se sa Kenedijem, tako da potonja osta najveći sex simbol svih vremena

Ono što je sigurno jeste to da su oni koji su imali priliku 'khm khm' jednu od njih dvije, ušli u besmrtnike svog vremena.

Sad bez zajebancije, značaj OI se različito vrednuje u svakom sportu. U nekim je više cijenjen (plivanje, atletika i slično), u nekim manje. Tenis spada u drugu skupinu, pa je logično da se taj statistički učinak na historijskoj skali dosta manje vrednuje od drugih rezultata koji su u okvirima tenisa kao sporta i nikako izvan njih. Tenis kao olimpijski sport je nekonkurentan mnogim drugim sportovima u okviru Olimpijade, pa i ostvareni rezultat na igrama mora biti manje cijenjen od ostvarenog rezultata na isključivo teniskim takmičenjima i turnirima. Naravno, i to je donekle u zavisnosti od formata istih, a WTF je i formatom i popularnošću i konkurencijom daleko ispred teniske olimpijade.
              Ako nesto nisam pomesao cini mi se da na WTF-u igraju u skupinama i po principu bod-sistem sto za tenis nikad nije bilo i nece biti relevantno, jer da je tako onda ne bi se igrali svi ovi silni turniri vec bi postojale lige domaci i gosti, u tome je uzbudljivost tenisa da iskoristis momenat ne paznje, ne spremnosti, ne znaja, psiholoske nestabilnosti itd itd i da pobedis mnogo jaceg od sebe a ne dfa dajes drugu sansu i drugi da odlucivaju o tebi

Comment

• Prije dvadeste, da ne pricam prrije 30 godina, Prle! bi bio 100%. WTF je bio jako, jako vazan a Olimpijada beznacajna. Ali vremana se mijenjaju.

Comment

• Del Potro ako bude igrao kao danas sigurno osvaja titulu. Novak ima padova u igri, oscilacija, gubljenja fokusa. Del Potro koji onako riternira i klepa BH je sigurno broj 1, to se ne moze zaustaviti. Sve je na njemu usudjujem se da kazem.
                  sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    Prije dvadeste, da ne pricam prrije 30 godina, Prle! bi bio 100%. WTF je bio jako, jako vazan a Olimpijada beznacajna. Ali vremana se mijenjaju.
                    Dugo sam samo citao forum i jedno sam shavatio da samo Novakovi i Rodzerovi fanovi Olimpijski teniski turnir shvacaju kao neki 250 i li celindz, zasto je to tako mozemo samo da nagadjamo
                    Vamos Delpo sledeca olimpijada je tvoja

Comment

• Jedino ova poslednja olimpijada je docekana sa nekim hajpom, sve ostale manje vise tj skoro pa i bile nebitne. Igras ga jednom u 4 godine i on da bude u rangu sa turnirom koji se igra svake godine. Ne ide. Na WTF nema otvaranje zreba. Istina ima kalkulacije kad dobije prva dva meca, al ipak najmanje 4 meca moras odigrati na vrhunskom nivou da bi osvojio. To ponekad ti nije potrebno ni na GS-u kad ti se zreb otvori.

Comment

• Originally posted by gorstak View Post
                        Dugo sam samo citao forum i jedno sam shavatio da samo Novakovi i Rodzerovi fanovi Olimpijski teniski turnir shvacaju kao neki 250 i li celindz, zasto je to tako mozemo samo da nagadjamo
                        Vamos Delpo sledeca olimpijada je tvoja
                        Nisi ti dovoljno dugo citao forum

OI je bitan turnir, ali je miljama daleko od slema i zavrsnog mastersa i to ce svaki teniser da kaze.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Ne razumem, kome je jos u tenisu toliko bitan OI. Sve do 2008. je to bio turnir za zezanje a onda je Zak Rog odlucio da poradi na promociji tenisa na OI jer je popularnost bila ogromna. Onda je dosao London i sveti W. I videcete da je to to kada se prica o znacaju tenisa na OI
                          sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• OI su vrhunac sporta, sem u fudbalu i tenisu, tu su nebitne prilicno.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                              Nisi ti dovoljno dugo citao forum

OI je bitan turnir, ali je miljama daleko od slema i zavrsnog mastersa i to ce svaki teniser da kaze.
                              Zaljubo sam se u tvoj avatar i neverovatan smisao za humor a narocito one ljubicaste boje, koje znace kraj diskusije

Comment

• Originally posted by gorstak View Post
                                Zaljubo sam se u tvoj avatar i neverovatan smisao za humor a narocito one ljubicaste boje, koje znace kraj diskusije

ali to i dalje ne znaci da si u pravu

sigpic

with experience.

Comment

Working...
                                X