Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

&*%R*
    Pa to je ta priča koja je već bila, pa se odustalo. A tek kad zamislim na šta mogu da liče textovi... ^*#(-

Što se superbajka tiče, evo ti oficijelni www.worldsbk.com
    Ima ih još, ali mi je ovaj nekako najpouzdaniji. Nešto malo možeš da pročitaš na ... a imaš i na eurosport sajtu. Naravno, oni abdejtuju odmah, pa je tu sve friško.
    Ako nešto - a ti pitaj - možda znam ili znam ko zna

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150968#msg150968 date=1280438432]
      [quote author=MOTOM888 link=topic=1368.msg150905#msg150905 date=1280429536]
      - Imaš Superbike u Silverstonu sad u Nedelju.
      [/quote]
      Ja gledam sve preko neta svaku trku, al nikako da nadjem linkove za superbike. Ne znam zashto, a mnogo volim da ih gledam kako voze jer oni mogu da uzimaju neke svoje linije i ne moraju da voze kao po sinama kako je to mocno za gledat, nekad je i Gp bio takav
      [/quote]

Javi se pp, poslaću ti. Mislim da bi dobra ideja bila kada bi MotoGP imao nešto slično superpolu kao u superbiku (u Američkom superbike šampionatu npr. za pol poziciju se dobija 1 bod). Ne bi se više dešavalo da najbrži vozači budu ometani u završnom delu kvalifikacija.
      Ok imamo BMW awards ali čini me se da bi neka slična koncepcija kvalifikacija bila bolja nego što je sadašnja.

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg150988#msg150988 date=1280440942]

Btw ko je glasao da 1000 nisu dobre, neko se slaze samnom?
        [/quote]

Bolje da predju na 1000 jer ce biti jeftinije i bice vise ekipa. Posto ce moci dosta delova da se korissti sa serijskih motora.
        JUST PUNK

NO NATIONS
        NO RELIGION
        NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

[quote author=MOTOM888 link=topic=1368.msg151016#msg151016 date=1280481938]
          Javi se pp, poslaću ti. Mislim da bi dobra ideja bila kada bi MotoGP imao nešto slično superpolu kao u superbiku (u Američkom superbike šampionatu npr. za pol poziciju se dobija 1 bod). Ne bi se više dešavalo da najbrži vozači budu ometani u završnom delu kvalifikacija.
          Ok imamo BMW awards ali čini me se da bi neka slična koncepcija kvalifikacija bila bolja nego što je sadašnja.
          [/quote]

Znaci obavezno mi posaljes link da gledam, jer su stvarno odlicni za gledanje.
          Mislim da bi u MoToGp to bilo dobro nije sto sam za Valentina ali stalno u zadnjem dijelu ga neko usporava, i Stonera al to je nevidjeno a Pedrosa i Lorenzo lagano uvijek nadju prostor da odrade te letece krugove. Mada bi im to cini mi se poremetilo koncepciju da do 20min prije kraja sesije tek predju na kvalifikacione gume?

[quote author=Lorenzo-fan link=topic=1368.msg151018#msg151018 date=1280482291]
          Bolje da predju na 1000 jer ce biti jeftinije i bice vise ekipa. Posto ce moci dosta delova da se korissti sa serijskih motora.
          [/quote]

Da to ima svoje prednosti tu imas poentu. Ali pazi mislim da ce se Moto sloziti samnom sigurno, vec imas superbike sampionat koji koristi serijske motore, ovo je GP tu trreba da bude prototip tehnologija a ne da koristis serijske stvari to izdvaja MotoGp od Superbike shampionata. Sampionat od 1000cc se zove superbike, ovo treba da bude neshto drugo, bar po mom misljenju ne znam.
          [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Prvo, dobro dosla Andrea, u nase drustvo. (*#^R^ Lepo je sto ima sve vise devojaka koje vole ovaj sport.

LL, moje misljenje je da ce super biti prellazak na 1000-ke, 2012g. Razlog je jednostavan, bice bolje iskoriscena snaga motora, trazice se vece umece vozaca,i najvaznije---nece doci do stagnacije u razvoju, jer vec sada se vidi neki, da se tako izrazim, vodoravni put, nista novo se ne dogadja.
            To sto nece biti striktno odredjena kubikaza, po meni moze da bude dobro. Videcemo koja fabrika ce se najbolje snaci.

