Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=Srdjan Erceg link=topic=1368.msg118709#msg118709 date=1268659162]
    [quote author=Sale 46 link=topic=1368.msg118706#msg118706 date=1268656547]

Znači dolazi mali, pa naravno, ovaj test ne bi smeo daa propusti ni za živu glavu! Gde si Srđane, nema te već duže vreme, jel si se spremio za početak? Kome će titula ove sezone, šta misliš? Ok, nikako da ti izvučemo favorita javno, ali barem koju dvojicu očekuješ u borbi? Za mene, Vale i Stoner, Lorenco će biti malo dalje po meni
    [/quote]

Spremam se

Titula? Rosi. Prva najava i strahujem da će biti preterano dominantan. Znaš da ne navijam ni za koga, ali takav imam osećaj. Naravno, ovo je na prvu i realno ćemo znati, kao i uvek, tek posle Hereza kako zaista stoje stvari. Jedva čekam, svakako.

[/quote]

Mislim da si upravu, Valentino je siguran u sebe ove godine, dosta siguran sto obicno znaci da ce da uzme titulu. Mislim da cemo pravu sliku steci poslije 4te trke. Kao i 2008god. Podjsjetimo se da je tada Valentino uzeo prvu titulu nakon prelaska na Bridgestone gume i pneumatske podizace ventila. Prva pobjeda je dosla u 4oj trci u Kini i on je govorio prije pocetka sezone da ce se njegova snaga pokazati tek nakon te trke. Sjecam se i Lorenzovih izjava nakon katara. Za mene sezona pocinje nakon prve trke a ne 4te. Jes da ove godine nema nekih znacajnih modifikacija na Yamahi al ima na Ducatiju i Hondi, i mislim da ce njima trebati malo vremena u pravoj trci dok uhvate svoj ritam, zbog toga mislim da su 4 trke sasvim realan pokazatelj gdje ko stoji.
    Ovo sve ne znaci da oni nece jako poceti sezonu i da ce to previse uticati na Valentinov plasman, samo znaci da ce biti duga sezona i vidjecemo koliko ce masine biti jake na duge staze. Ipak moraju cijelu godinu sa malim brojem motora.
    [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg118722#msg118722 date=1268661408]
      Ja se kladim, u g l a v u da ce Rossi pobediti u Kataru, jednostavno, svi znaci su tu. Samo ih treba procitati.
      [/quote]

Mirise na to, al da ga ne ukreknem prije vremena, cekajmo test u katar da vidimo koliko ce jako Valentino ici, oce li biti brz od samog izlaska na stazu. To ce nam pokazati koliki je cjelokpuni balans Yamahe tj da li su nasli odlicno podesavanje za sve uslove koje od staze do staze treba samo blago prepravljati. To je ja mislim bio njihov cilj za ovu sezonu koji se u Sepangu pokazao ostvarenim.
      [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg118726#msg118726 date=1268661892]
        [quote author=Srdjan Erceg link=topic=1368.msg118709#msg118709 date=1268659162]
        [quote author=Sale 46 link=topic=1368.msg118706#msg118706 date=1268656547]

Znači dolazi mali, pa naravno, ovaj test ne bi smeo daa propusti ni za živu glavu! Gde si Srđane, nema te već duže vreme, jel si se spremio za početak? Kome će titula ove sezone, šta misliš? Ok, nikako da ti izvučemo favorita javno, ali barem koju dvojicu očekuješ u borbi? Za mene, Vale i Stoner, Lorenco će biti malo dalje po meni
        [/quote]

Spremam se

Titula? Rosi. Prva najava i strahujem da će biti preterano dominantan. Znaš da ne navijam ni za koga, ali takav imam osećaj. Naravno, ovo je na prvu i realno ćemo znati, kao i uvek, tek posle Hereza kako zaista stoje stvari. Jedva čekam, svakako.

