Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

E da i jako mi je zao DeAngelisa...

Comment

Stoner: New engine better
      http://www.crash.net/motogp/news/154...ne_better.html

Comment

• I didn't touch the set-up of the bike again

Comment

Zanimljiv intervju je dao autosportu.Jasno nam je da je pricao o Ducatiju i mogucem prelasku.Sada porice?Licno,mislim da je shvatio da je malo preterao sa izjavama o ultimatumu i Lorenzu i sada pokusava da smiri situaciju.Svi mi smo,tokom ovih godina,naucili kakav je Rossi,kakve izjave daje i sta se u stvari krije iza njih.Navikao je da bude dominantan.Svestan je toga ko je,kakav je vozac i koliko vredi.Isto,ima i onu vrednost da prizna i sebi i drugima kada pogresi,da prizna da su dosli novi klinci koji su odlicni vozaci i koji ga ugrozavaju.Ali,i dalje ne dozvoljava da ga pobede i zbog toga ga volimo.
          U intervjuu kaze da nema nikakav uticaj na Yamahine odluke o tome ko ce biti drugi vozac.Dobro...tako je bilo ove godine ali da li ce biti sledece???Poznato nam je kako je reagovao kada je Lorenzo produzio ugovor.Otvoreno je pokazao nezadovoljstvo i pricao o tome kako nije dobro za fabricki tim da ima dva jaka vozaca.Svestan je toga da i dalje mnogo znaci Yamahi i zato daje sebi slobodu da tako nesto izjavljuje.
          Ove godine mu je odgovaralo prisustvo Lorenza jer ga je ovaj terao da vise i ozbiljnije radi.Nije bas lako osvojio titulu i zna da ce sledece godine to biti mnogo tesko i da ce morati jos vise da se bori.Na njemu je ogroman pritisak.
          Da li ce 2011 ostati u Yamahi?Pre svega,to zavisi od Lorenza i njegovih rezultata.Ali...Ben Spies(Yamaha odradila odlican posao) koji je bio odlican i tokom trke i na testovima.Ako se Spies dobro pokaze sledece godine zar ne postoji mogucnost da Yamaha pusti Lorenza a prebaci Spiesa kod Rossija i tako zadrzi Valentina?Honda?Velike kadrovske promene.Bice konkurentni mnogo vise nego ove godine.Pokazali su interesovanje za Lorenza.Zasto to ne bi uradili i sledece godine?Ducati?Zasto da ne..ako ovaj ima hrabrosti...
          Cinjenica je da Rossi i Lorenzo nece biti u istom timu 2011.Lorenzo dobija sve vise paznje,i od Yamahe i od medija.To Rossiju ne odgovara jer jednostavno nije navikao na to i nece to da dozvoli.Veoma dobro znamo da i kada Lorenzo uradi nesto posle trke za publiku,odmah je tu i Rossi.Cisto da njegova bude poslednja.
          Ali,mozda Rossi zeli promenu....mozda zeli da karijeru zavrsi na italijanskoj masini,osvoji titulu i na Ducatiju i bude kompletan???
          Cinjenica je da Rossi sada samo pokusava da smiri situaciju koja ce se tek zahuktati u maju,junu sledece godine.Tada necemo moci da pohvatamo sve njih sa izjavama a ni oni sebe.
          Lorenzova izjava povodom svega ovoga:
          I have no problem with him," said the Spaniard. "I'd prefer to have him as team-mate in order to try to beat him. I don't know what he said, but if he said that, then he is the one with a problem at dealing with me.".
          Ljudi,bice cupavo. :o
          Izvinite na ovom 'romanu' ali ja volim da stvari posmatram sa psiholoske strane.Ne razumem se mnogo u motore,ne znam i ne bih smela da ih vozim ali se divim ljudima koji to rade na tako savrsen nacin kao oni. Ne kapiram grip,set up,ovu promenu
          agregata,dugorocni...kratkorocni...blablablabla ali.......psihologija mi je jaca strana. ;)