Comment

I ja sam glasala na da se predje,mislim da ce tako biti bolje,vise ekipa,vozaca h5g6k8 joj ne mogu da docekam sledecu trku,nedostaju mi motori,zivim za vikende #$&+|r
              <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
              *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
              *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
              LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
              Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
              JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

[quote author=Rossi-Maniac link=topic=1368.msg150984#msg150984 date=1280440098]
                Pozdrav svima... (*#^R^ Danas sam se prijavila na ovom forumu,tako da je red da se predstavim...je li tako? %QWT&amp;W ^&amp;*ST*^# Ja sam Andrea iz Podgorice... Imam 18. godina...Pratim MotoGP i F1... Zaludjenik sam Valentinom Rossijem...zivim za taj dan kada cu da ga upoznam... %QWT&amp;W Nisam od onih cura koje vole manekenisanje i fudbalere,vec volim da radim oko automobila,kamiona,motora...odrasla sam uz brata tako da se i ta ljubav prema auto-moto-sportovima rodila uz odrastanje sa njim... Kada bi se djevojcice iz komsiluka igrale sa barbikama -ja bih ostajala sa bratom ispred kuce i pravili svaki dan drugu relly stazu,i trkali se...naravno,nisam uvijek pobjedjivala...ali sam se uglavnom pela na podijumu... %QWT&amp;W Toliko o meni... A sto se tice teme...super bi bilo da je kraljevska klasa 1000cc,a ne do 1000cc-jer to ne znaci da ce se svi opredijeliti bas za max snagu... Toliko od mene,za ovaj put...Jos jednom pozdrav svima od Rossi-Maniaca... @R&amp;}*
                [/quote]

Cao,Andrea,procitala sam tvoju kratku &quot;biografiju&quot;,i mogu ti reci da si me odusevila.Narocito ono &quot;dok su se ostale devojcice igrale barbikama...&quot;,tu sam prepoznala sebe,jer sam ja recimo to vreme provodila po auto trkama sirom Srbije,i navijala za Franju Kuncera %QWT&amp;W ,pretpostavljam da znas o kome se radi,jer je to tvoj zemljak.Inace i ja sam odrasla u porodici u kojoj se oduvek pratio auto-moto sport,tako da sam uz brata,oca,2 brata od tetke,i tecu koji je nekad vozio trke,postala veliki fanatik i poznavalac tog sporta.A sto se tice mojih iskustava,jedno od najludjih bilo je prosle god na suzuki-ju GSXR 1000cc, 240 km/h bez kacige.Iako vozim kola,iako redovno vozim karting kad imam vremena i prilike,ovakav adrenalin nisam u zivotu dozivela.
                Tako da drugarice Andrea,dobro dosla,i drago mi je sto ima jos takvih devojaka! Pozz

Comment

[quote author=Raikkonen_Rossi_Vettel link=topic=1368.msg150732#msg150732 date=1280333633]
                  [quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg150676#msg150676 date=1280318140]
                  [quote author=Sandra#46 link=topic=1368.msg150647#msg150647 date=1280303984]
                  E do sada sam bila &quot;pasivni&quot; fan moto gp-a,medjutim od kako su poceli da me iritiraju komentatori koji prvo nemaju pojma o moto gp-u,zatim,kako javno i neosnovano velicaju Lorenza,resila sam da se malo ukljucim i ja u diskusiju,i onima koji ne znaju da objasnim neke stvari.Oni verovatno nisu ni culi za Fredija Spensera,tzv. &quot;leteceg Amerikanca&quot;,koji je iste godine osvojio titulu u 250cc,i u 500cc,tada.,Zatim za Wayne-a Gardnera,Lucu Cadalloru,Eddija Lawsona...Giacoma Agostinija..i mnoge druge legende.E sad Vale je oborio mislim sve rekorde svih ovih vozaca,osim Agostinijevog jednog(mislim da je br pobeda u pitanju),a sta je Lorenzo postigao ljudi?Ne zanosite se.Sto nije uzeo Rossiju titulu prosle god?Nego sad ima 6 pobeda,zahvaljujuci tome sto je Rossi pao,sto Pedrosa ne istraje nikad do kraja,sto je casey poceo da vozi kao p...a

Pozdrav za tebe ,kralju @(*6sd$% (*#^R^ +*@WT*48*
                  [/quote]

Dobro dosla Sandra u nase drustvo.
                  Jedino se ne bih slozila sa tobom da kamentatori ne znaju nista i da samo velicaju Lorenca. Njih posao obavezuje da budu nepristrasni, a da je Lorenco neprikosnoven ove sezone, to je cinjenica.
                  Inace i sam Rosi je otprilike to izjavio, imas deo njegovog intervjua ovde, ako te interesuje.
                  [/quote]

Sandra hvala,ja sam zensko inace h5g6k8 ali nema veze,slazem se sa svim sto si rekla za rosija u odgovoru ranije,najbolji je ali ne slazem se sa ovim za komentatore...Mislim da su nam komentatori vrhunski,znaju bas dosta a i zezaju se i znaju da me nasmeju sto mi se najvise svidja ... jeste da hvale lorenca ali isto tako hvale i rosija...nisu subjektivni i znaju da pohvale svakog vozaca posle dobrih rezultata!
                  [/quote]