[/quote]

Mislim da si upravu, Valentino je siguran u sebe ove godine, dosta siguran sto obicno znaci da ce da uzme titulu. Mislim da cemo pravu sliku steci poslije 4te trke. Kao i 2008god. Podjsjetimo se da je tada Valentino uzeo prvu titulu nakon prelaska na Bridgestone gume i pneumatske podizace ventila. Prva pobjeda je dosla u 4oj trci u Kini i on je govorio prije pocetka sezone da ce se njegova snaga pokazati tek nakon te trke. Sjecam se i Lorenzovih izjava nakon katara. Za mene sezona pocinje nakon prve trke a ne 4te. Jes da ove godine nema nekih znacajnih modifikacija na Yamahi al ima na Ducatiju i Hondi, i mislim da ce njima trebati malo vremena u pravoj trci dok uhvate svoj ritam, zbog toga mislim da su 4 trke sasvim realan pokazatelj gdje ko stoji.
        Ovo sve ne znaci da oni nece jako poceti sezonu i da ce to previse uticati na Valentinov plasman, samo znaci da ce biti duga sezona i vidjecemo koliko ce masine biti jake na duge staze. Ipak moraju cijelu godinu sa malim brojem motora.
        [/quote]

Potpis !!!

Comment

Gledam malo raspored trka, posle Katara ide Japan, pa Herez, pa Le Man, pa Muđelo - te četiri staze jako odgovaraju Rosiju, i molim boga samo da kiša i prokleto loše vreme ne pokvari trkanje. Ako bude sunčano, onda će ostali moraju da se jako pomuče da mu priđu +*@WT*48* Posle toga ide novi Silverston, tu sigurna vožnja bez glupiranja, pa onda Asen, Barselona, Sahsenring, Laguna - šta tek reći za taj niz. Znači ako vreme ne bude kvarilo stvari, i imamo one glupave ''flag to flag'' trke, Valentino će biti ''man to beat'' na ovim stazama, a onda letnja pauza, i pametna vožnja do titule. Jgm li ga, može svašta da se desi nepredviđeno, ali sa njegovim trenutnim raspoloženjem i filingom te Yamahe, Stoner će morati da bude mnogo hladne glave ako hoće da ga stigne, ko zna (%fsd%&j
          The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
          As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
          From that stage there is no progress.

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg118726#msg118726 date=1268661892]

[/quote]

Slažem se, sezona kreće u Kataru. Ne, sezona je već krenula. Lorenco već ima jednu povredu, srećom manju, ali je ima. Propuštena Malezija, Valentino podiže pritisak i to najviše na način na koji je to radio 2005. Setite se prelaska u Jamahu. Samo je tada čekao da stignu u Velkom, pre nego što je počeo igru. Prvi trening najbrži, drudi najbrži, treći, četvrti, zagrevanje, trka... Ista igra i ovog puta. Pritom mu je ovo treća sezona na Bridgestone gumama, o Jamahi da ne pričamo. Nisam očekivao da će biti tako jak na samom početku, no nije slučajno osvojio devet titula.

Dukati i Big Bang? Koliko god se pričalo, meni se sve čini da će opet slične staze odgovarati crvenima. Nikakav racionalan momenat ne stoji iza ovih reči, samo mi se tako čini. Kejsiju prosto leži Losail. A, Rosi mu je dužan još od 2007, kada je Kejsi igrao PS2 uživo. Nadajmo se da će biti jurnjave.

Šta kažete na Lorenca? Ne bih ga potcenjivao. Ni Spiza. Da, nije za očekivati čudo, ali on jeste poseban vozač. Mislim da bismo tu mogli očekivati zanimljive momente, pogotovo kada dođe do susreta sa Lorencom. A sigurno će ih biti. Nešto mi govori da se Teksašanin neće pomerati ni za koga.

Nego, ima li neko ovde da ne navija za Rosija? Čoveče, bilo bi lepo videti još nekog. ;)

Comment

[quote author=Srdjan Erceg link=topic=1368.msg118734#msg118734 date=1268665448]

Slažem se, sezona kreće u Kataru. Ne, sezona je već krenula. Lorenco već ima jednu povredu, srećom manju, ali je ima. Propuštena Malezija, Valentino podiže pritisak i to najviše na način na koji je to radio 2005. Setite se prelaska u Jamahu. Samo je tada čekao da stignu u Velkom, pre nego što je počeo igru. Prvi trening najbrži, drudi najbrži, treći, četvrti, zagrevanje, trka... Ista igra i ovog puta. Pritom mu je ovo treća sezona na Bridgestone gumama, o Jamahi da ne pričamo. Nisam očekivao da će biti tako jak na samom početku, no nije slučajno osvojio devet titula.