Comment

[quote author=gagaj link=topic=1368.msg104769#msg104769 date=1257889918]
            Zanimljiv intervju je dao autosportu.Jasno nam je da je pricao o Ducatiju i mogucem prelasku.Sada porice?Licno,mislim da je shvatio da je malo preterao sa izjavama o ultimatumu i Lorenzu i sada pokusava da smiri situaciju.Svi mi smo,tokom ovih godina,naucili kakav je Rossi,kakve izjave daje i sta se u stvari krije iza njih.Navikao je da bude dominantan.Svestan je toga ko je,kakav je vozac i koliko vredi.Isto,ima i onu vrednost da prizna i sebi i drugima kada pogresi,da prizna da su dosli novi klinci koji su odlicni vozaci i koji ga ugrozavaju.Ali,i dalje ne dozvoljava da ga pobede i zbog toga ga volimo.
            U intervjuu kaze da nema nikakav uticaj na Yamahine odluke o tome ko ce biti drugi vozac.Dobro...tako je bilo ove godine ali da li ce biti sledece???Poznato nam je kako je reagovao kada je Lorenzo produzio ugovor.Otvoreno je pokazao nezadovoljstvo i pricao o tome kako nije dobro za fabricki tim da ima dva jaka vozaca.Svestan je toga da i dalje mnogo znaci Yamahi i zato daje sebi slobodu da tako nesto izjavljuje.
            Ove godine mu je odgovaralo prisustvo Lorenza jer ga je ovaj terao da vise i ozbiljnije radi.Nije bas lako osvojio titulu i zna da ce sledece godine to biti mnogo tesko i da ce morati jos vise da se bori.Na njemu je ogroman pritisak.
            Da li ce 2011 ostati u Yamahi?Pre svega,to zavisi od Lorenza i njegovih rezultata.Ali...Ben Spies(Yamaha odradila odlican posao) koji je bio odlican i tokom trke i na testovima.Ako se Spies dobro pokaze sledece godine zar ne postoji mogucnost da Yamaha pusti Lorenza a prebaci Spiesa kod Rossija i tako zadrzi Valentina?Honda?Velike kadrovske promene.Bice konkurentni mnogo vise nego ove godine.Pokazali su interesovanje za Lorenza.Zasto to ne bi uradili i sledece godine?Ducati?Zasto da ne..ako ovaj ima hrabrosti...
            Cinjenica je da Rossi i Lorenzo nece biti u istom timu 2011.Lorenzo dobija sve vise paznje,i od Yamahe i od medija.To Rossiju ne odgovara jer jednostavno nije navikao na to i nece to da dozvoli.Veoma dobro znamo da i kada Lorenzo uradi nesto posle trke za publiku,odmah je tu i Rossi.Cisto da njegova bude poslednja.
            Ali,mozda Rossi zeli promenu....mozda zeli da karijeru zavrsi na italijanskoj masini,osvoji titulu i na Ducatiju i bude kompletan???
            Cinjenica je da Rossi sada samo pokusava da smiri situaciju koja ce se tek zahuktati u maju,junu sledece godine.Tada necemo moci da pohvatamo sve njih sa izjavama a ni oni sebe.
            Lorenzova izjava povodom svega ovoga:
            I have no problem with him," said the Spaniard. "I'd prefer to have him as team-mate in order to try to beat him. I don't know what he said, but if he said that, then he is the one with a problem at dealing with me.".
            Izvinite na ovom 'romanu' ali ja volim da stvari posmatram sa psiholoske strane.Ne razumem se mnogo u motore,ne znam i ne bih smela da ih vozim ali se divim ljudima koji to rade na tako savrsen nacin kao oni. Ne kapiram grip,set up,ovu promenu
            agregata,dugorocni...kratkorocni...blablablabla ali.......psihologija mi je jaca strana. ;)
            [/quote]
            [quote author=Sale 46 link=topic=1368.msg104748#msg104748 date=1257882194]
            http://www.crash.net/motogp/news/154...ossi_mean.html
            http://www.autosport.com/news/report.php/id/80118
            [/quote] ;)

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg104763#msg104763 date=1257888964]
              Molim te mi reci gde si sve to procitao i da li ima jos nekih detalja, makar bili i najosnovniji...
              [/quote]http://uk.eurosport.yahoo.com/110220...ng-engine.html
              http://www.motorcycledaily.com/08april05_bigbang.htm
              http://blogger.xs4all.nl/daisy/archi...24/355605.aspx
              The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.
              As soon as you believe you are the best, you are not the best any more.
              From that stage there is no progress.

Comment

[/quote]
                The most important thing is to stay truthful to who you really are, and be down to earth.

