Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eurobasket 2013 - Live thread

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ljudi, mi smo prosecna ekipa u nekom rangu recimo Hrvata i realan nam je plasman od sestog do osmog mesta. Ja sam vec pisao o tome i pre pocetka priprema, a jednom i za vreme ovog prvenstva. Mi usporavamo igru i igramo pozicione napade, a nemas igrace za tako nesto. Opet ponavljam, jedini vrhunski shot creator je Nedovic, a i on je jos u razvijanju, tek treba da postane world class igrac nakon godine u Golden State-u i sparingovanja sa Steph-om. Zatim, tu je jos Bjelica, tu je Bogdan koji moze da pogodi teske suteve, ali jos nema tu kontrolu lopte i kreativnost da breakdown-uje odbranu (kako rogobatan izraz, ali ne mogu da nadjem odgovarajuci u nasem jeziku) i natera je na scramble, a zatim da izbaci pas otvorenom igracu i imas Markovica koji je da se ne lazemo panj. Vasa Micic je jos na nekom nivou izmedju juniorske i vrhunske seniorske kosarke i od njega se ne moze ocekivati nista vise osim povremenih bljeskova tog sjajnog talenta. Pa, videli smo sinoc u Italiji sta ti znaci jedan genije i kreativac na terenu, znaci samo jedan. Belinelli koji je po vokaciji klasican bek suter pucac, ali igrac koji vidi sve i moze sa loptom sta god pozeli. Komitovao je odbranu iz napada u napad i izbacivao no look dodavanja na trojku otvorenim saigracima u trepavicu (e, sad, sto njegov ego proradi, pa pocne da uzima nenormalne suteve, to je druga stvar). Mi takvog igraca nemamo, a da ne govorim o mnozini. Lepo je to sve koristiti centre koji su za razliku od bekova i krila odlicni u stvaranju otvorenih pozicija kako za sebe, tako i za druge, ali kada odbrane krenu da skupljaju ili igraju zonu, videli smo protiv Belgije sta se desava. Ja sam neko ko je pristalica inside out igre, medjutim mi i kad uspostavimo unutrasnju igru, spoljasnja nije na dovoljno dobrom nivou, a kad nam Rasko recimo ovako odigra onda tek sve pada u vodu.
    sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• ima da rasiri u napadu na cetiri jer ako se lopta spusti na niski post ostaju ti samo 2 dobra sutera (bjelica i andjusic) za povratni pas...tacno ono sto je uradio protiv letonije...ima oko 205 pa moze nesto pokupiti u skoku a sigurno je brzi od gagica da isprati nogama...

nije mi ni jasno sto danas ni jednom andjusic nije bio na strani lopte kad je krstic igrao ledjima jer je dzeter uvijek pomagao sa markovica...on jeste pogodio tri puta protiv belgije al to je jednom od 10 utakmica...

Comment

• Originally posted by swish41 View Post
        ima da rasiri u napadu na cetiri jer ako se lopta spusti na niski post ostaju ti samo 2 dobra sutera (bjelica i andjusic) za povratni pas...tacno ono sto je uradio protiv letonije...ima oko 205 pa moze nesto pokupiti u skoku a sigurno je brzi od gagica da isprati nogama...
        Ne moze on na cetiri nikako, to moze samo Bjelica da odigra koliko toliko. Ima 202 cm, ali jebes visinu, nije on taj igrac kojeg ti trazis.
        sigpic

“We have to change, from doubters, to believers, now.”
        -Jürgen Klopp

Comment

• Mi smo do jaja limitirani na pozicijama 1, 3 i 4 (ne racunajuci Bjelicu) i to ne moze da se nadomesti nikakvom "modernom kosarkom" niti "izgaranjem i davanjem 130% mogucnosti", kosarku igraju kosarkasi, ne Kalinici.
          sigpic

"The last time I was intimidated was when I was 6 years old in karate class. I was an orange belt and the instructor ordered me to fight a black belt who was a couple years older and a lot bigger. I was scared s---less. I mean, I was terrified and he kicked my ass. But then I realized he didn’t kick my ass as bad as I thought he was going to and that there was nothing really to be afraid of. That was around the time I realized that intimidation didn’t really exist if you’re in the right frame of mind." - Kobe Bryant

Comment

• Sto se tice Ukrajine, oni su protiv Letonije imali prvi kontra dan na prvenstvu, to je svako ko iole razume kosarku mogao da vidi i ono nije bio ni blizu realan prikaz njihovog kvaliteta, sto se danas i videlo.
            sigpic

Comment

• naravno da on nije to u potpunosti, ali kad hipoteticki gledam sta bi bilo bolje mislim da ne moze gore od gagicevog gubljenja po terenu...

Comment

• Koliko tuzno Batum sutira na ovom prvenstvu.
                sigpic

Comment

• Mi smo do jaja limitirani na pozicijama 1, 3 i 4
                  kad smo vec kod trojke jel keselj nesto zaratio sa dudom ili je u tolikom kanalu da i takav po njegovoj procjeni ne moze biti bolji od kalinica?

Comment

• Ne znam stvarno, a recimo tek juce sam cuo i da Krstic i Novica imaju neki konflikt i da zbog toga nisu obojica u sastavu. Ma, desetkovani smo na svakoj poziciji, glupo je tugovati za individuama, ne bi jedan igrac mnogo ovde promenio, osim ako se ne zove Milos Teodosic.
                    sigpic

Comment

• E, ovo je lepa kosarka.
                      Na celom svetu samo Crvena zvezda

Comment

• Oduvace Francuzi Letonce atleticizmom, ne mogu oni da trce s njima ni u zoni sumraka.
                        sigpic

Comment

• vidis to nisam znao za njih dvojicu, ali znam da se aleksandrov i teodosic ne mogu ocima gledati jos od osnovne skole

istina je da je kosarka kolektivni sport, ali nama u ovako oskudnom sastavu svaki pojedinac koji iole zna u napadu znaci...

Comment

• Ma kurac znaci, da bi nesto uradio na ovakvom turniru moras da budes popunjen na svakoj poziciji. Pogledaj Francuze, imaju prvu petorku + Nando, a kad udju ostali krece potop. Pa, gledao sam protiv Britanije utakmicu, Britanci su dobili klupu Francuske jedno 20 razlike. Grcka je meni najbolji i najkompletniji tim ovde.
                            sigpic

Comment

• Koja cigla ovaj Pietrus
                              sigpic

Comment

• Jbt letonci prepolovise prednost francuza, na 10poena. Francuzi se mnogo opustili, videcemo ovu poslednju cetvrtinu, mozda ih i stignu.
                                Bill Shankly : "Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that".

Comment

Working...
                                X