[/quote]

Slažem se da će ove sezone biti više ''mind games'', psiha će imati veliku ulogu, a tu je Čika Doktor najjači i najtvrđi $#^%RT

Dukati i Big Bang? Koliko god se pričalo, meni se sve čini da će opet slične staze odgovarati crvenima. Nikakav racionalan momenat ne stoji iza ovih reči, samo mi se tako čini. Kejsiju prosto leži Losail. A, Rosi mu je dužan još od 2007, kada je Kejsi igrao PS2 uživo. Nadajmo se da će biti jurnjave.

[/quote]

To mi je bila najteža trka za gledanje, od kako pratim Valeta. Mrsko mi je bilo da gledam kako ga ovaj ko od šale razbija na pravcu, a šta sve potom Vale mora da odradi da mu vrati, i pokuša malo da se odvoji, kad ono ovaj ga razbije na pravcu bez imalo muke &*(@W6 Sad smo došli u neka druga vremena, performanse motora su im tu negde, iste gume, pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi @R&}*

Šta kažete na Lorenca? Ne bih ga potcenjivao. Ni Spiza. Da, nije za očekivati čudo, ali on jeste poseban vozač. Mislim da bismo tu mogli očekivati zanimljive momente, pogotovo kada dođe do susreta sa Lorencom. A sigurno će ih biti. Nešto mi govori da se Teksašanin neće pomerati ni za koga.

[/quote]

E Spiz će biti totalno zanimljiv lik. Izgleda da je i Tech 3 dobila malo jaču mašinu nego u drugoj polovini prošle sezone, i treba ih očekivati u top5. To će biti prava borba dva amerikanaca za prestiž i titulu najbržeg privatnika - biće tu fajta na sve strane h5g6k8 Nešto hoću da podelim sa vama još od poslednjeg testa u Sepangu, ali nikako da stogne na red. Sećate se da je poslednjeg dana Rosi, posle obaranja rekorda, uzeo Test mašinu i sa njom obišao nekoliko krugova, bez ikakvog podešavanja, samo sišao sa svoje M1 i seo na test mašinu. Negde sam pročitao da je sa tim motorom postavio 15 vreme (to će mu biti preko 1.5s od Kejsija, tako nešto, nisam siguran), što je impresivno. E sad, takođe na nekom forumu je bio zanimljiv post: u smislu zašto je to uradio? Da nije prosto hteo da sedne i proveri kakav je motor Spiz imao u Valensiji u poslednjoj trci, i tako proverio konkurenta? Jer to nije bila ni fabrička M1, ni Tech 3, nego Test motor koji je Spiz vozio, i za njega nisu važila ona pravila o izdržljivosti motora. Možda zvuči totalno ludo, ali nije tolko daleko od istine. Spiz će sigurno biti u vrhu, dečko ima brzinu i voli borbu, a ipak mu fali fabrička mašina da bude 100% konkurentan

Nego, ima li neko ovde da ne navija za Rosija? Čoveče, bilo bi lepo videti još nekog. ;)

[/quote]

Bio je ovde jedan Pedrosin fan, ali ga nema u poslednje vreme. Za sad ste dvojica l5'%9, a verujem da če se još neko priključiti, fale nam malo Stonerovci i Lorencisti - da razbuknemo vatru
              The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.

Comment

Beše i jedan Stejsijevac... ali se gadno posvađao sa Gagom i Vesnom...Srđane, ako te ne mrzi ili imaš vremena, pročešljaj malo forum unazad...ima tu zanimljivih stvari za pročitati ... $JS}| :fc-[

Comment

Što se tiče Lorenza i Spiesa - obojica su tvrdoglave mazge, a i obojica hoće nešto da dokažu ... ma jedva čekam... #$&+|r

Comment

[quote author=N_Trooper link=topic=1368.msg118738#msg118738 date=1268667891]
                    Što se tiče Lorenza i Spiesa - obojica su tvrdoglave mazge, a i obojica hoće nešto da dokažu ... ma jedva čekam... #$&+|r
                    [/quote]