E izvini,onda DRUGARICE,moja greska.Drago mi je sto se slazemo u vezi Rossija,a sto se tice komentatora,nebitno je skroz.Ali veruj mi da ne znaju toliko.Stvarno su vise puta sirili takve dezinformacije da je to strasno.Njihov komentar za Lorencovu voznju da je to &quot;simfonija&quot;,je smesan,jer to nije nista spektakularno,i mnogi su vozaci to vec puno puta radili,ali nasi komentatori su mozda tada se bavili Americkim rvanjem.
                  Ali nije vazno,to je moje misljenje u vezi njih.Izvini,nema ljutnje.
                  Veliki pozdrav za tebe!

Comment

[quote author=Sandra#46 link=topic=1368.msg150647#msg150647 date=1280303984]
                    Oni verovatno nisu ni culi za Fredija Spensera, tzv. &quot;leteceg Amerikanca&quot;, koji je iste godine osvojio titulu u 250cc, i u 500cc, tada. Zatim za Wayne-a Gardnera, Lucu Cadalloru, Eddija Lawsona... Giacoma Agostinija.. i mnoge druge legende. E sad Vale je oborio mislim sve rekorde svih ovih vozaca, osim Agostinijevog jednog (mislim da je br pobeda u pitanju)
                    [/quote]

- Nadimak Fredija Spensera je &quot;Fast Freddie&quot;

- Za Wayne-a Gardnera ima jedan zanimljiv podatak, naime u jednom periodu karijere 4 godine nije pao (1985-88) u trkama sa NSR 500 zveri a imajući u vidu šta je Kenny &quot;King &quot;Roberts izjavio: &quot;Wayne Gardner never raced to finish second&quot; i njegov brutalan stil vožnje to je svakako za... &amp;8@^J

- Rosijevi rekordi ovde (http://en.wikipedia.org/wiki/Valentino_Rossi#Records), nije oborio sve i neće moći sve ali i ovo što je do sada uradio je i više nego dovoljno.

Comment

Moze neko da mi da link da pogledam motogp 2010 sachsenring celu trku ili bar kraj,pokusao sam na motogp.com,ali treba pretplata,ty %&amp;ES7

Comment

[quote author=nikola_bg link=topic=1368.msg151142#msg151142 date=1280513428]
                        Moze neko da mi da link da pogledam motogp 2010 sachsenring celu trku ili bar kraj,pokusao sam na motogp.com,ali treba pretplata,ty %&amp;ES7
                        [/quote]

Javno ne moze niko to je strogo zabranjeno na forumu. Al nace se nedje linkovi pa ce ti neko poslati privatnu poruku.
                        I#^@8

Comment

[quote author=MOTOM888 link=topic=1368.msg151141#msg151141 date=1280512268]

- Za Wayne-a Gardnera ima jedan zanimljiv podatak, naime u jednom periodu karijere 4 godine nije pao (1985-88) u trkama sa NSR 500 zveri a imajući u vidu šta je Kenny &quot;King &quot;Roberts izjavio: &quot;Wayne Gardner never raced to finish second&quot; i njegov brutalan stil vožnje to je svakako za... &amp;8@^J

- Rosijevi rekordi ovde (http://en.wikipedia.org/wiki/Valentino_Rossi#Records), nije oborio sve i neće moći sve ali i ovo što je do sada uradio je i više nego dovoljno.
                          [/quote]

To su bili heroji, na onim zvijerima raditi takve stvari to je show. Vecina ovih rekorda koje Valentino drzi su po meni bezveze.
                          Mislim da su oni glavni titule, broj pobejda i sl najvazniji. Ko vise gleda pol pozicije i sl. Al ne zovu njega zato GOAT

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg151030#msg151030 date=1280487338]
                            Prvo, dobro dosla Andrea, u nase drustvo. (*#^R^ Lepo je sto ima sve vise devojaka koje vole ovaj sport.

LL, moje misljenje je da ce super biti prellazak na 1000-ke, 2012g. Razlog je jednostavan, bice bolje iskoriscena snaga motora, trazice se vece umece vozaca,i najvaznije---nece doci do stagnacije u razvoju, jer vec sada se vidi neki, da se tako izrazim, vodoravni put, nista novo se ne dogadja.
                            To sto nece biti striktno odredjena kubikaza, po meni moze da bude dobro. Videcemo koja fabrika ce se najbolje snaci.
                            [/quote]

Upravo si pogodila poentu, zamisli da se neka fabrika bolje snadje od ove druge ili mnogo bolje od svih. Dobili bi sezonu 2007 kad se preslo na 800cc kad je Stoner vecinu trka dobio zbog motora. Ja ne znam jel se sjecas ali nista frustrirajuce nije bilo kao trka u kojoj ga Valentino prestigne u krivinama a ovaj izadje na ciljni pravac i prodje pored njega kao da ga nema. Mnogo glupe trke, to je jedina sezona u kojoj sam ja vristao na Tv svaku mogucu trku jer nisam mogao da vjerujem. Doslo mi bilo da prestanem da gledam Gp koliko je to glupo izgledalo.

