Announcement

Collapse
No announcement yet.

Shanghai 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Raonic zavrsio mec, tako da imamo veliki derbi sutra...borba za London

    Comment


    • Originally posted by bojanaBG View Post
      c'mon swiss boys
      Al' će da se ori Arenom od 31.01.-02.02. sledeće godine.

      Originally posted by bojanaBG View Post
      Ma nije mu nista, samo sto je on blagi hipohondar pa ce se tripovati da ima problema.
      Kao i svi muškarci, kad im nije dobro.
      sigpic

      Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

      Comment


      • Originally posted by miloolja View Post
        Kao i svi muškarci, kad im nije dobro.

        kad su kukavice
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

        Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

        sigpic

        Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

        Comment


        • Raspored za sutra:

          http://www.atpworldtour.com/Scores/s...x?EventId=5014

          Ne znam da li je već neko objavio!
          * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
          * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
          NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

          Comment


          • Originally posted by Vladan View Post
            Ha i Tommy je tu, je li realno
            Dovuce se ciganinu spanski nekako do Novaka, cak cu i navijati za tebe samo dodji.
            Izvinjavam se, rec "ciganin" koristite kao pripadniku neke etnicke grupe ili kao neki opis karaktera, pretpostavljam da se radi o Nadalu, cuo sam da u Spanjolskoj ima puno "ciganina" najpoznatiji je Havier Solana

            Comment


            • Odnosilo se na Robreda jer mu je ponasanje najogavnije na touru, medjutim nije uspio da dodje do Novaka, predao je danas, a nije mu nista vjerovatno, kao sto nije bilo ni Berdychu prosle nedelje protiv Nadala.
              sigpic

              Comment


              • Sutra na programu 1/8 finala pretposljednjeg turnira serije 1000 u tekucoj godini. Ujedno i posljednji turnir otvorenog tipa u sezoni.

                Juan Martin Del Potro-Tommy Haas

                Sutra se sastaju 6. put. Apsolutno mi je nevjerovatno da Tommy Haas uz sve varijacije koje ima na BH strani nikad do sada nije uspio uzeti set Delpu. Recept koji je Federer stvorio za Delpa iz nekog razloga Tommy ne uspijeva uspjesno sprovesti u djelo. U relijima jednostavno ne uspijeva probiti Delpa, a to bi morao raditi za bolji rezultat. Delpov servis je isuvise dobar da bi imao vise prilika za break. Iz tog razloga mu je servis pod velikim pritiskom kojeg po pravilu ne uspijeva prebroditi. Delpove greske nikada nije sacekao, tako da je morao konstantno igrati agresivno. U takvoj igri ima preveliki broj gresaka uz koje je Delpa gotovo nemoguce dobiti.

                Zadnji put su se sastali u Washingtonu i tu je bio najblizi osvajanju seta. Nije uspio iako je imao break prednosti na samom pocetku seta. Uslovi na tom terenu su slicni ovima u Šangaju, pa se mozda mozemo nadati zanimljivom prvom setu. Pogotovo iz razloga sto je Delpo u Tokiju pokupio neku virozu.

                Ukoliko, pak, Delpo bude na 100 % njegova pobjeda nece doci u pitanje. Jednostavno ima igru za Tommyja

                Jo Tsonga-Kei Nishikori

                I Jo ce, bas kao i Haas pokusati prvi put pobjediti svog protivnika. Igrali su dva meca na touru, uz jedan na egzibiciji i sve ih je dobio Kei. Duel dva razlicita svijeta. Odlican protiv slabasnog servisa. Cista snaga protiv gotovo savrsene tehnike. Šlampavo protiv vrhunskog kretanja. Samo im je forma jednaka-jako losa! Jo se vratio poslije visemjesecnog odsustva zbog povrede koljena i pokusava uhvatiti pravu formu. I Kei takodjer vuce povredu koljena gotovo godinu dana, ali igra konstantno i pokusava se sastaviti sa dobrim rezultatima. Bezuspjesno!