+*@WT*48* +*@WT*48* +*@WT*48*

Comment

Htela bih da se osvrnem na neke cinjenice, koje sigurno svi znate, ali nije na odmet ponoviti ih.Citajuci post Mr. Srdjana Ercega, u kome kaze da su svi aduti, za osvajanje sampionata, u rukama Rossija, iz njega u tom slucaju, govori cist profesionalan odnos prema materiji kojom se bavi, i koju odlicno poznaje. Medjutim, nesto kasnije, kao u sali, govori da ne navija ni za koga, a onda navodi ko sve moze da osvoji sampionat.Kao prvog, navodi Stonera, i to ne slucajno. To je njegova zelja, na sta ima puno pravo, ali ostaje cinjenica, da mu je on faforit, jer ga je spontano, stavio na prvo mesto, mesto na kome zeli da ga vidi.Druga je stvar, sto Stoner nema nikakvih sansi za to, iz jednog sasvim jednostavnog razloga----u njemu jos stoji strah od Rossija, ili bolje receno od Lagune. Dokle god je tako, a tako je, inace ne bi to potezao i posle 2g. taj strah ce izbiti u jednom momentu, i onda ce biti, vec vidjeno.Ja licno ne smatram Stonera za opasnog rivala, bar kad se sagleda cela sezona, bez obzira sto, kao vozac, ima vrhunske kvalitete.
                      Lorenco, pak, nema taj strah od velikog Rosija, i on ce biti opasniji, bez obzira na povredu. Mozda ne odmah, ali kasnije...On je zeljan obracuna, svestan je koliko moze, a opet je i realan----svidjalo se to nekom ili ne.On odlicno zna sta moze Rossi, i bas zbog toga ce pokusati i ono nemoguce.Mislim da se svi slazemo da mu bar hrabrosti ne manjka.Osim toga, on poseduje jednu osobinu, koju Stoner nema---hoce da uci, i slusa iskusnije od sebe. To mu nije ispod casti.
                      Doktor Rossi, ne mora da uci ni od koga----kada nesto hoce, i to zacrta, niko ne moze da mu se suprostavi, a upravo je sada takav.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg118741#msg118741 date=1268669771]
                        Htela bih da se osvrnem na neke cinjenice, koje sigurno svi znate, ali nije na odmet ponoviti ih.Citajuci post Mr. Srdjana Ercega, u kome kaze da su svi aduti, za osvajanje sampionata, u rukama Rossija, iz njega u tom slucaju, govori cist profesionalan odnos prema materiji kojom se bavi, i koju odlicno poznaje. Medjutim, nesto kasnije, kao u sali, govori da ne navija ni za koga, a onda navodi ko sve moze da osvoji sampionat.Kao prvog, navodi Stonera, i to ne slucajno. To je njegova zelja, na sta ima puno pravo, ali ostaje cinjenica, da mu je on faforit, jer ga je spontano, stavio na prvo mesto, mesto na kome zeli da ga vidi.Druga je stvar, sto Stoner nema nikakvih sansi za to, iz jednog sasvim jednostavnog razloga----u njemu jos stoji strah od Rossija, ili bolje receno od Lagune. Dokle god je tako, a tako je, inace ne bi to potezao i posle 2g. taj strah ce izbiti u jednom momentu, i onda ce biti, vec vidjeno.Ja licno ne smatram Stonera za opasnog rivala, bar kad se sagleda cela sezona, bez obzira sto, kao vozac, ima vrhunske kvalitete.
                        Lorenco, pak, nema taj strah od velikog Rosija, i on ce biti opasniji, bez obzira na povredu. Mozda ne odmah, ali kasnije...On je zeljan obracuna, svestan je koliko moze, a opet je i realan----svidjalo se to nekom ili ne.On odlicno zna sta moze Rossi, i bas zbog toga ce pokusati i ono nemoguce.Mislim da se svi slazemo da mu bar hrabrosti ne manjka.Osim toga, on poseduje jednu osobinu, koju Stoner nema---hoce da uci, i slusa iskusnije od sebe. To mu nije ispod casti.
                        Doktor Rossi, ne mora da uci ni od koga----kada nesto hoce, i to zacrta, niko ne moze da mu se suprostavi, a upravo je sada takav.
                        [/quote]

Srđan je stari Stonerovac @(*6sd$%, još od početka foruma su mu isčačkali nekako (prelistaj prvih nekoliko stranica), ne direktno. Meni je to baš super, bilo bi previše monotono, ovako malo se peckamo ponekad, ali šalu na stranu, komentarisanje trka je maksimalno profesionalno i objektivno, i to je najbitnije. Bolje je što je Kejsijev fan jer je to pravi način da dođemo do suštine; a ovako mi Rosijevci kad zapucamo u jednu stranu totalno nas obuzmu emocije $%&5@$A Treba nam još veća raznolikost, pa kad se onda svi složimo oko nekie stvari - tu posle nema priče, to je to +*@WT*48*