I zamisli sad to je klasa od 1000cc i naravno da ce tehnologija da ide na ulicne motore o tome nema price, al onda koji nivo elektronike ce da bude na te motore? Ako ne bude previse elektronike moze biti zanimljivo ali to se nece desiti nikad.

Takodje sam cuo da ce da fabrike daju privatnim timovima motore. Dakle Honda ne samo da snadbijeva moto2 konkurenciju (tu se vidi koliko je jak njihov lobi) nego u Gp snadbijeva svoja dva vozaca, Randy-a, Simoncelija, Aoyamu (De Angelis sad) i Melandrija. A zamislite tada kad pocne iznajmljivanje oni ce da zarade nenormalno mnogo, imace test vozace koje neko drugi place a da ne pricamo o jacanju njihovog i Yamahinog lobija. Sve to ovaj sport gura u pogresnom pravcu iz tih razloga ja nisam za hiljadarke.

I da ne pominjem da vec postoji superbike o tome sam vec pricao.

Comment

Ima istine u tome sto pises za 2007, ali tu je dosta &quot;zasluzan&quot; i miselin. Koliko se secam, mozda i gresim pa me ispravi, njihove gume su bile katastrofa, dok je Dukati tada vec koristio bridzston pneumatike.Inace, i sam znas da je Rosi licno &quot;gurao&quot; i trazio da se vrate 1000-ke. A on sigurno zna i zbog cega. Osim toga, sada je jako malo vozaca--17, a redovno neko ne zavrsi trku. Ako ova promena utice da se i druge fabrike ukljuce, Aprilija, i bude vise vozaca na stazi, bice mnogo interesantnije.
                              Koliko sam citala, ako je verovati novinarima, Dukati nece za sledecu godinu nesto specijalno novo raditi u poboljsavanju motora, jer ce vec poceti sa razvojem motora za 2012g. Oni su resili da taj posao odrade na najbolji moguci nacin i da naprave motor koji ce, bar po njima, biti neprikosnoven. Uostalom, videcemo.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg151251#msg151251 date=1280529433]
                                Ima istine u tome sto pises za 2007, ali tu je dosta &quot;zasluzan&quot; i miselin. Koliko se secam, mozda i gresim pa me ispravi, njihove gume su bile katastrofa, dok je Dukati tada vec koristio bridzston pneumatike.Inace, i sam znas da je Rosi licno &quot;gurao&quot; i trazio da se vrate 1000-ke. A on sigurno zna i zbog cega. Osim toga, sada je jako malo vozaca--17, a redovno neko ne zavrsi trku. Ako ova promena utice da se i druge fabrike ukljuce, Aprilija, i bude vise vozaca na stazi, bice mnogo interesantnije.
                                Koliko sam citala, ako je verovati novinarima, Dukati nece za sledecu godinu nesto specijalno novo raditi u poboljsavanju motora, jer ce vec poceti sa razvojem motora za 2012g. Oni su resili da taj posao odrade na najbolji moguci nacin i da naprave motor koji ce, bar po njima, biti neprikosnoven. Uostalom, videcemo.
                                [/quote]

Valentino nece nikad uci u team u koji ne rade motor za pobjedu tako da ta prica za iducu godinu neshto ne vjerujem.
                                Tacno on gura hiljadarke odgovaraju mu, ali takodje mu i odgovara manjak elektronike cega nece biti .

Cilj jeste da udje Aprilija po mogucnosti Kawasaki da se vrati al to se nece desiti jer ni u superbike nemaju neki motor da valja.
                                Ali ovo iznajmljivanje i ovaj 24l ovaj 21 rezervoar je po meni glupost.
                                Ne znam vidjecemo kad dodju al ja neshto ne vidim svijetliju buducnost GP-a.

Pricao sam prije Michellinke su dosta kumovale Valentinovom losem izdanju 2007 i tu si upravu ali ja sam prvu trku kad sam vidio u Kataru znao da ce ta sezona biti haos za njega. Onda donosenje drugog motora u pola sezone pa njegovo pregrijavanje u San Marinu pa problemi. Uzas je bila sezona. U Sepnagu su gume dobro radile ali ih je preticao satelitski team na pravcu.
                                Tako da se moze reci da je motor bio vise zasluzan iako su michellinke odradile dobar dio posla.

Comment

Working...
                                X