Comment

Ovo je bilo objasnjenje jednog majstora za auspuhe: "Redni motori su mnogo tisi od V motora, jer V motori rade pod izvesnim podpitiskom..." To da je V motor mnogo bucniji mogu i ja da potvrdim jer sam vozio neko vreme sa probusenim auspuhom, to je biolo nepodnosljivo... Dok sa rednog motora mozes da skines auspuh i nece biti tako strashno! Culi ste sigurno one KTM-ove po gradu... nemoguci su!
                  Moja pretpostavka je da razlike leze u tome sto klipnjace, odnosno klipovi ne stoje tacno iznad radilice vec sa promenom ugla se postizu razliciti rezultati... tako imamo V motore od 90 stepeni do 120, a mozda je taj raspon jos veci...
                  kada su prelazili sa 1000 na 800ccm, Honda je cak najavljivala W motor... secam se izjave, da li Juliana ili Modey-a kako je Honda toliko dominantna, da im je motivacija da naprave nesto inovativno a ne standardni motor... ;)

Comment

• Rossi: "Lawrence may be the stimulus to continue with Yamaha"

http://www.motocuatro.com/noticia.php?idNoticia=642

Comment

[quote author=Sale 46 link=topic=1368.msg104772#msg104772 date=1257890782]
                      [/quote][/quote]

;) ;) ;)mozda je u pitanju ''pd'' ;) ;) ;)
                      E,upravo o tome se radi.Na forumima ga uveliko tovare,kao bezi od Lorenza,ne moze vise da ga pobedjuje,izdaje Yamahu...pored ostalih to rade i Italijani,sto,moram da priznam,nisam ocekivala,s'obzirom na to da je Ducati u pitanju.Ma,dajte ljudi,to je Valentino Rossi 8) 8) 8)

Comment

[quote author=vezara link=topic=1368.msg104780#msg104780 date=1257892703]
                        Ovo je bilo objasnjenje jednog majstora za auspuhe: "Redni motori su mnogo tisi od V motora, jer V motori rade pod izvesnim podpitiskom..." To da je V motor mnogo bucniji mogu i ja da potvrdim jer sam vozio neko vreme sa probusenim auspuhom, to je biolo nepodnosljivo... Dok sa rednog motora mozes da skines auspuh i nece biti tako strashno! Culi ste sigurno one KTM-ove po gradu... nemoguci su!
                        Moja pretpostavka je da razlike leze u tome sto klipnjace, odnosno klipovi ne stoje tacno iznad radilice vec sa promenom ugla se postizu razliciti rezultati... tako imamo V motore od 90 stepeni do 120, a mozda je taj raspon jos veci...
                        kada su prelazili sa 1000 na 800ccm, Honda je cak najavljivala W motor... secam se izjave, da li Juliana ili Modey-a kako je Honda toliko dominantna, da im je motivacija da naprave nesto inovativno a ne standardni motor... ;)
                        [/quote]Current performance 4 stroke engines utilize the big bang firing order to create a recovery gap during which the rear tire regains traction. A regular interval 4 cylinder engine fires every 180 degrees which can overwhelm the rear tire, and generally makes a slide harder to catch as well. A standard big bang firing order places 2 cylinders firing simultaneously, similarly to a v-twin. The 2009 Yamaha R1 has instead an uneven bang firing order, where the crankshaft will fire thrice with 90 degrees of separation between the firings, will fire again after 270 degrees, and will start the process again after an additional 270 degrees rotation. The uneven bang is the same as a V4

Comment

1.Stoner (Ducati) 1.31.899 (25 di 35)
                          2.Pedrosa (Honda) 1.31.944 (38 di 38)
                          3.Hayden (Ducati) 1.32.805 (11 di 40)
                          4.Dovizioso (Honda) 1.32.825 (50 di 51)
                          5.Melandri (Honda) 1.32.935 (29 di 36)
                          6.Kallio (Ducati) 1.32.988 (29 di 39)
                          7.Espargaro (Ducati) 1.33.275 (40 di 55)
                          8.Capirossi (Suzuki) 1.33.588 (31 di 43)
                          9.Barbera (Ducati) 1.33.786 (42 di 57)
                          10.Simoncelli (Honda) 1.33.857 (27 di 35)
                          11.Bautista (Suzuki) 1.34.163 (16 di 45)
                          12.Aoyama (Honda) 1.34.821 (45 di 47)
                          13.Olive (Promoracing) 1.38.718 (36 di 37)
                          14.Elias (Morwaki-Gresini) 1.39.151 (9 di 12)
                          15.Noyes (Promoracing) 1.45.248 (2 di 2)

Comment

Comment

• Comment

[img width=569 height=768]http://i34.tinypic.com/s5d01u.png[/img]

Comment

Working...
                                X