Comment

Potpuno se slazem sa tobom, Sale. Nisam ni mislila da kritikujem bilo koga ko navija za nekog drugog, a ne za Rossija. Samo sam htela da, iz ugla psihoanalize, dam svoj pogled na desavanja, koja ce ubrzo poceti.
                          I ja bih volela da se pojavi neko ko je za Lorenca, Pedrozu ili nekog drugog. Samo da je objektivan, kao sto smo mi, kada je u pitnju Rossi. h5g6k8

Comment

Znamo mi svi da je Srdjan stari Stonerovac i ne zameramo mu zbog toga ^&*ST*^#.Jeste prikriven navijac ali i to razumemo(barem ja).Nego,ja vec mesecima pricam kako bih volela da vidim i nekog Lorenzovog navijaca,ali nesto nema toga.Sto?Pojma nemam.Da,bese tu jedan Pedrosin navijac ali ga nesto nema....nadam se da ce se prikljuciti kada pocne sezona #$&+|r
                            Da,da,bese jedan Stonerovac,koji,mislim da uopste i nije navijac Stonera vec je dosao da provocira kao sto je radio i kod ljubitelja tenisa.No,ako hoce da se vrati...samo napred.Ja cu mu prva pozeleti dobrodoslicu (*#^R^ (ako bude bio pristojan)
                            Lorenzo u Qataru-pa,da li ste nesto drugo ocekivali?
                            Da,ove sezone-mindgames.Svi znamo ko je najbolji u tome.Ali,primecujem da Lorenzo sve bolje pocinje da se nosi sa tim igrama.Stoner-ako se ponovi Laguna Seca mislim da on to tek tada nece moci da izdrzi i da moze mnogo da utice na njegov dalji nastavak karijere.
                            Svidja mi se to sto se Rossi bas posteno naostrio jos sada.Kao da je na pocetku karijere i kao da je i dalje zeljan dokazivanja (bez obzira na onu njegovu izjavu).Jednostavno hoce sve da ih postavi na mesto iza njega.
                            Eeeee,kad ce taj 11 april.Ma,kada ce taj 10 april #$&+|r

Comment

[quote author=vuk link=topic=1368.msg114455#msg114455 date=1265801672]
                              A da taj prikriven Stonerov fan nije nas Srdjan? ;D ;D ;D
                              [/quote]

Au, pala prozivka, a nisam ni znao, još se i nastavlja Ma nije, ljudi stvarno. Jeste imam crveni auto, jeste Kum mi živi u Australiji, ali nije stvarno ;) Pazi sada ovo, firma mi se nalazi u broju 46... Nema kraja ludilu.

Ozbiljno, ne navijam. Namerno sam stavio Stonera na prvo mesto, da malo napravimo zbrku. Malo Rosi, malo Stoner, malo Lorenco, malo Pedrosa. Gledam na to ovako: 9 titula (7 MotoGP), 1 titula (MotoGP); titule u manjim kategorijama. Ja bih najviše voleo, najiskrenije, da Edvards pobedi. Svidelo mi se što je opušten, a neverrovatan vozač. A ima i smisao za humor. No, taj film, bojim se, da nećemo gledati.

Od sada prvo pišem o Pedrosi! ;)

Nego N_Trooper - Stejsijevac??? Sve je jasno, ništa jasno nije.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg118741#msg118741 date=1268669771]
                                [/quote]

Pisali smo svi zajedno o ovome. I dalje mi stoji na Amazonu wishlist da kupim Lorencovu knjigu. Sve tu lepo piše, koliko radi, kako radi, zašto radi. Jasan je cilj i pristup. Videćemo.

Stoner? Sve više ide ka Pedrosi. Ako ostane sam, nema mu premca, ali ni Rosi, ni Lorenco više to ne dozvoljavaju. A koliko god da je bio dobar 2007. u duelima, činjenica je da je Laguna ostavila traga. Nego, ima li neko snimak Lagune. Ja je nisam snimio iako sam znao da će biti ludilo. Imam na engleskom, ali deci da puštam snimke na srpskom

Comment

Working...
                                X