                Tako da je Šangaj prava prilika za obojicu. Pogotovo ako se uzme u obzir da ih u eventualnom 1/4 ceka trenutno jako losi Ferrer.

                Uz odgledane meceve u Tokiju i Šangaju mislim da je Kei u ovom trenutku u boljoj formi. Dosta se bolje krece i to ce mu pomoci da sto vise produzi relije i trazi rupe u kretanju svog protivnika koje je zaista lose. Izuzetno rano hvatanje loptice ce mu u tome pomoci. Jo za to nema lijeka.


                Roger Federer-Gael Monfils

                Roger je nekako prosao svoj prvi test u Šangaju. U mec je usao izuzetno lose, ali je konstantno dizao nivo igre. Prvi pravi test ce imati sutra protiv Monfilsa. S njim nikada nije imao nekih vecih problema. I u mecu kog je izgubio, u Parizu, je imao mec lopte. A posto je 2013. godina izuzetno baksuzna za Rogera i sutra treba ocekivati veliku borbu do samog kraja. Gael sigurno moze do pobjede. Ovakva podloga ce mu izuzetno odgovarati. Na servisu ce mu donijeti masu jeftinih poena. Sa 2-3 jaka udarca ce jako lako dolaziti u situacije da lako zavrsi poene ili saceka iznudjene greske. Znamo da ima i odlicnu defanzivu, sto bi mu takodjer moglo donijeti veliki broj poena. Pogotovo ako se uzme u obzir broj gresaka koje je Roger pravio danas.

                Ocekujem izuzetno brz mec. Borbu u tri seta i, subjektivno, Rogerovu tijesnu pobjedu. Poraz me nece iznenaditi


                Rafa i Novak ce lako dalje. Ukoliko ne bude nekih nepredvidjenih pokreta koji bi izazvali neke MTOove

                Berdych i Ferrer su poprilicno veliki favoriti protiv Almagra i Mayera

                Almagro nikada u potpunosti nije uspio svoju igru prilagoditi tvrdoj podlozi iako je imao potencijala za to. Retern i defanziva ce mu svakako i sutra zadavati velike probleme protiv udaraca kakav je Tomas. Za dobar rezultat mu je sutra potreban dobar servis i koncentracija u svojim servis gemovima. Jedan od setova bi trebao biti neizvjesan, a i mec ce postati ukoliko Nico uspije da ga dobije. Mec ce, naravno, biti jako zanimljiv jer se njih dvojica ne vole vidjeti ni na slici

                Mayerove partije je jako tesko predvidjeti, pa ni sutrasnje 1/8 nije izuzetak. U Šangaju je znao odigrati odlicne meceve. Cak je i Rafu pobjedio ovdje. Uz nesto losiju partiju Ferrera se sigurno moze nadati pobjedi. Mada mi se cini ce mu i ovakav Ferrer biti nepremostiva prepreka. Ne postoji pattern kojim bi u kontinuitetu osvajao poene protiv Davidovog zida. A tesko mi je zamisliti da ce konstantnim miksanjem igre uspjeti nadmudriti svog protivnika. Bilo bi lijepo da grijesim

                I na kraju derbi dvojice momaka koji su u borbi za London.

                Milos Raonic-Stan Wawrinka

                Analiza ovog meca ne moze biti nista drugacija od analize 90% Milosevih meceva. Koncentracija na vlastiti servis ce biti kljucna! Ukoliko neko uspije doci do breaka, doci ce i do seta. Ukoliko ne-TB ce odluciti pobjednika. Wawrinka se danas, ako se ne uzme u obzir prvi set, nije proslavio na reternu. Sutra ce se suociti sa jos boljim servisom i do breaka ce dosta teze. Ako na to dodamo i trenutnu formu dolazimo do zakljucka da je Raonic blagi favorit. Stan ce svakako imati svoje sanse. A jedan od aduta je i Milosev umor koji bi mogao doci do izrazaja ukoliko mec ode u treci set.

                Neka pobjedi bolji, neka pobjedi Stan

                Comment


                • Osnovna razlika u Rogerovom i Haasovom pristupu u duelima sa Delpom je u forhendu. To je drugi najvažniji bazični udarac i ako igrač nemea mogučnost postizanja vinera u kontinuitetu tim udarcem, onda se nalazi u ogromnom problemu protiv igrača koji lopticu u igri mogu držati malo duže. Federerova odbrana BH slajsom je neprikosnovena i ako sačeka kraći udarac protivnika, nevjerovatnim tajmingom i footworkom se ivzlači na FH i poen završava vinerom u 95% slučaja ili u najgorem iznudi grešku protivnika. Haas pak taj luksuz nema, odnosno imao je, ali su povrede lakta, zgloba i ramena učinile svoje, morao je mijenjati hvat, što rezultira težom promjenom direkcije udarca, a povećanjem iznuđenih grešaka u želji da bude što agresivniji.

                  Haas je prirodni ofanzivac, ali u večini slučajeva udarci mu ne prate glavu, prvenstveno FH, jer zbog raznoraznih operacija udara ga sa zadrškom i uvijek je u podsvjesti taj strah od povrede. Napominjao sam par puta kakav FH je imao krajem 90-tih, gotovo jednako dobar kao Rogerov, što bi uz najkompletniji BH u posljednjih xx godina dalo igrača kojeg bi teško dobijali na bilo kojoj podlozi. Teško je mijenjati stare navike, teško se pomiriti sa činjenicom da najboljim udarcem više ne možeš uraditi ono što zamisliš, ono što si mogao. Upravo zbog tog 'baga' u forhendu, zbog nemogučnosti da sa lakoćom čisti linije i traži vinere, Tommy ne može iskoristiti potencijal svog BH-a, svojih varijacija, pa ga igrači poput Delpa i stabilniji grinderi i pušeri bez problema dobijaju.

                  A match up je inače jako interesantna stvar. Jedan Nalbandian je odučavao Delpa od tenisa, dok je primao batine od Haasa. Istog tog Haasa je međutim Delpo mlatio kako je stigao. Gasquet je s druge strane sa Nalbandianom imao 0-7, dok je s Tommijem lagano izlazio na kraj.
                  “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

                  Comment


                  • Haas predao Delpu.

                    Comment


                    • Izjednaceni Jo i Kei, po jedan obostrani brejk vodi set u tesnu zavrsnicu.
                      Tb 1.set
                      servis Conga
                      0-1 Jo izbacuje fh
                      0-2 Jo salje fh u mrezu
                      0-3 as Kei
                      1-3 fh viner Jo
                      2-3 as Jo
                      3-3 fh viner Jo
                      3-4 servis viner Kei
                      4-4 fh viner Jo
                      5-4 Jo fh viner posle par razmena
                      6-4 Kei izbacuje fh
                      6-5 Jo izbacuje ritern
                      7-5 Jo fh viner
                      Last edited by pecaros; 10-10-13, 08:27.
                      sigpic

                      Comment


                      • Dobro je Jo odigrao TB, ali Kei je sad uzeo MTO, neki problem sa ledjima
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                        Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                        sigpic

                        Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

                        Comment


                        • Sa potvrdjenim brejkom Joa i nekim zdravstvenim problemom Keia pobednik postaje sve izvesniji.

                          edit
                          6-0 u drugom setu kao potvrda vidjenog u prve dve igre
                          Last edited by pecaros; 10-10-13, 08:49.
                          sigpic

                          Comment


                          • Vaša prognoza meča Miloš : Stan?

                            Послато са GT-I9300 користећи Тапаталк 4

                            Comment


                            • Originally posted by Weltschmerz View Post
                              Vaša prognoza meča Miloš : Stan?

                              Послато са GT-I9300 користећи Тапаталк 4
                              Stanislav vuce povredu ledja koja mu sigurno nece pomoci u vracanju Milosevih servisa.
                              U poverenju - Milos dobija
                              Spoiler
                              samo nemoj da kazes shminki to bi ga dotuklo
                              sigpic

                              Comment


                              • Попи Давид брејк у првом гему, али сада ће он да попије "ждрепчеву крв"
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X